Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Може ли Вашият бизнес да се задържи на „гребена на вълната“ в условия на извънредно положение

24.03.2020 г.

 

В условия на извънредно положение, за каквото повечето от нас не са и предполагали, в период на глобална нестабилност, завладяла света от вирус с „корона“, едно е ясно – приближават сериозни промени. „Всяка криза може да е не само заплаха, но и положителна възможност, считат визионерите в мениджмънта“, заявиха за Инженер.bg от професионалната коучинг организация Феникс Коучинг.Кои са възможните решенията за бизнеса в условията на настоящата усложнена ситуация?


Вероятно част от мениджърите ще поставят фокус върху финансовото оцеляване и прилагане на правни механизми в рамките на антикризисното управление, освобождаване на служители с цел намаляване на разходите, адаптация към изискванията на външната среда, бърза пренастройка на процеси, системи и хора, с които да се създаде нова сфера на дейност“, посочиха от Феникс Коучинг. „Друга част от тях обаче просто ще се понесат на „гребена на вълната“. Кризата за тях може да протече по-кратко и с по-малко загуби, ако са „инвентаризирали“ наличните ресурси и са определили кои от тях (финансови, човешки, производствени, технологични) да се променят или добавят“, допълват още специалистите.


 

Според Феникс Коучинг са възможни четири типа бизнес ситуации и четири въпроса, чийто отговор ще доведе мениджърите до съответното решение:


Ситуация 1: Служителите в компанията не искат да работят при новите условия, но са осигурени с необходимите суровини, материали, техника.


Въпрос: Вие като лидер как повишавате мотивацията на екипа си?


Ситуация 2: Служителите в компанията не искат да работят при новите условия и не са достатъчно осигурени необходимите суровини, материали, техника.


Въпрос: Как устоявате на манипулациите и как се справяте с осигуряването на всичко необходимо, така че работата да върви?


Ситуация 3: Служителите в компанията искат да работят при новите условия, но не са достатъчно осигурени с необходимите суровини, материали, техника.


Въпрос: Как работите Вие по новия начин и какъв пример давате на екипа си, как организирате работния процес и как в среда на промяна се адаптирате към стриктно извършване на служебните задължения?


Ситуация 4: Служителите в компанията искат да работят при новите условия и са достатъчно осигурени с необходимите суровини, материали, техника.


Въпрос: Как показвате и използвате професионализма и лидерските си качества, така че да се възползвате от ситуацията, че бизнесът Ви да върви напред?Все въпроси, отговорите на които биха Ви дали нови хоризонти“, заключиха от коуч фирмата.


При нужда от подкрепа можете да се свържете с Феникс коучинг през сайта на организацията: http://www.phoenixcoaching.eu/ или на телефонен номер: 0895588545.


Източник на снимковия материал: pixabay.com

Новини

 • Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от Белимо България.

 • Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чиито официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

 • Солтех: Спестете с промо пакетите за електромеханичен дизайн Solid Edge и премиум инструментите на Hoffmann Group

  Солтех: Спестете с промо пакетите за електромеханичен дизайн Solid Edge и премиум инструментите на Hoffmann Group

  Солтех продължава своята традиция и отговорна мисия да подпомага индустриалната общност в условията на криза с многообразие от атрактивни решения и специални предложения. Сега компанията предлага на вниманието на всички свои настоящи и бъдещи клиенти и партньори ексклузивна оферта да закупят различни софтуерни пакети за електромеханичен дизайн с до 50% отстъпка от цената, както и много специални ценови условия за премиум инструменти Garant и качествени инструменти Holex.

Интервю

 • Инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг: Инженерната работа изисква ум, въображение и характер

  Инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг: Инженерната работа изисква ум, въображение и характер

  Когато от 15 години работиш без почивен ден, е нормално да ти писне от това темпо и да си кажеш „стига толкова“. Но не и днешната ни гостенка в рубриката „Ако (не) бях инженер“, защото тя мечтае нейната фирма да е най-добрата в бранша. Представяме Ви инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг, която освен че стои начело на един мъжки бизнес, иска да научи още 3-4 езика и да ходи на танци – изобщо следва своя амбициозен план за следващите 50 години.