Статии

Заедно с ПГСАГ– Монтана ще „градим“ пътищата за успешна реализация в строителството, архитектурата и геодезията

26.07.2019 г.

„Училище с традиции – училище с бъдеще!“ Това е визията на елитната Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) в гр. Монтана, гордо носеща името на проф. арх. Стефан Стефанов, чието значимо творческо наследство респектира не само с обема си, но и с креативността си. Учебното заведение е втората гимназия, обучаваща ученици в областта на архитектурата и строителството, която се присъединява към Академична борса на Борса.bg. Заедно с ПГСАГ – Монтана ще информираме бъдещите архитекти, проектанти и строители за възможностите за професионално обучение и успешна кариера.


 

Учебното заведение отваря врати през недалечната 1960 г. като Професионално-техническо училище по строителство, което по онова време е било единствено по рода си в региона. През годините училището се е утвърдило като притегателна образователна институция с високо качество на образователните услуги, основано на личностния подход към ученика за изява на личните му интереси и потребности.

 

В ПГСАГ-Монтана учениците могат да се обучават в следните специалности: Строителство и архитектура; Геодезия; Транспортно строителство; Парково строителство и озеленяване; Недвижими имоти; Системно програмиране; Компютърна графика и Архитектурно реставриране.

 

Учебното заведение разполага с модерна и осъвременена материално-техническата база, а учебните програми се усъвършенстват ежегодно.


 

Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за чудесното сътрудничество и пожелава успешни съвместни инициативи!

 

Повече информация за ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов” – Монтана, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов” – Монтана

Новини

 • Теглоизмервателна техника с най-високо качество и прецизност представи Мари-Бентц на МТП Пловдив 2019

  Теглоизмервателна техника с най-високо качество и прецизност представи Мари-Бентц на МТП Пловдив 2019

  На Международния технически панаир в Пловдив участие взе и специализираната фирма в производството, вноса и износа на електронни, платформени, кранови и автомобилни везни, Мари-Бентц. Дружеството представи технологични решения, предназначени за разнообразни индустрии. „Радваме се, че успяхме да се срещнем с нашите партньори и клиенти по време на изложението и да им представим подходящи за специфичните им нужди алтернативи“, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц.

 • П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

  П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

  Новост в миксерите за отпадъчни води от немската компания Homa! Инженерите ѝ разработиха нов модел устройство, което, благодарение на оптимизираната си втулка на витлото, свежда до минимум зоните на мъртъв поток и предотвратява запушване. „В своята серия миксери HRS производителят се фокусира върху способността на хидравличната система да издържа на влакнести елементи, като едновременно с това са гарантирани и постоянни характеристики на работа“, коментираха от П и М Груп.

 • R&M представи успешни Lean практики в своята дейност по време на специално събитие

  R&M представи успешни Lean практики в своята дейност по време на специално събитие

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) е една от организациите, които вече отчитат положителни резултати от интегрирането на иновативни методи в своята дейност. „Започнахме да прилагаме Lean дейности в създаването на решенията ни за изграждане на висококачествени телекомуникационни мрежи. Успешните примери от нашата практика представихме на събитие, на което имахме удоволствието да бъдем домакин“, съобщиха за Инженер.bg от R&M.

Интервю

 • Таня Пейчинова, директор ЧР на TESY: Стимулираме креативността – безценно е да видиш реализирана своя идея!

  Таня Пейчинова, директор ЧР на TESY: Стимулираме креативността – безценно е да видиш реализирана своя идея!

  TESY е един от водещите европейски производители на електрически бойлери, бойлери с индиректно загряване и електрически отоплителни уреди. През последното десетилетие компанията демонстрира бързо развитие като внедрява широка гама от продукти и патентовани технологични решения, които са в пълно съответствие със съвременните изисквания за енергийна ефективност и с тези, регулиращи опазването на околната среда. TESY е сред най-добрите примери за българско предприятие.