Статии

Богата гама декоративни неръждаеми ламарини от Рапид може да удовлетвори всяко дизайнерско изискване

28.05.2019 г.


В сравнение с други строителни материали неръждаемата ламарина има уникални свойства, които я правят незаменима в много области на приложение. Тя се отличава с естетичност, декоративна повърхност с изключителна износоустойчивост, лесно почистване и много други качества. „Неръждаемите ламарини осигуряват чисти и антибактериални повърхности. Те са едновременно пожаробезопасни, устойчиви на корозия, както и на високи и ниски температури на околната среда, а тяхното рециклиране е екологично съобразно. В нашето портфолио са включени богати като цвят, релеф, изображение и предназначение неоцветени и цветни неръждаеми ламарини“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Рапид ЕООД, която предлага неръждаемите декоративни ламарини Colorinox.Различните цветове и широкият спектър от изображения на декоративните ламарини Colorinox осигуряват пълно разгръщане на творческия потенциал на дизайнерите за създаване на нестандартни архитектурни и пространствени решения. Те могат да се използват за всяка ситуация или област – от покриване на барплотове и кухненски плотове, до облицовки на стените на банята и пода на автосалони, от подови первази на магазини до интересни акценти в съвременните домове.Цветните декоративни неръждаеми ламарини са с покритие от титанов нитрид, което притежава висока износоустойчивост. Релефните декоративни ламарини имат висока устойчивост към драскотини, не са чувствителни към отпечатъци от пръсти или към петна от вода. Ламарините са предназначени за лазерно, плазмено, водно рязане и рязане на гилотина, като се доставят с предпазно фолио.


Характеристики на неръждаемите ламарини Colorinox:

 • Марки неръждаема стомана: AISI 304/1.4301; AISI 430/1.4016;

 • Размери на листовете:

 - Дебелина: 0.8 mm (0.6; 1.0; 1.2; 1.5; 2.0 mm);

 - Формати: 1219 х 2438 mm; 1250 х 2500 mm.


Архитектурните и декоративни неръждаеми ламарини Colorinox се използват както за декоративни, така и за функционални цели, например за отопление, вентилация/климатизация, санитарни помещения, слънчеви панели, противопожарна защита, шумоизолация, слънцезащита, асансьори и ескалатори, системи за електрическо и механично оборудване и др.


Области на приложение:

 • Хотели, летища, гари; Жилищни и бизнес сгради; Болници, бензиностанции; Барове, кафенета, ресторанти; Рекламни надписи, фасади; Камини, хладилници, фризери; Стълбищни площадки, врати.

 


Повече информация за Рапид ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Рапид, Colorinox

Новини

 • Eл Ди Джи: Продуктовата гама Odace на Schneider Electric – комфорт, съчетан със стилен дизайн

  Eл Ди Джи: Продуктовата гама Odace на Schneider Electric – комфорт, съчетан със стилен дизайн

  Времената се променят, а заедно с тях и нашите навици и желания. „За да бъде в крак с последните тенденции, компанията Schneider Electric създаде продуктовата гама Odace, която благодарение на елегантния си външен вид, удовлетворява най-различни вкусове и приложни изисквания. Изделията от серията Odace на Schneider вече са налични при нас на склад и потребителите могат да разгледат каталога и ценовата листа, публикувани на нашия сайт“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ел Ди Джи.

 • Най-новият компресор на BOGE и иновативни серии на Camozzi вече са част от портфолиото на ЛД

  Най-новият компресор на BOGE и иновативни серии на Camozzi вече са част от портфолиото на ЛД

  Изцяло нови продукти и технически решения демонстрира утвърдената българска компания ЛД по време на тазгодишното издание на MachTech & InnoTech. „Имаме удоволствието да представим пред българската специализирана публика най-новия компресор с марка BOGE, чиято световна премиера бе по време на Hannover Messe 2019”, заявиха пред Инженер.bg от ЛД. Сред акцентите в представянето им бяха и новите продуктови серии на Camozzi.

 • IMI: Със стажантската ни програма амбициозни млади хора тръгват по пътя на високите технологии

  IMI: Със стажантската ни програма амбициозни млади хора тръгват по пътя на високите технологии

  И тази година производителят на автомобилна, индустриална, ВЕИ, телекомуникационна и битова електроника Интегрейтид Микро-Електроникс България взе участие в едно от най-мащабните кариерни изложения – „Стажове“. От българското дружество на международния холдинг IMI отново представиха своята стажантска програма пред студентите. „Запознайте се с нашата организация и производствени процеси. Станете част от стажантската ни програма и открийте своето призвание”, заявиха от компанията.

Интервю