Роботизация, 3D принтиране и машини за металооблаботване – това е светът на изложение MachTech & InnoTech Еxpo 2019 Форумът разкрива потенциала на индустриалните технологии от 15 до 18 април в Интер Експо Център, София.

Статии

„Коучът говори…“: Какво за вас е промяната – „препъни-камък“ или трамплин?

27.11.2018 г.

Краят на 2018 г. вече чука на вратата. А какво означава Новата година? Време за промяна, разбира се! В материала от рубриката „Коучът говори…“ този месец вашият-наш коуч ви предизвиква да „смените маршрута“, да се впуснете в новите изпитания, но и шансовете, които вашият професионален път ви поднася. Как да приемем промяната и как самите ние променяме средата си – тези въпроси ви задава г-жа Силвия Янева.


Уважаеми читателю,

 

„Във време на бърза промяна да останеш неподвижен е най-опасният ход на действие“, казва Брайън Трейси.


Живеем и работим във времена, в които промените ни следват като сянка. Да работим в динамична среда е нещо традиционно в сферата на технологиите. Но така е вече и във всички останали сектори.

 

Учителят променя метода и стила на преподаване, съобразявайки се с психологията на днешните ученици, шофьорът променя маршрута на автобуса и т.н.

 

А къде в твоето професионално ежедневие се сблъскваш с непостоянните обстоятелства? И как ги приемаш – като „препъни-камък“ или като трамплин?

 

Нека потърсим следните ситуации:

Сливат отдела, който ръководиш, с друг отдел, ръководен по авторитарен начин. Твоите колеги са свикнали да бъдат чувани, а новите – да им се казва как да си свършат работата. Коя перспектива да избереш?

 

Собственикът на компанията, в която работиш, продава бизнеса си. Новите собственици са от онези ръководители, за които резултатите са по-важни от хората. Какво предстои за теб?

 

Предлагат ти по-висока позиция. Как рисуваш своята „картина на бъдещето“?


А налага ли се и на теб самия да променяш средата, в която работиш? Какво ѝ даваш? И какво получаваш?

 

Потърси отговорите на тези въпроси. Може би ще откриеш изненадващи изводи за самия себе си и твоето място в работната ти среда...

 

До следващата ни среща,

Твоят бъдещ коуч


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Новини

 • Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Серията климатици Nocria X на утвърдената марка Fujitsu General преобръща представите за кондициониране на въздуха. „Първият в света климатик с уникалната технология Dual Blaster е снабден с два допълнителни странични вентилатора. Това нестандартно конструктивно решение позволява да се постигне близко до идеалното разпределение на температурата на въздуха в помещението“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, дистрибутор на Fujitsu General за България на климатици с бранда General.

 • БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  Компанията Leroy-Somer, която е част от групата Nidec, пусна на пазара нова серия високоскоростни водозащитени асинхронни електродвигатели PLSES 4500, специално разработени за промишлени хладилни инсталации. „Покривайки изискванията на професионалните потребители в областта на хладилната техника PLSES 4500 осигуряват намаляване на консумираната електроенергия и експлоатационните разходи с до 30%“, информираха за Инженер.bg от БЛС Автоматизация.

 • Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Испанската компания Ayerbe Industrial De Motores разработва и предлага спомагателни генератори за фотоволтаични системи. „Производството на енергия от подобни системи нараства стремително и се очаква рязко увеличаване на техния дял през следващото десетилетие. Затова Ayerbe проектира специални кабини за хибридни генераторни агрегати, в които да разположи батериите и инвертора, ако това се налага“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг.

Интервю

 • Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Какво се случва, когато се повреди машина в завод на международен производводител на автомобилни компоненти? Каква е ролята на сервизния инженер и доколко неговата работа оказва влияние върху цялостния производствен процес? Коментар по темата пред Инженер.bg направи инж. Тодор Буров, ръководител на отдел „Поддръжка“ в Магна Пауъртрейн Пловдив. Три машини Robodrill D21LiA5 на FANUC са сред най-новите инвестиции в производствено оборудване на завода.