Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

ИВД Инженеринг: Изсушители D-EC на Ingersoll Rand осигуряват максимална икономия на енергия

05.08.2019 г.


Изсушителите D-EC на Ingersoll Rand, световноутвърден производител на компресори и компресорно оборудване, са разработени като решение, което осигурява минимални разходи и е съобразено с всички изисквания на съвременната индустрия. При тях компресорът на хладилния агент работи само тогава, когато е необходимо, за разлика от типичните изсушители за сгъстен въздух, при които компресорът на хладилния агент функционира постоянно, независимо от текущите потребности“, коментираха за Инженер.bg от фирма ИВД Инженеринг, оторизиран представител на Ingersoll Rand за България.По-голяма ефективност, по-ниски разходи


Високоефективният дизайн и конструкция на цикличните изсушители D-EC допринасят за постигане на максимална производителност при намалено потребление на енергия в сравнение с нецикличните.


Икономията на енергия е в резултат от автоматичното изключване на хладилната система на изсушителите при ниско натоварване и на използвания патентован високоефективен топлообменник, комбиниран с термичен контур.


Надеждност, основана на опита


„Благодарение на натрупания опит в конструирането на изсушители, Ingersoll Rand е снабдил D-EC с различни усъвършенствани функции, например микропроцесорно управление, високоефективна хладилна система, надеждно дренажно устройство и конструкция с висока здравина, които увеличават надеждността“, поясниха от ИВД Инженеринг.


Функции като саморегулиране на изсушителя и автоматично конфигуриране правят пускането в експлоатация удобно, а леснодостъпните части опростяват и облекчават редовното техническо обслужване.


Усъвършенствана екологична устойчивост


Намаляването на енергопотреблението не само пести пари, но и намалява емисиите на парникови газове, които вредят на околната среда. Благодарение на това, че компресорът на хладилната система се изключва при малки натоварвания, изсушителите D-EC съществено намаляват разхода на енергия. Те използват безвредните за околната среда хладилни агенти R134a и R407c, които имат най-малкото възможно влияние върху глобалното затопляне и допринасят за намалени емисии на парникови газове. Висококачествените компоненти осигуряват дълъг експлоатационен срок на изсушителите, в резултат на което те имат нужда от по-малко резервни части и намаляват отрицателното въздействие върху природата.


Ефективността като основна цел


Ефективният дизайн и оптимизираната конструкция на изсушителите D-EC влияят положително върху качеството на въздуха и намаляват експлоатационните разходи. Специфики на изсушителите са:


 •  - Патентован енергийноефективен топлообменник;

 •  - Малки падове на налягането в сравнение с аналогични устройства;

 •  - Икономията на енергия се визуализира върху панела за управление;

 •  - Акумулираната енергия от термичния контур намалява продължителността на работа на компресора на изсушителя;

 •  - Използваните хладилни агенти R134a и R407c намаляват енергопотреблението;

 •  - Компресорите произвеждат висококачествен въздух, отговарящ на изискванията на стандартите ISO с точка на оросяване от клас 4.


 

Висока надеждност на изсушителите D-EC, както и:


 •  - Компактни размери;

 •  - Усъвършенстван дизайн на контура води до отпадане на необходимостта от използване на терморегулиращи вентили и превключватели за управление на вентилатора.


Повече информация за ИВД Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайтана фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ИВД Инженеринг, Ingersoll Rand

Новини

 • Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от Белимо България.

 • Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чиито официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

 • Солтех: Спестете с промо пакетите за електромеханичен дизайн Solid Edge и премиум инструментите на Hoffmann Group

  Солтех: Спестете с промо пакетите за електромеханичен дизайн Solid Edge и премиум инструментите на Hoffmann Group

  Солтех продължава своята традиция и отговорна мисия да подпомага индустриалната общност в условията на криза с многообразие от атрактивни решения и специални предложения. Сега компанията предлага на вниманието на всички свои настоящи и бъдещи клиенти и партньори ексклузивна оферта да закупят различни софтуерни пакети за електромеханичен дизайн с до 50% отстъпка от цената, както и много специални ценови условия за премиум инструменти Garant и качествени инструменти Holex.

Интервю

 • Инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг: Инженерната работа изисква ум, въображение и характер

  Инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг: Инженерната работа изисква ум, въображение и характер

  Когато от 15 години работиш без почивен ден, е нормално да ти писне от това темпо и да си кажеш „стига толкова“. Но не и днешната ни гостенка в рубриката „Ако (не) бях инженер“, защото тя мечтае нейната фирма да е най-добрата в бранша. Представяме Ви инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг, която освен че стои начело на един мъжки бизнес, иска да научи още 3-4 езика и да ходи на танци – изобщо следва своя амбициозен план за следващите 50 години.