Статии

Рапид – специалистът в доставката на решения от специални стомани и сплави за бита, строителството и индустрията

02.11.2018 г.


Изделия от декоративни оцветени неръждаеми ламарини, просечено-разтеглени и перфорирани ламарини за вашата тераса, ограда или стълбище, решетъчни скари и стъпала, заварени мрежи, ножарски профили от закаляема стомана, пружинни нeръждаеми ленти... Това е само малко част от дейността на водещата българска компания Рапид ЕООД, която повече от 25 години непрекъснато се стреми да допълва и актуализира обширната си продуктова гама.


 

Рапид е представител за България на доказаните европейски производители, специализирани в областта на специални стомани и сплави, добавъчни материали за заваряване, наваряване и спояване – Perfo Linea и Colorinox.

 

Продуктовото портфолио на фирмата включва още многообразие от неръждаеми, жароустойчиви, киселинноустойчиви, конструкционни, инструментални и други стомани и сплави; заваръчни материали и припои за спояване, включително електроди за ръчно-електродъгово заваряване и наваряване, телове за защитно-газово/МИГ-МАГ, ВИГ-заваряване, подфлюсово, флюси, прахове за напластяване и метализация; препарати за байцване на неръждаеми стомани и др. „Всички предлагани материали са придружени със сертификат за качество съгласно изискванията на международните стандарти EN 10204/DIN 50049“, уточниха от Рапид.

 


Българското дружество предлага и разнообразни услуги, свързани с рязане с гилотина до 2 mm, рязане с механична ножовка, рязане с ъглошлайф, транспорт, както и кооперирани услуги, като лазерно рязане, огъване на абкант, заваряване, шлайфане.

 

На склад компанията поддържа големи наличности от неръждаеми ламарини – матови, огледални, шлифовани, изчеткани, ламарини от закаляема стомана, прътов материал;неръждаеми тръби, пръти, фасонни части, кранове; декоративни оцветени неръждаеми ламарини; перфорирани и просечено-изтеглени ламарини; скари и стъпала; мрежи и сита; заваръчни материали; припои за спояване; препарати за байцване и др.


 

„Наше основно преимущество е, че сме в състояние да доставяме по заявка на клиента неголеми количества от различни типове специални стомани, заваръчни материали и материали с нестандартни размери, за кратки срокове. Имаме възможност за доставка и на неръждаеми стомани марка 321, 316 и др., както и жароустойчиви стомани марка 310/310 S/309“, заявиха в заключение от фирмата.

 

Повече информация заРапид ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Рапид

Новини

 • DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  Система за съхранение на енергия SUNSYS PCS² на утвърдения френски производител на решения за електрозахранване, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение – Socomec, спечели наградата за иновации в сегмента „Съхранение на електрическа енергия” по време на тазгодишното издание на форума The Smarter E Europe/Intersolar в Мюнхен. Наградата за решение за съхранение на енергия EES Award получи Socomec с решението си SUNSYS PCS².

 • Създай мечтания дом със системите за домашна автоматизация Vantage и БулЕлектрик Груп

  Създай мечтания дом със системите за домашна автоматизация Vantage и БулЕлектрик Груп

  Търсите ли спокойствието и усещането за сигурност и комфорт вкъщи? След добиващите все по-широка популярност напоследък технологични разработки на пазара, вече вероятно знаете, че именно модерният, умен дом може да ви предостави всичко това, и то при съвсем достъпни условия. А повече за интелигентните системи за домашна автоматизация и тяхното влияние върху начина на живот на потребителите пред Инженер.bg разказаха от фирма БулЕлектрик Груп.

 • С нова стругова машина модел RAIS TTN 153 с два пневматични патронника разшири продуктовата си гама РАИС

  С нова стругова машина модел RAIS TTN 153 с два пневматични патронника разшири продуктовата си гама РАИС

  Нов модел струг с ЦПУ вече е част от продуктовата палитра на утвърдената българска машиностроителна компания РАИС. „RAIS TTN 153 е машина, разработена по конкретно задание от клиент, подходяща за обработка на тръбни връзки с резбови съединения“, информираха за Инженер.bg от дружеството. Характерното при нея е, че тя е снабдена с два пневматични патронника – преден и заден. Моделът е подходящ за работа както в индустриални условия, така и на пригодени за целта работни площадки.

Интервю

 • Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: „Държим на високото качество на лицевите панели и клавиатури“

  Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: „Държим на високото качество на лицевите панели и клавиатури“

  Да създадеш производствено предприятие, да го развиваш и да го превърнеш в едно от водещите в дадена област е трудна задача, с която не всеки би се заел. Управителят на Таурус-93, г-н Енчо Пондев, е един от малцината, успели да се справят успешно с това предизвикателство. Вече повече от 25 години Таурус-93 развива производствена дейност в областта на електрониката, печелейки доверието на своите клиенти с високото качество на произвежданите лицеви панели и клавиатури.