Статии

Мега Инженеринг разработва системи за мониторинг на производствени процеси

24.11.2017 г.

In Macedonian.Българската инженерингова фирма Мега Инженеринг, имаща водещи пазарни позиции в разработването на решения за индустриалната автоматизация, проектира системи за мониторинг и управление на производствени процеси, информираха за Инженер.bg от компанията. „Системите, които разработваме, са съобразени с индивидуалните специфики и изисквания на съответното приложение. Работим и по конкретно задание на клиента”, допълниха от фирмата.

 

В областта на хранително-вкусовата промишленост, Мега Инженеринг разработва и внедрява програми за мониторинг, системи за управление и автоматизация, системи за тегловно измерване и дозиране, сортиращи машини и кантари. Фирмата предлага и индустриални компютри и програмни продукти за автоматизация на технологични процеси. „Можем да изпълним за нашите клиенти и системи за следене на процесни величини, например температура, налягане, разход, ниво и ниво по време. Системите често се изпълняват съгласно изготвено от тях задание”, поясниха от фирмата.


 

Фиг. 1. Мониторингова система на котел


Мега Инженеринг предлага още услуги, свързани с програмиране на SCADA система; инсталиране на OPC-сървъри и клиенти; комуникация с програмируемите контролери на фирмата; създаването на архивни отчети; системи за контрол на производствени процеси; системи за управление и мониторинг в промишлеността; мониторингови системи за отопление и климатизация; програми за съставяне и задаване на рецепти за бетонови възли.


 

Фиг. 2. Kонтрол на качеството за бетонов възел в съответствие с изискванията на ISO9001

 

Информация за фирма Мега Инженеринг – продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Мега Инженеринг

 

Новини

 • Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Основана през 1972 г., днес италианската компания Mebra Plastik Italia разполага с производствени мощности в Бусто Арсицио, които заемат около 28 000 кв.м. Компанията се разраства през годините и се утвърждава като важен производител на екструзионни маркучи за хидравлични и пневматични приложения. Благодарение на своя над 40-годишен опит, Mebra Plastik се е доказала с присъствието си в различни промишлени отрасли, които изискват и налагат високо качество.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби. Повече за водомера от последно поколение за Инженер.bg разказаха от ДМ Арматурен.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.