Статии

Тихерт: Имате нужда от шприцформи – обърнете се към нас!

14.03.2019 г.


За да се изработи един детайл от пластмаса трябва да се вземат предвид много фактори, които зависят основно от приложението му. Освен функционалните и конструктивните въпроси, важна роля има и начинът на производство на самата част. „Шприцформите са инструменти, използвани за производство на пластмасови изделия чрез леене под налягане. Повечето от тях са от закалена стомана, алуминий и/или берилиева сплав. Нашата компания предлага производство на шприцформи, бластформи, пресформи за гума и пресформи за леене на алуминий“, информираха за Инженер.bg от фирма Тихерт, утвърден български производител на инструменталната екипировка, наследник на бившата Техническа дирекция от структурата на доказания производител на изделия за затваряне на различни видове бутилки Херти АД.Изборът на материал на формата за леене под налягане е въпрос на рентабилност. Матриците от стомана обикновено са по-скъпи, но за сметка на това имат по-дълъг експлоатационен живот. Матриците от закалена стомана се износват по-бързо и най-често се използват за производство на малки серии или пък за изделия с големи габаритни размери. Алуминиевите шприцформи са сравнително по-евтини, а когато се използва алуминий от по-висок клас като QC-7 и QC-10 (б.ред. прилаган в авиационната промишленост) и модерно компютъризирано производствено оборудване, те могат да бъдат рентабилно решение за производство на стотици хиляди части. Алуминиевите шприцформи осигуряват по-бърз производствен цикъл поради по-добрата топлопроводност. Берилиевите сплави се използват при производството на шприцформи за процеси, които изискват бързо отвеждане на топлината или области, в които се наблюдава най-голямо отделяне на топлина от срязващи напрежения.Тихерт ЕАД е специлизирана в проектирането, производството и ремонта на инструментална екипировка, и по-специално на шприцформи за леене под налягане.В портфолиото ѝ фигурират:

 •  - Многогнездна матрица;

 •  - Шприцформи с две развивания;

 •  - Шприцформи за кутии;

 •  - Шприцформи за минатюрни детайли;

 •  - Шприцформи за ароматизатори за кола;

 •  - Шприцформи за дръжки за бутилки;

 •  - Шприцформи за тънкостенни капачки;

 •  - Шприцформи за мерителни чашки;

 •  - Шприцформи за чашки за сладолед;

 •  - Шприцформи за дозатори;

 •  - Шприцформи за капачки;

 •  - Шприцформи за капачки за хемодиализатор;

 •  - Шприцформи за тяло на хемодиализатор;

 •  - Шприцформи за дръжка на електроинструмент и много други шприцформи.Повече информация за Тихерт ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Тихерт

Новини

 • Софиана: Промишлени манометри MEX5-MEM5 на Baumer за измерване налягане на агресивни газове и течности

  Софиана: Промишлени манометри MEX5-MEM5 на Baumer за измерване налягане на агресивни газове и течности

  Днес Bourdon е една от водещите световни марки за механични измервателни уреди и заедно с други брандове е част от Baumer Group. „Портфолиото на Bourdon предлага различни технологии за измерване на налягане с механични инструменти, като например с бурдонова тръба, диафрагма и капсули, покривайки диапазони на налягане от 0… 4 mbar до 0… 1600 bar. Манометрите MEX5-MEM5 принадлежат към гамата от изделия, предлагани на световния пазар под марката Bourdon“, съобщиха за Инженер.bg от Софиана.

 • iNELS: Обновете стаите в хотела си, за да се чувстват и гостите ви „обновени“ след почивката

  iNELS: Обновете стаите в хотела си, за да се чувстват и гостите ви „обновени“ след почивката

  Съвременните новопостроени хотели „гъмжат“ от най-различни високотехнологични екстри, които привличат посетителите. Но трябва ли да губите редовните си клиенти, които от години ви се доверяват и прекарват почивките си при вас, просто защото все още не разполагате с нови технологии? Отговорът, разбира се, е не, защото от iNELS имат решение за вас. „Hotel Wireless Retrofit (HRESK) се инсталира лесно, бързо и без нужда от основен ремонт,“ заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Вени и Ко от MachTech & InnoTech: Разработваме високопроизводителни складови машини повече от 25 години

  Вени и Ко от MachTech & InnoTech: Разработваме високопроизводителни складови машини повече от 25 години

  Поредното издание на международния технически форум MachTech & InnoTech е вече в историята. Редица утвърдени компании представиха своите последни иновации и решения в помощ на индустрията, а за пета поредна година сред тях бе и българското дружество Вени и Ко. Така че, ако товароподемната техника е брънка от веригата и на вашата дейност, но не сте успели да посетите щанда им по време на MachTech, днес ще ви разкажем кои бяха основните акценти в представянето им.

Интервю

 • Инж. Г. Куфаров: За 15 г. като конструктор в Либхер-Транспортейшън Системс не съм идвал нито ден с нежелание на работа

  Инж. Г. Куфаров: За 15 г. като конструктор в Либхер-Транспортейшън Системс не съм идвал нито ден с нежелание на работа

  Как протича работният ден на един машинен инженер с повече от 15 години професионален опит? Кои са препятствията, които се изпречват на пътя му, и как ги преодолява? Ако сте любопитни да научите отговорите на тези въпроси, точно като нас от Инженер.bg, то днешният материал е точно за вас! За нас е огромно удоволствие да стартираме нашата най-нова рубрика „Един работен ден на...“ именно с инж. Георги Куфаров от Либхер-Транспортейшън Системс Марица. Вижте какво разказа той.