Статии

„Коучът говори…“: Какво за вас е промяната – „препъни-камък“ или трамплин?

27.11.2018 г.

Краят на 2018 г. вече чука на вратата. А какво означава Новата година? Време за промяна, разбира се! В материала от рубриката „Коучът говори…“ този месец вашият-наш коуч ви предизвиква да „смените маршрута“, да се впуснете в новите изпитания, но и шансовете, които вашият професионален път ви поднася. Как да приемем промяната и как самите ние променяме средата си – тези въпроси ви задава г-жа Силвия Янева.


Уважаеми читателю,

 

„Във време на бърза промяна да останеш неподвижен е най-опасният ход на действие“, казва Брайън Трейси.


Живеем и работим във времена, в които промените ни следват като сянка. Да работим в динамична среда е нещо традиционно в сферата на технологиите. Но така е вече и във всички останали сектори.

 

Учителят променя метода и стила на преподаване, съобразявайки се с психологията на днешните ученици, шофьорът променя маршрута на автобуса и т.н.

 

А къде в твоето професионално ежедневие се сблъскваш с непостоянните обстоятелства? И как ги приемаш – като „препъни-камък“ или като трамплин?

 

Нека потърсим следните ситуации:

Сливат отдела, който ръководиш, с друг отдел, ръководен по авторитарен начин. Твоите колеги са свикнали да бъдат чувани, а новите – да им се казва как да си свършат работата. Коя перспектива да избереш?

 

Собственикът на компанията, в която работиш, продава бизнеса си. Новите собственици са от онези ръководители, за които резултатите са по-важни от хората. Какво предстои за теб?

 

Предлагат ти по-висока позиция. Как рисуваш своята „картина на бъдещето“?


А налага ли се и на теб самия да променяш средата, в която работиш? Какво ѝ даваш? И какво получаваш?

 

Потърси отговорите на тези въпроси. Може би ще откриеш изненадващи изводи за самия себе си и твоето място в работната ти среда...

 

До следващата ни среща,

Твоят бъдещ коуч


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Новини

 • Ново топ предложение от СР Абразиви & Инструменти – само сега лентов шлайф UBC 9-R на специална цена

  Ново топ предложение от СР Абразиви & Инструменти – само сега лентов шлайф UBC 9-R на специална цена

  Утвърдената на българския пазар фирма, специализирана в предлагането на електрически инструменти, машини и пневматични инструменти, СР Абразиви & Инструменти, ще зарадва своите потребители с ново топ предложение, съобщиха от компанията. „Представяме на вашето внимание по-мощния и по-лек лентов шлайф UBC 9-R на специалната цена от 865 лв. без ДДС. А към него сме подготвили и подарък – 10 броя ленти шкурка и 5 броя ленти кече“, заявиха от СР Абразиви & Инструменти.

 • БулЕлектрик Груп: „Откриваме напълно интегриран офис с шоурум със система за автоматизация Vantage Controls“

  БулЕлектрик Груп: „Откриваме напълно интегриран офис с шоурум със система за автоматизация Vantage Controls“

  Съвсем доскоро идеята за умния дом звучеше повече като научна фантастика за голяма част от широката общественост. Но въпреки нарастващия интерес напоследък, все още се наблюдават известни колебания и несигурност по отношение на коректността на работата на домашните свързани системи или тяхната цена. Една от компаниите на българския пазар, която от години активно се занимава с внедряване на подобни автоматизирани решения за дома, е фирма БулEлектрик Груп.

 • Телетек Електроникс: Адресируемите мини модули SensoIRIS MINP M вече са с обогатени функционални възможности

  Телетек Електроникс: Адресируемите мини модули SensoIRIS MINP M вече са с обогатени функционални възможности

  Утвърденият български производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника Телетек Електроникс разшири функционалните възможности на адресируемите мини модули с един вход за свързване на външни устройства за управление SensoIRIS MINP M, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Отсега нататък нашите клиенти ще могат да се възползват от няколко допълнителни функции, които подобряват и разширяват приложението на тези модули“, допълниха от Телетек Електроникс.

Интервю

 • Анастас Илиев от НЕС: „Ние вярваме в качеството на нашите продукти и работим за успеха на компанията“ – част II

  Анастас Илиев от НЕС: „Ние вярваме в качеството на нашите продукти и работим за успеха на компанията“ – част II

  Да работиш в името на своите клиенти! Да им осигуриш качествените, надеждни и високо ефективни решения, от които имат нужда... Това е пътят, по който от години е поела водещата българска компания, специализирана в областта на отоплението и БГВ – Нови енергийни системи ООД. А повече за дружеството, за производствения процес в предприятието и най-новите разработки на фирмата в гр. Шумен, пред екип на Инженер.bg разказа г-н Анастас Илиев, мениджър „Доставки“ в НЕС.