Статии

Помпен офис: Специалните помпи на Fluimac са създадени за специфичните нужди на ХВП и индустрията

01.12.2017 г.


Помпен офис представя нова серия продуктови предложения на най-новия си партньор – италианския производител Fluimac. „Phoenix Food, както и гамата специални помпи, покриват специфични нужди в разнообразни индустриални приложения, като отговарят и на най-високите изисквания по отношение на качество на материалите, функционалност и надеждност. Подобни решения, предназначени за производствените процеси в различни промишлености, са рядкост на българския пазар“, коментираха за Инжнер.bg от българското дружество – утвърден доставчик на помпени решения и оборудване.


Phoenix Food – помпи за хранително-вкусовата промишленост


Едно от най-често срещаните приложения на двойно-диафрагмените помпи е хранително-вкусовата промишленост (ХВП), в която са и най-строгите изисквания по отношение на влаганите материали и качеството на продуктите“, коментираха от Помпен офис. „Това, което нашите партньори от Fluimac, предлагат като решение, е серията Phoenix Food, изработена изцяло от материали, сертифицирани по FDA (U.S.A. Food and Drug Administration)“, допълниха те.


Благодарение на структурните си характеристики, помпите от тази серия са подходящи за употреба в хранително-вкусовата и козметичната промишлености, като могат да работят с течности с много висок вискозитет и температура до 95 °С. Частите на помпите, които влизат в контакт с работния флуид, са изработени от електрополирана неръждаема стомана и тефлон.


Серията се състои от 10 помпи, които покриват дебити от 8 до 1 000 l/min, а максималното налягане на въздуха е 8 bar.


Помпи специално изпълнение


Специалните помпи са създадени, за да отговарят на нуждите на конкретни приложения, за които тези стандартно изпълнение не са подходящи. Представяме ви три от специалните предложения на Fluimac, а именно сериите Accurate Phoenix, Drum Phoenix и Twin Phoenix”, поясниха от Помпен офис.


Accurate Phoenixтези помпи са свързани с електрическа система за контрол и управление. „Електрическите импулси регулират скоростта на помпата, като по този начин се разширява обхватът на приложение на диафрагмената помпа, а дозирането с нея става далеч по-прецизно“, разясниха от българската компания. Моделът намира приложение в химическата индустрия, в принтерната и в художествено-приложната индустрии, както и в технологиите за обработка на отпадъчни води.


Drum Phoenix – серията обхваща т.нар. барабанни или контейнерови помпи – леки, ръчни и мощни устройства за икономично и безопасно пълнене, прехвърляне и изпразване на течности с до среден вискозитет. Те се предлагат от всякакъв материал, така че да могат да се използват както за неутрален, така и за агресивен флуид. „Drum Phoenix гарантират ефективно и надеждно използване, като са по-икономична и надеждна алтернатива от други помпени системи със същото приложение. С тяхна помощ всеки резервоар може да бъде напълно изпразнен, колкото и малко количество течност да има в него“, допълниха от българското дружество. Тези помпи се монтират лесно и могат да се използват както за постоянна употреба, така и бързо и безпроблемно да бъдат премествани. Основното им приложение са хранително-вкусовата и химическата промишленост, обработката на отпадъци и автомобилната индустрия.


Twin Phoenix – тази специфична разработка е предназначена най-вече за приложения в производството на текстил и хартия. Диафрагмената помпа с двойно действие на Fluimac може да работи едновременно и независимо с два различни работни флуида. „Това е постигнато чрез отделени вход и изход за двете работни течности, а различните части на помпата са добре изолирани една от друга, за да се предотврати нежелано смесване на флуидите“, обясниха още от Помпен офис.


Използването на оптимални за даденото приложение помпени устройства и системи е от решаващо значение за редица производствени процеси. В предишни материали Инженер.bg ви запозна със стандартните серии на италианския производител Fluimac и с принципа им на действие. Следете и следващите ни публикации, посветени на индустриалните помпени решения, предоставени на българския пазар от утвърденото търговско дружество Помпен офис.


Информация за Помпен офис ЕООД – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Помпен офис, Fluimac

Новини

 • Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Основана през 1972 г., днес италианската компания Mebra Plastik Italia разполага с производствени мощности в Бусто Арсицио, които заемат около 28 000 кв.м. Компанията се разраства през годините и се утвърждава като важен производител на екструзионни маркучи за хидравлични и пневматични приложения. Благодарение на своя над 40-годишен опит, Mebra Plastik се е доказала с присъствието си в различни промишлени отрасли, които изискват и налагат високо качество.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби. Повече за водомера от последно поколение за Инженер.bg разказаха от ДМ Арматурен.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.