Статии

Тихерт – компанията, която произвежда инструменталната екипировка за всички нови изделия на Херти

08.01.2020 г.


Началото на Херти АД е поставено през 1993 г. с една машина, произвеждаща два размера алуминиеви капачки. Днес компанията произвежда годишно над 1 милиард изделия, които се използват за затваряне на почти всички съществуващи видове бутилки. „През 2007 г. техническата дирекция към Херти е обособена в дъщерното дружество Тихерт ЕАД, чийто предмет на дейност включва проектиране, производство и ремонт на инструментална екипировка. Освен със съвместната си работа с Херти, фирма Тихерт предлага конструиране, изработване и монтаж на системи и средства за автоматизация, машини и технологични процеси“, коментираха за Инженер.bg от Тихерт.„Тихерт е наследник на добри традиции и на доказан опит в областта на проектирането и разработването на инструментална екипировка и нестандартно оборудване. Компанията е специализирана в конструирането и производството на шприцформи, щанци, пресформи за гума, пресформи за леене на алуминий, бластформи, резервни части и детайли“, допълниха от Тихерт.


Отделите в компанията са специализирани в няколко направления:


Конструктивен отдел


Висококвалифицираните специалисти от конструктивния отдел на Тихерт гарантират проектиране на инструментална екипировка, машини, нестандартно оборудване и инженеринг в пълно съответствие с изискванията на клиента за конкретното приложение.Отдел Автоматизация


Специалистите от отдел Автоматизация са спечелили доверието на многобройните клиенти. Във време на все по-широко навлизане на автоматизацията на производството, от изключителна важност е високото качество и надеждност на проектите, което Тихерт доказва непрекъснато.


Отдел „Ремонт и инструментално производство“


Тихерт предлага и услуги като механична обработка на детайли чрез струговане, фрезоване, обработка на координатна машина и високопроизводителен обработващ център, шлифоване, полиране и други операции. Освен това компанията разполага с машини за обемна и нишкова ерозия. Качеството на произведената инструментална екипировка и механични детайли се контролира непрекъснато чрез най-съвременни технологии и изпитвателни стендове.„Нашата мисия е да удовлетворяваме потребностите на нашите клиенти и партньори с висококачествени продукти и решения. Здравото партньорство, взаимното доверие и професионалният подход към всеки един проект ни дават увереност в пътя ни напред към новите предизвикателства и технологии на утрешния ден“, заявиха в заключение от Тихерт.Повече информация за Тихерт ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Тихерт

Новини

 • Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  В много промишлени процеси, изискващи охлаждане на газови бутилки, потискане на изпаренията или впръскване на химикали, е необходимо да се използват дюзи с въздушна пулверизация. Двуфазните дюзи на PNR от серията MF са проектирани специално за подобряване ефективността на производствените процеси с намалена консумация на енергия и нисък риск от запушване. Специалната геометрия на дюзите с въздушна пулверизация MF осигурява равномерен модел на разпръскване.

 • Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Parker Hannifin е утвърден световен производител на фитинги и принадлежност за системи за компресиран въздух. Тя предлага различни видове бързоразделители, които намират приложение във всички отрасли, в които се налага присъединяване и изключване на тръбопроводи за пневматични и хидравлични системи. Parker създаде нова серия KP към продуктовата гама Rectus, която включва бързоразделители, съвместими с основните профили, използвани в Европа.

 • Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Компанията Rockwell Automation разшири продуктовата линия Allen-Bradley ControlLogix с нови контролери ControlLogix® 5580 с цел увеличаване производителността на системните решения и в отговор на нарастващите изисквания към интелигентните производствени машини и оборудване. Новите контролери ControlLogix 5580 са с 45% по-голям потенциал за използване в различни приложения и имат вграден Ethernet порт 1 Gb за поддръжка на високотехнологични I/O процеси и обмен на данни.

Интервю

 • Д-р Самуил Бенатов: „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“

  Д-р Самуил Бенатов: „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“

  Какво не знаем за издаването на патенти и какви са нагласите на българския бизнес в това отношение? Тези и още любопитни въпроси дискутирахме с д-р Самуил Бенатов, съсобственик на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“. След като вече систематизирахме процедурата по издаване на патент или полезен модел заедно, той сподели още важни подробности по темата. „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“, коментира г-н Бенатов.