Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

 

Анализи / Техн. решения

 • Температурни сензори за взривоопасни среди на Günther от БИГ процес контрол

  14.02.2018 г. КИП и А | Температурни сензори за взривоопасни среди на Günther от БИГ процес контрол

  Пълна гама от взривозащитени температурни сензори, съгласно директива ATEX 94/9/EG, предлага в своето обширно портфолио немският производител Günther. „В началото на 2012 г. компанията започва да разработва устойчиви на експлозия термодвойки и термометри за приложения в промишлеността, в които се използват лесно запалими субстанции в газообразна или прахова форма. Те са налични в разнообразни модели и конструктивни изпълнения“, информираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на Günther.

 • Сканиращи електронни микроскопи Hitachi High-Technologies за високо качество на изображенията от фирма Астел

  09.02.2018 г. КИП и А | Сканиращи електронни микроскопи Hitachi High-Technologies за високо качество на изображенията от фирма Астел

  Hitachi High-Technologies е специалист в предоставянето на разнообразни високотехнологични решения – от компютри и периферни устройства до научни инструменти и системи, електронни и индустриални машини и материали. У нас продуктите на японския гигант предлага водещата българска фирма Астел, доставчик на аналитична апаратура, контролно-измервателна техника и биотехнологично оборудване.

 • Джи Ойл Експерт представя пропорционални дозатори MiniDos за среден и висок дебит от Hydro Systems Europe

  06.02.2018 г. ВиК | Джи Ойл Експерт представя пропорционални дозатори MiniDos за среден и висок дебит от Hydro Systems Europe

  Продуктовата линия Dosmatic е част от портфолиото на групата Hydro Systems Europe. Тя включва дозатори за различни приложения в промишлеността и селското стопанство. „Дозаторът MiniDos за среден и висок дебит на потока е флуидно (водно) задвижван пропорционален инжектор, който притежава патентована отделна смесителна камера за ефективно дозиране на химично вещество”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага изделията на Hydro Systems Europe.

 • Висококачествени и надеждни пресостати и термостати на Baumer Bourdon Haenni от Софиана

  02.02.2018 г. КИП и А | Висококачествени и надеждни пресостати и термостати на Baumer Bourdon Haenni от Софиана

  Софиана е българско търговско дружество, утвърдило се като надежден доставчик на разнообразие от пневматични цилиндри, пневматични и хидравлични съединители, съвременни технологии за проектиране и изграждане на пневматични и водни инсталации, както и на широк асортимент от уреди за измерване и контрол на налягане, температура, ниво и разход. В областта на измерването основен партньор на Софиана е компанията Baumer Bourdon Haenni, която е част от структурата на Baumer Group, Швейцария.

 • Брайт Инженеринг: Безжична сензорна система за вибрационен мониторинг на GE редуцира машинните аварии с 55%

  25.01.2018 г. КИП и А | Брайт Инженеринг: Безжична сензорна система за вибрационен мониторинг на GE редуцира машинните аварии с 55%

  С нарастващите нужди на индустрията от намаляване на разходите, подобряване на ефективността и увеличаване на производителността, критична точка номер 1 за производителите са непланираните аварии и повреди на оборудването. Често поддръжката и ремонтът са свързани с прекъсвания и престои на производствения процес, водещо до ненужни оперативни разходи. Как обаче всичко това може да бъде избегнато? Отговорът дава утвърдената българска компания Брайт Инженеринг ООД.

 • Влияние на температурите на изпарение и кондензация върху ефективността на хладилната машина

  23.01.2018 г. ОВК | Влияние на температурите на изпарение и кондензация върху ефективността на хладилната машина

  В предишните две издания рубриката „Хладилни системи“ с инж. Светослав Влашки представи два от основните и най-разпространени в практиката технически проблеми при хладилните и термопомпени системи – недостигът и излишъкът на хладилен агент. Днес ще оценим влиянието на температурите на изпарение и кондензация и основните принципи, по които промяната в термодинамичните параметри на хладилния агент води до промяна в мощността и ефективността на хладилната машина.

 • Високоскоростни обемни ерозийни машини серия AG на Sodick от Содибул

  15.01.2018 г. Машини, мех. системи | Високоскоростни обемни ерозийни машини серия AG на Sodick от Содибул

  Серията AG, включваща високоскоростни обемни ерозийни машини на японската компания Sodick, пионер в използването на линейни мотори за задвижване на металообработващи машини, е сред наложилите се на пазара. „Тя е от 7-та генерация машини на Sodick, използваща технологията за задвижване с линейни мотори. Серията гарантира бързина и висока икономическа ефективност на производството, а сред предимствата й е и 10-годишната гаранция за точност на позициониране”, разказаха за Инженер.bg от Содибул, официален представител на японската компания Sodick.

