Статии

Рапид: Огромно разнообразие от перфорирани ламарини на Perfo Linea за всяко приложение

12.07.2019 г.

Основно предимство на марката Perfo Linea, чиито перфорирани ламарини предлага доказаната българска фирма Рапид, е високото качество на продукцията. „Perfo Linea разполага с модерни машини и широка гама от производствени инструменти. Ето защо тя е изключително гъвкава в производството както на стандартна, така и на специална продукция. Перфорираните ламарини се произвеждат като форматни листове или на рулони, а отворите се правят чрез щанцоване, пробиване или фрезоване. На склад предлагаме ламарини с най-използваните отвори: кръгли и квадратни. Според желанията на клиентите ни можем да предложим и специална перфорация“, информираха за Инженер.bg от фирма Рапид.


Perfo Linea произвежда няколко вида перфорация – кръгла, квадратна, овална, декоративна, както за стандартните, така и за ламарини по поръчка. „За Perfo Linea няма граници на въображението и те са в състояние да реализират всяка ваша идея“, разказаха специалистите от Рапид.

 

 

Материали за перфорирани ламаринени листове


Структурна (мека) стомана (DC01, S235 35 S355). „Това е най-рентабилният материал и върху неговата повърхност могат да се нанасят различни покрития, включително прахово боядисване, поцинковане, горещо поцинковане, боядисване и др.“, поясниха от фирма Рапид.


Неръждаема стомана (AISI 304, AISI 321, AISI 316L, AISI 316Ti и др.). Този материал гарантира дълъг живот и висока устойчивост срещу корозия. Използва се предимно във фармацевтичната, хранително-вкусовата и химическата промишленост, където е наложително спазването на строги санитарни разпоредби. Перфорираните ламарини от неръждаема стомана намират също много широко приложение и в съвременната архитектура.Поцинкована стомана (DX51D + Z). Върху нея могат да се нанасят различни покрития, като прахово боядисване и др. Обикновено се използва за вентилационни и климатични системи, а също при изграждането на звукоизолирани помещения и стени.


Алуминий (ENAW 1050). Използва се, когато се изискват леки конструкции. Изделията имат дълъг експлоатационен живот и не корозират. Могат да бъдат анодирани за прахово боядисване и придобиване на атрактивен външен вид и блясък.Други метали и материали. По заявка на клиента могат да се произведат перфорирани форматни листове от мед, месинг, алуминиеви сплави, хартия, картон и пластмаса.


Декоративни метални листове с PVC фолио. Предлагат се различни видове, например имитация на дърво, мрамор, камък, неръждаема стомана, мед или месинг. „Металните листове с такова покритие са подходящи за вътрешно и външно приложение. Изработени са от структурна стомана, поцинкована стомана и алуминий. Изделията се отличават с висока степен на устойчивост срещу корозия и повреди, причинени от химикали и ултравиолетови лъчи“, допълниха от фирма Рапид. Предлагат се на рулони, чиято ширина варира от 20 mm до 2 m. Перфорирането на декоративните метални листове придава атрактивен акцент.Повече информация за Рапид ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Рапид, Perfo Linea

Новини

 • Индуматик: Противопожарните дюзи RRZ на PNR за пътнотранспортни тунели със сертификат за върхово постижение

  Индуматик: Противопожарните дюзи RRZ на PNR за пътнотранспортни тунели със сертификат за върхово постижение

  Утвърдената италианска компания PNR е разработила специални дюзи, които удовлетворяват и най-строгите изисквания за противопожарната безопасност в магистрални, пътни и железопътни тунели. „Европейската комисия, в качеството си на институция, която отговаря за програмата „Хоризонт 2020“ за научни изследвания и иновации за периода 2014-2020 г., връчи на PNR Italia сертификат за върхово постижение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик.

 • Ка Матик: Новите вакуумни ежектори SCPM на Schmalz са малки, мощни и мащабируеми

  Ка Матик: Новите вакуумни ежектори SCPM на Schmalz са малки, мощни и мащабируеми

  Доказаната немска компания в областта на вакуумните технологии J. Schmalz обяви пазарния дебют на нова серия компактни ежектори, които благодарение на конструкцията си с тесен профил и малко тегло могат да се интегрират директно във вакуумна манипулираща система. „Новата серия вакуумни ежектори SCPM на Schmalz е разработена в отговор на нарастващото търсене на децентрализирани вакуумни генератори, които пестят пространство и комбинират постигането на високи стойности на вакуума с лесна интеграция“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ка Матик.

 • „Обядвай с шефа на ...“ Данфосс България и разбери формулата за успешен бизнес от първо лице

  „Обядвай с шефа на ...“ Данфосс България и разбери формулата за успешен бизнес от първо лице

  Искате да се срещнете лично с мениджър от водеща компания? Любопитни сте да научите повече за неговата работа? Сега е моментът да действате! „Включете се в кампанията „Обядвай с шефа на ...“. Данфосс България е сред компаниите, които се включиха в инициативата, в рамките на която ще имате възможност да се запознаете с търговския ни директор – г-н Боян Кусаров“, съобщиха за Инженер.bg от Данфосс България, сегмент Отопление, част от датската група Danfoss.

Интервю

 • Инж. Г. Грозданов: За Техническия инженерен център на Festo в София градим екип от визионери

  Инж. Г. Грозданов: За Техническия инженерен център на Festo в София градим екип от визионери

  Нали ви се е случвало да видите поредната техническа новост и да се чудите как работи, какви характеристики има и на кого му е хрумнала? Е, днес ще ви разкажем как се случва „магията“. Продължаваме разговора с инж. Георги Грозданов, ръководител на Технически инженерен център в София към Фесто Производство, който ще ни обясни как международният лидер в автоматизацията Festo сътворява своите нови продукти, както и къде се намира България на картата на Четвъртата индустриална революция.