Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Мега Инженеринг разработва системи за мониторинг на производствени процеси

24.11.2017 г.

In Macedonian.Българската инженерингова фирма Мега Инженеринг, имаща водещи пазарни позиции в разработването на решения за индустриалната автоматизация, проектира системи за мониторинг и управление на производствени процеси, информираха за Инженер.bg от компанията. „Системите, които разработваме, са съобразени с индивидуалните специфики и изисквания на съответното приложение. Работим и по конкретно задание на клиента”, допълниха от фирмата.

 

В областта на хранително-вкусовата промишленост, Мега Инженеринг разработва и внедрява програми за мониторинг, системи за управление и автоматизация, системи за тегловно измерване и дозиране, сортиращи машини и кантари. Фирмата предлага и индустриални компютри и програмни продукти за автоматизация на технологични процеси. „Можем да изпълним за нашите клиенти и системи за следене на процесни величини, например температура, налягане, разход, ниво и ниво по време. Системите често се изпълняват съгласно изготвено от тях задание”, поясниха от фирмата.


 

Фиг. 1. Мониторингова система на котел


Мега Инженеринг предлага още услуги, свързани с програмиране на SCADA система; инсталиране на OPC-сървъри и клиенти; комуникация с програмируемите контролери на фирмата; създаването на архивни отчети; системи за контрол на производствени процеси; системи за управление и мониторинг в промишлеността; мониторингови системи за отопление и климатизация; програми за съставяне и задаване на рецепти за бетонови възли.


 

Фиг. 2. Kонтрол на качеството за бетонов възел в съответствие с изискванията на ISO9001

 

Информация за фирма Мега Инженеринг – продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Мега Инженеринг

 

Новини

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

 • Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Фирма Мари-Бентц е изключителен представител и сервиз на електронни броячни везни и броячни теглови системи на утвърдения немски производител KERN за България. Компанията непрекъснато инвестира в развитие на своето портфолио с нови, усъвършенствани продукти. Акцент сред новите изделия за 2020 г. е броячната система с висока резолюция CCA, която е с ЕС сертификат за преброяване и на най-малките елементи в големи количества, като резолюцията е до 300 000 000 пункта.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.