Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

ЛабЕксперт: Детекторите Envea предлагат сигурен анализ на циментови потоци

25.06.2018 г.


Прецизността на използваната измервателна техника е важен показател за постигане на високо качество в циментовото производство. „Радарните детектори Envea на Environnement SA подобряват сигурността при преноса на цимент и неговите компоненти”, съобщиха от фирма ЛабЕксперт, оторизиран представител на френския производител Environnement SA за българския пазар.


ЛабЕксперт е водещ доставчик на промишлено и лабораторно оборудване за химически, биологически, физически и медицински изследвания. По думите на специалистите от българската компания, „радарните детектори с марка Envea са необходими, независимо дали трябва да се определи скоростта на движение на материала, съдържанието на влага в него или нивото му на запълване“.


 

Мониторинг на материалния поток


Безконтактните детектори за движение FlowJam, с Envea-SWR радарен сензор, са много удобни за наблюдение на придвижването на цимента и неговите компоненти. По този начин се отчита движението на материала в метални тръби и конвейерни ленти, местата за свободното му падане, както и всяка друга промяна в скоростта и посоката му на движение. Системата позволява включването на специализиран адаптер, който дава възможност за работа при температура до 200 °C и налягане до 20 bar.


„Предимството на FlowJam пред другите методи за мониторинг на материални потоци е абсолютното отсъствие на чувствителност към всякакви замърсявания“, обясниха от ЛабЕксперт. От компанията изтъкнаха още, че детекторът може да извършва наблюдение над потоци, които преминават не само през метални тръби и съоръжения, но и през такива, изработени от стъкло, PVC, керамика и др.


Онлайн запис на обеми


Броят на приложенията, изискващи онлайн запис на обема на материали непрекъснато расте. „Предимствата на безконтактните детектори за движение FlowJam са очевидни: работата с тях е лесна, не изискват допълнителни инсталационни приспособления, предвидена е възможност за извършване на тестови измервания, а температури до 400 °C не са пречка“, заявиха от ЛабЕксперт.


В комбинация с този тип анализ на измерванията, микровълновият сензор SolidFlow 2.0 от envea-SWR извършва директно измерване на скоростта на движение на материални потоци до 20 t/h. По този начин може да бъде проследено движението на всички прахообразни и гранулирани материали в местата за свободно падане и в производствените линии.  SolidFlow 2.0 е доказал ефективността си в агрегати от циментовата индустрия, например за железен сулфат и др.

 

Проверка на максимално/минимално ниво на напълване


За проверка нивото на запълване с материал се разчита на ProGap радарен детектор. Предимствата на системата се открояват особено при дозиране в каменни мелници и улеи за отпадъци. Изключени са повреждания вследствие от преминаването на материала, тъй като  детекторът е монтиран плътно към стената.

 

Дозирането на материалите често се извършва обемно, като единственият индикатор е скоростта на въртене на механичните елементи на дозатора. Това обаче, предполага известно вариране в обема на материала. „Ползвайки радарната технология, благодарение на контрола върху въртенето на дозатора се постига еднакво дозиране, без да има нужда от специална инсталация за измерване на дозираните обеми“, поясниха от ЛабЕксперт.


 

Измерване на влагата в материала


В обичайния случай определянето на съдържанието на влага се извършва посредством анализ на проба в лаборатория, което изисква време и усилия. „Повърхностната или вътрешната влага в материала се измерват бързо и лесно с M-Sens 2 детектор. Той работи на принципа на резонатор с високочестотни вълни“, обясниха в заключение от утвърдената българска фирма.

 

Източник на снимковия материал: ЛабЕксперт, Environnement SA

Новини

 • Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Разработвайки машините OPM250L и OPM350L, които съчетават в себе си 3D принтер и високоскоростна фреза, японската компания Sodick предостави на потребителите завършено технологично решение тип „всичко в едно“. „Серията OPM включва иновативни производствени системи, способни да създават метални шприцформи за отливки от пластмаса, състоящи се само от една част, като съществено променя начина на тяхното производство“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул.

 • AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  Термопомпените системи могат ефективно да осигурят както отопление, така и битова гореща вода (БГВ). За да задоволи нуждите от висококачествено решение и в тази пазарна ниша, доказаният български производител на отоплителна техника Теси включи в продуктовото си портфолио специални модели, разработени именно за това конкретно приложение. AquaThermica e термопомпен бойлер от тип „въздух-вода“ с възможност за работа с възобновяеми източници на енергия.

 • ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  Импулсните релета с функция „памет” се използват за управление на различно оборудване чрез импулсни сигнали. Те намират приложение в промишлеността, при автоматизация на процесите, а също така и в битови електрически инсталации. „Релетата са с модулен дизайн за монтаж върху DIN шина. Предлагат се в две изпълнения: за универсално захранване от 12 V до 240 VAC/DC и за монофазно захранване 230 VAC”, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на утвърдения производител на електрооборудване ETI Elektroelement.

Интервю

 • Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  „Никога не съм съжалявала за избора си да стана инженер. Техническото обучение ми даде точен и прецизен поглед. Също така ме научи да разсъждавам логически и взаимосвързано“, коментира пред Инженер.bg една дама, която държи на думата си и обича да следва „случайностите на съдбата – Цветелина Чобанова от Юроком 2000. А какви са били детските ѝ мечти и как духът на тийнейджър-бунтар я е накарал все пак да избере Техническия университет, можете да научите в днешния материал.