Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Всичко за флуидите на едно място от фирма Софиана

05.08.2017 г.


Софиана ООД е утвърден български доставчик на продукти и решения в областта на флуидите. Фирмата е създадена като филиал на френската група Льогри АД – световен лидер в производството на пневматични съединители, а няколко години по-късно се преобразува в самостоятелно търговско дружество. Тази година българската компания чества 25 години успешно развитие и разрастване на търговската си дейност на българския пазар, информираха за Инженер.bg от Софиана.Дружеството е добре познато у нас с голямото разнообразие от пневматична техника и технологии, които предлага, в т.ч. пневматични цилиндри, захранващи групи и разпределители, пневматични и хидравлични съединители, съвременни технологии за проектиране и изграждане на пневматични и водни инсталации, уреди за измерване и контрол на налягане, температура, ниво и разход, пневматични компоненти за автоматизация – пневматични и електрически линейни манипулатори, хващачи и ротационни маси и др.

 

Софиана е дистрибутор на световно признати производители на пневматични изделия и компоненти като Parker Hannifin, Parker Legris, Parker Pneumatic Division Europe (PDE), Baumer Bourdon Haenni, Mert и Kobold.


 

Parker Hannifin е глобален лидер в разработката и производството на най-съвременни технологии и системи за контрол и управление. Корпорацията обединява брандовете Parker Legris, Франция, вече преминал към дивизията Fluid System Connectors Division Europe на групата, и Parker Pneumatic Division Europe (PDE), сляло се с бизнес направлението Parker Origa, Германия. „Те предлагат най-висококачествени изделия в областта на пневматиката, включително пневматични и линейни задвижвания, захранващи групи, пневматични цилиндри, модулни разпределители и др.“, поясниха от фирма Софиана.

 

Baumer Bourdon Haenni е част от структурата на водещия световен производител на измервателни инструменти на налягане и температура Baumer Group, Швейцария. Фирмата е основана от изобретателя на бурдоновата тръба, или още т.нар. манометър на Бурдон, който вече 160 години се ползва като основен принцип при измерването на налягане в най-различни области на индустрията, като нефтохимическата, хранително-вкусовата, авиацията, в пречиствателните станции, в елетроцентралите и др.


Mert е първият производител на хидравлика и пневматика на турския пазар. Сред продуктовата гама на компанията попадат пневматични цилиндри, разпределители и въздухоподготвящи групи в съответствие със стандартите ISO и CETOP.


Немският пазарен лидер Kobold е едно от водещите международни предприятия за производство на измервателни уреди за поток, ниво, проводимост, влажност, плътност, мътност, въртене, време и др.

 

Осигуряваме бързо и качествено обслужване на нашите клиенти на базата на директен внос от производителите, складови наличности и дистрибутори близо до вас. Благодарим на всички свои клиенти и партньори за дългогодишното сътрудничество, ползотворната работа, доверието и коректността. Надяваме се и за в бъдеще да можем да ви бъдем полезни и да сме ваш предпочитан партньор“, заявиха по повод своя 25-годишен юбилей специалистите от Софиана.


Източник на снимковия материал: Софиана

Новини

 • Тихерт гарантира качество и прецизност при изработката на щанци

  Тихерт гарантира качество и прецизност при изработката на щанци

  „Нашата компания предлага изработването на щанци за различни индустриални отрасли. Такъв тип обработка е предпочитана пред други подобни методи заради постигането на висока производителност, особено при серийно производство“, информираха за Инженер.bg от фирма Тихерт. Щанците се отличават със сложна конструкция, към която има високи изисквания по отношение на прецизността на изработка и сглобяване. Дизайнът им се определя напълно от формата и размерите на конкретния детайл и технологията на производство.

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.