Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

 • Солид Фил предлага висок клас техника за 3D принтиране на доказаните марки Xjet, Desktop Metal и EnvisionTEC

  21.05.2020 г. Солид Фил предлага висок клас техника за 3D принтиране на доказаните марки Xjet, Desktop Metal и EnvisionTEC

  Услугите, изпълнявани от доказаната българска компания Солид Фил покриват всички основни и нишови технологии за 3D принтиране. Тя реализира проекти чрез най-съвременните и високотехнологични методи. Доскоро компанията бе специализирана само в услугите за 3D печат, но от няколко месеца към портфолиото си добави нова дейност, свързана с предлагането на едни от най-утвърдените марки техника за 3D принтиране. Машините са индустриални и изцяло професионални.

 • SpaceCAD: Цифрова симулация със Siemens STAR CCM+ помага на Vyaire Medical да спасява пациенти с усложнения от COVID-19

  11.05.2020 г. SpaceCAD: Цифрова симулация със Siemens STAR CCM+ помага на Vyaire Medical да спасява пациенти с усложнения от COVID-19

  Ние поемаме от 17 до 23 хиляди вдишвания на ден, които в по-голямата си част се случват несъзнателно. При тежките случаи на заболяването COVID-19 – предимно възрастни хора и страдащи от хронични заболявания, се наблюдава затруднено дишане. Тези хора се нуждаят от специфична кислородна терапия. С помощта на съвременните технологии обаче, е възможно медицинското оборудване да се усъвършенства по-бързо и така да се помага в подобни случаи много по-ефективно.

 • Система за измерване и дистанционно отчитане на природен газ на Унисист Инженеринг осигурява данни в реално време

  08.05.2020 г. Система за измерване и дистанционно отчитане на природен газ на Унисист Инженеринг осигурява данни в реално време

  Системата UDS на българската производствена фирма Унисист Инженеринг е предназначена за дистанционно отчитане на количествата природен газ през измервателни точки, разположени на територията, обслужвана от съответното газово дружество. Тя разполага с интелигентен софтуер, който осигурява непрекъснат достъп до данните от газопреносната мрежа в реално време и архивира информацията, която след това може да се използва за годишни отчети и счетоводна дейност.

 • Имате визия за бъдещето? С ВСУ „Любен Каравелов“ ще споделяме възможности за реализация

  29.04.2020 г. Имате визия за бъдещето? С ВСУ „Любен Каравелов“ ще споделяме възможности за реализация

  Имате собствена визия за бъдещето на заобикалящата ни среда? Мечтаете за свобода и възможност да изразите своята креативност, характер и стил? Искате да работите по обществено значими проекти и да оставите траен отпечатък върху архитектурното ни наследство? Заедно с ВСУ „Любен Каравелов” ще споделяме възможности за кариера в областта на строителството и архитектурата. ВСУ е поредното утвърдено учебно заведение, което се присъедини към Академична борса на Борса.bg.

 • Промо.bg: На пазар за техника през април

  27.04.2020 г. Промо.bg: На пазар за техника през април

  Пролетта дойде и освен полени разпръсна и отстъпки! Ако се питате как така, ще Ви кажем веднага! В Промо.bg има изобилие от висококачествена техника на невероятно добра цена. Разнообразието от априлски оферти включва продукти за индустрията, инструменти и консумативи за майсторски ремонти, промо пакети за професионални електропроектанти, решения за наистина добра организация у дома и още редица полезни продукти на зашеметяващо ниски цени. А най-хубавото е, че през Промо.bg лесно и бързо избирате най-подходящата оферта и поръчвате директно от компанията, която я предлага. Звучи страхотно, нали? Разгледайте и вземете още сега своя продукт.

 • Как да почистите и дезинфекцирате всяка повърхност бързо, лесно и удобно с мокрите кърпи Uniwipe от LDG

  24.04.2020 г. Как да почистите и дезинфекцирате всяка повърхност бързо, лесно и удобно с мокрите кърпи Uniwipe от LDG

  Работата с чисти повърхности и материали е не само по-приятна, но и много по-безопасна, особено когато се касае за дейности, в които служителите имат контакт с много хора. За тези случай фирма LDG има наистина функционално решение, чрез което почистването се осъществява бързо и лесно с едно движение. Uniwipe са мокри кърпички, подходящи за идеално почистване и дезинфекциране на различни видове повърхности, без да ги нараняват.

