Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Интерметал представя високоефективни автоматизирани камини с водна риза на пелети Rittium Thermo

19.12.2017 г.Интерметал е доказана българска компания в областта на търговията с материали от неръждаема стомана, елементи за отопление, ВиК и промишлени инсталации. В обширното портфолио на дружеството можете да откриете разнообразие от пелетни камини, котли и горелки, акцент сред които е пелетната камина Rittium Thermo – разработка на водещия производител на отоплителни решения в региона на Югоизточна Европа Tim Sistem. „Камината се характеризира със съвременен дизайн, висока ефективност и прецизно дозиране на пелетите. На българския пазар предлагаме два модела с капацитет за горивото съответно от 19 и 40 kg“, поясниха за Инженер.bg от Интерметал.

 


Rittium Thermo – напълно автоматизирано решение за отопление на вашия дом

 

Продуктите от серията Rittium Thermo представляват напълно автоматизирани и високоефективни пелетни камини, отличаващи се с модерен дизайн. Използването на пелети като гориво гарантира по-прецизно дозиране, както и повишена ефективност на работа, благодарение на тяхната по-висока калоричност. „Съдържанието на влага в пелетите е много ниско. Обикновено е в границите между 8 и 10%. Калоричността им се изчислява на 4300 – 5100 kcal/kg, а стойността за дървата за огрев е едва 3440 kcal/kg“, разясниха българските специалисти.

 


Пелетните камини са оборудвани с горивна скара, която е изработена от чугун. Моделите Rittium Thermo 14 и Rittium Thermo 20 са лесни за работа и подходящи за приложение във всеки дом, благодарение на включените седмичен програматор и дистанционно управление в стандартната им окомплектовка. „За високото качество на камините допринася и вградената циркулационна помпа на Grundfos. Rittium Thermo са изработени с изцяло метална външна облицовка, като също така разполагат и с вграден затворен разширителен съд“, споделиха от екипа на Интерметал.

 

Технически характеристики на камини Rittium Thermo 14/20:

 

- Мощност обща/околна среда/вода: 13.2/2.2 /11 и 20/5/15 kW;

- Размери (ШхДхВ): 523x684x1041 и 551x751x1162 mm;

- Тегло: 136 и 215 kg;

- Гориво (размери): дървени пелети с Ø 6 mm и L ≈ 30 mm;

- Отвеждане на дима: Ø 80 mm;

- Тяга на комина: 12 +/- 2 Pa;

- Капацитет на резервоара за пелети: 19 и 40 kg;

- Напрежение: 230 V +/- 15%;

- Честота: 50 Hz;

- Електроенергия при работа: 55 – 160 W (в зависимост от това кои вентилатори са включени, както и от мотор редуктора);

- Номинален разход на пелети: 3.1 и 4.7 kg;

- Максимална температура на изходящите газове: 160 и 135 °C;

- Работна температура: 5 – 60 °C;

- Температура на съхранение: 10 – 60 °C;

- Максимална относителна влажност (без кондензация): 95%.

 


Информация за Интерметал ООД – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Интерметал, Tim Sistem, pixabay.com

Новини

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

 • Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Фирма Мари-Бентц е изключителен представител и сервиз на електронни броячни везни и броячни теглови системи на утвърдения немски производител KERN за България. Компанията непрекъснато инвестира в развитие на своето портфолио с нови, усъвършенствани продукти. Акцент сред новите изделия за 2020 г. е броячната система с висока резолюция CCA, която е с ЕС сертификат за преброяване и на най-малките елементи в големи количества, като резолюцията е до 300 000 000 пункта.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.