Анализи / Техн. решения

 • Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

  16.11.2017 г. ВиК | Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

  Фирма Бандени, специализирана в доставка, внедряване и обслужване на продуктите от направление „Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартери VLT” на Danfoss, предлага на своите клиенти задвижвания от серия VLT AQUA Drive, тип FC202, намиращи приложение във водния сектор, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Опит на Danfoss Drives в разработването на задвижвания превръща VLT AQUA Drive в много добро решение за задвижване на помпи и въздуходувки ”, коментираха от фирмата.

 • БИГ процес контрол: Günther с широко портфолио от термоелементи за стъкларската промишленост

  15.11.2017 г. КИП и А | БИГ процес контрол: Günther с широко портфолио от термоелементи за стъкларската промишленост

  Немската компания Günther произвежда електрически сензори за температура от 1968 г. В началото фирмата се фокусира върху развоя на температурни датчици за промишлени пещи, но за кратък период от време успява да предложи продукти за почти всички други индустриални сектори. Днес Günther е водещ производител в областта на технологиите за измерване на температура, коментираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на компанията.

 • Атлас Техник: Високо качество и ефективност във всяко приложение с иновативните решения на Afag

  11.11.2017 г. Машини, мех. системи | Атлас Техник: Високо качество и ефективност във всяко приложение с иновативните решения на Afag

  Afag e световно утвърден производител на индустриална техника за манипулиране, обработка и транспортиране на детайли. Компанията предлага богато разнообразие от иновативни решения в областта на медицинската техника, автомобилната промишленост, хранително-вкусовата, фармацевтичната, козметичната индустрия и други. Пълна гама от продуктите и системите на глобалния специалист на българския пазар предлага фирма Атлас Техник.

 • КМТ Сервиз: Точно и надеждно ултразвуково измерване на дебит със SebaFlow на SebaKMT

  06.11.2017 г. ВиК | КМТ Сервиз: Точно и надеждно ултразвуково измерване на дебит със SebaFlow на SebaKMT

  Специализирано решение за измерване и мониторинг на дебит с помощта на ултразвук SebaFlow на доказания производител SebaKMT, част от Megger Group, предлага на българския пазар фирма КМТ Сервиз. „SebaFlow позволява непрекъснат мониторинг на тръбния участък чрез ултразвук. Системата функционира без да се прекъсва водоснабдяването посредством сензори, монтирани по външната страна на тръбата. Тя е надеждно решение, което не изисква поддръжка“, обясниха от българската фирма.

 • Евромаркет Груп обогати продуктовото си портфолио с нови стругове и обработващи центри на Doosan Machine Tools

  23.10.2017 г. Машини, мех. системи | Евромаркет Груп обогати продуктовото си портфолио с нови стругове и обработващи центри на Doosan Machine Tools

  Глобалният производител на металорежещи и металообработващи машини Doosan Machine Tools реализира на пазара нови серии стругове и обработващи центри. „Повече стабилност, повече прецизност, по-висока скорост на работа и повече възможности за обработка. Това гарантират най-новите стругове и обработващи центри, представени от лидера в производството на металорежеща техника Doosan Machine Tools”, обявиха за Инженер.bg от фирма Евромаркет Груп, която предлага изделията на компанията у нас.

 • Естетика и функционалност с осветителната техника на Schrack Technik

  21.10.2017 г. Електротехника | Естетика и функционалност с осветителната техника на Schrack Technik

  Schrack Technik е производител на богата гама от решения за осветление, базирана на иновативни концепции и стилни елементи с приложение както в бита, така и в офис сгради, промишлени обекти и външни приложения. „В портфолиото ни винаги ще намерите най-подходящото решение – висококачествени растерни осветителни тела за училища и супермаркети, модерни и луксозни решения за конферентни зали, както и осветление за промишлени халета“, информираха за Инженер.bg от Шрак Техник, дъщерно дружество на австрийския производител у нас.

 • Висококачествени боркорони за разпробиване на релсова стомана на BDS-Maschinen от Калас Консулт

  12.10.2017 г. Машини, мех. системи | Висококачествени боркорони за разпробиване на релсова стомана на BDS-Maschinen от Калас Консулт

  Машините и инструментите за разпробиване на немския производител BDS-Maschinen са технически изделия от най-висок клас. „Компанията разработва и произвежда професионални машини и боркорони, които улесняват и гарантират по-ефективна, по-надеждна и по-безопасна работа. С основание може да се каже, че машините и инструментите за разпробиване на BDS-Maschinen са оптимален избор както в техническо, така и в инвестиционно отношение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Калас Консулт.

