Статии

Шест съвета как да откриеш мечтаната работа чрез Инженерна борса на Борса.bg

28.10.2019 г.


Ти си студент или вече си завършил своето професионално техническо образование – средноспециално или висше? Упорито търсиш възможности за кариерно развитие? А знаеш ли, че в специализираната търсачка за инженерни кадри, обучения и технически решения Борса.bg те очакват стотици възможности за обучение, стаж и работа? Представяме ти шест съвета как да намериш мечтаната работа чрез приложението ни Борса.bg. Да видим...

 


Съвет 1: Регистрирай се като „Търсещ работа“

 

Дай възможност на работодателите да те намерят сами! Регистрирай се безплатно в специализираното приложение като „Търсещ работа“! Профилът ти е твоята визитна картичка, така че не забравяй да го попълниш прилежно. Не забравяй да качиш и твоята актуална автобиография (CV)! Готово! Вече си една стъпка по-близо до мечтаната работа!

 

Можеш да направиш своята регистрация ТУК.

 

Съвет 2: Следи обявите в търсачката всеки ден

 

Екипът ни актуализира обявите за работа и стаж ежедневно. Следи ги, кандидатствай по желаната от теб позиция и бъди сред първите кандидати! Да си първи винаги носи предимство. За твое улеснение можеш да използваш специализираната търсачка и да зададеш желаните от теб критерии (локация, тип заетост, образование, квалификация, фирма и заплата).

 

Можеш да следиш обявите ТУК.

 

Съвет 3. Следи специализирания ни бюлетин с обяви

 

Ако си от типа хора, които не обичат да се ровят с часове в сайтовете, търсейки информация, имаме супер възможност за теб! През седмица екипът ни изпраща Бюлетин с актуалните вакантни позиции в утвърдени технически компании. Следи го! Може би мечтаната работа се крие точно там...

 

Можеш да се абонираш за Бюлетина ТУК.

 

Съвет 4. Бъди проактивен

 

Харесваш дадена компания и мечтаеш да работиш в нея? Тогава не чакай да видиш обява за работа с желаната от теб позиция! Бъди проактивен и изпрати своето CV директно на HR отдела на компанията! В микросайтовете в Инженерингова борса на Борса.bg можеш да намериш богата информация за дейността на стотици утвърдени технически компании, както и техни контакти. За твое улеснение тук също е разработена търсачка, в която можеш да търсиш по избраните от теб критерии.

 

Можеш да разгледаш компаниите в Инженерингова борса ТУК.

 

Съвет 5. Чети рубриките „HR новини“ и „Академични новини“

 

Не забравяй максимата „Знанието е сила!“ Чети рубриките „HR новини“ и „Академични новини“, в които ежедневно публикуваме актуални възможности за обучение, квалификация и преквалификация, за новооткрити работни места и различни програми за професионално и личностно развитие.

 

Можеш да следиш рубриката „HR новини“ ТУК.

 

Рубриката „Академични новини“ ще откриеш ТУК.

 

Съвет 6. Не спирай да учиш

 

Човек се учи, докато е жив, или казано с други думи, за да си успешен трябва да учиш цял живот. Независимо дали се учиш да готвиш „Мусака“, да говориш чужд език, да работиш с нова компютърна програма, да управляваш нова машина или да започнеш свой бизнес, всяко ново знание повишава увереността, компетенциите и конкурентоспособността ни на пазара на труда. Не спирай да учиш и да придобиваш нови умения! Усилията ти рано или късно ще бъдат възнаградени и ще ти помогнат ефективно да се справиш с всяко предизвикателство в живота.

 

Актуални възможности за обучение и повишаване на квалификацията можеш да намериш в Календар „Обучения“ в Академична борса на Борса.bg ТУК.

 


Всички ние можем да мечтаем и да си представяме как постигаме целите си, но малцина са онези, които успяват да превърнат целите в действия, а мечтите – в реалност. Надяваме се с тези шест кратки съвета да сме те накарали да погледнеш в перспектива и да сме те доближили поне малко до успешната реализация в техническия бранш!

 

Ще си позволим да завършим с една вдъхновяваща мисъл на Джордж Бърнард Шоу, а именно „Хората, които прогресират в този свят, са онези, които се събуждат и виждат обстоятелствата, които искат, и ако не могат да видят такива, ги създават.“

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg, pixabay.com

Новини

 • Теглоизмервателна техника с най-високо качество и прецизност представи Мари-Бентц на МТП Пловдив 2019

  Теглоизмервателна техника с най-високо качество и прецизност представи Мари-Бентц на МТП Пловдив 2019

  На Международния технически панаир в Пловдив участие взе и специализираната фирма в производството, вноса и износа на електронни, платформени, кранови и автомобилни везни, Мари-Бентц. Дружеството представи технологични решения, предназначени за разнообразни индустрии. „Радваме се, че успяхме да се срещнем с нашите партньори и клиенти по време на изложението и да им представим подходящи за специфичните им нужди алтернативи“, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц.

 • П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

  П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

  Новост в миксерите за отпадъчни води от немската компания Homa! Инженерите ѝ разработиха нов модел устройство, което, благодарение на оптимизираната си втулка на витлото, свежда до минимум зоните на мъртъв поток и предотвратява запушване. „В своята серия миксери HRS производителят се фокусира върху способността на хидравличната система да издържа на влакнести елементи, като едновременно с това са гарантирани и постоянни характеристики на работа“, коментираха от П и М Груп.

 • R&M представи успешни Lean практики в своята дейност по време на специално събитие

  R&M представи успешни Lean практики в своята дейност по време на специално събитие

  Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) е една от организациите, които вече отчитат положителни резултати от интегрирането на иновативни методи в своята дейност. „Започнахме да прилагаме Lean дейности в създаването на решенията ни за изграждане на висококачествени телекомуникационни мрежи. Успешните примери от нашата практика представихме на събитие, на което имахме удоволствието да бъдем домакин“, съобщиха за Инженер.bg от R&M.

Интервю

 • Таня Пейчинова, директор ЧР на TESY: Стимулираме креативността – безценно е да видиш реализирана своя идея!

  Таня Пейчинова, директор ЧР на TESY: Стимулираме креативността – безценно е да видиш реализирана своя идея!

  TESY е един от водещите европейски производители на електрически бойлери, бойлери с индиректно загряване и електрически отоплителни уреди. През последното десетилетие компанията демонстрира бързо развитие като внедрява широка гама от продукти и патентовани технологични решения, които са в пълно съответствие със съвременните изисквания за енергийна ефективност и с тези, регулиращи опазването на околната среда. TESY е сред най-добрите примери за българско предприятие.