Статии

Рапид – специалистът в доставката на решения от специални стомани и сплави за бита, строителството и индустрията

02.11.2018 г.


Изделия от декоративни оцветени неръждаеми ламарини, просечено-разтеглени и перфорирани ламарини за вашата тераса, ограда или стълбище, решетъчни скари и стъпала, заварени мрежи, ножарски профили от закаляема стомана, пружинни нeръждаеми ленти... Това е само малко част от дейността на водещата българска компания Рапид ЕООД, която повече от 25 години непрекъснато се стреми да допълва и актуализира обширната си продуктова гама.


 

Рапид е представител за България на доказаните европейски производители, специализирани в областта на специални стомани и сплави, добавъчни материали за заваряване, наваряване и спояване – Perfo Linea и Colorinox.

 

Продуктовото портфолио на фирмата включва още многообразие от неръждаеми, жароустойчиви, киселинноустойчиви, конструкционни, инструментални и други стомани и сплави; заваръчни материали и припои за спояване, включително електроди за ръчно-електродъгово заваряване и наваряване, телове за защитно-газово/МИГ-МАГ, ВИГ-заваряване, подфлюсово, флюси, прахове за напластяване и метализация; препарати за байцване на неръждаеми стомани и др. „Всички предлагани материали са придружени със сертификат за качество съгласно изискванията на международните стандарти EN 10204/DIN 50049“, уточниха от Рапид.

 


Българското дружество предлага и разнообразни услуги, свързани с рязане с гилотина до 2 mm, рязане с механична ножовка, рязане с ъглошлайф, транспорт, както и кооперирани услуги, като лазерно рязане, огъване на абкант, заваряване, шлайфане.

 

На склад компанията поддържа големи наличности от неръждаеми ламарини – матови, огледални, шлифовани, изчеткани, ламарини от закаляема стомана, прътов материал;неръждаеми тръби, пръти, фасонни части, кранове; декоративни оцветени неръждаеми ламарини; перфорирани и просечено-изтеглени ламарини; скари и стъпала; мрежи и сита; заваръчни материали; припои за спояване; препарати за байцване и др.


 

„Наше основно преимущество е, че сме в състояние да доставяме по заявка на клиента неголеми количества от различни типове специални стомани, заваръчни материали и материали с нестандартни размери, за кратки срокове. Имаме възможност за доставка и на неръждаеми стомани марка 321, 316 и др., както и жароустойчиви стомани марка 310/310 S/309“, заявиха в заключение от фирмата.

 

Повече информация заРапид ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Рапид

Новини

 • Старт Инженеринг разшири партньорската си листа, добавяйки швейцарската компания Bartec Syscom

  Старт Инженеринг разшири партньорската си листа, добавяйки швейцарската компания Bartec Syscom

  Старт Инженеринг, водеща българска компания, извършваща проектиране, монтаж и пусково-наладъчна дейност на големи енергийни обекти, вече e официален представител на швейцарския производител Syscom Instruments за България, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна Гора. Фирмата е член на групата Bartec, един от световните лидери в производството на апаратура за сеизмичен мониторинг, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг.

 • Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Новите електронни жилищни станции Regudis W-HTE, предназначени за осигуряване на топла вода за отопление и битово горещо водоснабдяване, производство на водещия европейски производител на решения за ОВК системи Oventrop, вече могат да бъдат хидравлично оразмерени с помощта на софтуера OVplan, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. OVplan е изчислителна програма на Oventrop, която е свободно достъпна.

 • Осигурете си лекота при работа и се насладете на истинско италианско кафе с предложението на ТП ВАГО Контакттехник

  Осигурете си лекота при работа и се насладете на истинско италианско кафе с предложението на ТП ВАГО Контакттехник

  Напълно в унисон с вече установените традиции, ТП ВАГО Контакттехник обяви своята нова есенна промоция. „Този път ще изненадаме нашите клиенти с едно изключително изкушаващо и тонизиращо предложение. В рамките на новата ни есенна промоционална кампания всеки закупил комплект разклонителни клеми WAGO Profi ще може да се наслаждава на истинско италианско кафе, тъй като ще получи като подарък оригинална кафеварка Bialetti Moka Express“, информираха от комапнията.

Интервю

 • Д-р Хьолшер от Festo: Планираме да превърнем развойния център в София в следващ главен след този в Германия

  Д-р Хьолшер от Festo: Планираме да превърнем развойния център в София в следващ главен след този в Германия

  Давайки импулс на индустриалната автоматизация, глобалният лидер Festo следва стремглаво пътя на Индустрия 4.0, разработвайки следващо ниво на холистичен дизайн на системите, интелигентни и интуитивни решения. За да разберем повече за бъдещите цели и стратегии на компанията в тази насока, включително за плановете за развитие на новия развоен център в София, екипът ни се срещна с д-р Андреас Хьолшер, ръководител на отдел „Развитие и развой на продукти“ във Festo AG.