Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Прахово боядисване на метални детайли – сред предлаганите от Мега Инженеринг услуги

17.07.2018 г.

In MacedonianМега Инженеринг е доказана българска инженерингова компания, чиято основна дейност е насочена към проектиране и внедряване на системи и средства за автоматизация на технологични процеси. Наред с нея фирмата извършва и високотехнологично прахово боядисване на метални детайли. „Праховото боядисване създава устойчиво на корозия покритие с високо качество. Боядисването е многоетапно и се осъществява на конвейерна линия, с оглед постигането на по-добър резултат”, информираха за Инженер.bg от Мега Инженеринг.

 

„Размерите на боядисваните детайли могат да варират в широк диапазон, като достигат максимални дължина 4000 mm, широчина 1200 mm и височина 1600 mm”, уточниха от Мега Инженеринг.Самият процес се състои от 20 отделни стъпки, всяка от които се извършва с особено внимание към всеки детайл. Първата от тях включва подготовката на металния елемент. Тя обхваща старателно измиване на елемента, за да се отстранят възможни замърсявания, например масла, прах, смазочна грес, метални окиси и др. Измиването и последващото химическо почистване посредством фосфатиране изчистват повърхността на елемента, което допринася за безпрепятственото свързване на праховата боя с метала. След това детайлът се изсушава старателно и се пристъпва към прахово нанасяне на боята.

 

Мега Инженеринг прилага електростатично прахово боядисване, което се извършва с електростатичен пистолет. „Между пистолета и заземения детайл, който ще бъде боядисван, се създава електростатично поле, като заредените с отрицателен заряд оцветяващи частици се устремяват към детайла следвайки линиите на полето“, разказаха от компанията.


След нанасянето на боята следва изпичане в пещ, за да може тя да взаимодейства химически и да формира полимер с мрежова структура, свързана здраво с повърхността на детайла. Охлаждайки се, металният елемент придобива цялостно, стабилно и равномерно покритие.

 


„С праховото боядисване се постига високо качество на металните изделия, подобрява се устойчивостта им на корозия и се постига добър търговски вид“, коментираха от Мега Инженеринг. „За да можем да предложим на нашите клиенти продукт с високи технически показатели, на атрактивна за тях цена, за нанасянето на полимерни прахови покрития ние използваме иновативни продукти и технологии“, допълниха от фирмата.

 

Благодарение на съвременната си линия за прахово боядисване, Мега Инженеринг може да предложи на своите клиенти боядисване на различни детайли, включително и на такива със сложна структура, постигайки надеждна антикорозионна защита и пълно покриване на детайла, както и равномерност, красота и здравина на покритието.

 

„Процесът е напълно безвреден и е съобразен с европейските екологични норми за производство“, поясниха от фирмата. 


Повече информация за Мега Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мега Инженеринг

Новини

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

 • Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Фирма Мари-Бентц е изключителен представител и сервиз на електронни броячни везни и броячни теглови системи на утвърдения немски производител KERN за България. Компанията непрекъснато инвестира в развитие на своето портфолио с нови, усъвършенствани продукти. Акцент сред новите изделия за 2020 г. е броячната система с висока резолюция CCA, която е с ЕС сертификат за преброяване и на най-малките елементи в големи количества, като резолюцията е до 300 000 000 пункта.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.