Статии

ИВД Инженеринг: Изсушители D-EC на Ingersoll Rand осигуряват максимална икономия на енергия

05.08.2019 г.


Изсушителите D-EC на Ingersoll Rand, световноутвърден производител на компресори и компресорно оборудване, са разработени като решение, което осигурява минимални разходи и е съобразено с всички изисквания на съвременната индустрия. При тях компресорът на хладилния агент работи само тогава, когато е необходимо, за разлика от типичните изсушители за сгъстен въздух, при които компресорът на хладилния агент функционира постоянно, независимо от текущите потребности“, коментираха за Инженер.bg от фирма ИВД Инженеринг, оторизиран представител на Ingersoll Rand за България.По-голяма ефективност, по-ниски разходи


Високоефективният дизайн и конструкция на цикличните изсушители D-EC допринасят за постигане на максимална производителност при намалено потребление на енергия в сравнение с нецикличните.


Икономията на енергия е в резултат от автоматичното изключване на хладилната система на изсушителите при ниско натоварване и на използвания патентован високоефективен топлообменник, комбиниран с термичен контур.


Надеждност, основана на опита


„Благодарение на натрупания опит в конструирането на изсушители, Ingersoll Rand е снабдил D-EC с различни усъвършенствани функции, например микропроцесорно управление, високоефективна хладилна система, надеждно дренажно устройство и конструкция с висока здравина, които увеличават надеждността“, поясниха от ИВД Инженеринг.


Функции като саморегулиране на изсушителя и автоматично конфигуриране правят пускането в експлоатация удобно, а леснодостъпните части опростяват и облекчават редовното техническо обслужване.


Усъвършенствана екологична устойчивост


Намаляването на енергопотреблението не само пести пари, но и намалява емисиите на парникови газове, които вредят на околната среда. Благодарение на това, че компресорът на хладилната система се изключва при малки натоварвания, изсушителите D-EC съществено намаляват разхода на енергия. Те използват безвредните за околната среда хладилни агенти R134a и R407c, които имат най-малкото възможно влияние върху глобалното затопляне и допринасят за намалени емисии на парникови газове. Висококачествените компоненти осигуряват дълъг експлоатационен срок на изсушителите, в резултат на което те имат нужда от по-малко резервни части и намаляват отрицателното въздействие върху природата.


Ефективността като основна цел


Ефективният дизайн и оптимизираната конструкция на изсушителите D-EC влияят положително върху качеството на въздуха и намаляват експлоатационните разходи. Специфики на изсушителите са:


 •  - Патентован енергийноефективен топлообменник;

 •  - Малки падове на налягането в сравнение с аналогични устройства;

 •  - Икономията на енергия се визуализира върху панела за управление;

 •  - Акумулираната енергия от термичния контур намалява продължителността на работа на компресора на изсушителя;

 •  - Използваните хладилни агенти R134a и R407c намаляват енергопотреблението;

 •  - Компресорите произвеждат висококачествен въздух, отговарящ на изискванията на стандартите ISO с точка на оросяване от клас 4.


 

Висока надеждност на изсушителите D-EC, както и:


 •  - Компактни размери;

 •  - Усъвършенстван дизайн на контура води до отпадане на необходимостта от използване на терморегулиращи вентили и превключватели за управление на вентилатора.


Повече информация за ИВД Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайтана фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ИВД Инженеринг, Ingersoll Rand

Новини

 • Теглоизмервателна техника с най-високо качество и прецизност представи Мари-Бентц на МТП Пловдив 2019

  Теглоизмервателна техника с най-високо качество и прецизност представи Мари-Бентц на МТП Пловдив 2019

  На Международния технически панаир в Пловдив участие взе и специализираната фирма в производството, вноса и износа на електронни, платформени, кранови и автомобилни везни, Мари-Бентц. Дружеството представи технологични решения, предназначени за разнообразни индустрии. „Радваме се, че успяхме да се срещнем с нашите партньори и клиенти по време на изложението и да им представим подходящи за специфичните им нужди алтернативи“, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц.

 • П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

  П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

  Новост в миксерите за отпадъчни води от немската компания Homa! Инженерите ѝ разработиха нов модел устройство, което, благодарение на оптимизираната си втулка на витлото, свежда до минимум зоните на мъртъв поток и предотвратява запушване. „В своята серия миксери HRS производителят се фокусира върху способността на хидравличната система да издържа на влакнести елементи, като едновременно с това са гарантирани и постоянни характеристики на работа“, коментираха от П и М Груп.

 • R&M представи успешни Lean практики в своята дейност по време на специално събитие

  R&M представи успешни Lean практики в своята дейност по време на специално събитие

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) е една от организациите, които вече отчитат положителни резултати от интегрирането на иновативни методи в своята дейност. „Започнахме да прилагаме Lean дейности в създаването на решенията ни за изграждане на висококачествени телекомуникационни мрежи. Успешните примери от нашата практика представихме на събитие, на което имахме удоволствието да бъдем домакин“, съобщиха за Инженер.bg от R&M.

Интервю

 • Таня Пейчинова, директор ЧР на TESY: Стимулираме креативността – безценно е да видиш реализирана своя идея!

  Таня Пейчинова, директор ЧР на TESY: Стимулираме креативността – безценно е да видиш реализирана своя идея!

  TESY е един от водещите европейски производители на електрически бойлери, бойлери с индиректно загряване и електрически отоплителни уреди. През последното десетилетие компанията демонстрира бързо развитие като внедрява широка гама от продукти и патентовани технологични решения, които са в пълно съответствие със съвременните изисквания за енергийна ефективност и с тези, регулиращи опазването на околната среда. TESY е сред най-добрите примери за българско предприятие.