Статии

Содибул: Серията прецизни нишково-ерозийни машини VL на Sodick осигурява висока производителност и ефективност

19.11.2018 г.


Японската компания Sodick е един от лидерите в производството на нишкови и обемни ерозийни машини с цифрово-програмно управление (ЦПУ) с над 30 години опит в областта. „При разработването на своите решения, компанията се стреми да отговори на изискванията и нуждите на пазара, предлагайки иновативни машини, осигуряващи висока точност, бързина и гъвкавост на механичната обработка. Прецизните линейно задвижвани нишково-ерозийни EDM машини от серията VL са едно от най-новите предложения на компанията, покриващо напълно и най-строгите изисквания“, разказаха за Инженер.bg от фирма Содибул, която предлага машините на Sodick на българския пазар.Серията прецизни нишково-ерозийни машини VL включва моделите VL400Q, VL600Q и VL600QH. Всички те са в съответствие с петте основни технологии, разработени от Sodick, с които компания гарантира тяхното високо качество, както и с които си е извоювала лидерски позиции в областта на EDM технологиите. Тези технологии са CNC управление, иновативни генератори, линейни мотори, контролери за движение и финни керамични елементи. „При нишково-ерозийните EDM машини от серията VL е използван нов модел генератор LN2W, с който се осигурява високоскоростна, високопрецизна и високоефективна обработка на детайлите“, поясниха от Содибул.


Сред другите новости при тази серия машини са по-големите размери на работния резервоар, направени са подобрения във връзка с работата на самата машина, използвано е ново автоматично устройство за подаване на нишката и е подобрена обработката на повърхнини.


„С по-големи вътрешни размери на работната маса са моделите VL400Q и VL600Q. При тях вътрешните размери са съответно 860x690 mm за модела VL400Q и 1040x780 mm за VL600Q“, споделиха от Содибул.


Преустроена е и позицията на електрозарядния кабел. „Целта е подсигуряването на отворена работна зона“, поясниха от българското дружество. „Също така, ръчно управляемата врата на резервоара позволява по-лесен достъп за настройка“, допълниха от фирмата.


За да се улесни и подобри работата с машините от серията VL, е използвана двойно-филтрираща система, работеща с допълнителна помпа за циркулация на водата, както и самопочистващи се уплътнения на резервоара. „Освен това, времето за пълнене и източване на резервоара е редуцирано с оглед осигуряване на по-кратко време за настройка“, заявиха от Содибул.

 

При тази серия машини допълнително е подобрено и автоматичното устройство за подаване на нишката. Тя се отрязва посредством термичен процес, при който краят на нишката се подостря, така че да се улесни вдяването. Устройството е и с вградена „pop-up“ функция, която автоматично търси стартовия отвор, което дава възможност машината да работи без надзор и повишава производителността.


Към допълнителните опции се включват удължен ход по ос Z от 500 mm за VL600Q, както и възможност за пълна индексирана ротация. „За да отговори на необходимостта от изработване на все по-сложни детайли, VL серията може да бъде оборудвана с допълнителни въртящи се маси WS4P/WS5P. Tази опция позволява потребителите да отговарят на изискванията и на по-взискателни сектори, като например медицински компоненти, високотехнологични производства и др.


„Предимствата на новата VL серия са в новоразработените технологии, които се използват от Sodick, усъвършенствани през десетилетията. Захранващият кабел, както и конструкцията на работния резервоар са подобрени, за да повишат производителността и ефективността на машината“, заявиха в заключение от Содибул.


Повече информация за Содибул ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Содибул, Sodick

Новини

 • Новото поколение термопомпи UltraSource на Hoval с мисия за по-малки шумови въздействия

  Новото поколение термопомпи UltraSource на Hoval с мисия за по-малки шумови въздействия

  На 24 април 2019 г. целият свят ще отбележи 24-ия Международен ден на осведомеността относно шума. Събитието е създадено от Центъра за изслушване и комуникация (CHC) през 1996 г., за да ни насърчи да вземаме мерки относно контрола върху шума на местата, на които работим и живеем, а децата ни учат и играят. Като компания, отговорна към околната среда и здравето, Hoval подкрепя инициативата и се стреми непрекъснато да оптимизира своите продукти, така че да са максимално безопасни и щадящи.

 • Нова интелигентна камера SBRD на Festo извършва проверки интуитивно, лесно и надеждно

  Нова интелигентна камера SBRD на Festo извършва проверки интуитивно, лесно и надеждно

  Трудно е да си представим съвременното производство без системи за контрол на качеството на продукцията. В отрасли като автомобилостроенето, хранително-вкусовата промишленост и машиностроенето някои задачи са еднотипни. Например, четене на кодове, оптично разпознаване на символи, анализ на характеристиките на обекта. „Високопроизводителната система за обработка на изображения SBRD на Festo извършва проверки от различни ъгли много лесно и интуитивно“, съобщиха от Фесто.

 • Мари-Бентц представя нова индустриална платформена везна с конверторен модул от аналогов в цифров формат на KERN

  Мари-Бентц представя нова индустриална платформена везна с конверторен модул от аналогов в цифров формат на KERN

  В условията на свързаното производство и концепцията за Четвъртата индустриална революция – Industry 4.0, всички устройства могат да работят в мрежа. „KERN разработи нова платформена везна KGP за промишлени приложения с конверторен модул от аналогов в цифров формат, която е много добро решение за многобройните приложения на Industry 4.0“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, която предлага изделията на доказания немски производител на българския пазар.

Интервю

 • Инж. Константин Костадинов от MTG: „Работата в Алуком ме предизвиква да научавам нови неща всеки ден“

  Инж. Константин Костадинов от MTG: „Работата в Алуком ме предизвиква да научавам нови неща всеки ден“

  Инж. Константин Костадинов е технолог в Леярен цех на един от заводите на доказания български производител на метални отливки Метал Технолоджи Груп - Алуком в гр. Плевен. Екипът ни се срещна с него в рамките на „Национални дни на кариерата“ в Габрово. Как протича един негов работен ден в завода? Какво ново предстои? Как ще протече Стажантската програма 2019 в Алуком? Научете от ексклузивния ни разговор с инж. Костадинов в следващите редове...