Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Студена лимонада с много лед и листенца мента? „Да, но с хартиена сламка, моля“. Благодарение на Henkel

26.11.2019 г.


Във време на дъжд, кал и мъгли нека си спомним за лятото и... плажа! А, какво по-добро място може да има за една студена лимонада с много лед и ароматни листенца мента. Пропускаме ли нещо? Да, традиционната сламка. Даваме ли си сметка, че на тази сламка, която използваме само няколко минути, ще ѝ бъдат необходими стотици години, за да се разгради? Надали. Но хубавата новина е, че светът непрекъснато се променя. През март т.г. Европейският парламент подкрепи нов закон, който забранява пластмасови изделия, предназначени за еднократна употреба, като чинии, прибори, сламки, бъркалки и клечки за уши. Забраната трябва да влезе в сила до края на 2021 г.Henkel е част от това развитие и работи усилено с производителите и доставчиците на оборудване за подобряване на резултатите при производството на хартиени сламки. Решенията се създават заедно с потребителите, за да се гарантира, че първата напитка е толкова добра, колкото и последната“, коментираха за Инженер.bg от Хенкел България, Лепилни технологии.

 

Натискът за намиране на алтернативни материали за производството на предмети от бита става все по-силен. Във все повече ресторанти по света напитките се сервират с хартиени сламки. Тенденцията е ясно изразена и търсенето на тези изделия все повече се увеличава. Производителите на подобни артикули трябва да променят технологичния процес с нов, който да се характеризира с устойчивост и ефективност.


В този процес лепилото за хартиените сламки играе важна роля. То трябва да отговаря на санитарните разпоредби за директен контакт с храните и да поддържа изделието твърдо, докато се използва.Лепилата за хартиените сламки се усъвършенстват, за да посрещнат предизвикателството


Henkel предлага набор от лепила за хартиени сламки, за да подпомогне производството на устойчиви алтернативни изделия. Обикновено сламките са от три слоя хартия, между които има малко количество лепило. „AQUENCE, серията лепила за хартиени сламки на водна основа на Henkel, е създадена с оглед удовлетворяване изискванията на потребителите. Лепилата представляват решение, което е безопасно за храните и се задържа през цялото време, докато се използва сламката. Независимо дали отпивате лимонада на верандата си или газирано питие в местното кафене, лепилата за хартиени сламки на Henkel ви гарантират надеждно изделие, с което да се насладите на напитката си“, разказаха от Хенкел България, направление Лепилни технологии.Решения за променящите се нужди на потребителите


„Изискванията на потребителите непрекъснато се променят, като удобството на използване е само едно от тях. Хората все повече осъзнават своя избор и отдават предпочитания на по-устойчиви варианти на производство“, продължават с коментара си от Хенкел България. Такава е и най-новата тенденция за преминаване към използването на сламки, които не са произведени от пластмаса. Изследванията показват, че ежедневно в света се използват над 500 милиона сламки. Изработени от полипропилен, пластмасовите сламки могат да бъдат рециклирани, но въпреки това тази пластмаса от тип 5 не се приема от повечето програми за разделно събиране на отпадъци. Тези статистики и по-доброто разбиране на трайните ефекти от използването на пластмасовите сламки налагат компаниите да се върнат към използването на хартиените сламки.


За ползите от използването на хартиени сламки


Някога хартиените сламки са можели да бъдат намерени във всеки ресторант или сладкарница. Сламките, изработени от хартия, издържат по време на хранене и веднъж изхвърлени, те се разграждат много по-бързо от пластмасата, с по-малко въздействие върху околната среда.

 

 

Хартиените сламки се произвеждат така, че да издържат потопени в течност в продължение на 1 час или повече. Това налага лепилото и хартиеният субстрат да останат непокътнати, докато са потопени. Хартиените сламки са биоразградими.


„Лепилата AQUENCE на Henkel са проектирани за разнообразни производствени условия и осигуряват надеждност и качество на продуктите“, коментираха в заключение от Хенкел България, Лепилни технологии.


Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Хенкел България, Лепилни технологии, Henkel Adhesive Technologies, pixabay.com

Новини

 • Хидро-Хикс България: Решенията на Eurowater намаляват корозията в системите за централно отопление

  Хидро-Хикс България: Решенията на Eurowater намаляват корозията в системите за централно отопление

  Защо е важно водата за централно отопление да се деминерализира и деаeрира? За експертен коментар по темата Инженер.bg се обърна към фирма Хидро-Хикс-България, която е утвърден доставчик на решения за третиране на индустриални води. „Често срещано твърдение е, че при проверка на тръбите за централно отопление корозия има, но отвън навътре. Това обаче понякога е заблуждаващо“, заявиха специалистите от българската компания. Ето защо ще разгледаме проблема по-подробно.

 • Серията контролни шкафове Hygienic Design на Rittal покрива и най-строгите санитарни норми в ХВП

  Серията контролни шкафове Hygienic Design на Rittal покрива и най-строгите санитарни норми в ХВП

  За откритите технологични процеси в хранително-вкусовата промишленост не е достатъчно само корпусите на използваните решения да бъдат от неръждаема стомана. „За осигуряване на оптимални технологични процеси са необходими комплексни решения, които Rittal предлага със серията устройства HD. От корпусите до електроразпределението и контрола на микроклимата – всичко е в перфектно съответствие със санитарните норми“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на Rittal.

 • Моделиране на перспективите в отношенията с доставчиците чрез платформата Vector от Алвекта

  Моделиране на перспективите в отношенията с доставчиците чрез платформата Vector от Алвекта

  Организацията на отношенията с доставчиците е от съществена важност за гладкото протичане на всички процеси в едно индустриално предприятие и за постигане на планираните бизнес резултати. Но как точно да направим тази организация по най-добрия начин и на какъв тип решение да се спрем? Ние от екипа на Инженер.bg, заедно с българското дружество Алвекта, което предлага информационни услуги в тази област, ще ви представим няколко причини да се спрете на SaaS решението Vector.

Интервю

 • Инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс: Мечтая екипът ни да създаде перфектното иновативно решение

  Инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс: Мечтая екипът ни да създаде перфектното иновативно решение

  „Шансът винаги е в полза на подготвения ум“. Думите са на Луи Пастьор, но пасват идеално, когато в 4-ти клас на въпроса „Какъв искаш да станеш?“, отговориш „Инженер“. Така, след като години по-късно можеш да се гордееш със своя 35-годишен стаж като инженер, съдбата изглежда като добре начертан и обмислен път. Такава е професионалната история на инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс, който днес е гост в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“. Вижте какво още сподели той пред екипа ни.