Статии

Позволете си още един ден на морето! Спестете от разходите за електричество с iNELS

25.06.2019 г.

 

 

www.smarthomebulgaria.bg

 

Всеки знае, че уредите у дома, които са постоянно свързани към електрическата мрежа, консумират енергия, дори и да не са включени, а само в режим на готовност. И тази консумация е правопропорционална на броя им. Забравеното зарядно устройство за телефон в контакта или гореспоменатите режими на готовност на уредите са „скрити потребители” на електроенергия, разходитe за която често не са незначителни. От iNELS споделиха за вас работещи методи, с които да елиминирате тези излишни притеснения. Вижте кои са те.


 

Телевизорите в режим на готовност обикновено имат консумация от 1 до 2 Wh . Сателитните приемници достигат до 30 Wh. Когато преброим и останалите уреди, които имаме в дома си в подобни режими, и добавим зарядните устройства към тази бройка, цената за електроенергията нараства в аритметична прогресия.

 

Как да избегнете това с iNELS?


 

Погледнете дисплея на електромера си и ще видите дали в къщата има електрически уред, който работи. Например готварската печка – не я използвате, а тя все пак потребява електричество. Ако установите това, можете да закупите модерно реле за сумата, която приблизително заплащате за консумираната без необходимост електроенергия, като инвестицията ви ще се върне за по-малко от година. „Такова решение е токовото реле PRI-51, което следи потока на енергията през веригата на гнездото. Ако токът падне под зададената граница (например 5 mA), релето автоматично изключва електрическата верига. Интелигентното решение предлага комбинация от комутационен компонент и дистанционно управление“, обясниха от iNELS.

 

Комбинирайте за по-голяма ефективност!


 

Комбинирайте превключващия компонент RFSA-66M с RF Key fob, за да постигнете по-ефективна консумация на електроенергията в режим на готовност. Компонентът за превключване се инсталира в разпределителното табло, където е свързан с токовите вериги. С изключването на тези компоненти, спестявате не само електричество, но и се грижите за здравето си. Напрежението през прекъсвачите се елиминира, когато веригата е изключена и така се премахва ефектът на EMG смог. Освен това, предпазвате жилището от възможен пожар, поради късо съединение. В допълнение, към RF Key fob можете да използвате безжичен контролер или смартфон, за да се възползвате от удобството на дистанционното управление. В допълнение на всичко това, можете да постигнете интелигентно и икономично домакинство, без промяна в конструкцията на сградата

 

„Знаем, че това е тема, която изисква повече разяснения, така че не се колебайте да се свържете с нас! Ще се радваме да обясним как работи системата“, обърнаха се от iNELS към своите клиенти.


 

Повече информация за продуктите, които Елко ЕП предлага, можете да намерите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: iNELS

Новини

 • Надежден трансфер и мониторинг на AdBlue? Аква Системи представя оборудването на Piusi

  Надежден трансфер и мониторинг на AdBlue? Аква Системи представя оборудването на Piusi

  Специалистите по дизелови двигатели са наясно колко е важно да разполагат с надежд-но оборудване за презареждане с AdBlue – реагента, използван за пречистване на изгоре-лите газове. А от българската компания Аква Системи имат решение и за това прило-жение. Част от портфолиото на фирмата са помпите и системите за трансфер и мо-ниторинг на AdBlue на италианския производител Piusi, в.т.ч. диспенсъри, пистолети, ръчни помпи, разходомери, маркучи и др.

 • Трокут Тест Груп: Изключителна прецизност на измерване с новата 3D микрокоординатна оптична машина μCMM на Alicona

  Трокут Тест Груп: Изключителна прецизност на измерване с новата 3D микрокоординатна оптична машина μCMM на Alicona

  Bruker Alicona е глобален доставчик на оптични индустриални измервателни технологии за осигуряване необходимото качество на сложни компоненти с различна геометрия, размери и материали. „Едно от последните попълнения в портфолиото на Alicona е микрокоординатна измервателна система µCMM „OPTICAL“, която е в състояние да измерва изключително малки допуски. Тя е първият изцяло оптичен 3D измервателен уред с технологията Focus-Variation“, съобщиха за Инженер.bg от Трокут Тест Груп.

 • Фесто Производство от Career Show: Устремени сме към иновациите и подкрепата на образованието

  Фесто Производство от Career Show: Устремени сме към иновациите и подкрепата на образованието

  Представяне на атрактивни предложения за работа и нови проекти включваше участието на Фесто Производство в кариерното изложение Career Show. Срещнахме се с част от екипа на компанията, за да разберем за работата и разнообразните инициативи в организацията. „Динамиката в индустриалния сектор е доста висока. Стараем се да привличаме младежи, завършили образованието си в Европа и у нас, като предлагаме атрактивни условия“, разказаха пред Инженер.bg от Фесто Производство.

Интервю