Статии

„Коучът говори…“: Какво за вас е промяната – „препъни-камък“ или трамплин?

27.11.2018 г.

Краят на 2018 г. вече чука на вратата. А какво означава Новата година? Време за промяна, разбира се! В материала от рубриката „Коучът говори…“ този месец вашият-наш коуч ви предизвиква да „смените маршрута“, да се впуснете в новите изпитания, но и шансовете, които вашият професионален път ви поднася. Как да приемем промяната и как самите ние променяме средата си – тези въпроси ви задава г-жа Силвия Янева.


Уважаеми читателю,

 

„Във време на бърза промяна да останеш неподвижен е най-опасният ход на действие“, казва Брайън Трейси.


Живеем и работим във времена, в които промените ни следват като сянка. Да работим в динамична среда е нещо традиционно в сферата на технологиите. Но така е вече и във всички останали сектори.

 

Учителят променя метода и стила на преподаване, съобразявайки се с психологията на днешните ученици, шофьорът променя маршрута на автобуса и т.н.

 

А къде в твоето професионално ежедневие се сблъскваш с непостоянните обстоятелства? И как ги приемаш – като „препъни-камък“ или като трамплин?

 

Нека потърсим следните ситуации:

Сливат отдела, който ръководиш, с друг отдел, ръководен по авторитарен начин. Твоите колеги са свикнали да бъдат чувани, а новите – да им се казва как да си свършат работата. Коя перспектива да избереш?

 

Собственикът на компанията, в която работиш, продава бизнеса си. Новите собственици са от онези ръководители, за които резултатите са по-важни от хората. Какво предстои за теб?

 

Предлагат ти по-висока позиция. Как рисуваш своята „картина на бъдещето“?


А налага ли се и на теб самия да променяш средата, в която работиш? Какво ѝ даваш? И какво получаваш?

 

Потърси отговорите на тези въпроси. Може би ще откриеш изненадващи изводи за самия себе си и твоето място в работната ти среда...

 

До следващата ни среща,

Твоят бъдещ коуч


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Новини

 • Питейна вода без Легионела с термостатичния вентил Aquastrom T plus на Oventrop

  Питейна вода без Легионела с термостатичния вентил Aquastrom T plus на Oventrop

  Въздухът, водата и храната са основа на човешкото съществуване. А питейната вода всъщност е най-важният продукт за нашето хранене. Тъй като е обект на строги указания и контрол, всеки човек би следвало да има достъп до висококачествена питейна вода. Застоялата вода зад водомера, старите или извънгабаритни резервоари за съхранение, както и лошо изолираните тръбопроводи обаче, са отлични „домакини“, благоприятстващи развитието на вредни патогенни бактерии.

 • Стажантите на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън: Няма обучение или учебник, които да победят силата на опита

  Стажантите на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън: Няма обучение или учебник, които да победят силата на опита

  В Технически университет – София се проведе турнирът по мениджмънт и инженерни умения „T.I.M.E.S“, който се организира от европейската студентска организация ESTIEM. Част от отбора-победител в състезанието бяха бъдещите инженери Йордан Петков и Радостин Василев – студенти от Техническия университет, специалност „Индустриално инженерство“. Като награда те имаха възможността да изкарат стаж в инженеринговия отдел на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън.

 • Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  „Най-важният аспект при измерването на изолационно съпротивление е да се елиминира ефектът от остатъчен капацитет. Това се постига при измервания с DC напрежение“, коментираха от фирма Ритбул. Компанията обяви промоционална цена на цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N през юни т.г. „Държим на качествените продукти и услуги и се стремим да предоставяме само доказани предложения от водещи европейски производители“, добавиха от компанията за Инженер.bg.

Интервю