Статии

Мега Инженеринг: Изграждаме SCADA системи с продукти от водещи производители

17.01.2018 г.

In Macedonian


Много често в системите за автоматизация и контрол се налага да се следят редица параметри, като история на производствения процес, температурни показатели, налягане, ниво, разход на материали и др. Това предполага използването на специализиран софтуер или т.нар. SCADA (Supervisor Сontrol and Data Acquisition) системи, с помощта на които се събират данни от измервателни уреди, сензори, логически контролери, входни и изходни сигнали за алармени съобщения или събития. Сред утвърдилите се в практиката фирми, изграждащи подобни системи, е българската инженерингова компания Мега Инженеринг.

 

Ние имаме над двадесет години опит в проектирането, изработването и внедряването на системи и средства за автоматизация на технологичните процеси. За този период успяхме да реализираме редица проекти, свързани с изграждането на SCADA системи в различни области на промишлеността”, разказаха за Инженер.bg от Мега Инженеринг. Сред референтните обекти на фирмата са инсталиране на SCADA софтуер в Идеал Стандарт – Видима, изграждане на SCADA система в завода за обработено стъкло на Тракия глас България и мн.др.

 

SCADA софтуерът дава възможност за следене на индустриални процеси, събиране и архивиране на бази данни, както и изготвяне на рапорти по партиди. С негова помощ се следи постъпването на входни материали и полупродукти в системата. Също така се отчитат важни показатели за процеса, като температура, налягане, влага, разход и време. Предприятия, сертифицирани по ISO9001:2000, могат да изготвят бланки за качеството на произвеждания от тях продукт, като доказват на какви качествени характеристики отговаря той.


 

Гаранция за качеството и надеждността на изгражданите от нас SCADA системи е използването на продукти от производители-лидери в областта на индустриалната автоматизация, средствата и системите за контрол и управление на производствени процеси, с които си партнираме“, коментираха в заключение от Мега Инженеринг.

 

Информация за фирма Мега Инженеринг – продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Мега Инженеринг, Eaton

Новини

 • Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Основана през 1972 г., днес италианската компания Mebra Plastik Italia разполага с производствени мощности в Бусто Арсицио, които заемат около 28 000 кв.м. Компанията се разраства през годините и се утвърждава като важен производител на екструзионни маркучи за хидравлични и пневматични приложения. Благодарение на своя над 40-годишен опит, Mebra Plastik се е доказала с присъствието си в различни промишлени отрасли, които изискват и налагат високо качество.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби. Повече за водомера от последно поколение за Инженер.bg разказаха от ДМ Арматурен.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.