Статии

Сравнение между енергоспестяващите показатели, характерни за инструментите, производство на компанията Suhner

16.01.2013 г.

Компанията Suhner  - водещ разработчик на технологии за повърхностна обработка на метали и производител на ръчни машини за повърхностна обработка, включително: машини с гъвкав вал, електроинструменти и пневматични инструменти,  направи обективно сравнение между различните инструменти, консумиращи енергия“, съобщиха от Сунер България.

Дускусията за рационалното използване на енергията, придобива особено важно значение при  ефективното обработване на повърхността на матералите с агресивни абразивни материали и продължителен старт на машините.

В сравнението са включени модели, производство на Suhner, от трите продуктови групи: „Машини с гъвкав вал“, „Електроинструменти“ и „Пневматични инструменти“.

 

Машини с гъвкав вал - изключително стабилни, позволяващи спокоен работен режим, малко усилие и сигурна работа, възможност за промяна на оборотите, ниски нива на шум и възможното разграничаване на етапите от работния план. За сравнение  е използвана стабилната  ROTOFERA  с трифазен двигател, 400 ватов мотор и поставена ръкохватка за ъглошлайф FSM.

 

Електроинструменти – използват универсалната еднофазна ел. мрежа, цифрова постоянна електроника с ограничение на протичащия ток, защита от претоварване, защита срещу ниско напрежение, лесно обслужване, компактен строеж и лесна техническа поддръжка. Като машина за сравнение е използван компактният  ъглошлайф UWG 10-R.

 

Пневматични инструменти -  стабилни, компактни, мощни, леки, лесни за използване и сигурни за работа. За сравнението е използван  лекия и лесен за работа ъглошлайф  LWG 12.

 

Резултатите  от сравнението на трите типа машини в работен режим  показват, че машината с гъвкав вал  има най-добри енергоспестяващи показатели - редуцира разхода на енергия с 33%. Работи еднакво през цялото време и няма загуба на енергия.

Новини

 • Енерджи-Ка: „Предлагаме пълна гама от услуги по електроразпределение на малки и средни мощности“

  Енерджи-Ка: „Предлагаме пълна гама от услуги по електроразпределение на малки и средни мощности“

  Българското дружество Енерджи-Ка е специалист в проектирането, изграждането и инсталирането „до ключ” на всякакви типове електрически инсталации. Компанията предлага пълна гама от услуги в областта на осветлението, взривобезопасното електрооборудване, системите за управление на машини и мн.др. „Изграждаме електроразпределителни инсталации както на малки, така и на средни мощности, използвайки само висококачествени материали“, коментираха за Инженер.bg от Енерджи-Ка.

 • АС-ДС: Eлектромагнитен разходомер Flowcont Magsmall на ACS-Control-System – умен, интуитивен и многофункционален

  АС-ДС: Eлектромагнитен разходомер Flowcont Magsmall на ACS-Control-System – умен, интуитивен и многофункционален

  Продуктите от обширното портфолио на немската компания ACS-Control-System представляват надеждни решения за приложения, свързани с измерване и автоматизация на процеси. „Новият електромагнитен разходомер Flowcont Magsmall (б.ред. този тип прибори са познати още като магнитно-индуктивни разходомери) е интуитивно, икономично и мултифункционално решение за измерване на дебит и температура“, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС, официален представител на ACS у нас.

 • NSK България: Приложение на NSK с 2D баркод се бори срещу фалшивите лагери

  NSK България: Приложение на NSK с 2D баркод се бори срещу фалшивите лагери

  Ново приложение, което да помогне в борбата срещу продължаващия проблем с фалшивите лагери, разработи NSK в сътрудничество със Световната асоциация на производителите на лагери WBA (World Bearing Association), съобщиха за Инженер.bg от NSK България. През последните години компанията – лидер в производството на висококачествени лагери, работи в тясно сътрудничество с WBA, JBIA и държавните органи по света за приемането на закони и процедури срещу фалшификаторите и за изземването на фалшивите продукти от пазара.

Интервю

 • Елисавет Стаму от ЛЕМ България: Качеството е начин на мислене, което те кара да си най-добрата версия на себе си

  Елисавет Стаму от ЛЕМ България: Качеството е начин на мислене, което те кара да си най-добрата версия на себе си

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и начин на мислене? Как добрият екип и лидерските позиции на компанията задвижват и разгръщат потенциала на един млад специалист до все по-високи нива всеки ден в продължение на години? Как преминава работният ден на г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, както и какво сподели тя пред екипа на Инженер.bg прочетете в следващите редове.