Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Мега Инженеринг: Изграждаме SCADA системи с продукти от водещи производители

17.01.2018 г.

In Macedonian


Много често в системите за автоматизация и контрол се налага да се следят редица параметри, като история на производствения процес, температурни показатели, налягане, ниво, разход на материали и др. Това предполага използването на специализиран софтуер или т.нар. SCADA (Supervisor Сontrol and Data Acquisition) системи, с помощта на които се събират данни от измервателни уреди, сензори, логически контролери, входни и изходни сигнали за алармени съобщения или събития. Сред утвърдилите се в практиката фирми, изграждащи подобни системи, е българската инженерингова компания Мега Инженеринг.

 

Ние имаме над двадесет години опит в проектирането, изработването и внедряването на системи и средства за автоматизация на технологичните процеси. За този период успяхме да реализираме редица проекти, свързани с изграждането на SCADA системи в различни области на промишлеността”, разказаха за Инженер.bg от Мега Инженеринг. Сред референтните обекти на фирмата са инсталиране на SCADA софтуер в Идеал Стандарт – Видима, изграждане на SCADA система в завода за обработено стъкло на Тракия глас България и мн.др.

 

SCADA софтуерът дава възможност за следене на индустриални процеси, събиране и архивиране на бази данни, както и изготвяне на рапорти по партиди. С негова помощ се следи постъпването на входни материали и полупродукти в системата. Също така се отчитат важни показатели за процеса, като температура, налягане, влага, разход и време. Предприятия, сертифицирани по ISO9001:2000, могат да изготвят бланки за качеството на произвеждания от тях продукт, като доказват на какви качествени характеристики отговаря той.


 

Гаранция за качеството и надеждността на изгражданите от нас SCADA системи е използването на продукти от производители-лидери в областта на индустриалната автоматизация, средствата и системите за контрол и управление на производствени процеси, с които си партнираме“, коментираха в заключение от Мега Инженеринг.

 

Информация за фирма Мега Инженеринг – продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Мега Инженеринг, Eaton

Новини

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

 • Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Фирма Мари-Бентц е изключителен представител и сервиз на електронни броячни везни и броячни теглови системи на утвърдения немски производител KERN за България. Компанията непрекъснато инвестира в развитие на своето портфолио с нови, усъвършенствани продукти. Акцент сред новите изделия за 2020 г. е броячната система с висока резолюция CCA, която е с ЕС сертификат за преброяване и на най-малките елементи в големи количества, като резолюцията е до 300 000 000 пункта.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.