Статии

Мултивак България: Представяме иновативни концепции за рециклируеми опаковки на Месомания 2019

14.10.2019 г.


Разработването на решения, гарантиращи максимална степен на защита на хранителните продукти и едновременно с това – минимален разход на суровините за производството на опаковки, e първостепенен приоритет за Multivac. „В отговор на актуалните изисквания за намаляване употребата на опаковъчни материали, на тазгодишното изложение Mесомания 2019, което ще се проведе в Интер Експо Център (София) от 6 до 9 ноември, ще представим концепцията си за производство на рециклируеми опаковки“, съобщиха за Инженер.bg от Мултивак България ЕООД.


 

В зала 1, щанд 1C5, Мултивак България ЕООД ще посрещне посетители и гости, които ще могат да вникнат в процеса на създаване на опаковки с щадящи околната среда материали. За целта ще бъде използвана термоформовъчна опаковъчна машина R 105 MF, с която се произвеждат MultiFresh™ Skin-опаковки.


 

Multivac PaperBoard – силата на хартиените влакна

 

Базиран на основата на хартиени влакна, Multivac PaperBoard е предназначен за производството на рециклируеми MAP- и Skin-опаковки. За обработката на PaperBoard, термоформовъчните опаковъчни машини и трейсийлърите се настройват съобразно характеристиките на продукта (месо, риба, млечни продукти и др.) и обема на производствените партиди. В допълнение към машините могат да се добавят модули на Multivac за зареждане, маркиране, етикетиране и отвеждане на опакованите продукти. „При опаковане с термоформовъчна опаковъчна машина могат да се използват картонени подложки, с които да се произвеждат опаковки с разнообразна дълбочина. В тях се опаковат продукти с различен размер и форма. Paper-Board портфолиото включва картонени тарелки, картонени подложки и ролки“, обясниха от българското дружество.


 

MultiFresh™ PaperBoard – опаковка като „втора кожа“

 

По време на Месомания Multivac ще представи иновативна концепция за производство на MultiFresh™ Skin-опаковки с помощта на термоформовъчна опаковъчна машина R 105 MF. Благодарение на вложените материали и автоматичния процес на опаковане, предлаганото решение се характеризира с оптимални разходи и висока икономическа ефективност. „MultiFresh™-опаковките обгръщат продукта като негова „втора кожа“. Тя се отличава с това, че качеството, свежестта, цвета и структурата на стоката остават естествени и видими и продуктът е фиксиран без напрежение, а трайността на съдържанието се удължава значително“, посочиха още от Мултивак България.


 

Не пропускайте тазгодишното издание на специализираното изложение „Месомания“, за да научите още за тайните на перфектното опаковане от лидера в бранша – Multivac.

 

Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Мултивак България, Multivac

Новини

 • БИГ процес контрол: Съпротивителни термометри със заварени фланци 54- WFL от Günther

  БИГ процес контрол: Съпротивителни термометри със заварени фланци 54- WFL от Günther

  В съвременните индустриални приложения за измерване на температурата на флуидите се използват предимно термосъпротивления със сензор под формата на чип. Предимства на този тип термометри пред конвенционалните сензори са малките размери, затворената конструкция, краткото време за реакция, устойчивостта на високи температури и на химически и механични въздействия, както и дългият им експлоатационен живот и стабилност, коментираха за Инженер.bg от БИГ процес контрол.

 • Софиана: Пневматични цилиндри P1S на Parker за хранително-вкусовата промишленост

  Софиана: Пневматични цилиндри P1S на Parker за хранително-вкусовата промишленост

  Серията цилиндри от неръждаема стомана P1S на лидера в производството на пневматично оборудване Parker Hannifin е специално предназначена за използване в тежка експлоатационна среда. Хигиенното изпълнение с гладка конструкция, външните уплътнения от флуоркаучук и предварителното запълването на цилиндрите с грес, определят приложимостта на цилиндрите при производството на храни и напитки. Моделите от серията са одобрени за използване в хранително-вкусовата промишленост.

 • Атикс: Новата умна камера LCAM 408i на Leuze electronic вижда как изглеждат производствените процеси отвътре

  Атикс: Новата умна камера LCAM 408i на Leuze electronic вижда как изглеждат производствените процеси отвътре

  В качеството си на официален представител за България на международния разработчик Leuze еlectronic, фирма Атикс предлага широка палитра от технически решения в областта на оптоелектрониката и системите за идентификация и пренос на данни. Едно от последните попълнения в продуктовото портфолио на компанията е новата индустриална IP камера за визуално наблюдение на труднодостъпни места LCAM 408i, особено подходяща за мониторинг в машинно-инструменталната индустрия.

Интервю

 • Таня Пейчинова, директор ЧР на TESY: Стимулираме креативността – безценно е да видиш реализирана своя идея!

  Таня Пейчинова, директор ЧР на TESY: Стимулираме креативността – безценно е да видиш реализирана своя идея!

  TESY е един от водещите европейски производители на електрически бойлери, бойлери с индиректно загряване и електрически отоплителни уреди. През последното десетилетие компанията демонстрира бързо развитие като внедрява широка гама от продукти и патентовани технологични решения, които са в пълно съответствие със съвременните изисквания за енергийна ефективност и с тези, регулиращи опазването на околната среда. TESY е сред най-добрите примери за българско предприятие.