Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

ЛабЕксперт: Детекторите Envea предлагат сигурен анализ на циментови потоци

25.06.2018 г.


Прецизността на използваната измервателна техника е важен показател за постигане на високо качество в циментовото производство. „Радарните детектори Envea на Environnement SA подобряват сигурността при преноса на цимент и неговите компоненти”, съобщиха от фирма ЛабЕксперт, оторизиран представител на френския производител Environnement SA за българския пазар.


ЛабЕксперт е водещ доставчик на промишлено и лабораторно оборудване за химически, биологически, физически и медицински изследвания. По думите на специалистите от българската компания, „радарните детектори с марка Envea са необходими, независимо дали трябва да се определи скоростта на движение на материала, съдържанието на влага в него или нивото му на запълване“.


 

Мониторинг на материалния поток


Безконтактните детектори за движение FlowJam, с Envea-SWR радарен сензор, са много удобни за наблюдение на придвижването на цимента и неговите компоненти. По този начин се отчита движението на материала в метални тръби и конвейерни ленти, местата за свободното му падане, както и всяка друга промяна в скоростта и посоката му на движение. Системата позволява включването на специализиран адаптер, който дава възможност за работа при температура до 200 °C и налягане до 20 bar.


„Предимството на FlowJam пред другите методи за мониторинг на материални потоци е абсолютното отсъствие на чувствителност към всякакви замърсявания“, обясниха от ЛабЕксперт. От компанията изтъкнаха още, че детекторът може да извършва наблюдение над потоци, които преминават не само през метални тръби и съоръжения, но и през такива, изработени от стъкло, PVC, керамика и др.


Онлайн запис на обеми


Броят на приложенията, изискващи онлайн запис на обема на материали непрекъснато расте. „Предимствата на безконтактните детектори за движение FlowJam са очевидни: работата с тях е лесна, не изискват допълнителни инсталационни приспособления, предвидена е възможност за извършване на тестови измервания, а температури до 400 °C не са пречка“, заявиха от ЛабЕксперт.


В комбинация с този тип анализ на измерванията, микровълновият сензор SolidFlow 2.0 от envea-SWR извършва директно измерване на скоростта на движение на материални потоци до 20 t/h. По този начин може да бъде проследено движението на всички прахообразни и гранулирани материали в местата за свободно падане и в производствените линии.  SolidFlow 2.0 е доказал ефективността си в агрегати от циментовата индустрия, например за железен сулфат и др.

 

Проверка на максимално/минимално ниво на напълване


За проверка нивото на запълване с материал се разчита на ProGap радарен детектор. Предимствата на системата се открояват особено при дозиране в каменни мелници и улеи за отпадъци. Изключени са повреждания вследствие от преминаването на материала, тъй като  детекторът е монтиран плътно към стената.

 

Дозирането на материалите често се извършва обемно, като единственият индикатор е скоростта на въртене на механичните елементи на дозатора. Това обаче, предполага известно вариране в обема на материала. „Ползвайки радарната технология, благодарение на контрола върху въртенето на дозатора се постига еднакво дозиране, без да има нужда от специална инсталация за измерване на дозираните обеми“, поясниха от ЛабЕксперт.


 

Измерване на влагата в материала


В обичайния случай определянето на съдържанието на влага се извършва посредством анализ на проба в лаборатория, което изисква време и усилия. „Повърхностната или вътрешната влага в материала се измерват бързо и лесно с M-Sens 2 детектор. Той работи на принципа на резонатор с високочестотни вълни“, обясниха в заключение от утвърдената българска фирма.

 

Източник на снимковия материал: ЛабЕксперт, Environnement SA

Новини

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

 • Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Фирма Мари-Бентц е изключителен представител и сервиз на електронни броячни везни и броячни теглови системи на утвърдения немски производител KERN за България. Компанията непрекъснато инвестира в развитие на своето портфолио с нови, усъвършенствани продукти. Акцент сред новите изделия за 2020 г. е броячната система с висока резолюция CCA, която е с ЕС сертификат за преброяване и на най-малките елементи в големи количества, като резолюцията е до 300 000 000 пункта.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.