 • B2N и други фирми за 3D принтиране стартираха производство на защитни средства за медиците в борбата с COVID-19

  23.04.2020 г. B2N и други фирми за 3D принтиране стартираха производство на защитни средства за медиците в борбата с COVID-19

  Последните седмици белязаха нов работен ритъм за всички. Сред компаниите, чиято дейност е реорганизирана съобразно новите реалности, е B2N – доказана българска фирма, която предлага на пазара всичко, свързано с 3D технологиите, в.т.ч. принтери, скенери, софтуер, консумативи и услуги. 3D принтерите, с които разполага дружеството, работят по 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, за да посрещнат медицинските нужди в борбата с COVID-19.

 • Бактерицидни лампи на Мегалукс – ефективен помощник в борбата срещу SARS-CoV-2

  21.04.2020 г. Бактерицидни лампи на Мегалукс – ефективен помощник в борбата срещу SARS-CoV-2

  В настоящите условия дезинфекцията е приоритет с първостепенна важност във всяко затворено пространство. Затова от утвърдения български производител Мегалукс припомнят за едно от доказалите своята ефективност решения за безопасна среда в помещенията, включително и в борбата с COVID-19. От компанията са разработили иновативни за българския и международния пазар бактерицидни лампи, които гарантират отлични хигиенни условия. Повече за тях Инженер.bg научи от екипа на Мегалукс.

 • Мобилни стелажни системи Moviblock и Mobile Racking – ефективни гъвкави решения от Стам Лтд

  16.04.2020 г. Мобилни стелажни системи Moviblock и Mobile Racking – ефективни гъвкави решения от Стам Лтд

  Да увеличите капацитета на склада си, без да променяте неговата площ, или да изградите нов – това е лесно с българската инженерна компания Стам Лтд. Фирмата предлага мобилни системи за съхранение, проектирани за постигане на оптимално разпределение и ред. Moviblock и Mobile Racking са едни от най-ефективните и адаптируеми решения за мобилизация и автоматизация на различни складови пространства. Имат множество приложения в разнообразни области на съхранение.

 • Ефективност, сигурност и оптимизация при Home Office работа? Мисията възможна с приложението Infinity Employee Surveillance

  03.04.2020 г. Ефективност, сигурност и оптимизация при Home Office работа? Мисията възможна с приложението Infinity Employee Surveillance

  При режима на дистанционна работа от вкъщи възникват ключови въпроси, свързани с ангажираността и продуктивността на служителите. Оптимизирането на работния процес, разпределянето на функциите между екипите и състоянието на служебните технически средства допълват аспектите, около които гравитира фокусът на мениджмънта. В отговор на това, фирма Инфинити разработи приложението Infinity Employee Surveillance (IES), а повече за характеристиките му ще научите в днешния материал.

Новини

 • Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от Белимо България.

 • Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чиито официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

 • Солтех: Спестете с промо пакетите за електромеханичен дизайн Solid Edge и премиум инструментите на Hoffmann Group

  Солтех: Спестете с промо пакетите за електромеханичен дизайн Solid Edge и премиум инструментите на Hoffmann Group

  Солтех продължава своята традиция и отговорна мисия да подпомага индустриалната общност в условията на криза с многообразие от атрактивни решения и специални предложения. Сега компанията предлага на вниманието на всички свои настоящи и бъдещи клиенти и партньори ексклузивна оферта да закупят различни софтуерни пакети за електромеханичен дизайн с до 50% отстъпка от цената, както и много специални ценови условия за премиум инструменти Garant и качествени инструменти Holex.

Интервю

 • Инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг: Инженерната работа изисква ум, въображение и характер

  Инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг: Инженерната работа изисква ум, въображение и характер

  Когато от 15 години работиш без почивен ден, е нормално да ти писне от това темпо и да си кажеш „стига толкова“. Но не и днешната ни гостенка в рубриката „Ако (не) бях инженер“, защото тя мечтае нейната фирма да е най-добрата в бранша. Представяме Ви инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг, която освен че стои начело на един мъжки бизнес, иска да научи още 3-4 езика и да ходи на танци – изобщо следва своя амбициозен план за следващите 50 години.