Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Тихерт: Имате нужда от шприцформи – обърнете се към нас!

14.03.2019 г.


За да се изработи един детайл от пластмаса трябва да се вземат предвид много фактори, които зависят основно от приложението му. Освен функционалните и конструктивните въпроси, важна роля има и начинът на производство на самата част. „Шприцформите са инструменти, използвани за производство на пластмасови изделия чрез леене под налягане. Повечето от тях са от закалена стомана, алуминий и/или берилиева сплав. Нашата компания предлага производство на шприцформи, бластформи, пресформи за гума и пресформи за леене на алуминий“, информираха за Инженер.bg от фирма Тихерт, утвърден български производител на инструменталната екипировка, наследник на бившата Техническа дирекция от структурата на доказания производител на изделия за затваряне на различни видове бутилки Херти АД.Изборът на материал на формата за леене под налягане е въпрос на рентабилност. Матриците от стомана обикновено са по-скъпи, но за сметка на това имат по-дълъг експлоатационен живот. Матриците от закалена стомана се износват по-бързо и най-често се използват за производство на малки серии или пък за изделия с големи габаритни размери. Алуминиевите шприцформи са сравнително по-евтини, а когато се използва алуминий от по-висок клас като QC-7 и QC-10 (б.ред. прилаган в авиационната промишленост) и модерно компютъризирано производствено оборудване, те могат да бъдат рентабилно решение за производство на стотици хиляди части. Алуминиевите шприцформи осигуряват по-бърз производствен цикъл поради по-добрата топлопроводност. Берилиевите сплави се използват при производството на шприцформи за процеси, които изискват бързо отвеждане на топлината или области, в които се наблюдава най-голямо отделяне на топлина от срязващи напрежения.Тихерт ЕАД е специлизирана в проектирането, производството и ремонта на инструментална екипировка, и по-специално на шприцформи за леене под налягане.В портфолиото ѝ фигурират:

 •  - Многогнездна матрица;

 •  - Шприцформи с две развивания;

 •  - Шприцформи за кутии;

 •  - Шприцформи за минатюрни детайли;

 •  - Шприцформи за ароматизатори за кола;

 •  - Шприцформи за дръжки за бутилки;

 •  - Шприцформи за тънкостенни капачки;

 •  - Шприцформи за мерителни чашки;

 •  - Шприцформи за чашки за сладолед;

 •  - Шприцформи за дозатори;

 •  - Шприцформи за капачки;

 •  - Шприцформи за капачки за хемодиализатор;

 •  - Шприцформи за тяло на хемодиализатор;

 •  - Шприцформи за дръжка на електроинструмент и много други шприцформи.Повече информация за Тихерт ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Тихерт

Новини

 • Индустриален сервиз: Предлагаме решения за комплексна индустриална автоматизация, инженеринг и сервиз на различни системи

  Индустриален сервиз: Предлагаме решения за комплексна индустриална автоматизация, инженеринг и сервиз на различни системи

  Доказаното българско дружество Индустриален сервиз специализира своята дейност в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. „Нашият екип разполага с дългогодишен опит в инженеринга и сервиза на аварийно електрозахранване, непрекъсваеми токозахранващи системи, както и на токоизправители за стационарно приложение“, коментираха за Инженер.bg специалистите от българската фирма.

 • БулЕлектрик Груп: Ключове и контакти Céliane на Legrand – царствено съчетание на форми, функции и цветове

  БулЕлектрик Груп: Ключове и контакти Céliane на Legrand – царствено съчетание на форми, функции и цветове

  Пуснете удобството, красотата и уюта в своя дом и се насладете на нови емоции! Благодарение на завладяващата серия ключове и контакти Céliane на глобалния лидер в изграждането на електрически и цифрови сградни инфраструктури Legrand и БулЕлектрик Груп, дистрибутор и инженерингов партньор на компанията за българския пазар! Продуктите Céliane са комбинация от две перфектни форми: правоъгълна и кръгла със стилен графичен и функционален дизайн.

 • Лагери и динамични системи за движение от Schaeffler за автоматизация чрез роботи

  Лагери и динамични системи за движение от Schaeffler за автоматизация чрез роботи

  Промишлените роботи се утвърдиха като ефективно средство за автоматизация на разнообразна палитра от задачи за машинна обработка и манипулиращи операции. Напредъкът в тази посока набира все по-голяма скорост благодарение на увеличаването на производителността и свързаното с това понижение на разходите по придобиване и на техническия прогрес, свързан със здравината и допустимите натоварвания. Schaeffler е в състояние да предложи лагери за всяка работна става на роботите. Тези решения са рентабилни, динамични и прецизни.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.