Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Изпробвайте силата на UV светлината – дезинфекцирайте въздуха и повърхноситите със системи Sitair от Аква Системи

28.07.2020 г.


Бактерицидните свойства на UV, и по-специално на UV-C светлината са отдавна познати. Но в контекста на настоящата ситуация, в която надеждната дезинфекция е необходимо условие за нормалното протичане на всеки аспект от живота ни, използването на ултравиолетовите лъчи намира все по-широко приложение. Ето защо в днешния материал ще Ви представим системите за дезинфекция на въздух и повърхности Sitair, чийто официален доставчик на българския пазар е доказаната българска търговска и инженерингова фирма Аква Системи.„Системите Sitair MQSmini, MQS и Tower са предназначени за дезинфекция на въздух и повърхности от микроорганизми като бактерии, вируси и плесени. Те работят с UV-C светлина, чиято дължина прониква в клетъчните стени на биологичните замърсители, увреждайки физиологичната им структура”, обясниха за Инженер.bg от Аква Системи.


А сега да разгледаме отделните модели:


Sitair MQSmini


Тази компактна UVC светлинна лампа е подходяща за поставяне в обществени и промишлени помещения като офиси, чакални, болници, операционни зали, училища, кина, частни къщи, фармацевтични обекти и фабрики, ферми, промишлени предприятия, развъдници, предприятия от хранително-вкусовата промишленост и др.


Моделите 107 и 403 могат да се използват и за дезинфекция на предмети, които често се докосват като инструменти, опаковки и други – включително маски.


Технически характеристики:


- Широчина на уреда: 90 mm;

- Дължина: според модела;

- Ъгъл на монтаж: -45°; 0; 45°;

- Степен на защита: IP 54;

- Захранване: 230 V – 50/60 Hz;

- Дължина на кабела: 10 m.Sitair MQS


Системата е конструирана за автономна работа, като се доставя със силно отразяваща повърхност от неръждаема стомана, която дава възможност за оптимизиране на светлинния поток нагоре, надолу или настрани, в зависимост от необходимостта.


„При запитване системата може да бъде снабдена с нечупливи лампи, чието специално покритие осигурява отсъствието на дисперсия на фрагменти, в случай на случайно напукване на кварца на самите лампи. Системата е предварително подготвена, за да бъде фиксирана към тавана“, уточниха от Аква Системи.


Технически характеристики:


- Размери на уреда: 1050x210x50 mm;

- UV радиация (от 1 m разстояние): 150 mW/cm2;

- Материал на тялото: сатинирана неръждаема стомана AISI 304;

- Материал на отражателя: неръждаема стомана AISI 305;

- Материал на държача на лампата: поликарбонат с месингови контакти;

- Брояч на работни часове;

- Тегло: 6 kg.


Sitair Tower


Дезинфекционната система Sitair Tower е приложима при необходимост от допълнителна дезинфекция. „Уредът е лесен за използване и преместване, а дистанционното управление и детекторът за движение са стандартни функции, предвидени за безопасност на персонала“, посочиха от българската компания.


Технически характеристики:


- Конструкция изцяло от неръждаема стомана;

- 360 ° ъгъл на дезинфекция;

- Здрави колела за придвижване;

- До 50  kw.m дезинфекцирaнa повърхност;

- Задаване на време за дезинфекция;

- Шуко щепсел с 10-метров кабел;

- Детектор за движение;

- Дистанционно управление;

- Сонарен зумер.


„Важно уточнение – при всички тези системи не се допускат хора в помещението, докато то е изложено на UV светлината”, подчертаха от Аква Системи.


Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Аква Системи, S.I.T.A., pixabay.com

Новини

 • Amiantit Pipe Systems предлага огромно разнообразие от тръби, фитинги и аксесоари за гражданско и индустриално строителство

  Amiantit Pipe Systems предлага огромно разнообразие от тръби, фитинги и аксесоари за гражданско и индустриално строителство

  Amiantit Pipe Systems (APS), турска компания, специализирана в доставката на тръбопроводи за различни граждански и индустриални приложения, присъства на българския пазар от 2016 г., като не спира да обогатява своето портфолио. Фирмата предлага тръби от стъклопласт, полимербетон, сферографитен чугун, както и огромно разнообразие от фитинги, аксесоари, резервоари и др. Повече за дейността на APS Инженер.bg коментира с г-н Емил Димитров, регионален мениджър.

 • Ел Ди Джи: 360-градусов PIR датчик за движение EBDHS-PRM-LT30 на CP Electronics за скрит или открит монтаж

  Ел Ди Джи: 360-градусов PIR датчик за движение EBDHS-PRM-LT30 на CP Electronics за скрит или открит монтаж

  „Датчикът EBDHS-PRM-LT30 е произведен от фирма CP Electronics, част от наложилия се на световния пазар бранд Legrand. Като официален представител на Legrand в България, ние можем да предложим на нашите клиенти професионална консултация, различни варианти на датчиците, в зависимост от техните нужди, както и бърза доставка“, споделиха от фирма Ел Ди Джи ООД, занимаваща се с внос и дистрибуция на висококачествени продукти и решения за различни видове електроинсталации и инструменти.

 • Йонообменни смоли на Bayer за оптимална работа на омекотителната инсталация – от Хидро-Хикс-България

  Йонообменни смоли на Bayer за оптимална работа на омекотителната инсталация – от Хидро-Хикс-България

  Неведнъж сме коментирали колко важна е обработката на вода (и по-специално омекотяването и деминерализацията) както за правилното функциониране на редица индустриални съоръжения, така и за битови нужди. Един от стандартните методи за този тип третиране включва използването на йонообменни смоли. Повече за процеса, за Инженер.bg разказаха от доказаното българско дружество Хидро-Хикс-България, чието портфолио включва йонообменни смоли на немския производител Bayer.

Интервю

 • Инж. Стоян Атанасов от R&M: Инженерството е идея, скицирана върху бял лист, която се превръща в завършен продукт

  Инж. Стоян Атанасов от R&M: Инженерството е идея, скицирана върху бял лист, която се превръща в завършен продукт

  Когато си художник по душа, всеки бял лист хартия е нова възможност да реализираш идеите си. А ако прибавиш и техническите знания на инженерната професия, възможностите се превръщат в необятна вселена. Именно такава съдба „сполетява“ инж. Стоян Атанасов, конструктор в отдел „Разработване на платформи“ в Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, който е и днешният ни гост в рубриката „Ако (не) бях инженер“. Вижте какво още сподели той пред екипа на Инженер.bg.