Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Личният бранд и вътрешната сила – водещи активи за успешна професионална реализация

06.03.2020 г.

 

Да познаваш другите е интелигентност, да познаваш себе си е истинска мъдрост“, това гласеше мотото на провелия се на 29 февруари 2020 г. практически семинар „Вътрешната сила в мен“. Той бе част от събитийния календар на „Феникс коучинг“, с водещи г-жа Силвия Янева-Стоянова – сертифициран коуч по личностно и бизнес израстване и кариерен консултант, и г-жа Христина Алексиева – консултант бизнес управление и човешки ресурси и експерт програми и проекти за обучение, развитие и коучинг. Участие в него взеха специалисти от разнообразни професионални области. А как премина събитието, ще Ви разкажем в следващите редове.


 

В рамките на днешната ни среща ще си поговорим за уникалността, която носи всеки от нас, ще очертаем своите силни страни и как можем да ги използваме така, че да повишим ефективността си в професионален и в личностен аспект. Ще разберем как те могат да спомогнат за успешното реализиране на нашите цели. Ще разгледаме същността на нашия личен бранд и каква е неговата роля за разгръщане на нашите способности“, приветстваха водещите участниците в семинара.

 

И добавиха: „Семинарът провокира към осъзнаване, споделяне и изразяване, с него целим да откроим онова, което ни различава от другите, да осъзнаем колко сме ценни за самите себе си, да потърсим формулата за личностното ни равновесие, осъзнавайки, че притежаваме всичко необходимо, за да се развиваме и да бъдем по-ефективни в своята работа“.


Вътрешната ни сила представлява устойчивост, постоянство, усещане за цел и лично щастие. Базирана на силните ни и устойчиви индивидуални качества и основни черти на характера, вътрешната сила е способност да вземаме правилните решения и предприемаме ефективни действия за справяне с препятствията, пред които животът ни изправя. А също да намираме стойност в това, което правим и по този начин да даваме своя принос към света около нас", споделиха още г-жа Янева и г-жа Алексиева.

 

За да бъдем конкурентоспособни в контекста на динамично променящите се икономически условия и трудов пазар, е необходимо да обърнем специално внимание на личната ни „запазена марка“, която да бъде опора по пътя към една успешна кариерна реализация, и подобно на работодателската, да откроява нашата неповторима индивидуалност.


 

Всеки от нас трябва да бъде себе си, тъй като всички сме различни, отделни вселени, а автентичността е основен градивен компонент за уникалната ни същност. Затова е важно да работим в посока формиране на разпознаваем личен бранд, който да ни отличава от останалите. Така ще имаме ярко присъствие в личен и в професионален аспект“, насърчиха участниците специалистите от „Феникс коучинг“.

 

За да достигнат до крайната дестинация на „пътуването“ към себе си, участниците се включиха в разнообразни творчески активности, имаха възможност да се насладят на вдъхновяващи видеоматериали, осъществиха и непосредствена комуникация помежду си.

 

Кой съм аз?“, „Кои са важните за мен ценности, как влияят те върху действията и приоритетите ми?“, „С какво ме асоциират другите в личностен и в професионален план?“, „До каква степен се чувствам важен и ценя себе си?“ бяха само част от въпросите, на които участниците успяха да намерят отговори в рамките на практическия семинар и които ще бъдат отправна точка за надграждането на професионалната им експертиза.

 

А в лицето на коучинг специалистите те откриха подкрепа, чрез която да научат нови неща на базата на придобитите познания, опит, амбиции и любопитство, като своеобразното пътуване към себе си им помогна да открият и нова перспектива за света наоколо.


Основният актив на хората са самите те. Затова инвестирайте в себе си.“ е казал Уорън Бъфет. А ние бихме добавили, че с доверен партньор резултатите са гарантирани. Затова дайте воля на своя потенциал и развийте професионални и личностни способности с помощта на експертите от Феникс коучинг!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Новини

 • SpaceCAD: Ново сътрудничество на Siemens и SAP ще обедини техните експертни знания и софтуерни решения

  SpaceCAD: Ново сътрудничество на Siemens и SAP ще обедини техните експертни знания и софтуерни решения

  Джеф Зобрист (Jeff Zorbist), вицепрезидент и партньор по продажбите на глобални решения на Siemens PLM Software, обяви ново партньорство между Siemens и най-големия доставчик в Европа на софтуерно осигуряване SAP. Това сътрудничество ще обедини както отрасловите експертни умения, така и софтуерните решения на двете компании за жизнения цикъл на продуктите, веригата на доставки и управлението на активи и ще ускори дигиталната трансформация за клиентите на Siemens и SAP.

 • Етикетни принтери CAB с доказано немско качество и висока надеждност от Бетелгиус! Сега и на промоционални условия

  Етикетни принтери CAB с доказано немско качество и висока надеждност от Бетелгиус! Сега и на промоционални условия

  Етикетирането е важен процес в контекста на продуктовата проследимост – от момента на поръчката и производството, през дистрибуторите до крайния клиент. Етикетирането и маркирането на продуктите са два важни елемента, които е за предпочитане да бъдат комбинирани и координирани при прилагането им върху продукти, опаковки на продукти и транспортни опаковки. Българската фирма Бетелгиус е официален представител и сервизен център на CAB Германия.

 • Висока гладкост на метални повърхности от неръждаема стомана със специално предложение от СР Абразиви & Инструменти

  Висока гладкост на метални повърхности от неръждаема стомана със специално предложение от СР Абразиви & Инструменти

  Фирма СР Абразиви & Инструменти е утвърден български доставчик на електрически и пневматични инструменти, машини и абразивни консумативи. Портфолиото ѝ включва и високоефективни продукти на водещи производители, сред които и от шведската фирма Suhner. От СР Абразиви & Инструменти обявиха пред Инженер.bg свое ново топ предложение – специална цена за ролка кече (скочбрайт) за шлайфане и полиране на неръждаема стомана.

Интервю

 • Инж. Стоян Атанасов от R&M: Инженерството е идея, скицирана върху бял лист, която се превръща в завършен продукт

  Инж. Стоян Атанасов от R&M: Инженерството е идея, скицирана върху бял лист, която се превръща в завършен продукт

  Когато си художник по душа, всеки бял лист хартия е нова възможност да реализираш идеите си. А ако прибавиш и техническите знания на инженерната професия, възможностите се превръщат в необятна вселена. Именно такава съдба „сполетява“ инж. Стоян Атанасов, конструктор в отдел „Разработване на платформи“ в Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, който е и днешният ни гост в рубриката „Ако (не) бях инженер“. Вижте какво още сподели той пред екипа на Инженер.bg.