 • Рувекс: Термодинамичните бойлери Kaliko на De Dietrich – изобилие от топла вода с нисък разход на енергия

  09.01.2018 г. ОВК | Рувекс: Термодинамичните бойлери Kaliko на De Dietrich – изобилие от топла вода с нисък разход на енергия

  Френската компания De Dietrich е сред най-старите и най-големи производители на отоплителна техника в Европа. Фирмата развива дейността си вече повече от 300 години, предлагайки иновативни и висококачествени решения за отопление и климатизация, които печелят доверието на все повече потребители по целия свят. Едно от най-новите предложения на компанията е гамата термодинамични бойлери Kaliko, които са екологично и енергийно-ефективно решение за производство на топла вода за БГВ.

 • Калас Консулт: HSS и TCT боркорони и фрезери от FE Powertools гарантират оптимизирани процеси

  09.01.2018 г. Машини, мех. системи | Калас Консулт: HSS и TCT боркорони и фрезери от FE Powertools гарантират оптимизирани процеси

  Компанията FE Powertools е доказан производител на магнитни бормашини, боркорони, фрезери и всички необходими за тях принадлежности. „Всички боркорони и фрезери са произведени в съответствие с най-взискателните европейски стандарти. Машините с ЦПУ и внимателно подбраните материали осигуряват оптимизиран технологичен процес, който гарантира производството на режещи инструменти от най-високо качество“, информираха за Инженер.bg от фирма Калас Консулт.

 • Лекота, удобство и прецизност с индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на KERN от Мари-Бентц

  22.12.2017 г. КИП и А | Лекота, удобство и прецизност с индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на KERN от Мари-Бентц

  Индустриалните броячни везни от серия MB-IFS на утвърдения немски лидер KERN осигуряват лекота и удобство при работа в промишлени приложения. „Решенията са разработени с двоен обхват на измерване – до 300 kg и до 60 000 бройки, като превключването в по-горен обхват и с по-висока точност е автоматично“, информираха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, която предлага широка гама изделия на доказания производител на пазара у нас.

Дискусии / позиции

 • Пневматичните системи на Festo – една конкурентна алтернатива на електрическите задвижвания

  При проектирането на общинските водопроводни системи основният фактор, който се взема под внимание, са разходите по поддръжката за целия експлоатационен цикъл, включително средствата за експлоатация, енергопотребление, поддръжка и ремонт. При пневматичните системи нещата не стоят по същия начин, както при електрическите системи. Това са здрави, рентабилни и надеждни системи, защото сгъстеният въздух се транспортира, съхранява и регулира лесно.

 • Георги К. Първанов от СиТийм с прогноза за разрешаване на проблемите на пазара на инженерния труд у нас

  „Пазарът на труда в България към момента е много различен от този преди 7 или 8 години“, заяви г-н Георги К. Първанов, управител на СиТийм – една от доказаните родни компании, опериращи в областта на човешките ресурси. СиТийм специализира в предлагането на палитра от услуги, свързани с инженерните специалисти. В интервю за Инженер.bg експертът коментира настоящото състояние в този пазарен сегмент, проблемите и възможните решения.

Пазарни акценти / Прегледи

 • П и М Груп с коментар за предимствата на потопяемите помпи за чисти води на индийския производител Shakti Pumps

  След като ви представихме новия партньор на утвърденото българско търговско, производствено и инженерингово дружество П и М Груп - Shakti Pumps, с настоящия материал ще ви запознаем по-подробно с продуктовия асортимент на индийския производител. „Една от сериите на Shakti Pumps, която вече се предлага на българския пазар, включва потопяемите помпи за водоснабдяване QF. Изключително надеждни и ефективни, те са доминиращ избор в Индия“, заявиха за Инженер.bg от П и М Груп.

 • Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част I

  Кой е готов да се изправи пред предизвикателствата на канализационните системи в утрешния ден? Възможно ли е изобщо ВиК индустрията да се справи с нарастващото потребление и увеличаващите се разходи на енергия, имайки предвид очакванията, според които до 2050 г. 70% от световното население ще живее в градовете. Какво е най-новото иновативно предложение на производителя на канализационни помпи Flygt, бранд на Xylem, разказаха пред Инженер.bg от Алмекс-БГ.

 • >