Статии

Стомана Индъстри: Наш основен приоритет е да гарантираме безопасни и здравословни условия на труд

09.07.2019 г.

Осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд е въпрос на управленски морал и правна отговорност, което изисква сигурен и внимателен подход както към работниците и служителите в дадено предприятие, така и към обществото като цяло. Ето и какво означават тези понятия за едно от най-старите металургични предприятия у нас – Стомана Индъстри. Основната дейност на компанията включва производството на стоманени полузавършени продукти, като отливки, кнюпели и сляби, горещо валцувани стоманени листове, дълги изделия, стоманени топки, сортов прокат и армировъчна мрежа. „Естеството на нашата дейност изисква изключително висока отговорност към безопасността и здравето на работното място. А ключът е постоянното подобряване на работните условия, спазване на строги мерки и провеждане на непрекъснати мероприятия по охрана на труда и техника на безопасност“, коментираха от дружеството пред Инженер.bg.


 

Политиката на фирмата относно безопасната работна среда, задачите, процедурите за действие и поведение, както и индивидуалните отговорности на всички работници и служители са в пълно съответствие с действащата нормативна и законова рамка. А обезпечаването на здравословни и безопасни работни условия е основна отговорност на мениджърите на всички нива и единици. „Целта ни е да достигнем нулеви работни инциденти и наранявания при работа и да минимизираме инцидентите. Наше задължение е да запазим сигурността, здравето и благоденствието на целия персонал“, подчертаха от дружеството.

 

С висок приоритет за Стомана Индъстри е осигуряването на ресурси, необходими за прилагането на политиката за постигане на здравословни и сигурни условия на труд. „В този аспект ролята на обучението и инструктирането на сътрудниците относно безопасността при работа е значителна. Ето защо провеждаме регулярно такива инициативи“, коментираха от компанията.


 

Системата за управление на професионалното здраве и сигурност в Стомана Индъстри отговаря на изискванията на международния стандарт OHSAS 18001:2002, както и на доказаните научни и технически постижения и добрата практика. Системата е инспектирана и оценявана ежегодно за ефикасност и адекватност по отношение не само на всички правни изисквания, но и от гледна точка на практиката.

 

„За нас приоритет № 1 е да можем да гарантираме безопасни условия на труд за всеки наш служител, особено в сектор като черната металургия“, заявиха от Стомана Индъстри.


 

Повече информация за Стомана Индъстри АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Стомана Индъстри, pixabay.com

Новини

 • Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Новата серия климатични системи Samsung Wall Mount e иновативно решение, подходящо за всеки дом и офис. Уникалният им триъгълен дизайн позволява използването на по-голям вентилатор, по-широка решетка за засмукване и по-голяма повърхност на подаване на въздуха. Тези характеристики, заедно с допълнителните V-ножове, позволяват въздухът да се изхвърля по-далеч. Голямата далекобойност осигурява по-добро и равномерно пренасяне на топлината през зимата и студа през лятото, споделиха от Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  Русия ще бъде партньор на тазгодишния Международен технически панаир, който ще се проведе от 23 до 28 септември в гр. Пловдив, потвърдиха за Инженер.bg организаторите на изложението. Руската държава заема почетната четвърта позиция сред търговските партньори на Европейския съюз. Атрактивни за гостите на мащабния технически форум в Пловдив са новаторските високотехнологични решения, представени от руски фирми, университети и научни институти.

 • Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Продължаваме с добрите новини! Софийската професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ вече е сред партньорите на Инженер.БГ. Училището е поредната професионална гимназия, която се включва с микросайт в Академична борса на Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим и да помагаме на младите хора в България да получат по-качествено и конкурентно техническо образование!

Интервю

 • Инж. Владимир Марков: Професионалният ми път се разделя на два етапа – преди и в Айгер

  Инж. Владимир Марков: Професионалният ми път се разделя на два етапа – преди и в Айгер

  Възможно ли е да обиколиш почти целия свят в ролята не на пътешественик, а на инженер? Да видиш райски кътчета с бистри води, плажове от златен прах и екзотични създания на природата? И всичко това в работно време. Да, напълно е реалистично, ако работиш в Айгер Инженеринг. Днес в рубриката „Един работен ден на...“ ви срещаме с инж. Владимир Марков, за да ви разкаже как благодарение на работата си като ръководител на отдел „Сервиз клиенти“ е стъпил на цели 5 континента.