Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Лесотехническа професионална гимназия в Берковица също се присъедини към партньорите ни в Академична борса

24.01.2020 г.

Един век история, цяла вечност бъдеще“ - това е мотото на Лесотехническа професионална гимназия (ЛПГ), намираща се в гр. Берковица, обл. Монтана. Гимназията съществува повече от 100 години и е единственото училище в Северозападна България, подготвящо кадри за горското стопанство и дървообработването. Учебното заведение вече е част от партньорите ни в Академична борса. За дългогодишната му история и традиции, както и за възможностите за обучение, които предлага, четете в следващите редове...


 

Историята на Лесотехническа професионална гимназия започва през далечната 1909 г., когато е създадено учебното заведение. Първоначално то е филиал на Русенското столарско училище под прякото ръководство на Окръжната постоянна комисия в гр. Враца. В началото на ХХ-ти век България се включва в няколко важни в исторически план войни и поради тази причина училището търпи чести промени в структурата и местоположението си.

 

През периода на своето съществуване, учебното заведение преминава през различни етапи на развитие. Настоящото си име то получава през 2003 г., а днес обучава висококвалифицирани средни специалисти за нуждите на мебелната индустрия и горското стопанство.


 

Какви са възможностите за обучение в гимназията?

 

В Лесотехническа професионална гимназия учениците имат възможността да се обучават по специалностите: „Механизация на горското стопанство“, „Горско и ловно стопанство“, „Горско стопанство и дърводобив“, „Проектиране и производство на вътрешно обзавеждане“, „Производство на мебели“, както и „Екология и опазване на околната среда“.

 

Младежите, учещи в гимназията, ежегодно участват в редица международни и регионални програми, конкурси и състезания и демонстрират добри резултати на тях.

 

Училището има изградени дългогодишни партньорства с висши учебни заведения, включително с Лесотехнически университет в гр. София, където учениците биха могли да продължат своето образование.

 

Учебното заведение притежава добра материална база. То разполага с две сгради, 17 специализирани кабинета по учебните дисциплини, 2 компютърни кабинета, 10 специализирани работилници и богата библиотека.


 

За обучението на водачи на МПС в категория „В“ и „Т“ училището разполага с лек автомобил, два колесни трактора и един верижен.

 

Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим! Желаем ползотворна 2020 г. и успешни съвместни инициативи в бъдеще!

 

Повече информация за Лесотехническа професионална гимназия, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: Лесотехническа професионална гимназия

Новини

 • Индустриален сервиз: Предлагаме решения за комплексна индустриална автоматизация, инженеринг и сервиз на различни системи

  Индустриален сервиз: Предлагаме решения за комплексна индустриална автоматизация, инженеринг и сервиз на различни системи

  Доказаното българско дружество Индустриален сервиз специализира своята дейност в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. „Нашият екип разполага с дългогодишен опит в инженеринга и сервиза на аварийно електрозахранване, непрекъсваеми токозахранващи системи, както и на токоизправители за стационарно приложение“, коментираха за Инженер.bg специалистите от българската фирма.

 • БулЕлектрик Груп: Ключове и контакти Céliane на Legrand – царствено съчетание на форми, функции и цветове

  БулЕлектрик Груп: Ключове и контакти Céliane на Legrand – царствено съчетание на форми, функции и цветове

  Пуснете удобството, красотата и уюта в своя дом и се насладете на нови емоции! Благодарение на завладяващата серия ключове и контакти Céliane на глобалния лидер в изграждането на електрически и цифрови сградни инфраструктури Legrand и БулЕлектрик Груп, дистрибутор и инженерингов партньор на компанията за българския пазар! Продуктите Céliane са комбинация от две перфектни форми: правоъгълна и кръгла със стилен графичен и функционален дизайн.

 • Лагери и динамични системи за движение от Schaeffler за автоматизация чрез роботи

  Лагери и динамични системи за движение от Schaeffler за автоматизация чрез роботи

  Промишлените роботи се утвърдиха като ефективно средство за автоматизация на разнообразна палитра от задачи за машинна обработка и манипулиращи операции. Напредъкът в тази посока набира все по-голяма скорост благодарение на увеличаването на производителността и свързаното с това понижение на разходите по придобиване и на техническия прогрес, свързан със здравината и допустимите натоварвания. Schaeffler е в състояние да предложи лагери за всяка работна става на роботите. Тези решения са рентабилни, динамични и прецизни.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.