Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Какви са възможностите за реализация в аграрния сектор? Заедно с ПГСС „БУЗЕМА“ ще споделяме информация

11.03.2020 г.

Да посрещнем предизвикателствата на новото време, да вникнем в душата на машините и да се докоснем до живота на растенията. Това очаква всички мотивирани ученици, които са избрали да се обучават в емблематичната Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС) „БУЗЕМА“. Училището вече е сред партньорите ни в Академична борса и заедно ще разказваме за възможностите за обучение в аграрния сектор. Повече за учебното заведение, ще научите от следващите редове...

 

ПГСС „БУЗЕМА“ е създадена през далечната вече 1941 г. Първоначално учебното заведение носи името Българско училище за земеделски и електрически машини и агрегати (БУЗЕМА). Оттам произлиза наименованието на училището днес.

 

В наши дни гимназията продължава да предлага висококачествена професионалната подготовка на средни специалисти в сферата на аграрното производство.

 

Какви са възможностите за обучение в училището?

 

В ПГСС „БУЗЕМА“ учениците имат възможността да изучават специалностите: „Монтьор на селскостопанска техника“, „Каменоделство“ и „Цветарство“.

 

За добрата подготовка на учениците гимназията разполага с модерно оборудвани кабинети. Учениците имат достъп до оранжерия, работилници, както и до красива декоративна градина. Учениците могат да спортуват в просторен физкултурен салон с тенис маси, шведски стени и разнообразни фитнес уреди.

 


ПГСС „БУЗЕМА“ разполага и с учебно-производствена база в района на училището. В гимназията се провеждат и курсове за категория Твк и Твк-3.

 

Учениците в учебното заведение ежегодно вземат участие в редица извънучилищни проекти, сред които „Нова възможност за моето бъдеще“ и „Управление за ефективно професионално образование“.

 

Щастливи сме, че още една емблематична гимназия с дългогодишна история и традиции се присъедини към Академична борса! Благодарим на ръководството на гимназията за възможността да си сътрудничим! Пожелаваме успешни съвместни инициативи!

 

Повече информация за Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС) „БУЗЕМА“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГСС „БУЗЕМА“

Новини

 • Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от Белимо България.

 • Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чиито официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

 • Солтех: Спестете с промо пакетите за електромеханичен дизайн Solid Edge и премиум инструментите на Hoffmann Group

  Солтех: Спестете с промо пакетите за електромеханичен дизайн Solid Edge и премиум инструментите на Hoffmann Group

  Солтех продължава своята традиция и отговорна мисия да подпомага индустриалната общност в условията на криза с многообразие от атрактивни решения и специални предложения. Сега компанията предлага на вниманието на всички свои настоящи и бъдещи клиенти и партньори ексклузивна оферта да закупят различни софтуерни пакети за електромеханичен дизайн с до 50% отстъпка от цената, както и много специални ценови условия за премиум инструменти Garant и качествени инструменти Holex.

Интервю

 • Инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг: Инженерната работа изисква ум, въображение и характер

  Инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг: Инженерната работа изисква ум, въображение и характер

  Когато от 15 години работиш без почивен ден, е нормално да ти писне от това темпо и да си кажеш „стига толкова“. Но не и днешната ни гостенка в рубриката „Ако (не) бях инженер“, защото тя мечтае нейната фирма да е най-добрата в бранша. Представяме Ви инж. Здравка Атанасова от Адара Инженеринг, която освен че стои начело на един мъжки бизнес, иска да научи още 3-4 езика и да ходи на танци – изобщо следва своя амбициозен план за следващите 50 години.