 • Високоефективни пневматични оръдия и инжектори VSR за предотвратяване на засводявания от фирма Индуматик

  03.10.2017 г. Машини, мех. системи | Високоефективни пневматични оръдия и инжектори VSR за предотвратяване на засводявания от фирма Индуматик

  Индуматик е официален представител за България на немския производител VSR Industrietechnik – пионер в разработването на пневматични оръдия за активиране на насипни материали. „Често в предприятията се създават усложнения с транспортирането на материали като резултат са тяхното полепване и сбиване в съдовете. За бързото отстраняване на такъв вид проблеми VSR разработва разнообразие от високоефективни въздушни оръдия, които предлагаме на пазара у нас“, информираха от Индуматик.

 • Богато разнообразие от климатични системи на Fujitsu General в продуктовото портфолио на Булклима

  02.10.2017 г. ОВК | Богато разнообразие от климатични системи на Fujitsu General в продуктовото портфолио на Булклима

  Булклима е сред утвърдилите се български фирми, развиващи дейност в ОВК-областта. Дружеството има над 20 години опит и успешно налага на пазара комплексни иновативни и енергоспестяващи системи за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода, предназначени за жилищни, административни и производствени сгради. Портфолиото на компанията обхваща богат асортимент от продукти, сред които и климатичните системи General на Fujitsu General Limited.

 • Джи Ойл Експерт: Въздушните филтри на Losma осигуряват безопасни условия на труд и ефективен производствен процес

  18.09.2017 г. Машини, мех. системи | Джи Ойл Експерт: Въздушните филтри на Losma осигуряват безопасни условия на труд и ефективен производствен процес

  Вече повече от 50 години компанията Losma произвежда надеждни и ефективни решения за промишлена филтрация. „Опазването на околната среда и осигуряването на безопасни условия на труд са основни направления в дейността на Losma. Въздушните филтри на дружеството гарантират здравето на работниците, опазването на околната среда, безопасността в производствените помещения, повишават ефективността на процесите и намаляват експлоатационните разходи”, коментираха от Джи Ойл Експерт.

Дискусии / позиции

 • КуатроДжи: Понижете енергийните си разходи с охладителните инсталации Free Cooling Chiller Plant на Termogamma

  Компанията КуатроДжи, част от международната група Termogamma Energy Solutions, предлага високоефективни решения за отопление и охлаждане. Инсталацията Free Cooling Chiller Plant (FCCP) представлява промишлена охладителна система, чиято ефективност е няколко пъти по-висока в сравнение с други аналогични технологии на пазара. В сравнение с традиционните системи, FCCP гарантира по-висока ефективност и по-малко въздействие върху околната среда.

 • Солид Фил: „Нашата мисия е да запознаем бизнеса с изумителните възможности на 3D принтирането“

  Българската компания Солид Фил, пионер у нас в областта на 3D принтирането, е вече традиционен участник на техническите изложения в страната. Най-мащабното сред тях – Международния технически панаир в Пловдив, Солид Фил беляза със специална мисия, а именно – да запознае в дълбочина бизнеса с важността и значението на своята дейност. „3D принтирането отваря многобройни „врати“ за индустрията в почти всичките ѝ направления, коментираха за Инженер.bg от компанията.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Унисист Инженеринг: Инфрачервената термография е ключова технология при енергийно обследване на сгради и машини

  Едва ли ще се изненадате, ако ви кажем, че физиката е основа на почти всички съвременни технологии. Доказателство за това е инфрачервената термография, която утвърденото българско дружество Унисист Инженеринг е включило в богатото си портфолио от услуги и продукти. „Методът позволява лесно и безконтактно обследване на сгради и машини, чрез което се откриват всички компроментирани зони в тяхното изпълнение или функциониране“, заявиха пред Инженер.bg от компанията.

 • Fanuc: „Роботизацията освобождава човешките ръце, но е храна за човешкия ум“

  Скъпи читатели, живеем в преломни от гледна точка на установените методи и начини на производство времена. Разработките на изкуствения интелект, роботизацията, IoT и съвременните представи за фабриката на бъдещето преобръщат с главата надолу затвърждавани с години практики и проправят пътя към техниката на бъдещето. Затова и Инженер.bg съвсем скоро ще стартира своя нов проект: ДигиталнаИндустрия.bg. Вървейки с бързи крачки към него, с настоящата статия ще ви разкажем повече за една от компаниите-еталони в световното развитие – Fanuc.

 • >