Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

„Коучът говори…“: Какво за вас е промяната – „препъни-камък“ или трамплин?

27.11.2018 г.

Краят на 2018 г. вече чука на вратата. А какво означава Новата година? Време за промяна, разбира се! В материала от рубриката „Коучът говори…“ този месец вашият-наш коуч ви предизвиква да „смените маршрута“, да се впуснете в новите изпитания, но и шансовете, които вашият професионален път ви поднася. Как да приемем промяната и как самите ние променяме средата си – тези въпроси ви задава г-жа Силвия Янева.


Уважаеми читателю,

 

„Във време на бърза промяна да останеш неподвижен е най-опасният ход на действие“, казва Брайън Трейси.


Живеем и работим във времена, в които промените ни следват като сянка. Да работим в динамична среда е нещо традиционно в сферата на технологиите. Но така е вече и във всички останали сектори.

 

Учителят променя метода и стила на преподаване, съобразявайки се с психологията на днешните ученици, шофьорът променя маршрута на автобуса и т.н.

 

А къде в твоето професионално ежедневие се сблъскваш с непостоянните обстоятелства? И как ги приемаш – като „препъни-камък“ или като трамплин?

 

Нека потърсим следните ситуации:

Сливат отдела, който ръководиш, с друг отдел, ръководен по авторитарен начин. Твоите колеги са свикнали да бъдат чувани, а новите – да им се казва как да си свършат работата. Коя перспектива да избереш?

 

Собственикът на компанията, в която работиш, продава бизнеса си. Новите собственици са от онези ръководители, за които резултатите са по-важни от хората. Какво предстои за теб?

 

Предлагат ти по-висока позиция. Как рисуваш своята „картина на бъдещето“?


А налага ли се и на теб самия да променяш средата, в която работиш? Какво ѝ даваш? И какво получаваш?

 

Потърси отговорите на тези въпроси. Може би ще откриеш изненадващи изводи за самия себе си и твоето място в работната ти среда...

 

До следващата ни среща,

Твоят бъдещ коуч


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Новини

 • Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Разработвайки машините OPM250L и OPM350L, които съчетават в себе си 3D принтер и високоскоростна фреза, японската компания Sodick предостави на потребителите завършено технологично решение тип „всичко в едно“. „Серията OPM включва иновативни производствени системи, способни да създават метални шприцформи за отливки от пластмаса, състоящи се само от една част, като съществено променя начина на тяхното производство“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул.

 • AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  Термопомпените системи могат ефективно да осигурят както отопление, така и битова гореща вода (БГВ). За да задоволи нуждите от висококачествено решение и в тази пазарна ниша, доказаният български производител на отоплителна техника Теси включи в продуктовото си портфолио специални модели, разработени именно за това конкретно приложение. AquaThermica e термопомпен бойлер от тип „въздух-вода“ с възможност за работа с възобновяеми източници на енергия.

 • ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  Импулсните релета с функция „памет” се използват за управление на различно оборудване чрез импулсни сигнали. Те намират приложение в промишлеността, при автоматизация на процесите, а също така и в битови електрически инсталации. „Релетата са с модулен дизайн за монтаж върху DIN шина. Предлагат се в две изпълнения: за универсално захранване от 12 V до 240 VAC/DC и за монофазно захранване 230 VAC”, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на утвърдения производител на електрооборудване ETI Elektroelement.

Интервю

 • Инж. Десислава Георгиева: Инженерната работа ни учи на бързи, точни решения и реална преценка

  Инж. Десислава Георгиева: Инженерната работа ни учи на бързи, точни решения и реална преценка

  Всяко начало е трудно, но с четене, учене, работа до късно и много, много упоритост професията може да се превърне в това, което не можеш да замениш с нищо друго на света. В това вярва инж. Десислава Георгиева от фирма Стам Лтд. А как се справя днес, когато е вече проектант със сериозен опит, майка на две деца, която практикува йога и непрекъснато търси нова и нова творческа енергия, ще Ви разкажем в днешното интервю от рубриката „Ако (не) бях инженер“.