Статии

Тихерт: Имате нужда от шприцформи – обърнете се към нас!

14.03.2019 г.


За да се изработи един детайл от пластмаса трябва да се вземат предвид много фактори, които зависят основно от приложението му. Освен функционалните и конструктивните въпроси, важна роля има и начинът на производство на самата част. „Шприцформите са инструменти, използвани за производство на пластмасови изделия чрез леене под налягане. Повечето от тях са от закалена стомана, алуминий и/или берилиева сплав. Нашата компания предлага производство на шприцформи, бластформи, пресформи за гума и пресформи за леене на алуминий“, информираха за Инженер.bg от фирма Тихерт, утвърден български производител на инструменталната екипировка, наследник на бившата Техническа дирекция от структурата на доказания производител на изделия за затваряне на различни видове бутилки Херти АД.Изборът на материал на формата за леене под налягане е въпрос на рентабилност. Матриците от стомана обикновено са по-скъпи, но за сметка на това имат по-дълъг експлоатационен живот. Матриците от закалена стомана се износват по-бързо и най-често се използват за производство на малки серии или пък за изделия с големи габаритни размери. Алуминиевите шприцформи са сравнително по-евтини, а когато се използва алуминий от по-висок клас като QC-7 и QC-10 (б.ред. прилаган в авиационната промишленост) и модерно компютъризирано производствено оборудване, те могат да бъдат рентабилно решение за производство на стотици хиляди части. Алуминиевите шприцформи осигуряват по-бърз производствен цикъл поради по-добрата топлопроводност. Берилиевите сплави се използват при производството на шприцформи за процеси, които изискват бързо отвеждане на топлината или области, в които се наблюдава най-голямо отделяне на топлина от срязващи напрежения.Тихерт ЕАД е специлизирана в проектирането, производството и ремонта на инструментална екипировка, и по-специално на шприцформи за леене под налягане.В портфолиото ѝ фигурират:

 •  - Многогнездна матрица;

 •  - Шприцформи с две развивания;

 •  - Шприцформи за кутии;

 •  - Шприцформи за минатюрни детайли;

 •  - Шприцформи за ароматизатори за кола;

 •  - Шприцформи за дръжки за бутилки;

 •  - Шприцформи за тънкостенни капачки;

 •  - Шприцформи за мерителни чашки;

 •  - Шприцформи за чашки за сладолед;

 •  - Шприцформи за дозатори;

 •  - Шприцформи за капачки;

 •  - Шприцформи за капачки за хемодиализатор;

 •  - Шприцформи за тяло на хемодиализатор;

 •  - Шприцформи за дръжка на електроинструмент и много други шприцформи.Повече информация за Тихерт ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Тихерт

Новини

 • Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Новата серия климатични системи Samsung Wall Mount e иновативно решение, подходящо за всеки дом и офис. Уникалният им триъгълен дизайн позволява използването на по-голям вентилатор, по-широка решетка за засмукване и по-голяма повърхност на подаване на въздуха. Тези характеристики, заедно с допълнителните V-ножове, позволяват въздухът да се изхвърля по-далеч. Голямата далекобойност осигурява по-добро и равномерно пренасяне на топлината през зимата и студа през лятото, споделиха от Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  Русия ще бъде партньор на тазгодишния Международен технически панаир, който ще се проведе от 23 до 28 септември в гр. Пловдив, потвърдиха за Инженер.bg организаторите на изложението. Руската държава заема почетната четвърта позиция сред търговските партньори на Европейския съюз. Атрактивни за гостите на мащабния технически форум в Пловдив са новаторските високотехнологични решения, представени от руски фирми, университети и научни институти.

 • Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Продължаваме с добрите новини! Софийската професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ вече е сред партньорите на Инженер.БГ. Училището е поредната професионална гимназия, която се включва с микросайт в Академична борса на Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим и да помагаме на младите хора в България да получат по-качествено и конкурентно техническо образование!

Интервю

 • Инж. Владимир Марков: Професионалният ми път се разделя на два етапа – преди и в Айгер

  Инж. Владимир Марков: Професионалният ми път се разделя на два етапа – преди и в Айгер

  Възможно ли е да обиколиш почти целия свят в ролята не на пътешественик, а на инженер? Да видиш райски кътчета с бистри води, плажове от златен прах и екзотични създания на природата? И всичко това в работно време. Да, напълно е реалистично, ако работиш в Айгер Инженеринг. Днес в рубриката „Един работен ден на...“ ви срещаме с инж. Владимир Марков, за да ви разкаже как благодарение на работата си като ръководител на отдел „Сервиз клиенти“ е стъпил на цели 5 континента.