Роботизация, 3D принтиране и машини за металооблаботване – това е светът на изложение MachTech & InnoTech Еxpo 2019 Форумът разкрива потенциала на индустриалните технологии от 15 до 18 април в Интер Експо Център, София.

Статии

Ново поколение дълготрайни и естетични тела за фасадно и градинско осветление на Ledvance Osram от Ритбул

10.01.2019 г.


Доказано пестеливи и естетични, LED решенията на Osram навлизат все по-убедително и във външното осветление. „За да отговори на растящия интерес от страна на своите потребители, Ledvance, бранд на Osram, създаде ново поколение външни осветителни тела за хотели, офисни паркове и за жилищния интериор. Те са подходящи навсякъде, където дизайнът и качеството са от значение”, коментираха за Инженер.bg от Ритбул, утвърдена българска търговска фирма, която предлага продуктите на Ledvance на българския пазар.


 


„Тези осветителните тела са предназначени предимно за монтаж върху фасади. Повечето от тях са изработени от тъмносив или бял алуминий, но се предлагат и модели от неръждаема стомана”, споделиха специалистите от Ритбул. „Във връзка с работата им на открито, осветителите са със степен на защита IP54 или IP44.


 

Новото поколение осветителни тела на Ledvance обхваща осем модела, предлагани в различни версии. Това са моделите Latern, Edge, Updown, Belt, Spot, Round and square, Indirect и Pole.


 

Моделът Latern, с височина 0.5 и 0.9 m, представлява фенер за монтиране върху външна повърхност или на пътеки. „Специфичното при модела Edge е, че се отличава с голяма светлинна мощност и е снабден с оптичен сензор за движение”, отбелязаха от компанията. Updown е с класическа форма, но е снабден с два срещуположни светлинни изхода, които насочват светлината нагоре и надолу. Моделът Belt е разработен в два варианта, като може да бъде с кръгло и четириъгълно осветително тяло, поставено зад тъмно сив „колан“. Осветителните тела Spot позволяват светлината да се насочва натам, накъдето желае клиентът. Round and Square е с модерен дизайн в тъмно сиво или бяло, това осветително тяло е предназначено за външни стени и тавани. „Интересно решение предлага моделът Indirect, чиято конструкция позволява завъртане на осветителното тяло към нужното за осветяване пространство”, поясниха от Ритбул. Моделът Pole е от неръждаема стомана, версията Стълб е с височина 0.5 m и 0.8 m, а от този модел се предлага и вариант за стена или таван. Телата Pole могат да се доставят също в комбинация с датчик за движение.


 


Повече информация за Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ритбул, Ledvance, Osram

Новини

 • Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Серията климатици Nocria X на утвърдената марка Fujitsu General преобръща представите за кондициониране на въздуха. „Първият в света климатик с уникалната технология Dual Blaster е снабден с два допълнителни странични вентилатора. Това нестандартно конструктивно решение позволява да се постигне близко до идеалното разпределение на температурата на въздуха в помещението“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, дистрибутор на Fujitsu General за България на климатици с бранда General.

 • БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  Компанията Leroy-Somer, която е част от групата Nidec, пусна на пазара нова серия високоскоростни водозащитени асинхронни електродвигатели PLSES 4500, специално разработени за промишлени хладилни инсталации. „Покривайки изискванията на професионалните потребители в областта на хладилната техника PLSES 4500 осигуряват намаляване на консумираната електроенергия и експлоатационните разходи с до 30%“, информираха за Инженер.bg от БЛС Автоматизация.

 • Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Испанската компания Ayerbe Industrial De Motores разработва и предлага спомагателни генератори за фотоволтаични системи. „Производството на енергия от подобни системи нараства стремително и се очаква рязко увеличаване на техния дял през следващото десетилетие. Затова Ayerbe проектира специални кабини за хибридни генераторни агрегати, в които да разположи батериите и инвертора, ако това се налага“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг.

Интервю

 • Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Какво се случва, когато се повреди машина в завод на международен производводител на автомобилни компоненти? Каква е ролята на сервизния инженер и доколко неговата работа оказва влияние върху цялостния производствен процес? Коментар по темата пред Инженер.bg направи инж. Тодор Буров, ръководител на отдел „Поддръжка“ в Магна Пауъртрейн Пловдив. Три машини Robodrill D21LiA5 на FANUC са сред най-новите инвестиции в производствено оборудване на завода.