Статии

Всичко за флуидите на едно място от фирма Софиана

05.08.2017 г.


Софиана ООД е утвърден български доставчик на продукти и решения в областта на флуидите. Фирмата е създадена като филиал на френската група Льогри АД – световен лидер в производството на пневматични съединители, а няколко години по-късно се преобразува в самостоятелно търговско дружество. Тази година българската компания чества 25 години успешно развитие и разрастване на търговската си дейност на българския пазар, информираха за Инженер.bg от Софиана.Дружеството е добре познато у нас с голямото разнообразие от пневматична техника и технологии, които предлага, в т.ч. пневматични цилиндри, захранващи групи и разпределители, пневматични и хидравлични съединители, съвременни технологии за проектиране и изграждане на пневматични и водни инсталации, уреди за измерване и контрол на налягане, температура, ниво и разход, пневматични компоненти за автоматизация – пневматични и електрически линейни манипулатори, хващачи и ротационни маси и др.

 

Софиана е дистрибутор на световно признати производители на пневматични изделия и компоненти като Parker Hannifin, Parker Legris, Parker Pneumatic Division Europe (PDE), Baumer Bourdon Haenni, Mert и Kobold.


 

Parker Hannifin е глобален лидер в разработката и производството на най-съвременни технологии и системи за контрол и управление. Корпорацията обединява брандовете Parker Legris, Франция, вече преминал към дивизията Fluid System Connectors Division Europe на групата, и Parker Pneumatic Division Europe (PDE), сляло се с бизнес направлението Parker Origa, Германия. „Те предлагат най-висококачествени изделия в областта на пневматиката, включително пневматични и линейни задвижвания, захранващи групи, пневматични цилиндри, модулни разпределители и др.“, поясниха от фирма Софиана.

 

Baumer Bourdon Haenni е част от структурата на водещия световен производител на измервателни инструменти на налягане и температура Baumer Group, Швейцария. Фирмата е основана от изобретателя на бурдоновата тръба, или още т.нар. манометър на Бурдон, който вече 160 години се ползва като основен принцип при измерването на налягане в най-различни области на индустрията, като нефтохимическата, хранително-вкусовата, авиацията, в пречиствателните станции, в елетроцентралите и др.


Mert е първият производител на хидравлика и пневматика на турския пазар. Сред продуктовата гама на компанията попадат пневматични цилиндри, разпределители и въздухоподготвящи групи в съответствие със стандартите ISO и CETOP.


Немският пазарен лидер Kobold е едно от водещите международни предприятия за производство на измервателни уреди за поток, ниво, проводимост, влажност, плътност, мътност, въртене, време и др.

 

Осигуряваме бързо и качествено обслужване на нашите клиенти на базата на директен внос от производителите, складови наличности и дистрибутори близо до вас. Благодарим на всички свои клиенти и партньори за дългогодишното сътрудничество, ползотворната работа, доверието и коректността. Надяваме се и за в бъдеще да можем да ви бъдем полезни и да сме ваш предпочитан партньор“, заявиха по повод своя 25-годишен юбилей специалистите от Софиана.


Източник на снимковия материал: Софиана

Новини

 • Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Основана през 1972 г., днес италианската компания Mebra Plastik Italia разполага с производствени мощности в Бусто Арсицио, които заемат около 28 000 кв.м. Компанията се разраства през годините и се утвърждава като важен производител на екструзионни маркучи за хидравлични и пневматични приложения. Благодарение на своя над 40-годишен опит, Mebra Plastik се е доказала с присъствието си в различни промишлени отрасли, които изискват и налагат високо качество.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби. Повече за водомера от последно поколение за Инженер.bg разказаха от ДМ Арматурен.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.