Статии

Алвекта чертае вектора на перспективите в организационното развитие на индустрията с дигиталната система Vector

09.08.2019 г.


Алвекта е българско дружество, което предлага интернет базирани информационни услуги в областта на организацията на работните процеси. „Разработваме собствено иновативно SaaS решение в корелация с Индустрия 4.0, наречено Vector. То представлява организационна дигитална технология за пресъздаване на процесите в единна платформа. Vector изцяло обезпечава интегрираното информационно покритие на управлението на дейностите в индустриалното предприятие“, разказаха специалистите от Алвекта за Инженер.bg.

 

 

Алвекта предоставя алтернативен поглед към дигитализацията и развитието на организационния потенциал в индустриалното предприятие. Чрез технологията Vector се обхващат оборотният, разходният, инвестиционният и финансовият потоци. Заложен е единен метод за постигане на реално управление във всички процеси в реално време.

 

Реалното управление на предприятието се постига чрез:


 

Управление на продажбите. Осъществява се посредством моделиране на перспективите в отношенията с клиентите и моделиране на реализацията (план, отчет и отклонения) на отношенията в продуктовата и финансовата части.


Управление на производството. Започва от управление на инженерната разработка и преминава към моделиране на перспективите и реализацията (план, отчет, отклонения) на производствения поток.


Управление на доставките. Осъществява се посредством моделиране на перспективите в отношенията с доставчиците и моделиране на реализацията (план, отчет и отклонения) на отношенията в продуктовата и финансовата части.


Управление на финансите. Обхваща реализацията на финансовите отношения с партньорите – клиенти и доставчици, финансови и държавни институции, както и управление на финансовите наличности.


Управление на Технологична среда и нейният дигитален контрол чрез Vector включват управление на структурата и ресурсите, както и управление на персонала, разходите, инвестициите и проектите, като основа за реално управление на всички процеси в предприятието.


 

„Основна функционалност на информационната система Vector е да обхване напълно потока от процеси в дадена производствена компания – от дейностите по запитвания, през договаряния, производство, до доставки и т.н. Тази всеобхватност на платформата е една от главните причини все повече предприятия да преминават към прилагането на толкова иновативен дигитален продукт като Vector“, поясниха от компанията.


Повече информация за Алвекта ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 Източник на снимковия материал: Алвекта

Новини

 • Търсите надеждна складова техника? Заповядайте в най-новия шоурум на ВЕНИ и Ко

  Търсите надеждна складова техника? Заповядайте в най-новия шоурум на ВЕНИ и Ко

  Утвърденият български производител на складово оборудване ВЕНИ и Ко посреща клиентите си от цялата страна в нов шоурум в столицата. Той се намира на бул. „Ботевградско шосе“ 118, в блок 111. „Гостите ни могат да намерят различни видове складови колички – платформени, гарови, специални, транспалетни, както и някои модели от сериите „Високоповдигачи за европалети“ и „Ръчноводими електрокари“ с марка VENI”, съобщиха за Инженер.bg от водещата българска производствена компания.

 • Индуматик: Чистачите Vibrex на VSR за транспортни ленти – работещо решение за чисти конвейерни съоръжения

  Индуматик: Чистачите Vibrex на VSR за транспортни ленти – работещо решение за чисти конвейерни съоръжения

  Ден след ден върху големи участъци от конвейерните ленти се натрупват остатъци от пренасяните насипни материали. Това, от една страна, пречи на нормалното транспортиране на материала, а от друга – води и до повреда на важни съоръжения. Загубите от престои и високите разходи са непосредствено следствие от замърсяването на конвейерните ленти. Тъй като не са създадени все още универсални чистачи, компанията VSR предлага модулната система Vibrex.

 • Свързване като игра със специалните клеми WAGO от серия 221. А сега и с подарък – Play Station Classic с 20 игри

  Свързване като игра със специалните клеми WAGO от серия 221. А сега и с подарък – Play Station Classic с 20 игри

  „Така свързваме днес! Като на игра!“, гласи слоганът на новата есенна промоция от ТП ВАГО Контакттехник. И е напълно верен, защото тя ще изненада всеки, закупил комплект WAGO Profi, със специален подарък – юбилейно издание на Play Station Classic с 20 игри. „Това е последно поколение разклонителни клеми, които притежават редица подобрения”, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество, офис на немската компания WAGO Kontakttechnik у нас.

Интервю

 • Сенка Райкович от Стам Лтд: Установих се в България заради любовта ми към креативността в инженерната работа

  Сенка Райкович от Стам Лтд: Установих се в България заради любовта ми към креативността в инженерната работа

  Да се сблъскаш с нов език и нови порядки, да извървиш пътя на „чужденец“, да останеш заради стремежа към креативност в инженерната работа, да гониш изпълнението на амбициозни планове и да се усъвършенстваш всеки ден. Това е приключението на Сенка Райкович от Ниш, Сърбия. В рубриката „Един работен ден на...“ днес ще ви разкажем какви са предизвикателствата в ежедневието на един архитект по образование и инженер по призвание и как преминава нейният ден на работа в Стам Лтд.