Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Помпен офис: Специалните помпи на Fluimac са създадени за специфичните нужди на ХВП и индустрията

01.12.2017 г.


Помпен офис представя нова серия продуктови предложения на най-новия си партньор – италианския производител Fluimac. „Phoenix Food, както и гамата специални помпи, покриват специфични нужди в разнообразни индустриални приложения, като отговарят и на най-високите изисквания по отношение на качество на материалите, функционалност и надеждност. Подобни решения, предназначени за производствените процеси в различни промишлености, са рядкост на българския пазар“, коментираха за Инжнер.bg от българското дружество – утвърден доставчик на помпени решения и оборудване.


Phoenix Food – помпи за хранително-вкусовата промишленост


Едно от най-често срещаните приложения на двойно-диафрагмените помпи е хранително-вкусовата промишленост (ХВП), в която са и най-строгите изисквания по отношение на влаганите материали и качеството на продуктите“, коментираха от Помпен офис. „Това, което нашите партньори от Fluimac, предлагат като решение, е серията Phoenix Food, изработена изцяло от материали, сертифицирани по FDA (U.S.A. Food and Drug Administration)“, допълниха те.


Благодарение на структурните си характеристики, помпите от тази серия са подходящи за употреба в хранително-вкусовата и козметичната промишлености, като могат да работят с течности с много висок вискозитет и температура до 95 °С. Частите на помпите, които влизат в контакт с работния флуид, са изработени от електрополирана неръждаема стомана и тефлон.


Серията се състои от 10 помпи, които покриват дебити от 8 до 1 000 l/min, а максималното налягане на въздуха е 8 bar.


Помпи специално изпълнение


Специалните помпи са създадени, за да отговарят на нуждите на конкретни приложения, за които тези стандартно изпълнение не са подходящи. Представяме ви три от специалните предложения на Fluimac, а именно сериите Accurate Phoenix, Drum Phoenix и Twin Phoenix”, поясниха от Помпен офис.


Accurate Phoenixтези помпи са свързани с електрическа система за контрол и управление. „Електрическите импулси регулират скоростта на помпата, като по този начин се разширява обхватът на приложение на диафрагмената помпа, а дозирането с нея става далеч по-прецизно“, разясниха от българската компания. Моделът намира приложение в химическата индустрия, в принтерната и в художествено-приложната индустрии, както и в технологиите за обработка на отпадъчни води.


Drum Phoenix – серията обхваща т.нар. барабанни или контейнерови помпи – леки, ръчни и мощни устройства за икономично и безопасно пълнене, прехвърляне и изпразване на течности с до среден вискозитет. Те се предлагат от всякакъв материал, така че да могат да се използват както за неутрален, така и за агресивен флуид. „Drum Phoenix гарантират ефективно и надеждно използване, като са по-икономична и надеждна алтернатива от други помпени системи със същото приложение. С тяхна помощ всеки резервоар може да бъде напълно изпразнен, колкото и малко количество течност да има в него“, допълниха от българското дружество. Тези помпи се монтират лесно и могат да се използват както за постоянна употреба, така и бързо и безпроблемно да бъдат премествани. Основното им приложение са хранително-вкусовата и химическата промишленост, обработката на отпадъци и автомобилната индустрия.


Twin Phoenix – тази специфична разработка е предназначена най-вече за приложения в производството на текстил и хартия. Диафрагмената помпа с двойно действие на Fluimac може да работи едновременно и независимо с два различни работни флуида. „Това е постигнато чрез отделени вход и изход за двете работни течности, а различните части на помпата са добре изолирани една от друга, за да се предотврати нежелано смесване на флуидите“, обясниха още от Помпен офис.


Използването на оптимални за даденото приложение помпени устройства и системи е от решаващо значение за редица производствени процеси. В предишни материали Инженер.bg ви запозна със стандартните серии на италианския производител Fluimac и с принципа им на действие. Следете и следващите ни публикации, посветени на индустриалните помпени решения, предоставени на българския пазар от утвърденото търговско дружество Помпен офис.


Информация за Помпен офис ЕООД – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Помпен офис, Fluimac

Новини

 • Тихерт гарантира качество и прецизност при изработката на щанци

  Тихерт гарантира качество и прецизност при изработката на щанци

  „Нашата компания предлага изработването на щанци за различни индустриални отрасли. Такъв тип обработка е предпочитана пред други подобни методи заради постигането на висока производителност, особено при серийно производство“, информираха за Инженер.bg от фирма Тихерт. Щанците се отличават със сложна конструкция, към която има високи изисквания по отношение на прецизността на изработка и сглобяване. Дизайнът им се определя напълно от формата и размерите на конкретния детайл и технологията на производство.

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.