Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Мобилни стелажни системи Moviblock и Mobile Racking – ефективни гъвкави решения от Стам Лтд

16.04.2020 г.


Да увеличите капацитета на склада си, без да променяте неговата площ, или да изградите нов – това е лесно с българската инженерна компания Стам Лтд, която извършва консултации, проектиране и инженеринг на сложна автоматизация и механизирани складове, включително и внедряване на софтуер за управление. Фирмата предлага мобилни системи за съхранение, проектирани за постигане на оптимално разпределение и ред. „Moviblock и Mobile Racking са едни от най-ефективните и адаптируеми решения за мобилизация и автоматизация на различни складови пространства. Имат множество приложения в разнообразни области на съхранение, което ги прави ефективно решение за всеки склад“, обясниха от фирма Стам Лтд за Инженер.bg.Мобилната система Mobile Racking


е специално разработена за съхранение на палети и е едно от най-функционалните решения за увеличаване капацитета на склада, без да се прави компромис с директния достъп до всеки палет. Стелажната конструкция е разположена върху мобилни бази, а те от своя страна  върху релси, фиксирани в пода. Базите са оборудвани с мотори, електронно управление и системи за сигурност, които гарантират безопасността и ефективността на операциите.

 

Мобилната база позволява да се спестява от мястото за работните коридори и отваря такива, само когато и където е необходимо. Релсите на мобилната база са вкопани в пода и по този начин не пречат на маневрите на мотокарите. Мобилните бази се приплъзват лесно и безпроблемно при избиране на нужния работен коридор. Мобилната складова система обикновено се изгражда като комбинация от подвижни и неподвижни стелажи.


„Предимствата на Mobile Racking са, че увеличава капацитета на склада, като премахва работните коридори между стелажите и осигурява директен достъп до всеки палет и максимално използване на свободното пространство. Системата е оптимално решение за камери и хладилни помещения. Доказано е, че благодарение на по-големия капацитет на складиране, цената на палетно място е по-ниска“, посочиха от българската компания. Сравнена с конвенционална система за съхранение за една и съща площ от 481.8 m2 например, мобилната система осигурява процент на използване на багаж без включени работни коридори от 61% вместо 31% и капацитет за съхранение на 1296 палета вместо 720.


 

Складовата система Moviblock


е компактна система за архивиране, състояща се от стелажи или шкафове. Те са монтирани върху мобилни бази, които се плъзгат по релси. Модулите се местят, за да осигурят достъп до необходимия коридор. По този начин спестявате пространство и използвате оптимално вашия склад, библиотека или архив. Системата гарантира, че архивираните материали се поддържат в ред, чисти и безопасни.

 

Мобилните шкафчета могат да бъдат адаптирани към наличното пространство и към характеристиките на продукта, който се съхранява.„Системата Moviblock e много добро решение за съхранение на всички видове книги и документи, което я прави перфектна за офиси, библиотеки, издателства и архиви, но може да се използва за съхраняване и на други видове малки изделия като фармацевтични продукти или резервни части“, поясниха от Стам.

 

Складовата система гарантира използване на до 90 % от пространството за съхранение, сигурност, чистота и организация, като може да се адаптира към всяка налична площ. Складовата система Moviblock е естетично проектирана в светли тонове, за да бъде в унисон с всеки интериор и осигурява пълна безопасност на складираните материали.


 

Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Стам Лтд

Новини

 • Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Разработвайки машините OPM250L и OPM350L, които съчетават в себе си 3D принтер и високоскоростна фреза, японската компания Sodick предостави на потребителите завършено технологично решение тип „всичко в едно“. „Серията OPM включва иновативни производствени системи, способни да създават метални шприцформи за отливки от пластмаса, състоящи се само от една част, като съществено променя начина на тяхното производство“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул.

 • AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  Термопомпените системи могат ефективно да осигурят както отопление, така и битова гореща вода (БГВ). За да задоволи нуждите от висококачествено решение и в тази пазарна ниша, доказаният български производител на отоплителна техника Теси включи в продуктовото си портфолио специални модели, разработени именно за това конкретно приложение. AquaThermica e термопомпен бойлер от тип „въздух-вода“ с възможност за работа с възобновяеми източници на енергия.

 • ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  Импулсните релета с функция „памет” се използват за управление на различно оборудване чрез импулсни сигнали. Те намират приложение в промишлеността, при автоматизация на процесите, а също така и в битови електрически инсталации. „Релетата са с модулен дизайн за монтаж върху DIN шина. Предлагат се в две изпълнения: за универсално захранване от 12 V до 240 VAC/DC и за монофазно захранване 230 VAC”, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на утвърдения производител на електрооборудване ETI Elektroelement.

Интервю

 • Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  „Никога не съм съжалявала за избора си да стана инженер. Техническото обучение ми даде точен и прецизен поглед. Също така ме научи да разсъждавам логически и взаимосвързано“, коментира пред Инженер.bg една дама, която държи на думата си и обича да следва „случайностите на съдбата – Цветелина Чобанова от Юроком 2000. А какви са били детските ѝ мечти и как духът на тийнейджър-бунтар я е накарал все пак да избере Техническия университет, можете да научите в днешния материал.