Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Промишлени газове на SIAD за автоиндустрията подобряват качеството и повишават производителността

28.02.2020 г.


Развитието на автомобилния бранш у нас е положително и все по-динамично, като данните сочат, че за последните години той е един от най-бързоразрастващите се клонове от икономиката на страната. За да си спечелят конкурентно предимство обаче, голяма част от предприятията от автоиндустрията търсят начини да оптимизират производствените процеси и респективно да повишат своята производителност и ефективност. „Като лидер в разработването на иновативни технологии, химическата група SIAD непрекъснато инвестира в научноизследователска дейност, за да разработва авангардни, икономически ефективни решения. От шасито до ядрото на двигателя, газовете и приложенията на SIAD могат да донесат много ползи както на производителя, така и на клиента, включително по-добро заваряване, по-здрави двигатели и по-гладка финална обработка“, коментираха за Инженер.bg от СИАД България, дъщерно дружество на компанията.


Благоприятното развитие на автомобилния сектор води до по-голямо потребление на промишлени газове, като аргон, азот, кислород, хелий, дихлорсилан и др., както и на свързаните с тях технологии, които играят значима роля за производството на много от компонентите за леките и товарните автомобили. За да отговори подобаващо на нарастващото търсене, СИАД предлага за автомобилната индустрия решения, които значително спомагат за подобряване на качеството, за намаляване на отпадъците, ускоряват производителността и допринасят за опазването на околната среда.


Те включват пълен набор от индустриални газове, включително за заваряване и рязане, сред които:


 • Азот


Азотът намира широко приложение в процеси на термообработка, при производството на плоско и предпазно стъкло, за покриване на съдовете за съхранение на автомобилни бои и химикали, използвани при изработката на тапицерия за автомобилите. Прилага се още като задвижващо средство при струйно вкарване на пластмаса в матрицата (б.ред. „усилено реакционно леене под налягане“) в процеса на производство на пластмасови амортисьори и табла. Течният азот се използва за криогенно смилане на гуми и други гумени отпадъци, така че да могат да се съберат и рециклират в продукти за асфалтови настилки и формовани гумени продукти.


 • Кислород


Употребата на кислород е широко разпространена при разтопяване на скрап, рафиниране на стомана и нагряване на пещите, в които се подгряват стоманени плочи. Използва се още за производство на етиленоксид, който след това се превръща в етилен гликол – основна съставка на антифризите. • Хелий


Хелият се използва при изпитване за теч на радиатора и преобразувателя на въртящия момент.


 • Водород


Водородът е широко застъпен в пещите за отгряване при производство на стомана. Той се използва при термообработка в процеса на производство на запалителни свещи, така че керамичният изолатор да се свърже към метала, а продуктите да са по-чисти и ярки. Намира приложение и при създаването на по-чисти, преформулирани автомобилни горива.


 • Аргон


Аргонът има приложение при заваряване на корпуси на автомобили, както и техните шасита и опорни конструкции. Използва се при автомобилните светлини, както и за изработка на въздушни възглавници за автомобилните пазари на САЩ и Европа. • Редки газове (криптон, ксенон и неон)


Криптон, ксенон и неон служат за производството на автомобилни стъкла от най-ново поколение и висококачествени фарове за постигане на по-ясна и дълготрайна светлина. Последната иновация при предните светлини на автомобилите са ксеноновите фарове с дъгов разряд.


 • Газове със специално приложение


SIAD разработва и предлага голям обем от екологични калибровъчни газови смеси, нулеви проверовъчни газове и газове за анализ, предназначени за мониторинг и изпитване на автомобилни емисии.


 • Secur Pneus® и инертни газови смеси за напомпване на гуми.


Повече информация за СИАД България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: СИАД България

Новини

 • СИАД e Ваш доверен партньор в доставката на технически и медицински газове и в ситуацията с COVID-19

  СИАД e Ваш доверен партньор в доставката на технически и медицински газове и в ситуацията с COVID-19

  „Благодарение на отговорността на целия сплотен екип на СИАД България го направихме! По време на извънредната ситуация ние подновихме сертификатите по Стандартите ISO 9001:2015 – Система за управление на качеството, и ISO 45001:2018 – Системи за управление на здравето и безопасността при работа, в областта на производството и търговията с технически газове и търговията, инсталирането и поддръжката на оборудване за производство и използване на технически газове“, съобщиха от компанията.

 • Вижте силата на BIM средата с новата версия на FineMEP – пълен софтуерен пакет за строително проектиране от 4М

  Вижте силата на BIM средата с новата версия на FineMEP – пълен софтуерен пакет за строително проектиране от 4М

  Решенията на 4M са в състояние да удовлетворят нуждите на строителната индустрия, като включват професионална CAD среда, архитуктурно проектиране, анализ и проектиране на конструкции, проектиране на ОВИ, електро- и водопроводни инсталации, както и други софтуерни приложения. „FineMEP 19 е новата версия на софтуера ни за проектиране на строителни услуги и притежава изумителна нова визия и оптимизация при работа“, споделиха за Инженер.bg от фирма 4М.

 • Компресорите SF-MED на Atlas Copco осигуряват 100% чист и безмаслен сгъстен въздух за медицински цели

  Компресорите SF-MED на Atlas Copco осигуряват 100% чист и безмаслен сгъстен въздух за медицински цели

  Компресорите Atlas Copco SF-MED са специално проектирани да отговарят на всички изисквания за медицинско оборудване. Компанията е първият производител на компресори в света, получил сертификат в съответствие с най-новата актуализация на индустриалния стандарт за чистота на въздуха ISO 8573-1, клас 0. Компресорите SF-MED гарантират постоянно подаване на 100% безмаслен въздух, като същевременно се характеризират с изключително ниски нива на шум.

Интервю

 • Емил Петков, тест инженер в лабораторията на ЛЕМ България: „Работата ми изисква комплексни и обширни познания“

  Емил Петков, тест инженер в лабораторията на ЛЕМ България: „Работата ми изисква комплексни и обширни познания“

  Когато създаваш преобразуватели на ток и напрежение, които се използват от големи производители в различни индустрии, най-важното е те да работят коректно. Ето защо лабораторният отдел е от изключително значение в структурата на международния производител LEM. За да разбере повече за работата на специалистите в лабораторията, Инженер.bg се срещна с Емил Петков, тест инженер в българското дружество ЛЕМ България. Вижте какво сподели той за рубриката „Един работен ден на...“.