Статии

Атикс: Външно управление на мютинг процеси с новия контролер MSI-MD-FB на Leuze electronic

07.11.2017 г.

In Serbian.Нов контролер с мютинг функции за външно управление на светлинни завеси и сензори за защита е сред най-новите продуктови предложения на  немския производител Leuze electronic. Ексклузивен дистрибутор на утвърдената в областта на оптоелектрониката и системите за идентификация компания у нас е фирма Атикс. „Новият контролер MSI-MD-FB  е предназначен за външно управление на мютинг процеси, а сред отличителните му характеристики е възможността за директен монтаж върху машината, поради което е необходим само един кабелен ред към таблото”, допълниха от Атикс.

 

Контролерът MSI-MD-FB поддържа защитните светлинни завеси и бариери от серията MLD и MLC на Leuze electronic. „Той демонстрира пълната си мютинг функционалност в три режима: двусензорен паралелен, двусензорен последователен и четирисензорен последователен, а опционалното използване на сигнал за заглушаване предоставя допълнителна защита от влияния”, поясниха от Атикс.

 

Избираемото време за изчакване от 20 секунди до 100 часа дава възможност за адаптиране на мютинг процесите към съответното приложение. Сред предимствата на този контролер е и лесната му конфигурация. „За нея не е необходим лаптоп или софтуер, тъй като тя се осъществява чрез DIP превключвател”, уточниха от Атикс.

 

Достъпът до диагностичните данни е възможен по всяко време чрез допълнителния микро USB интерфейс за диагностика.

 

Контролерът MSI-MD-FB е с тънък пластмасов корпус със степен на защита IP67, който може да бъде монтиран в UDC/DC колоната на производителя. „Това дава допълнителна защита срещу външни влияния. Трайният лазерен надпис гарантира добра четливост, дори когато се използва в тежки работни среди“, поясниха от Атикс. Инсталацията на контролерите MSI-MD-FB е лесна и ефективна. Всички връзки се осъществяват посредством стабилни гнезда, разположени отпред. „Това важи и за мютинг сигналната лампа и за осветения бутон за нулиране, които също са част от продуктовата гама на Leuze electronic. За инсталиране на контролерите е необходим само един кабел към таблото с максимална дължина до 50 m. Това спестява време и парични разходи”, поясниха от Атикс.


 


Сред предимствата на контролерите MSI-MD-FB е и големият им работен температурен диапазон, покриващ интервала от -30 °C до + 60 °C. Благодарение на това, те могат да бъдат използвани в зони с дълбоко замразяване, каквито се срещат в хранително-вкусовата промишленост.

 

Повече информация за Атикс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Атикс, Leuze electronic

Новини

 • Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, има нова официална Facebook страница, като елемент от иновативната си концепция за дигитално присъствие. „Заповядайте във Facebook страницата на Bosch Професионални Електроинструменти и Консумативи България (Bosch PTBG). Последвайте ни, за да научавате първи за продуктите, промоциите и офертите от света на Bosch Professional“, приветстват своите фенове от българското дружество.

 • Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Основана през 1972 г., днес италианската компания Mebra Plastik Italia разполага с производствени мощности в Бусто Арсицио, които заемат около 28 000 кв.м. Компанията се разраства през годините и се утвърждава като важен производител на екструзионни маркучи за хидравлични и пневматични приложения. Благодарение на своя над 40-годишен опит, Mebra Plastik се е доказала с присъствието си в различни промишлени отрасли, които изискват и налагат високо качество.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.