Статии

ИВД Инженеринг: Изсушители D-EC на Ingersoll Rand осигуряват максимална икономия на енергия

05.08.2019 г.

Изсушителите D-EC на Ingersoll Rand, световноутвърден производител на компресори и компресорно оборудване, са разработени като решение, което осигурява минимални разходи и е съобразено с всички изисквания на съвременната индустрия. При тях компресорът на хладилния агент работи само тогава, когато е необходимо, за разлика от типичните изсушители за сгъстен въздух, при които компресорът на хладилния агент функционира постоянно, независимо от текущите потребности“, коментираха за Инженер.bg от фирма ИВД Инженеринг, оторизиран представител на Ingersoll Rand за България.По-голяма ефективност, по-ниски разходи


Високоефективният дизайн и конструкция на цикличните изсушители D-EC допринасят за постигане на максимална производителност при намалено потребление на енергия в сравнение с нецикличните.


Икономията на енергия е в резултат от автоматичното изключване на хладилната система на изсушителите при ниско натоварване и на използвания патентован високоефективен топлообменник, комбиниран с термичен контур.


Надеждност, основана на опита


„Благодарение на натрупания опит в конструирането на изсушители, Ingersoll Rand е снабдил D-EC с различни усъвършенствани функции, например микропроцесорно управление, високоефективна хладилна система, надеждно дренажно устройство и конструкция с висока здравина, които увеличават надеждността“, поясниха от ИВД Инженеринг.


Функции като саморегулиране на изсушителя и автоматично конфигуриране правят пускането в експлоатация удобно, а леснодостъпните части опростяват и облекчават редовното техническо обслужване.


Усъвършенствана екологична устойчивост


Намаляването на енергопотреблението не само пести пари, но и намалява емисиите на парникови газове, които вредят на околната среда. Благодарение на това, че компресорът на хладилната система се изключва при малки натоварвания, изсушителите D-EC съществено намаляват разхода на енергия. Те използват безвредните за околната среда хладилни агенти R134a и R407c, които имат най-малкото възможно влияние върху глобалното затопляне и допринасят за намалени емисии на парникови газове. Висококачествените компоненти осигуряват дълъг експлоатационен срок на изсушителите, в резултат на което те имат нужда от по-малко резервни части и намаляват отрицателното въздействие върху природата.


Ефективността като основна цел


Ефективният дизайн и оптимизираната конструкция на изсушителите D-EC влияят положително върху качеството на въздуха и намаляват експлоатационните разходи. Специфики на изсушителите са:


 •  - Патентован енергийноефективен топлообменник;

 •  - Малки падове на налягането в сравнение с аналогични устройства;

 •  - Икономията на енергия се визуализира върху панела за управление;

 •  - Акумулираната енергия от термичния контур намалява продължителността на работа на компресора на изсушителя;

 •  - Използваните хладилни агенти R134a и R407c намаляват енергопотреблението;

 •  - Компресорите произвеждат висококачествен въздух, отговарящ на изискванията на стандартите ISO с точка на оросяване от клас 4.


 

Висока надеждност на изсушителите D-EC, както и:


 •  - Компактни размери;

 •  - Усъвършенстван дизайн на контура води до отпадане на необходимостта от използване на терморегулиращи вентили и превключватели за управление на вентилатора.


Повече информация за ИВД Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайтана фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ИВД Инженеринг, Ingersoll Rand

Новини

 • Кимекс: Новият заваръчен апарат MasterTig на Kemppi – тих и компетентен експерт в TIG заваряването

  Кимекс: Новият заваръчен апарат MasterTig на Kemppi – тих и компетентен експерт в TIG заваряването

  MasterTig е добре познато име в продуктовото портфолио на утвърдения финландски производител на заваръчно оборудване Kemppi. „Неотдавна компанията изцяло преобрази тази серия. Сега MasterTig са не само усъвършенствани заваръчни апарати, но представляват напълно ново оборудване за професионална употреба в областта на TIG и MMA заваряването с прав и променлив ток“, коментираха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител на Kemppi за България.

 • Иновативни, лесни за експлоатация и икономични – принтерите за маркиране Linx 8900 сега на специални цени от Бетелгиус!

  Иновативни, лесни за експлоатация и икономични – принтерите за маркиране Linx 8900 сега на специални цени от Бетелгиус!

  Технологии от последно поколение, които успяват да удовлетворят изцяло потребностите в сферата на маркирането на първичната и вторична опаковка, предлага фирма Бетелгиус. Компанията е официален представител на водещия английски производител на индустриални маркиращи системи Linx Printing Technologies. Най-новите модели мастиленоструйни принтери за малки надписи, Linx 8900, са част от категорията „Топ индустрия“ на производителя. Те поставят нов стандарт в бизнеса.

 • Бибус: Thomson създаде онлайн инструмент за оразмеряване и избор на линейно задвижване

  Бибус: Thomson създаде онлайн инструмент за оразмеряване и избор на линейно задвижване

  Thomson, водещ производител на решения за управление на движението, създаде нов онлайн инструмент Linear MOTIONEERING™, който помага на проектантите прецизно да определят и избират електрически линейни задвижващи механизми. Изключително големите възможности на инструмента включват поддръжката на интерактивна серия от въпроси, които улесняват потребителите и им дават възможност да се възползват от обширната база знания на Thomson.

Интервю

 • Инж. Бончев от Либхер Транспортейшън Системс: Да създадеш нещо истинско и да видиш как работи – затова съм инженер

  Инж. Бончев от Либхер Транспортейшън Системс: Да създадеш нещо истинско и да видиш как работи – затова съм инженер

  Да уловиш идея, да я оформиш в съзнанието си, както грънчарят прави изкусна ваза от парче глина, да я реализираш в продукт и накрая да видиш как той работи – ето това е работата на инженера. Ако и на вас ви предстои реализация като инженер, то бъдете сигурни, че не е необходимо да прекарвате цял ден в скучни изчисления и сложни чертежи. И нашата рубрика „Един работен ден на....“ има за цел да ви покаже именно различната гледна точка и безкрайните възможности, които нашата професия предоставя. Днес си говорим с инж. Ангел Бончев от Либхер Транспортейшън Системс Марица.