Статии

Богата гама декоративни неръждаеми ламарини от Рапид може да удовлетвори всяко дизайнерско изискване

28.05.2019 г.


В сравнение с други строителни материали неръждаемата ламарина има уникални свойства, които я правят незаменима в много области на приложение. Тя се отличава с естетичност, декоративна повърхност с изключителна износоустойчивост, лесно почистване и много други качества. „Неръждаемите ламарини осигуряват чисти и антибактериални повърхности. Те са едновременно пожаробезопасни, устойчиви на корозия, както и на високи и ниски температури на околната среда, а тяхното рециклиране е екологично съобразно. В нашето портфолио са включени богати като цвят, релеф, изображение и предназначение неоцветени и цветни неръждаеми ламарини“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Рапид ЕООД, която предлага неръждаемите декоративни ламарини Colorinox.Различните цветове и широкият спектър от изображения на декоративните ламарини Colorinox осигуряват пълно разгръщане на творческия потенциал на дизайнерите за създаване на нестандартни архитектурни и пространствени решения. Те могат да се използват за всяка ситуация или област – от покриване на барплотове и кухненски плотове, до облицовки на стените на банята и пода на автосалони, от подови первази на магазини до интересни акценти в съвременните домове.Цветните декоративни неръждаеми ламарини са с покритие от титанов нитрид, което притежава висока износоустойчивост. Релефните декоративни ламарини имат висока устойчивост към драскотини, не са чувствителни към отпечатъци от пръсти или към петна от вода. Ламарините са предназначени за лазерно, плазмено, водно рязане и рязане на гилотина, като се доставят с предпазно фолио.


Характеристики на неръждаемите ламарини Colorinox:

 • Марки неръждаема стомана: AISI 304/1.4301; AISI 430/1.4016;

 • Размери на листовете:

 - Дебелина: 0.8 mm (0.6; 1.0; 1.2; 1.5; 2.0 mm);

 - Формати: 1219 х 2438 mm; 1250 х 2500 mm.


Архитектурните и декоративни неръждаеми ламарини Colorinox се използват както за декоративни, така и за функционални цели, например за отопление, вентилация/климатизация, санитарни помещения, слънчеви панели, противопожарна защита, шумоизолация, слънцезащита, асансьори и ескалатори, системи за електрическо и механично оборудване и др.


Области на приложение:

 • Хотели, летища, гари; Жилищни и бизнес сгради; Болници, бензиностанции; Барове, кафенета, ресторанти; Рекламни надписи, фасади; Камини, хладилници, фризери; Стълбищни площадки, врати.

 


Повече информация за Рапид ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Рапид, Colorinox

Новини

 • Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Имате помпено оборудване, но искате то да работи по-ефективно? От Аквастарт имат предложение за вас. Честотните преобразуватели Sirio на Italtecnica осигуряват постоянно налягане на водата в системата, като регулират оборотите на помпения двигател, според моментните параметри. Оборудвани с водно охлаждане, тези уреди пестят енергия, а при това са изключителни лесни за експлоатация. Нужно е само да зададете налягането, което ви е необходимо, и помпата започва да работи оптимално.

 • Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  SpaceCAD обяви специално ценово предложение за български производители на доказания софтеур Siemens NX CAM. Предложението включва NX CAM за програмиране и управление на 3 оси, струг, ерозия, генератор на постпроцесори и 5-дневно обучение. „Siemens NX CAM предлага множество предимства във високия клас CAM софтуер, но най-общо казано позволява използването на един CAM за всички задачи и CNC машини в едно предприятие“, обявиха от SpaceCAD за Инженер.bg.

 • Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, има нова официална Facebook страница, като елемент от иновативната си концепция за дигитално присъствие. „Заповядайте във Facebook страницата на Bosch Професионални Електроинструменти и Консумативи България (Bosch PTBG). Последвайте ни, за да научавате първи за продуктите, промоциите и офертите от света на Bosch Professional“, приветстват своите фенове от българското дружество.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.