Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Атикс: Външно управление на мютинг процеси с новия контролер MSI-MD-FB на Leuze electronic

07.11.2017 г.

In Serbian.Нов контролер с мютинг функции за външно управление на светлинни завеси и сензори за защита е сред най-новите продуктови предложения на  немския производител Leuze electronic. Ексклузивен дистрибутор на утвърдената в областта на оптоелектрониката и системите за идентификация компания у нас е фирма Атикс. „Новият контролер MSI-MD-FB  е предназначен за външно управление на мютинг процеси, а сред отличителните му характеристики е възможността за директен монтаж върху машината, поради което е необходим само един кабелен ред към таблото”, допълниха от Атикс.

 

Контролерът MSI-MD-FB поддържа защитните светлинни завеси и бариери от серията MLD и MLC на Leuze electronic. „Той демонстрира пълната си мютинг функционалност в три режима: двусензорен паралелен, двусензорен последователен и четирисензорен последователен, а опционалното използване на сигнал за заглушаване предоставя допълнителна защита от влияния”, поясниха от Атикс.

 

Избираемото време за изчакване от 20 секунди до 100 часа дава възможност за адаптиране на мютинг процесите към съответното приложение. Сред предимствата на този контролер е и лесната му конфигурация. „За нея не е необходим лаптоп или софтуер, тъй като тя се осъществява чрез DIP превключвател”, уточниха от Атикс.

 

Достъпът до диагностичните данни е възможен по всяко време чрез допълнителния микро USB интерфейс за диагностика.

 

Контролерът MSI-MD-FB е с тънък пластмасов корпус със степен на защита IP67, който може да бъде монтиран в UDC/DC колоната на производителя. „Това дава допълнителна защита срещу външни влияния. Трайният лазерен надпис гарантира добра четливост, дори когато се използва в тежки работни среди“, поясниха от Атикс. Инсталацията на контролерите MSI-MD-FB е лесна и ефективна. Всички връзки се осъществяват посредством стабилни гнезда, разположени отпред. „Това важи и за мютинг сигналната лампа и за осветения бутон за нулиране, които също са част от продуктовата гама на Leuze electronic. За инсталиране на контролерите е необходим само един кабел към таблото с максимална дължина до 50 m. Това спестява време и парични разходи”, поясниха от Атикс.


 


Сред предимствата на контролерите MSI-MD-FB е и големият им работен температурен диапазон, покриващ интервала от -30 °C до + 60 °C. Благодарение на това, те могат да бъдат използвани в зони с дълбоко замразяване, каквито се срещат в хранително-вкусовата промишленост.

 

Повече информация за Атикс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Атикс, Leuze electronic

Новини

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

 • Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Фирма Мари-Бентц е изключителен представител и сервиз на електронни броячни везни и броячни теглови системи на утвърдения немски производител KERN за България. Компанията непрекъснато инвестира в развитие на своето портфолио с нови, усъвършенствани продукти. Акцент сред новите изделия за 2020 г. е броячната система с висока резолюция CCA, която е с ЕС сертификат за преброяване и на най-малките елементи в големи количества, като резолюцията е до 300 000 000 пункта.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.