Статии

Стомана Индъстри: Наш основен приоритет е да гарантираме безопасни и здравословни условия на труд

09.07.2019 г.


Осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд е въпрос на управленски морал и правна отговорност, което изисква сигурен и внимателен подход както към работниците и служителите в дадено предприятие, така и към обществото като цяло. Ето и какво означават тези понятия за едно от най-старите металургични предприятия у нас – Стомана Индъстри. Основната дейност на компанията включва производството на стоманени полузавършени продукти, като отливки, кнюпели и сляби, горещо валцувани стоманени листове, дълги изделия, стоманени топки, сортов прокат и армировъчна мрежа. „Естеството на нашата дейност изисква изключително висока отговорност към безопасността и здравето на работното място. А ключът е постоянното подобряване на работните условия, спазване на строги мерки и провеждане на непрекъснати мероприятия по охрана на труда и техника на безопасност“, коментираха от дружеството пред Инженер.bg.


 

Политиката на фирмата относно безопасната работна среда, задачите, процедурите за действие и поведение, както и индивидуалните отговорности на всички работници и служители са в пълно съответствие с действащата нормативна и законова рамка. А обезпечаването на здравословни и безопасни работни условия е основна отговорност на мениджърите на всички нива и единици. „Целта ни е да достигнем нулеви работни инциденти и наранявания при работа и да минимизираме инцидентите. Наше задължение е да запазим сигурността, здравето и благоденствието на целия персонал“, подчертаха от дружеството.

 

С висок приоритет за Стомана Индъстри е осигуряването на ресурси, необходими за прилагането на политиката за постигане на здравословни и сигурни условия на труд. „В този аспект ролята на обучението и инструктирането на сътрудниците относно безопасността при работа е значителна. Ето защо провеждаме регулярно такива инициативи“, коментираха от компанията.


 

Системата за управление на професионалното здраве и сигурност в Стомана Индъстри отговаря на изискванията на международния стандарт OHSAS 18001:2002, както и на доказаните научни и технически постижения и добрата практика. Системата е инспектирана и оценявана ежегодно за ефикасност и адекватност по отношение не само на всички правни изисквания, но и от гледна точка на практиката.

 

„За нас приоритет № 1 е да можем да гарантираме безопасни условия на труд за всеки наш служител, особено в сектор като черната металургия“, заявиха от Стомана Индъстри.


 

Повече информация за Стомана Индъстри АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Стомана Индъстри, pixabay.com

Новини

 • Бандени: Новите софт стартери VLT MCD 600 от Danfoss – производителност и мек старт за приложения с постоянна скорост

  Бандени: Новите софт стартери VLT MCD 600 от Danfoss – производителност и мек старт за приложения с постоянна скорост

  Софт стартери VLT MCD 600 са най-новите модели, разработено от водещия европейски производител Danfoss. Те комбинират съвременни системи за управление и защита с повишено ниво на интелигентност при работа в приложения с постоянна скорост. „MCD 600 е по-гъвкав от всякога, благодарение на голямото разнообразие от интегрирани Ethernet и серийни комуникационни портове“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената инженерингова и търговска фирма Бандени – основен партньор Danfoss Drives.

 • Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Имате помпено оборудване, но искате то да работи по-ефективно? От Аквастарт имат предложение за вас. Честотните преобразуватели Sirio на Italtecnica осигуряват постоянно налягане на водата в системата, като регулират оборотите на помпения двигател, според моментните параметри. Оборудвани с водно охлаждане, тези уреди пестят енергия, а при това са изключителни лесни за експлоатация. Нужно е само да зададете налягането, което ви е необходимо, и помпата започва да работи оптимално.

 • Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  SpaceCAD обяви специално ценово предложение за български производители на доказания софтеур Siemens NX CAM. Предложението включва NX CAM за програмиране и управление на 3 оси, струг, ерозия, генератор на постпроцесори и 5-дневно обучение. „Siemens NX CAM предлага множество предимства във високия клас CAM софтуер, но най-общо казано позволява използването на един CAM за всички задачи и CNC машини в едно предприятие“, обявиха от SpaceCAD за Инженер.bg.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.