Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Стомана Индъстри: Наш основен приоритет е да гарантираме безопасни и здравословни условия на труд

09.07.2019 г.


Осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд е въпрос на управленски морал и правна отговорност, което изисква сигурен и внимателен подход както към работниците и служителите в дадено предприятие, така и към обществото като цяло. Ето и какво означават тези понятия за едно от най-старите металургични предприятия у нас – Стомана Индъстри. Основната дейност на компанията включва производството на стоманени полузавършени продукти, като отливки, кнюпели и сляби, горещо валцувани стоманени листове, дълги изделия, стоманени топки, сортов прокат и армировъчна мрежа. „Естеството на нашата дейност изисква изключително висока отговорност към безопасността и здравето на работното място. А ключът е постоянното подобряване на работните условия, спазване на строги мерки и провеждане на непрекъснати мероприятия по охрана на труда и техника на безопасност“, коментираха от дружеството пред Инженер.bg.


 

Политиката на фирмата относно безопасната работна среда, задачите, процедурите за действие и поведение, както и индивидуалните отговорности на всички работници и служители са в пълно съответствие с действащата нормативна и законова рамка. А обезпечаването на здравословни и безопасни работни условия е основна отговорност на мениджърите на всички нива и единици. „Целта ни е да достигнем нулеви работни инциденти и наранявания при работа и да минимизираме инцидентите. Наше задължение е да запазим сигурността, здравето и благоденствието на целия персонал“, подчертаха от дружеството.

 

С висок приоритет за Стомана Индъстри е осигуряването на ресурси, необходими за прилагането на политиката за постигане на здравословни и сигурни условия на труд. „В този аспект ролята на обучението и инструктирането на сътрудниците относно безопасността при работа е значителна. Ето защо провеждаме регулярно такива инициативи“, коментираха от компанията.


 

Системата за управление на професионалното здраве и сигурност в Стомана Индъстри отговаря на изискванията на международния стандарт OHSAS 18001:2002, както и на доказаните научни и технически постижения и добрата практика. Системата е инспектирана и оценявана ежегодно за ефикасност и адекватност по отношение не само на всички правни изисквания, но и от гледна точка на практиката.

 

„За нас приоритет № 1 е да можем да гарантираме безопасни условия на труд за всеки наш служител, особено в сектор като черната металургия“, заявиха от Стомана Индъстри.


 

Повече информация за Стомана Индъстри АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Стомана Индъстри, pixabay.com

Новини

 • Експресна доставка на 12 000 артикула за клиентите на Филкаб във Варна с новата услуга Filkab Teleport

  Експресна доставка на 12 000 артикула за клиентите на Филкаб във Варна с новата услуга Filkab Teleport

  За да улесни работата на своите бизнес клиенти в гр. Варна, доказаната производствена, инженерингова и търговска компания в областта на електроапаратурата и средствата за автоматизация Филкаб въведе нова услуга – Filkab Teleport. „Благодарение на нея, клиентите ни могат да поръчат измежду 12 000 артикула, които поддържаме на склад, и да ги получат в търговската база на компанията във Варна след 10:00 ч. на следващия работен ден“, информираха за читателите на Инженер.bg от Филкаб.

 • Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от Белимо България.

 • Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чиито официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

Интервю

 • Инж. Десислава Георгиева: Инженерната работа ни учи на бързи, точни решения и реална преценка

  Инж. Десислава Георгиева: Инженерната работа ни учи на бързи, точни решения и реална преценка

  Всяко начало е трудно, но с четене, учене, работа до късно и много, много упоритост професията може да се превърне в това, което не можеш да замениш с нищо друго на света. В това вярва инж. Десислава Георгиева от фирма Стам Лтд. А как се справя днес, когато е вече проектант със сериозен опит, майка на две деца, която практикува йога и непрекъснато търси нова и нова творческа енергия, ще Ви разкажем в днешното интервю от рубриката „Ако (не) бях инженер“.