Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Промишлени газове на SIAD за автоиндустрията подобряват качеството и повишават производителността

28.02.2020 г.


Развитието на автомобилния бранш у нас е положително и все по-динамично, като данните сочат, че за последните години той е един от най-бързоразрастващите се клонове от икономиката на страната. За да си спечелят конкурентно предимство обаче, голяма част от предприятията от автоиндустрията търсят начини да оптимизират производствените процеси и респективно да повишат своята производителност и ефективност. „Като лидер в разработването на иновативни технологии, химическата група SIAD непрекъснато инвестира в научноизследователска дейност, за да разработва авангардни, икономически ефективни решения. От шасито до ядрото на двигателя, газовете и приложенията на SIAD могат да донесат много ползи както на производителя, така и на клиента, включително по-добро заваряване, по-здрави двигатели и по-гладка финална обработка“, коментираха за Инженер.bg от СИАД България, дъщерно дружество на компанията.


Благоприятното развитие на автомобилния сектор води до по-голямо потребление на промишлени газове, като аргон, азот, кислород, хелий, дихлорсилан и др., както и на свързаните с тях технологии, които играят значима роля за производството на много от компонентите за леките и товарните автомобили. За да отговори подобаващо на нарастващото търсене, СИАД предлага за автомобилната индустрия решения, които значително спомагат за подобряване на качеството, за намаляване на отпадъците, ускоряват производителността и допринасят за опазването на околната среда.


Те включват пълен набор от индустриални газове, включително за заваряване и рязане, сред които:


 • Азот


Азотът намира широко приложение в процеси на термообработка, при производството на плоско и предпазно стъкло, за покриване на съдовете за съхранение на автомобилни бои и химикали, използвани при изработката на тапицерия за автомобилите. Прилага се още като задвижващо средство при струйно вкарване на пластмаса в матрицата (б.ред. „усилено реакционно леене под налягане“) в процеса на производство на пластмасови амортисьори и табла. Течният азот се използва за криогенно смилане на гуми и други гумени отпадъци, така че да могат да се съберат и рециклират в продукти за асфалтови настилки и формовани гумени продукти.


 • Кислород


Употребата на кислород е широко разпространена при разтопяване на скрап, рафиниране на стомана и нагряване на пещите, в които се подгряват стоманени плочи. Използва се още за производство на етиленоксид, който след това се превръща в етилен гликол – основна съставка на антифризите. • Хелий


Хелият се използва при изпитване за теч на радиатора и преобразувателя на въртящия момент.


 • Водород


Водородът е широко застъпен в пещите за отгряване при производство на стомана. Той се използва при термообработка в процеса на производство на запалителни свещи, така че керамичният изолатор да се свърже към метала, а продуктите да са по-чисти и ярки. Намира приложение и при създаването на по-чисти, преформулирани автомобилни горива.


 • Аргон


Аргонът има приложение при заваряване на корпуси на автомобили, както и техните шасита и опорни конструкции. Използва се при автомобилните светлини, както и за изработка на въздушни възглавници за автомобилните пазари на САЩ и Европа. • Редки газове (криптон, ксенон и неон)


Криптон, ксенон и неон служат за производството на автомобилни стъкла от най-ново поколение и висококачествени фарове за постигане на по-ясна и дълготрайна светлина. Последната иновация при предните светлини на автомобилите са ксеноновите фарове с дъгов разряд.


 • Газове със специално приложение


SIAD разработва и предлага голям обем от екологични калибровъчни газови смеси, нулеви проверовъчни газове и газове за анализ, предназначени за мониторинг и изпитване на автомобилни емисии.


 • Secur Pneus® и инертни газови смеси за напомпване на гуми.


Повече информация за СИАД България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: СИАД България

Новини

 • SpaceCAD: Ново сътрудничество на Siemens и SAP ще обедини техните експертни знания и софтуерни решения

  SpaceCAD: Ново сътрудничество на Siemens и SAP ще обедини техните експертни знания и софтуерни решения

  Джеф Зобрист (Jeff Zorbist), вицепрезидент и партньор по продажбите на глобални решения на Siemens PLM Software, обяви ново партньорство между Siemens и най-големия доставчик в Европа на софтуерно осигуряване SAP. Това сътрудничество ще обедини както отрасловите експертни умения, така и софтуерните решения на двете компании за жизнения цикъл на продуктите, веригата на доставки и управлението на активи и ще ускори дигиталната трансформация за клиентите на Siemens и SAP.

 • Етикетни принтери CAB с доказано немско качество и висока надеждност от Бетелгиус! Сега и на промоционални условия

  Етикетни принтери CAB с доказано немско качество и висока надеждност от Бетелгиус! Сега и на промоционални условия

  Етикетирането е важен процес в контекста на продуктовата проследимост – от момента на поръчката и производството, през дистрибуторите до крайния клиент. Етикетирането и маркирането на продуктите са два важни елемента, които е за предпочитане да бъдат комбинирани и координирани при прилагането им върху продукти, опаковки на продукти и транспортни опаковки. Българската фирма Бетелгиус е официален представител и сервизен център на CAB Германия.

 • Висока гладкост на метални повърхности от неръждаема стомана със специално предложение от СР Абразиви & Инструменти

  Висока гладкост на метални повърхности от неръждаема стомана със специално предложение от СР Абразиви & Инструменти

  Фирма СР Абразиви & Инструменти е утвърден български доставчик на електрически и пневматични инструменти, машини и абразивни консумативи. Портфолиото ѝ включва и високоефективни продукти на водещи производители, сред които и от шведската фирма Suhner. От СР Абразиви & Инструменти обявиха пред Инженер.bg свое ново топ предложение – специална цена за ролка кече (скочбрайт) за шлайфане и полиране на неръждаема стомана.

Интервю

 • Инж. Стоян Атанасов от R&M: Инженерството е идея, скицирана върху бял лист, която се превръща в завършен продукт

  Инж. Стоян Атанасов от R&M: Инженерството е идея, скицирана върху бял лист, която се превръща в завършен продукт

  Когато си художник по душа, всеки бял лист хартия е нова възможност да реализираш идеите си. А ако прибавиш и техническите знания на инженерната професия, възможностите се превръщат в необятна вселена. Именно такава съдба „сполетява“ инж. Стоян Атанасов, конструктор в отдел „Разработване на платформи“ в Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, който е и днешният ни гост в рубриката „Ако (не) бях инженер“. Вижте какво още сподели той пред екипа на Инженер.bg.