Роботизация, 3D принтиране и машини за металооблаботване – това е светът на изложение MachTech & InnoTech Еxpo 2019 Форумът разкрива потенциала на индустриалните технологии от 15 до 18 април в Интер Експо Център, София.

Статии

Айгер Инженеринг: Ние сме работодателска марка с дълбоки и стабилни основи на пазара на труда в Пловдив и региона

23.11.2018 г.


„Успехът ни се крие във вниманието към всеки служител!“, заявиха за Инженер.bg от Айгер Инженеринг. Срещнахме се с представители на фирмата, която е част от швейцарския холдинг Aiger Group, в рамките на „Дни на кариерата“ – ежегодно кариерно изложение, което се провежда в Технически университет – София и филиала му в Пловдив. Освен за редица интригуващи технически проекти, от Айгер ни разказаха и как поддържат мотивацията и високата квалификация на служителите си винаги в топ форма.„За никого не е тайна, че влагаме огромни усилия в квалификацията и личностното развитие на всеки от служителите в компанията. Именно това е причината да сме работодателска марка с дълбоки и стабилни основи на пазара на труда в региона на Пловдив, а и в България“, подчертаха от компанията.


В Айгер Инженеринг регулярно се провеждат различни обучения за допълнителна квалификация и за придобиване на нови знания и умения, като при всяко едно се гони оптимален баланс между теория и практика. Една от утвърдените и разработени от дружеството програми, е тази за работа с фрезови машини с цифрово управление. Това обучение помага на начинаещите оператори да придобият увереност в действията си. В него се включват дори и дългогодишни служители на фирмата, които имат желание да обогатят професионалните си перспективи“, обясниха от Айгер.


Друг важен аспект от работата в предприятието включва онлайн вътрешнофирмената система за управление на знанието и вътрешните обучения „Айгер професор“, която дава на служителите от всички отдели знанията, които са им нужни за по- ефективно изпълнение на задачите им. Ето защо специалисти от отделите Финансов, Логистика, Маркетинг и продажби и др. редовно преминават подготовка за работа с продукта.„Въпреки че сме инженерингова компания в областта на машиностроенето, т.нар. „меки“ умения, или soft skills, са неизменна част от бизнеса. Ето защо колегите могат да се възползват и от обучение на теми като например Преговори и договаряне““, посочиха от фирмата.


Специално обучение е предвидено и за управленския екип на Айгер Инженеринг. „Коучингът на тема „Управление на малки екипи до 10 човека“ се превърна в креативен процес за развиване на личностните качества на всеки лидер, резултатите от който бяха налице още в следващите дни“, разказаха от Айгер Инженеринг.


Компанията е доказана в разработката на иновативни и индивидуални решения за тютюневата и фармацевтичната индустрии. Ако мислиш, че можеш да откриеш своето място именно там, не се колебай да изпратиш кандидатурата си!


Повече информация за Айгер Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Айгер Инженеринг

Новини

 • Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Серията климатици Nocria X на утвърдената марка Fujitsu General преобръща представите за кондициониране на въздуха. „Първият в света климатик с уникалната технология Dual Blaster е снабден с два допълнителни странични вентилатора. Това нестандартно конструктивно решение позволява да се постигне близко до идеалното разпределение на температурата на въздуха в помещението“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, дистрибутор на Fujitsu General за България на климатици с бранда General.

 • БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  Компанията Leroy-Somer, която е част от групата Nidec, пусна на пазара нова серия високоскоростни водозащитени асинхронни електродвигатели PLSES 4500, специално разработени за промишлени хладилни инсталации. „Покривайки изискванията на професионалните потребители в областта на хладилната техника PLSES 4500 осигуряват намаляване на консумираната електроенергия и експлоатационните разходи с до 30%“, информираха за Инженер.bg от БЛС Автоматизация.

 • Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Испанската компания Ayerbe Industrial De Motores разработва и предлага спомагателни генератори за фотоволтаични системи. „Производството на енергия от подобни системи нараства стремително и се очаква рязко увеличаване на техния дял през следващото десетилетие. Затова Ayerbe проектира специални кабини за хибридни генераторни агрегати, в които да разположи батериите и инвертора, ако това се налага“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг.

Интервю

 • Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Какво се случва, когато се повреди машина в завод на международен производводител на автомобилни компоненти? Каква е ролята на сервизния инженер и доколко неговата работа оказва влияние върху цялостния производствен процес? Коментар по темата пред Инженер.bg направи инж. Тодор Буров, ръководител на отдел „Поддръжка“ в Магна Пауъртрейн Пловдив. Три машини Robodrill D21LiA5 на FANUC са сред най-новите инвестиции в производствено оборудване на завода.