Статии

Логистични системи: Решения за архивиране според изискванията на всеки

21.07.2017 г.


Подвижните стелажни системи, производство на австрийската фирма FORSTER Metallbau GmbH са известни със своето високо качество и надеждност. Многообразието от приложения, разновидности и изпълнения, както и изобилието на аксесоари за стелажите покриват изискванията и на най-специфичните приложения. „Използването на най-съвременни технологии и материали с най-високо качество гарантира, че продуктът ще работи ефективно“, коментираха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Логистични системи, която предлага пълната продуктова гама Foreg у нас.

 


Рамковата стелажна система Foreg 2000 е оптимално решение за архиви, музеи, библиотеки и различни по големина офиси – Foreg 2000 предлага основата, върху която да индивидуализирате своето архивно, а защо не и складово пространство. То лесно може да бъде преконфигурирано като мобилна стелажна система или разширено с допълнителни модули“, обясниха още специалистите от компанията.

 

Foreg 2000 предлага възможност за преместване на рафта през растер от 20 mm, монтаж без инструменти, модулен дизайн, взаимозаменяеми аксесоари с други системи“, продължиха представянето на системата от Логистични системи. „Подвижната версия на Foreg 2000 пък притежава всички качества, които се изискват от мобилна стелажна архивна система с високи експлоатационни качества“, добавиха те. За разлика от статичните, при подвижните стелажи проход за работа се отваря само там, където е необходимо, като това позволява използването на пълния капацитет на помещението.Foreg 2000 са подходящи за организиране както на малки, така и на големи архиви и складове при значително редуциране на използваното пространство, което осигурява компактно архивиране и складиране. Системите се предлагат в разнообразие от стандартни размери – височина на стелажната конструкция от 1632 до 2952 mm; дълбочина на една единична секция от 200 до 800 mm; дължина на една клетка от 900 до 1200 mm. Foreg 2000 са налични във варианти с поцинковани повърхности и с прахово покритие по RAL, а дължината на мобилната редица е до 15 000 mm.

 

Задвижването на стелажните системи Foreg 2000 се осъществява ръчно – посредством издърпване, с манивела или с електрозадвижване. Осигурена е възможност за полагане на релсите върху готов под, дори и върху двоен под, вкопаване по време на изграждане или изцяло независимо решение чрез допълнителен подиум“, поясниха още от Логистични системи.

 

Foreg 2000L пък е името на олекотената версия на архивната подвижна стелажна система за офисни архиви. Тя предлага по-добро разпределяне на товара върху пода за помещения с по-ниска товароносимост. Благодарение на релси с подиум без фиксиране в пода е осигурен лесен монтаж и демонтаж без следи в пода. „Размерите на Foreg 2000L са съобразени с офисните площи, а стелажната й система е идентична с Foreg 2000“, заявиха в заключение от Логистични системи.

 

През миналата година е разработен и нов вариант на тази система – Foregoffice, съобразена с новите отворени офис пространства, с акустично покритие за намаляване на шума и индивидуален дизайн.

 

Повече подробности бихте могли да намерите ТУК.


Източник на снимковия материал: Логистични системи, Forster

Новини

 • Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Основана през 1972 г., днес италианската компания Mebra Plastik Italia разполага с производствени мощности в Бусто Арсицио, които заемат около 28 000 кв.м. Компанията се разраства през годините и се утвърждава като важен производител на екструзионни маркучи за хидравлични и пневматични приложения. Благодарение на своя над 40-годишен опит, Mebra Plastik се е доказала с присъствието си в различни промишлени отрасли, които изискват и налагат високо качество.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби. Повече за водомера от последно поколение за Инженер.bg разказаха от ДМ Арматурен.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.