Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Шест съвета как да откриеш мечтаната работа чрез Инженерна борса на Борса.bg

28.10.2019 г.


Ти си студент или вече си завършил своето професионално техническо образование – средноспециално или висше? Упорито търсиш възможности за кариерно развитие? А знаеш ли, че в специализираната търсачка за инженерни кадри, обучения и технически решения Борса.bg те очакват стотици възможности за обучение, стаж и работа? Представяме ти шест съвета как да намериш мечтаната работа чрез приложението ни Борса.bg. Да видим...

 


Съвет 1: Регистрирай се като „Търсещ работа“

 

Дай възможност на работодателите да те намерят сами! Регистрирай се безплатно в специализираното приложение като „Търсещ работа“! Профилът ти е твоята визитна картичка, така че не забравяй да го попълниш прилежно. Не забравяй да качиш и твоята актуална автобиография (CV)! Готово! Вече си една стъпка по-близо до мечтаната работа!

 

Можеш да направиш своята регистрация ТУК.

 

Съвет 2: Следи обявите в търсачката всеки ден

 

Екипът ни актуализира обявите за работа и стаж ежедневно. Следи ги, кандидатствай по желаната от теб позиция и бъди сред първите кандидати! Да си първи винаги носи предимство. За твое улеснение можеш да използваш специализираната търсачка и да зададеш желаните от теб критерии (локация, тип заетост, образование, квалификация, фирма и заплата).

 

Можеш да следиш обявите ТУК.

 

Съвет 3. Следи специализирания ни бюлетин с обяви

 

Ако си от типа хора, които не обичат да се ровят с часове в сайтовете, търсейки информация, имаме супер възможност за теб! През седмица екипът ни изпраща Бюлетин с актуалните вакантни позиции в утвърдени технически компании. Следи го! Може би мечтаната работа се крие точно там...

 

Можеш да се абонираш за Бюлетина ТУК.

 

Съвет 4. Бъди проактивен

 

Харесваш дадена компания и мечтаеш да работиш в нея? Тогава не чакай да видиш обява за работа с желаната от теб позиция! Бъди проактивен и изпрати своето CV директно на HR отдела на компанията! В микросайтовете в Инженерингова борса на Борса.bg можеш да намериш богата информация за дейността на стотици утвърдени технически компании, както и техни контакти. За твое улеснение тук също е разработена търсачка, в която можеш да търсиш по избраните от теб критерии.

 

Можеш да разгледаш компаниите в Инженерингова борса ТУК.

 

Съвет 5. Чети рубриките „HR новини“ и „Академични новини“

 

Не забравяй максимата „Знанието е сила!“ Чети рубриките „HR новини“ и „Академични новини“, в които ежедневно публикуваме актуални възможности за обучение, квалификация и преквалификация, за новооткрити работни места и различни програми за професионално и личностно развитие.

 

Можеш да следиш рубриката „HR новини“ ТУК.

 

Рубриката „Академични новини“ ще откриеш ТУК.

 

Съвет 6. Не спирай да учиш

 

Човек се учи, докато е жив, или казано с други думи, за да си успешен трябва да учиш цял живот. Независимо дали се учиш да готвиш „Мусака“, да говориш чужд език, да работиш с нова компютърна програма, да управляваш нова машина или да започнеш свой бизнес, всяко ново знание повишава увереността, компетенциите и конкурентоспособността ни на пазара на труда. Не спирай да учиш и да придобиваш нови умения! Усилията ти рано или късно ще бъдат възнаградени и ще ти помогнат ефективно да се справиш с всяко предизвикателство в живота.

 

Актуални възможности за обучение и повишаване на квалификацията можеш да намериш в Календар „Обучения“ в Академична борса на Борса.bg ТУК.

 


Всички ние можем да мечтаем и да си представяме как постигаме целите си, но малцина са онези, които успяват да превърнат целите в действия, а мечтите – в реалност. Надяваме се с тези шест кратки съвета да сме те накарали да погледнеш в перспектива и да сме те доближили поне малко до успешната реализация в техническия бранш!

 

Ще си позволим да завършим с една вдъхновяваща мисъл на Джордж Бърнард Шоу, а именно „Хората, които прогресират в този свят, са онези, които се събуждат и виждат обстоятелствата, които искат, и ако не могат да видят такива, ги създават.“

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg, pixabay.com

Новини

 • Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Разработвайки машините OPM250L и OPM350L, които съчетават в себе си 3D принтер и високоскоростна фреза, японската компания Sodick предостави на потребителите завършено технологично решение тип „всичко в едно“. „Серията OPM включва иновативни производствени системи, способни да създават метални шприцформи за отливки от пластмаса, състоящи се само от една част, като съществено променя начина на тяхното производство“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул.

 • AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  Термопомпените системи могат ефективно да осигурят както отопление, така и битова гореща вода (БГВ). За да задоволи нуждите от висококачествено решение и в тази пазарна ниша, доказаният български производител на отоплителна техника Теси включи в продуктовото си портфолио специални модели, разработени именно за това конкретно приложение. AquaThermica e термопомпен бойлер от тип „въздух-вода“ с възможност за работа с възобновяеми източници на енергия.

 • ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  Импулсните релета с функция „памет” се използват за управление на различно оборудване чрез импулсни сигнали. Те намират приложение в промишлеността, при автоматизация на процесите, а също така и в битови електрически инсталации. „Релетата са с модулен дизайн за монтаж върху DIN шина. Предлагат се в две изпълнения: за универсално захранване от 12 V до 240 VAC/DC и за монофазно захранване 230 VAC”, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на утвърдения производител на електрооборудване ETI Elektroelement.

Интервю

 • Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  „Никога не съм съжалявала за избора си да стана инженер. Техническото обучение ми даде точен и прецизен поглед. Също така ме научи да разсъждавам логически и взаимосвързано“, коментира пред Инженер.bg една дама, която държи на думата си и обича да следва „случайностите на съдбата – Цветелина Чобанова от Юроком 2000. А какви са били детските ѝ мечти и как духът на тийнейджър-бунтар я е накарал все пак да избере Техническия университет, можете да научите в днешния материал.