Роботизация, 3D принтиране и машини за металооблаботване – това е светът на изложение MachTech & InnoTech Еxpo 2019 Форумът разкрива потенциала на индустриалните технологии от 15 до 18 април в Интер Експо Център, София.

Статии

Рапид – специалистът в доставката на решения от специални стомани и сплави за бита, строителството и индустрията

02.11.2018 г.


Изделия от декоративни оцветени неръждаеми ламарини, просечено-разтеглени и перфорирани ламарини за вашата тераса, ограда или стълбище, решетъчни скари и стъпала, заварени мрежи, ножарски профили от закаляема стомана, пружинни нeръждаеми ленти... Това е само малко част от дейността на водещата българска компания Рапид ЕООД, която повече от 25 години непрекъснато се стреми да допълва и актуализира обширната си продуктова гама.


 

Рапид е представител за България на доказаните европейски производители, специализирани в областта на специални стомани и сплави, добавъчни материали за заваряване, наваряване и спояване – Perfo Linea и Colorinox.

 

Продуктовото портфолио на фирмата включва още многообразие от неръждаеми, жароустойчиви, киселинноустойчиви, конструкционни, инструментални и други стомани и сплави; заваръчни материали и припои за спояване, включително електроди за ръчно-електродъгово заваряване и наваряване, телове за защитно-газово/МИГ-МАГ, ВИГ-заваряване, подфлюсово, флюси, прахове за напластяване и метализация; препарати за байцване на неръждаеми стомани и др. „Всички предлагани материали са придружени със сертификат за качество съгласно изискванията на международните стандарти EN 10204/DIN 50049“, уточниха от Рапид.

 


Българското дружество предлага и разнообразни услуги, свързани с рязане с гилотина до 2 mm, рязане с механична ножовка, рязане с ъглошлайф, транспорт, както и кооперирани услуги, като лазерно рязане, огъване на абкант, заваряване, шлайфане.

 

На склад компанията поддържа големи наличности от неръждаеми ламарини – матови, огледални, шлифовани, изчеткани, ламарини от закаляема стомана, прътов материал;неръждаеми тръби, пръти, фасонни части, кранове; декоративни оцветени неръждаеми ламарини; перфорирани и просечено-изтеглени ламарини; скари и стъпала; мрежи и сита; заваръчни материали; припои за спояване; препарати за байцване и др.


 

„Наше основно преимущество е, че сме в състояние да доставяме по заявка на клиента неголеми количества от различни типове специални стомани, заваръчни материали и материали с нестандартни размери, за кратки срокове. Имаме възможност за доставка и на неръждаеми стомани марка 321, 316 и др., както и жароустойчиви стомани марка 310/310 S/309“, заявиха в заключение от фирмата.

 

Повече информация заРапид ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Рапид

Новини

 • Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Серията климатици Nocria X на утвърдената марка Fujitsu General преобръща представите за кондициониране на въздуха. „Първият в света климатик с уникалната технология Dual Blaster е снабден с два допълнителни странични вентилатора. Това нестандартно конструктивно решение позволява да се постигне близко до идеалното разпределение на температурата на въздуха в помещението“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, дистрибутор на Fujitsu General за България на климатици с бранда General.

 • БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  Компанията Leroy-Somer, която е част от групата Nidec, пусна на пазара нова серия високоскоростни водозащитени асинхронни електродвигатели PLSES 4500, специално разработени за промишлени хладилни инсталации. „Покривайки изискванията на професионалните потребители в областта на хладилната техника PLSES 4500 осигуряват намаляване на консумираната електроенергия и експлоатационните разходи с до 30%“, информираха за Инженер.bg от БЛС Автоматизация.

 • Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Испанската компания Ayerbe Industrial De Motores разработва и предлага спомагателни генератори за фотоволтаични системи. „Производството на енергия от подобни системи нараства стремително и се очаква рязко увеличаване на техния дял през следващото десетилетие. Затова Ayerbe проектира специални кабини за хибридни генераторни агрегати, в които да разположи батериите и инвертора, ако това се налага“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг.

Интервю

 • Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Какво се случва, когато се повреди машина в завод на международен производводител на автомобилни компоненти? Каква е ролята на сервизния инженер и доколко неговата работа оказва влияние върху цялостния производствен процес? Коментар по темата пред Инженер.bg направи инж. Тодор Буров, ръководител на отдел „Поддръжка“ в Магна Пауъртрейн Пловдив. Три машини Robodrill D21LiA5 на FANUC са сред най-новите инвестиции в производствено оборудване на завода.