Статии

Интерметал представя високоефективни автоматизирани камини с водна риза на пелети Rittium Thermo

19.12.2017 г.Интерметал е доказана българска компания в областта на търговията с материали от неръждаема стомана, елементи за отопление, ВиК и промишлени инсталации. В обширното портфолио на дружеството можете да откриете разнообразие от пелетни камини, котли и горелки, акцент сред които е пелетната камина Rittium Thermo – разработка на водещия производител на отоплителни решения в региона на Югоизточна Европа Tim Sistem. „Камината се характеризира със съвременен дизайн, висока ефективност и прецизно дозиране на пелетите. На българския пазар предлагаме два модела с капацитет за горивото съответно от 19 и 40 kg“, поясниха за Инженер.bg от Интерметал.

 


Rittium Thermo – напълно автоматизирано решение за отопление на вашия дом

 

Продуктите от серията Rittium Thermo представляват напълно автоматизирани и високоефективни пелетни камини, отличаващи се с модерен дизайн. Използването на пелети като гориво гарантира по-прецизно дозиране, както и повишена ефективност на работа, благодарение на тяхната по-висока калоричност. „Съдържанието на влага в пелетите е много ниско. Обикновено е в границите между 8 и 10%. Калоричността им се изчислява на 4300 – 5100 kcal/kg, а стойността за дървата за огрев е едва 3440 kcal/kg“, разясниха българските специалисти.

 


Пелетните камини са оборудвани с горивна скара, която е изработена от чугун. Моделите Rittium Thermo 14 и Rittium Thermo 20 са лесни за работа и подходящи за приложение във всеки дом, благодарение на включените седмичен програматор и дистанционно управление в стандартната им окомплектовка. „За високото качество на камините допринася и вградената циркулационна помпа на Grundfos. Rittium Thermo са изработени с изцяло метална външна облицовка, като също така разполагат и с вграден затворен разширителен съд“, споделиха от екипа на Интерметал.

 

Технически характеристики на камини Rittium Thermo 14/20:

 

- Мощност обща/околна среда/вода: 13.2/2.2 /11 и 20/5/15 kW;

- Размери (ШхДхВ): 523x684x1041 и 551x751x1162 mm;

- Тегло: 136 и 215 kg;

- Гориво (размери): дървени пелети с Ø 6 mm и L ≈ 30 mm;

- Отвеждане на дима: Ø 80 mm;

- Тяга на комина: 12 +/- 2 Pa;

- Капацитет на резервоара за пелети: 19 и 40 kg;

- Напрежение: 230 V +/- 15%;

- Честота: 50 Hz;

- Електроенергия при работа: 55 – 160 W (в зависимост от това кои вентилатори са включени, както и от мотор редуктора);

- Номинален разход на пелети: 3.1 и 4.7 kg;

- Максимална температура на изходящите газове: 160 и 135 °C;

- Работна температура: 5 – 60 °C;

- Температура на съхранение: 10 – 60 °C;

- Максимална относителна влажност (без кондензация): 95%.

 


Информация за Интерметал ООД – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Интерметал, Tim Sistem, pixabay.com

Новини

 • Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Основана през 1972 г., днес италианската компания Mebra Plastik Italia разполага с производствени мощности в Бусто Арсицио, които заемат около 28 000 кв.м. Компанията се разраства през годините и се утвърждава като важен производител на екструзионни маркучи за хидравлични и пневматични приложения. Благодарение на своя над 40-годишен опит, Mebra Plastik се е доказала с присъствието си в различни промишлени отрасли, които изискват и налагат високо качество.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби. Повече за водомера от последно поколение за Инженер.bg разказаха от ДМ Арматурен.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.