Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Личният бранд и вътрешната сила – водещи активи за успешна професионална реализация

06.03.2020 г.

 

Да познаваш другите е интелигентност, да познаваш себе си е истинска мъдрост“, това гласеше мотото на провелия се на 29 февруари 2020 г. практически семинар „Вътрешната сила в мен“. Той бе част от събитийния календар на „Феникс коучинг“, с водещи г-жа Силвия Янева-Стоянова – сертифициран коуч по личностно и бизнес израстване и кариерен консултант, и г-жа Христина Алексиева – консултант бизнес управление и човешки ресурси и експерт програми и проекти за обучение, развитие и коучинг. Участие в него взеха специалисти от разнообразни професионални области. А как премина събитието, ще Ви разкажем в следващите редове.


 

В рамките на днешната ни среща ще си поговорим за уникалността, която носи всеки от нас, ще очертаем своите силни страни и как можем да ги използваме така, че да повишим ефективността си в професионален и в личностен аспект. Ще разберем как те могат да спомогнат за успешното реализиране на нашите цели. Ще разгледаме същността на нашия личен бранд и каква е неговата роля за разгръщане на нашите способности“, приветстваха водещите участниците в семинара.

 

И добавиха: „Семинарът провокира към осъзнаване, споделяне и изразяване, с него целим да откроим онова, което ни различава от другите, да осъзнаем колко сме ценни за самите себе си, да потърсим формулата за личностното ни равновесие, осъзнавайки, че притежаваме всичко необходимо, за да се развиваме и да бъдем по-ефективни в своята работа“.


Вътрешната ни сила представлява устойчивост, постоянство, усещане за цел и лично щастие. Базирана на силните ни и устойчиви индивидуални качества и основни черти на характера, вътрешната сила е способност да вземаме правилните решения и предприемаме ефективни действия за справяне с препятствията, пред които животът ни изправя. А също да намираме стойност в това, което правим и по този начин да даваме своя принос към света около нас", споделиха още г-жа Янева и г-жа Алексиева.

 

За да бъдем конкурентоспособни в контекста на динамично променящите се икономически условия и трудов пазар, е необходимо да обърнем специално внимание на личната ни „запазена марка“, която да бъде опора по пътя към една успешна кариерна реализация, и подобно на работодателската, да откроява нашата неповторима индивидуалност.


 

Всеки от нас трябва да бъде себе си, тъй като всички сме различни, отделни вселени, а автентичността е основен градивен компонент за уникалната ни същност. Затова е важно да работим в посока формиране на разпознаваем личен бранд, който да ни отличава от останалите. Така ще имаме ярко присъствие в личен и в професионален аспект“, насърчиха участниците специалистите от „Феникс коучинг“.

 

За да достигнат до крайната дестинация на „пътуването“ към себе си, участниците се включиха в разнообразни творчески активности, имаха възможност да се насладят на вдъхновяващи видеоматериали, осъществиха и непосредствена комуникация помежду си.

 

Кой съм аз?“, „Кои са важните за мен ценности, как влияят те върху действията и приоритетите ми?“, „С какво ме асоциират другите в личностен и в професионален план?“, „До каква степен се чувствам важен и ценя себе си?“ бяха само част от въпросите, на които участниците успяха да намерят отговори в рамките на практическия семинар и които ще бъдат отправна точка за надграждането на професионалната им експертиза.

 

А в лицето на коучинг специалистите те откриха подкрепа, чрез която да научат нови неща на базата на придобитите познания, опит, амбиции и любопитство, като своеобразното пътуване към себе си им помогна да открият и нова перспектива за света наоколо.


Основният актив на хората са самите те. Затова инвестирайте в себе си.“ е казал Уорън Бъфет. А ние бихме добавили, че с доверен партньор резултатите са гарантирани. Затова дайте воля на своя потенциал и развийте професионални и личностни способности с помощта на експертите от Феникс коучинг!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Новини

 • Вижте силата на BIM средата с новата версия на FineMEP – пълен софтуерен пакет за строително проектиране от 4М

  Вижте силата на BIM средата с новата версия на FineMEP – пълен софтуерен пакет за строително проектиране от 4М

  Решенията на 4M са в състояние да удовлетворят нуждите на строителната индустрия, като включват професионална CAD среда, архитуктурно проектиране, анализ и проектиране на конструкции, проектиране на ОВИ, електро- и водопроводни инсталации, както и други софтуерни приложения. „FineMEP 19 е новата версия на софтуера ни за проектиране на строителни услуги и притежава изумителна нова визия и оптимизация при работа“, споделиха за Инженер.bg от фирма 4М.

 • Компресорите SF-MED на Atlas Copco осигуряват 100% чист и безмаслен сгъстен въздух за медицински цели

  Компресорите SF-MED на Atlas Copco осигуряват 100% чист и безмаслен сгъстен въздух за медицински цели

  Компресорите Atlas Copco SF-MED са специално проектирани да отговарят на всички изисквания за медицинско оборудване. Компанията е първият производител на компресори в света, получил сертификат в съответствие с най-новата актуализация на индустриалния стандарт за чистота на въздуха ISO 8573-1, клас 0. Компресорите SF-MED гарантират постоянно подаване на 100% безмаслен въздух, като същевременно се характеризират с изключително ниски нива на шум.

 • Петте стъпки за качествена поддръжка от Rittal Service

  Петте стъпки за качествена поддръжка от Rittal Service

  Само когато една компания е в състояние да привлече и задържи вниманието на група потребители и да изненада положително своите реални и потенциални клиенти, тя може да разчита на атрактивни темпове на растеж. Когато става въпрос за компания с авторитет на пазара като Rittal, осигуряваната от нея техническа поддръжка трябва да бъде безупречна. „Предоставяйки качествена поддръжка на нашите клиенти, ние играем важна роля за техния растеж и успех“, коментираха за Инженер.bg от българското дъщерно дружество на Rittal.

Интервю

 • Емил Петков, тест инженер в лабораторията на ЛЕМ България: „Работата ми изисква комплексни и обширни познания“

  Емил Петков, тест инженер в лабораторията на ЛЕМ България: „Работата ми изисква комплексни и обширни познания“

  Когато създаваш преобразуватели на ток и напрежение, които се използват от големи производители в различни индустрии, най-важното е те да работят коректно. Ето защо лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере повече за работата на специалистите в лабораторията, Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той за рубриката „Един работен ден на...“.