Статии

Содибул: Серията прецизни нишково-ерозийни машини VL на Sodick осигурява висока производителност и ефективност

19.11.2018 г.


Японската компания Sodick е един от лидерите в производството на нишкови и обемни ерозийни машини с цифрово-програмно управление (ЦПУ) с над 30 години опит в областта. „При разработването на своите решения, компанията се стреми да отговори на изискванията и нуждите на пазара, предлагайки иновативни машини, осигуряващи висока точност, бързина и гъвкавост на механичната обработка. Прецизните линейно задвижвани нишково-ерозийни EDM машини от серията VL са едно от най-новите предложения на компанията, покриващо напълно и най-строгите изисквания“, разказаха за Инженер.bg от фирма Содибул, която предлага машините на Sodick на българския пазар.Серията прецизни нишково-ерозийни машини VL включва моделите VL400Q, VL600Q и VL600QH. Всички те са в съответствие с петте основни технологии, разработени от Sodick, с които компания гарантира тяхното високо качество, както и с които си е извоювала лидерски позиции в областта на EDM технологиите. Тези технологии са CNC управление, иновативни генератори, линейни мотори, контролери за движение и финни керамични елементи. „При нишково-ерозийните EDM машини от серията VL е използван нов модел генератор LN2W, с който се осигурява високоскоростна, високопрецизна и високоефективна обработка на детайлите“, поясниха от Содибул.


Сред другите новости при тази серия машини са по-големите размери на работния резервоар, направени са подобрения във връзка с работата на самата машина, използвано е ново автоматично устройство за подаване на нишката и е подобрена обработката на повърхнини.


„С по-големи вътрешни размери на работната маса са моделите VL400Q и VL600Q. При тях вътрешните размери са съответно 860x690 mm за модела VL400Q и 1040x780 mm за VL600Q“, споделиха от Содибул.


Преустроена е и позицията на електрозарядния кабел. „Целта е подсигуряването на отворена работна зона“, поясниха от българското дружество. „Също така, ръчно управляемата врата на резервоара позволява по-лесен достъп за настройка“, допълниха от фирмата.


За да се улесни и подобри работата с машините от серията VL, е използвана двойно-филтрираща система, работеща с допълнителна помпа за циркулация на водата, както и самопочистващи се уплътнения на резервоара. „Освен това, времето за пълнене и източване на резервоара е редуцирано с оглед осигуряване на по-кратко време за настройка“, заявиха от Содибул.

 

При тази серия машини допълнително е подобрено и автоматичното устройство за подаване на нишката. Тя се отрязва посредством термичен процес, при който краят на нишката се подостря, така че да се улесни вдяването. Устройството е и с вградена „pop-up“ функция, която автоматично търси стартовия отвор, което дава възможност машината да работи без надзор и повишава производителността.


Към допълнителните опции се включват удължен ход по ос Z от 500 mm за VL600Q, както и възможност за пълна индексирана ротация. „За да отговори на необходимостта от изработване на все по-сложни детайли, VL серията може да бъде оборудвана с допълнителни въртящи се маси WS4P/WS5P. Tази опция позволява потребителите да отговарят на изискванията и на по-взискателни сектори, като например медицински компоненти, високотехнологични производства и др.


„Предимствата на новата VL серия са в новоразработените технологии, които се използват от Sodick, усъвършенствани през десетилетията. Захранващият кабел, както и конструкцията на работния резервоар са подобрени, за да повишат производителността и ефективността на машината“, заявиха в заключение от Содибул.


Повече информация за Содибул ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Содибул, Sodick

Новини

 • Вайд-Бул: „Модулна система FieldPower на Weidmüller – вашето решение за сградна и заводска автоматизация“

  Вайд-Бул: „Модулна система FieldPower на Weidmüller – вашето решение за сградна и заводска автоматизация“

  От автомобилната индустрия до вятърните паркове, производителите залагат все повече на гъвкави системи за автоматизация, които поддържат широк спектър от функции. „Именно такава е универсалната модулна система FieldPower на Weidmüller, която предлага адаптивни решения с обширен набор от функции, като захранване, разклоняване, превключване, защита и мониторинг, подходящи за най-различни промишлени сектори“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Вайд-Бул.

 • Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Стъклопроизводството е специфична индустрия, при която се изисква точно дозиране на компонентите, прецизна поддръжка на температурата и надежден процес на закаляване. Основавайки се на своите дългогодишни традиции в проектирането, изработката и внедряването на системи за индустриална автоматизация, специалистите от Мега Инженеринг с радост споделят своя опит при интегрирането на високотехнологичен цикъл в предприятие за производство на стъкло.

 • DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  Система за съхранение на енергия SUNSYS PCS² на утвърдения френски производител на решения за електрозахранване, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение – Socomec, спечели наградата за иновации в сегмента „Съхранение на електрическа енергия” по време на тазгодишното издание на форума The Smarter E Europe/Intersolar в Мюнхен. Наградата за решение за съхранение на енергия EES Award получи Socomec с решението си SUNSYS PCS².

Интервю

 • Егон Нота: „Utilis е един от световните технологични пионери, благоприятстващи промените в пейзажа на водния сектор“

  Егон Нота: „Utilis е един от световните технологични пионери, благоприятстващи промените в пейзажа на водния сектор“

  Иновативни, дръзки и предприемчиви! С това се отличават специалистите на израелската компания Utilis, сдобила се вече със световна популярност в резултат от разработената и приложена за пръв път от нея сателитна технология за откриване на течове във водоразпределителните мрежи. Партньор на дружеството на българския пазар е фирма КМТ Сервиз, благодарение на която успяхме да се срещнем и разговаряме лично с представителя на компанията – г-н Егон Доня Нота, мениджър „Продажби“ в Utilis.