Статии

Позволете си още един ден на морето! Спестете от разходите за електричество с iNELS

25.06.2019 г.

Всеки знае, че уредите у дома, които са постоянно свързани към електрическата мрежа, консумират енергия, дори и да не са включени, а само са в режим на готовност. И тази консумация е правопропорционална на броя им. Забравеното зарядно устройство за телефон в контакта или гореспоменатите режими на готовност на уредите са „скрити потребители” на електроенергия, разходитe за която често не са незначителни. От iNELS споделиха за вас работещи методи, с които да елиминирате тези излишни притеснения. Вижте кои са те.


 

Телевизорите в режим на готовност обикновено имат консумация от 1 до 2 Wh . Сателитните приемници достигат до 30 Wh. Когато преброим и останалите уреди, които имаме в дома си в подобни режими, и добавим зарядните устройства към тази бройка, цената за електроенергията нараства в аритметична прогресия.

 

Как да избегнете това с iNELS?


 

Погледнете дисплея на електромера си и ще видите дали в къщата има електрически уред, който работи. Например готварската печка – не я използвате, а тя все пак потребява електричество. Ако установите това, можете да закупите модерно реле за сумата, която приблизително заплащате за консумираната без необходимост електроенергия, като инвестицията ви ще се върне за по-малко от година. „Такова решение е токовото реле PRI-51, което следи потока на енергията през веригата на гнездото. Ако токът падне под зададената граница (например 5 mA), релето автоматично изключва електрическата верига. Интелигентното решение предлага комбинация от комутационен компонент и дистанционно управление“, обясниха от iNELS.

 

Комбинирайте за по-голяма ефективност!


 

Комбинирайте превключващия компонент RFSA-66M с RF Key fob, за да постигнете по-ефективна консумация на електроенергията в режим на готовност. Компонентът за превключване се инсталира в разпределителното табло, където е свързан с токовите вериги. С изключването на тези компоненти, спестявате не само електричество, но и се грижите за здравето си. Напрежението през прекъсвачите се елиминира, когато веригата е изключена и така се премахва ефектът на EMG смог. Освен това, предпазвате жилището от възможен пожар, поради късо съединение. В допълнение, към RF Key fob можете да използвате безжичен контролер или смартфон, за да се възползвате от удобството на дистанционното управление. В допълнение на всичко това, можете да постигнете интелигентно и икономично домакинство, без промяна в конструкцията на сградата

 

„Знаем, че това е тема, която изисква повече разяснения, така че не се колебайте да се свържете с нас! Ще се радваме да обясним как работи системата“, обърнаха се от iNELS към своите клиенти.


 

Повече информация за продуктите, които Елко ЕП предлага, можете да намерите ТУК.

www.smarthomebulgaria.bg

 

Източник на снимковия материал: iNELS

 

 

Новини

 • Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Новата серия климатични системи Samsung Wall Mount e иновативно решение, подходящо за всеки дом и офис. Уникалният им триъгълен дизайн позволява използването на по-голям вентилатор, по-широка решетка за засмукване и по-голяма повърхност на подаване на въздуха. Тези характеристики, заедно с допълнителните V-ножове, позволяват въздухът да се изхвърля по-далеч. Голямата далекобойност осигурява по-добро и равномерно пренасяне на топлината през зимата и студа през лятото, споделиха от Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  Русия ще бъде партньор на тазгодишния Международен технически панаир, който ще се проведе от 23 до 28 септември в гр. Пловдив, потвърдиха за Инженер.bg организаторите на изложението. Руската държава заема почетната четвърта позиция сред търговските партньори на Европейския съюз. Атрактивни за гостите на мащабния технически форум в Пловдив са новаторските високотехнологични решения, представени от руски фирми, университети и научни институти.

 • Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Продължаваме с добрите новини! Софийската професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ вече е сред партньорите на Инженер.БГ. Училището е поредната професионална гимназия, която се включва с микросайт в Академична борса на Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим и да помагаме на младите хора в България да получат по-качествено и конкурентно техническо образование!

Интервю

 • Инж. Владимир Марков: Професионалният ми път се разделя на два етапа – преди и в Айгер

  Инж. Владимир Марков: Професионалният ми път се разделя на два етапа – преди и в Айгер

  Възможно ли е да обиколиш почти целия свят в ролята не на пътешественик, а на инженер? Да видиш райски кътчета с бистри води, плажове от златен прах и екзотични създания на природата? И всичко това в работно време. Да, напълно е реалистично, ако работиш в Айгер Инженеринг. Днес в рубриката „Един работен ден на...“ ви срещаме с инж. Владимир Марков, за да ви разкаже как благодарение на работата си като ръководител на отдел „Сервиз клиенти“ е стъпил на цели 5 континента.