Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Солид Фил предлага висок клас техника за 3D принтиране на доказаните марки Xjet, Desktop Metal и EnvisionTEC

21.05.2020 г.


Услугите, изпълнявани от доказаната българска компания Солид Фил покриват всички основни и нишови технологии за 3D принтиране. Тя реализира проекти чрез най-съвременните и високотехнологични методи. Доскоро компанията бе специализирана само в услугите за 3D печат, но от няколко месеца към портфолиото си добави нова дейност, свързана с предлагането на едни от най-утвърдените марки техника за 3D принтиране. „Машините са индустриални и изцяло професионални. Имат голяма работна площ и са приложими за единични бройки или дребносерийно производство. Дават възможност бързо да се произвеждат елементи със сложна геометрия, да се прави оптимизация на теглото и мн.др.“, коментираха пред Инженер.bg от Солид Фил.


 

Машините XJet с революционната технология NanoParticle Jetting™

 

XJet е разработчик на новаторски технологии и решения за адитивно производство с метал и керамика. Компанията е създала и развива революционната технология NanoParticle Jetting™ (NPJ), която позволява производство на метални или керамични изделия, които се отличават с безпрецедентни нива на детайлност, завършеност и точност, като същевременно осигуряват геометрични и експлоатационни предимства, лекота и гъвкавост, без да се компрометира производителността или качеството им.

 

„Машините, които произвежда Xjet, са базирани на революционната NPJ технология, като отделните модели са подходящи за най-различни приложения. Машините с работна площ от 1400 cm² са търсени при операции, изискващи висока производителност, превъзходно качество и геометрична сложност в различни индустрии, а по-компактните и рентабилни варианти със 700 cm² работна площ – за производство на части с висока степен на безопасност за потребителите и лесна експлоатация“, допълниха от Солид Фил.


 

3D принтерите EnvisionTEC с новаторска технология за печат Digital Light Processing

 

EnvisionTEC е водещ световен производител на професионални 3D решения за печат. Компанията инвестира, разработва, произвежда и продава 3D принтери и патентовани материали по целия свят. Новаторската търговска технология за печат Digital Light Processing (DLP) е нейна запазена марка.

 

Днес компанията предлага повече от 40 модела 3D принтери, базирани на шест различни технологии:

 

 - Цифрова обработка на светлината (DLP);

 - Сканиране, завъртане и селективно фотокрилиране (3SP);

 - Непрекъснато цифрово светлинно производство (cDLM);

 - Биопечат;

 - Селективно ламиниране на композитни обекти (SLCOM);

 - Роботизирано адитивно производство (RAM).


 

„Всяка от машините предлага нещо специално, за да отговори на уникалните нужди на бързорастящия списък с клиенти желаещи да включат 3D печата в бизнеса си и спецификите на приложната област. 3D принтери на компанията обслужват голямо разнообразие от подотрасли на медицинския и индустриалния пазар и се оценяват високо на базата на техни параметри като точност, качество на повърхността на детайла, функционалност и бързина“, разясниха от Солид Фил.

 

Desktop Metal – 3D технологии, обединени в четири иновативни системи

 

Мисията на Desktop Metal е да направи 3D печата достъпен за всички инженери, дизайнери и производители. Компанията се стреми да промени начина, по който частите се проектират, произвеждат и продават по целия свят, и изобретява нови похвати, чрез които инженерните и производствените екипи да създават детайли от прототипиране до масово производство.

 

Desktop Metal обединява 3D технологиите, които развива, в четири системи с цел адекватно да отговори на потребителското търсене. Ето кои са те:

 

 - Fiber™ предлага на потребителите широка гама от възможности за производство на изключително качествени детайли и материали – всичко това на удобен за употреба настолен принтер;

 

 - Studio System™ позволява на дизайнерите и инженерите да отпечатват висококачествени метални части с лекота, директно от офиса си;

 

 - Shop System™ въвежда висококачествени струйни свързващи вещества на изцяло новия пазар на магазини за машини, които могат икономически ефективно да печатат метални части за крайна употреба с висока скорост и производителност.

 

 - Създаден от изобретателите на свързващата струя и еднопроходната мастиленоструйна технология, Production Syste™ е най-бързият начин за 3D печат на метални части в мащаб.


 

Повече информация за Солид Фил ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Солид Фил, xjet3d.com, desktopmetal.com, envisiontec.com

Новини

 • Чист въздух директно от вентилацията – без бактерии, вируси и плесени – с лампите Sitair UV от Аква Системи

  Чист въздух директно от вентилацията – без бактерии, вируси и плесени – с лампите Sitair UV от Аква Системи

  Чист въздух без бактерии, вируси и плесени! Вече не е нужно да отваряме прозореца, защото от българската компания Аква Системи имат предложение, което гарантира дезинфекция на въздуха във вентилационната система. „Sitair UV е серия ултравиолетови лампи, които се поставят във вентилационните въздуховоди и изчистват вътрешния въздух от микроорганизми“, съобщиха за Инженер.bg от Аква Системи. Тези дезинфекционни системи са предназначени за места с присъствието на много хора.

 • Вайд-Бул: Терминалните блокове Klippon Connect на Weidmüller гарантират лесно свързване във всяко приложение

  Вайд-Бул: Терминалните блокове Klippon Connect на Weidmüller гарантират лесно свързване във всяко приложение

  Сред изделията на доказания немски производител Weidmüller е иновативната гама терминали блокове Klippon Connect. Тя е наградена и от Немския съвет по дизайн в категорията „Отличен продуктов дизайн“. „Благодарение на високата степен на ергономичност и функционалност, заложени в серията, терминалните блокове Klippon Connect са лесни и удобни за употреба във всякакви приложения“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Вайд-Бул.

 • Текра: Смарт решение с изкуствен интелект на Dahua измерва температура, брои хора и оптимизира бизнес стратегии

  Текра: Смарт решение с изкуствен интелект на Dahua измерва температура, брои хора и оптимизира бизнес стратегии

  Изправени пред разпространението на новия коронавирус, много страни по света въведоха строги мерки за превенция и контрол. „В помощ на бизнеса, международният производител на смарт IoT технологии за видеонаблюдение и сигурност Dahua Technology разработи професионално решение за безопасност в търговски обекти. В днешната статия ще ви разкажем повече за смарт камерите за мониторинг на температура и контрол на клиентски поток“, информираха за Инженер.bg от Текра.

Интервю

 • Цветомир Цветанов от Сентилион: Инженерите са изключително активни и движени от промените и иновациите хора

  Цветомир Цветанов от Сентилион: Инженерите са изключително активни и движени от промените и иновациите хора

  „За да привлечеш инженер, трябва да му предложиш предизвикателна позиция с възможност да създава и надгражда иновации“, в това вярва HR мениджърът на фирма Сентилион. А освен да бъде себе си, професията му позволява да помага и на другите да бъдат такива, каквито са, докато се справят с различни предизвикателства. Каним ви да прочетете още тайни от HR „кухнята“ в интервюто, което Цветомир Цветанов даде специално за рубриката на Инженер.bg „Един HR попитал един инженер…“.