Статии

Прахово боядисване на метални детайли – сред предлаганите от Мега Инженеринг услуги

17.07.2018 г.

In MacedonianМега Инженеринг е доказана българска инженерингова компания, чиято основна дейност е насочена към проектиране и внедряване на системи и средства за автоматизация на технологични процеси. Наред с нея фирмата извършва и високотехнологично прахово боядисване на метални детайли. „Праховото боядисване създава устойчиво на корозия покритие с високо качество. Боядисването е многоетапно и се осъществява на конвейерна линия, с оглед постигането на по-добър резултат”, информираха за Инженер.bg от Мега Инженеринг.

 

„Размерите на боядисваните детайли могат да варират в широк диапазон, като достигат максимални дължина 4000 mm, широчина 1200 mm и височина 1600 mm”, уточниха от Мега Инженеринг.Самият процес се състои от 20 отделни стъпки, всяка от които се извършва с особено внимание към всеки детайл. Първата от тях включва подготовката на металния елемент. Тя обхваща старателно измиване на елемента, за да се отстранят възможни замърсявания, например масла, прах, смазочна грес, метални окиси и др. Измиването и последващото химическо почистване посредством фосфатиране изчистват повърхността на елемента, което допринася за безпрепятственото свързване на праховата боя с метала. След това детайлът се изсушава старателно и се пристъпва към прахово нанасяне на боята.

 

Мега Инженеринг прилага електростатично прахово боядисване, което се извършва с електростатичен пистолет. „Между пистолета и заземения детайл, който ще бъде боядисван, се създава електростатично поле, като заредените с отрицателен заряд оцветяващи частици се устремяват към детайла следвайки линиите на полето“, разказаха от компанията.


След нанасянето на боята следва изпичане в пещ, за да може тя да взаимодейства химически и да формира полимер с мрежова структура, свързана здраво с повърхността на детайла. Охлаждайки се, металният елемент придобива цялостно, стабилно и равномерно покритие.

 


„С праховото боядисване се постига високо качество на металните изделия, подобрява се устойчивостта им на корозия и се постига добър търговски вид“, коментираха от Мега Инженеринг. „За да можем да предложим на нашите клиенти продукт с високи технически показатели, на атрактивна за тях цена, за нанасянето на полимерни прахови покрития ние използваме иновативни продукти и технологии“, допълниха от фирмата.

 

Благодарение на съвременната си линия за прахово боядисване, Мега Инженеринг може да предложи на своите клиенти боядисване на различни детайли, включително и на такива със сложна структура, постигайки надеждна антикорозионна защита и пълно покриване на детайла, както и равномерност, красота и здравина на покритието.

 

„Процесът е напълно безвреден и е съобразен с европейските екологични норми за производство“, поясниха от фирмата. 


Повече информация за Мега Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мега Инженеринг

Новини

 • Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Основана през 1972 г., днес италианската компания Mebra Plastik Italia разполага с производствени мощности в Бусто Арсицио, които заемат около 28 000 кв.м. Компанията се разраства през годините и се утвърждава като важен производител на екструзионни маркучи за хидравлични и пневматични приложения. Благодарение на своя над 40-годишен опит, Mebra Plastik се е доказала с присъствието си в различни промишлени отрасли, които изискват и налагат високо качество.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби. Повече за водомера от последно поколение за Инженер.bg разказаха от ДМ Арматурен.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.