Статии

Група Монтюпе с над 120-годишна история в автомобилната индустрия, вече част от канадския гигант Linamar

17.02.2017 г.


Монтюпе ЕООД стартира развитието си в България през 2008 г. с откриването на завод в гр. Русе като дъщерно дружество на утвърдената френска индустриална група Montupet, един от световните лидери в производството на алуминиеви изделия за автомобилната индустрия. В момента предприятието е с обща застроена площ от 42 000 км2. Заводът произвежда цилиндрови глави и носачи за световно известните автомобилни конструктори Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво, а наскоро приключи успешно проект с БМВ. Миналата година група Монтюпе бе изцяло придобита от канадският гигант Linamar, който понастоящем има 57 завода по цял свят и над 20 000 служители.


 

Историята на Montupet започва през далечната 1894 г. когато Пиер Монтюпе създава леярна за медни сплави, след което и за алуминиеви сплави, в гр. Ножан, Франция. През годините дружеството успешно разраства обхвата на своята дейност и днес, 123 г. по-късно, компанията притежава седем завода във Франция, Великобритания, Испания, Мексико, България и Индия.

 

От края на 2015 г., Монтюпе е собственост на базираната в Онтарио, Канада, компания Linamar. Това е вторият най-голям производител на автомобилни компоненти в света. Фирмата произвежда и доставя продукти за автомобилни и индустриални пазари по цялото земно кълбо, а това става благодарение на огромен брой производствени центрове в Северна Америка, Европа и Азия. Компанията има общо над 23 000 служители в Канада, САЩ, Мексико, България, Франция, Германия, Унгария, Испания, Великобритания, Китай, Индия, Южна Корея и Япония.


 

Linamar има скромно начало. Тя е основана от бащата на днешния изпълнителен директор на компанията Линда Хасенфрац – Франк, в неговото мазе. Той успява да превърне своя бизнес в изключително успешна мултимилионна компания.

 

Канадският производител осигурява удовлетвореността на клиентите си с помощта на предлаганата ефективност, носейки им отлични операционни резултати. Това се постига благодарение на усърдната работа на производствените центрове, глобалните центрове за клиентско обслужване и цялостната структура, водеща до максимална функционалност на компанията”, обясниха от фирма Монтюпе.

 


В Linamar влизат четири оперативни групи. Linamar Machining и Assembly Group са фокусирани основно в сферата на прецизните машини и в сглобяването на леки, комерсиални, двигатели на извъншосейни и индустриални превозни средства, трансмисии и двигателни компоненти, както и в решения в сферата на агрикултурата и енергийните пазари. Linamar Skyjack Group е фокусирана в производството на мобилни продукти за крайните потребители. Linamar Seissenschmidt Forging Group е специализирана във високо-звукови и високоскоростни процеси за горещо коване и в създаването на зъбни продукти. Най-новата група, част от Linamar, е Linamar Light Metal Casting, част от която е и група Монтюпе и съответно и завода в Русе, уведомиха за Инженер.bg от българското дружество.

 


От навлизането си на българския пазар, групата е инвестирала 100 милиона евро в завода си в гр. Русе и непрекъснато подобрява ефективността на производствените си дейности и процеси. Компанията е носител на наградата „Производител Първи клас“, „Инвеститор на годината в автомобилната индустрия“ за 2007 г. и 2013 г., както и на националната награда по здраве и безопасност при работа, в категорията „Големи предприятия” през 2013 г.

 

Очаквайте скоро актуални обяви за работа на инженерни позиции в Монтюпе! Следете Инженерна борса на Борса.bg през следващата седмица!Повече информация за Монтюпе ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Монтюпе

Новини

 • АкваКом Електроникс: Искате да сервирате храни и напитки с безупречен вкус? Запознайте се с филтрите Pentair Everpure

  АкваКом Електроникс: Искате да сервирате храни и напитки с безупречен вкус? Запознайте се с филтрите Pentair Everpure

  Обичате кафе, нали? Еспресо с характер, ароматно капучино или нежно лате – което и да изберете, 98% от състава на вашата любима напитка е общ – вода! Ето защо нейното качество е от почти същото значение каквото и на кафето, което използвате. Колкото по-добра e водата, толкова по-добро е и кафето, заявяват експертите. Затова тазгодишният световен бариста шампионат, който се проведе в Бостън, се довери на филтриращите решения на Pentair от серията Everpure.

 • Енерджи-Ка: „Предлагаме пълна гама от услуги по електроразпределение на малки и средни мощности“

  Енерджи-Ка: „Предлагаме пълна гама от услуги по електроразпределение на малки и средни мощности“

  Българското дружество Енерджи-Ка е специалист в проектирането, изграждането и инсталирането „до ключ” на всякакви типове електрически инсталации. Компанията предлага пълна гама от услуги в областта на осветлението, взривобезопасното електрооборудване, системите за управление на машини и мн.др. „Изграждаме електроразпределителни инсталации както на малки, така и на средни мощности, използвайки само висококачествени материали“, коментираха за Инженер.bg от Енерджи-Ка.

 • АС-ДС: Eлектромагнитен разходомер Flowcont Magsmall на ACS-Control-System – умен, интуитивен и многофункционален

  АС-ДС: Eлектромагнитен разходомер Flowcont Magsmall на ACS-Control-System – умен, интуитивен и многофункционален

  Продуктите от обширното портфолио на немската компания ACS-Control-System представляват надеждни решения за приложения, свързани с измерване и автоматизация на процеси. „Новият електромагнитен разходомер Flowcont Magsmall (б.ред. този тип прибори са познати още като магнитно-индуктивни разходомери) е интуитивно, икономично и мултифункционално решение за измерване на дебит и температура“, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС, официален представител на ACS у нас.

Интервю

 • Елисавет Стаму от ЛЕМ България: Качеството е начин на мислене, което те кара да си най-добрата версия на себе си

  Елисавет Стаму от ЛЕМ България: Качеството е начин на мислене, което те кара да си най-добрата версия на себе си

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и начин на мислене? Как добрият екип и лидерските позиции на компанията задвижват и разгръщат потенциала на един млад специалист до все по-високи нива всеки ден в продължение на години? Как преминава работният ден на г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, както и какво сподели тя пред екипа на Инженер.bg прочетете в следващите редове.