Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Солид Фил изработи човешки бюст с реални размери и максимална детайлност за продуцентската компания Скриин Брадърс

01.07.2020 г.


Проектите, които фирма Солид Фил, лидер в областта на 3D принтирането, най-често реализира, са предимно от инженерно естество, но от компанията споделиха пред екипа на Инженер.bg, че напоследък и други отрасли засилват интереса си към 3D технологиите. „Скриин Брадърс Продукшън ООД е продуцентска компания, която работи на българския пазар вече повече от 10 години. Техни клиенти са Vivacom, VW България, IKEA и много други утвърдени брандове. Служителите ѝ са професионалисти на световно ниво, което личи от качеството на завършените им проекти,“ разказаха от Солид Фил.


 

„Фирма Скриин Брадърс Продукшън ООД прояви желание за съвместна работа с нас по един от новите им проекти, в който бе необходимо изключително внимание и бързо решаване на задачата, поради краткия срок за изпълнение. Целта бе да се изработят 2 човешки бюста в реален размер, а срокът, поставен от поръчителя  5 дни“, обясниха още от компанията.


За да бъдат 3D принтирани необходимите детайли по проекта, на първо място винаги трябва да има 3D модел на желания финален продукт. В случаи, в които такъв не е налице, се пристъпва към изработката му посредством 3D сканиране или на базата на предоставен чертеж или снимка. „Този проект бе по-специфичен, тъй като изискваше да се сканира реален човек. За щастие, ние работим с партньори, които извършват 3D сканиране на хора, и те успяха бързо да откликнат на молбата ни. Така в рамките на ден вече имахме финални 3D модели. Разделихме ги на 20 части, за да можем да ги изработим възможно най-бързо на всички налични машини, функциониращи на базата на технологията и материала, които избрахме – а именно FDM и ABS” разказаха от Солид Фил.

 

След 3-дневна непрекъсната работа е произведен и последният детайл, след което следва сглобяване на всички части. „Този процес е доста сложен и изискващ внимание предвид и краткото налично време. Въпреки това, екипът ни успя да се справи със задачата в срок и без компромис с качеството“, коментираха от Солид Фил.

 

„От екипа на фирма Скриин Брадърс Продукшън ООД споделиха, че за наличното време, ние от Солид Фил сме се справили на изключително високо професионално ниво и сме оправдали техните очаквания,“ заявиха в заключение от компанията.


 

Повече информация за Солид Фил ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Солид Фил

Новини

 • Ел Ди Джи: 360-градусов PIR датчик за движение EBDHS-PRM-LT30 на CP Electronics за скрит или открит монтаж

  Ел Ди Джи: 360-градусов PIR датчик за движение EBDHS-PRM-LT30 на CP Electronics за скрит или открит монтаж

  „Датчикът EBDHS-PRM-LT30 е произведен от фирма CP Electronics, част от наложилия се на световния пазар бранд Legrand. Като официален представител на Legrand в България, ние можем да предложим на нашите клиенти професионална консултация, различни варианти на датчиците, в зависимост от техните нужди, както и бърза доставка“, споделиха от фирма Ел Ди Джи ООД, занимаваща се с внос и дистрибуция на висококачествени продукти и решения за различни видове електроинсталации и инструменти.

 • Йонообменни смоли на Bayer за оптимална работа на омекотителната инсталация – от Хидро-Хикс-България

  Йонообменни смоли на Bayer за оптимална работа на омекотителната инсталация – от Хидро-Хикс-България

  Неведнъж сме коментирали колко важна е обработката на вода (и по-специално омекотяването и деминерализацията) както за правилното функциониране на редица индустриални съоръжения, така и за битови нужди. Един от стандартните методи за този тип третиране включва използването на йонообменни смоли. Повече за процеса, за Инженер.bg разказаха от доказаното българско дружество Хидро-Хикс-България, чието портфолио включва йонообменни смоли на немския производител Bayer.

 • Масово производство на детайли с високо качество и кратки срокове на изпълнение чрез леене под налягане от Солид Фил

  Масово производство на детайли с високо качество и кратки срокове на изпълнение чрез леене под налягане от Солид Фил

  Масовото производство е кулминацията на усилията на всеки екип, заел се с разработката на даден продукт, на седмици и месеци, посветени на дизайн, проектиране, прототипиране, итерации, тестване и сертифициране. За такъв тип производство се приема поръчка за количество над 1000 броя и често се използва технологията „леене под налягане“, или т.нар. шприцване. Изборът на материали е огромен и може да отговори на всяко изискване за функционалност.

Интервю

 • Инж. Стоян Атанасов от R&M: Инженерството е идея, скицирана върху бял лист, която се превръща в завършен продукт

  Инж. Стоян Атанасов от R&M: Инженерството е идея, скицирана върху бял лист, която се превръща в завършен продукт

  Когато си художник по душа, всеки бял лист хартия е нова възможност да реализираш идеите си. А ако прибавиш и техническите знания на инженерната професия, възможностите се превръщат в необятна вселена. Именно такава съдба „сполетява“ инж. Стоян Атанасов, конструктор в отдел „Разработване на платформи“ в Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, който е и днешният ни гост в рубриката „Ако (не) бях инженер“. Вижте какво още сподели той пред екипа на Инженер.bg.