Статии

Рапид: Огромно разнообразие от перфорирани ламарини на Perfo Linea за всяко приложение

12.07.2019 г.


Основно предимство на марката Perfo Linea, чиито перфорирани ламарини предлага доказаната българска фирма Рапид, е високото качество на продукцията. „Perfo Linea разполага с модерни машини и широка гама от производствени инструменти. Ето защо тя е изключително гъвкава в производството както на стандартна, така и на специална продукция. Перфорираните ламарини се произвеждат като форматни листове или на рулони, а отворите се правят чрез щанцоване, пробиване или фрезоване. На склад предлагаме ламарини с най-използваните отвори: кръгли и квадратни. Според желанията на клиентите ни можем да предложим и специална перфорация“, информираха за Инженер.bg от фирма Рапид.


Perfo Linea произвежда няколко вида перфорация – кръгла, квадратна, овална, декоративна, както за стандартните, така и за ламарини по поръчка. „За Perfo Linea няма граници на въображението и те са в състояние да реализират всяка ваша идея“, разказаха специалистите от Рапид.

 

 

Материали за перфорирани ламаринени листове


Структурна (мека) стомана (DC01, S235 35 S355). „Това е най-рентабилният материал и върху неговата повърхност могат да се нанасят различни покрития, включително прахово боядисване, поцинковане, горещо поцинковане, боядисване и др.“, поясниха от фирма Рапид.


Неръждаема стомана (AISI 304, AISI 321, AISI 316L, AISI 316Ti и др.). Този материал гарантира дълъг живот и висока устойчивост срещу корозия. Използва се предимно във фармацевтичната, хранително-вкусовата и химическата промишленост, където е наложително спазването на строги санитарни разпоредби. Перфорираните ламарини от неръждаема стомана намират също много широко приложение и в съвременната архитектура.Поцинкована стомана (DX51D + Z). Върху нея могат да се нанасят различни покрития, като прахово боядисване и др. Обикновено се използва за вентилационни и климатични системи, а също при изграждането на звукоизолирани помещения и стени.


Алуминий (ENAW 1050). Използва се, когато се изискват леки конструкции. Изделията имат дълъг експлоатационен живот и не корозират. Могат да бъдат анодирани за прахово боядисване и придобиване на атрактивен външен вид и блясък.Други метали и материали. По заявка на клиента могат да се произведат перфорирани форматни листове от мед, месинг, алуминиеви сплави, хартия, картон и пластмаса.


Декоративни метални листове с PVC фолио. Предлагат се различни видове, например имитация на дърво, мрамор, камък, неръждаема стомана, мед или месинг. „Металните листове с такова покритие са подходящи за вътрешно и външно приложение. Изработени са от структурна стомана, поцинкована стомана и алуминий. Изделията се отличават с висока степен на устойчивост срещу корозия и повреди, причинени от химикали и ултравиолетови лъчи“, допълниха от фирма Рапид. Предлагат се на рулони, чиято ширина варира от 20 mm до 2 m. Перфорирането на декоративните метални листове придава атрактивен акцент.Повече информация за Рапид ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Рапид, Perfo Linea

Новини

 • Надежден трансфер и мониторинг на AdBlue? Аква Системи представя оборудването на Piusi

  Надежден трансфер и мониторинг на AdBlue? Аква Системи представя оборудването на Piusi

  Специалистите по дизелови двигатели са наясно колко е важно да разполагат с надежд-но оборудване за презареждане с AdBlue – реагента, използван за пречистване на изгоре-лите газове. А от българската компания Аква Системи имат решение и за това прило-жение. Част от портфолиото на фирмата са помпите и системите за трансфер и мо-ниторинг на AdBlue на италианския производител Piusi, в.т.ч. диспенсъри, пистолети, ръчни помпи, разходомери, маркучи и др.

 • Трокут Тест Груп: Изключителна прецизност на измерване с новата 3D микрокоординатна оптична машина μCMM на Alicona

  Трокут Тест Груп: Изключителна прецизност на измерване с новата 3D микрокоординатна оптична машина μCMM на Alicona

  Bruker Alicona е глобален доставчик на оптични индустриални измервателни технологии за осигуряване необходимото качество на сложни компоненти с различна геометрия, размери и материали. „Едно от последните попълнения в портфолиото на Alicona е микрокоординатна измервателна система µCMM „OPTICAL“, която е в състояние да измерва изключително малки допуски. Тя е първият изцяло оптичен 3D измервателен уред с технологията Focus-Variation“, съобщиха за Инженер.bg от Трокут Тест Груп.

 • Фесто Производство от Career Show: Устремени сме към иновациите и подкрепата на образованието

  Фесто Производство от Career Show: Устремени сме към иновациите и подкрепата на образованието

  Представяне на атрактивни предложения за работа и нови проекти включваше участието на Фесто Производство в кариерното изложение Career Show. Срещнахме се с част от екипа на компанията, за да разберем за работата и разнообразните инициативи в организацията. „Динамиката в индустриалния сектор е доста висока. Стараем се да привличаме младежи, завършили образованието си в Европа и у нас, като предлагаме атрактивни условия“, разказаха пред Инженер.bg от Фесто Производство.

Интервю