Роботизация, 3D принтиране и машини за металооблаботване – това е светът на изложение MachTech & InnoTech Еxpo 2019 Форумът разкрива потенциала на индустриалните технологии от 15 до 18 април в Интер Експо Център, София.

Статии

Тихерт: Имате нужда от шприцформи – обърнете се към нас!

14.03.2019 г.


За да се изработи един детайл от пластмаса трябва да се вземат предвид много фактори, които зависят основно от приложението му. Освен функционалните и конструктивните въпроси, важна роля има и начинът на производство на самата част. „Шприцформите са инструменти, използвани за производство на пластмасови изделия чрез леене под налягане. Повечето от тях са от закалена стомана, алуминий и/или берилиева сплав. Нашата компания предлага производство на шприцформи, бластформи, пресформи за гума и пресформи за леене на алуминий“, информираха за Инженер.bg от фирма Тихерт, утвърден български производител на инструменталната екипировка, наследник на бившата Техническа дирекция от структурата на доказания производител на изделия за затваряне на различни видове бутилки Херти АД.Изборът на материал на формата за леене под налягане е въпрос на рентабилност. Матриците от стомана обикновено са по-скъпи, но за сметка на това имат по-дълъг експлоатационен живот. Матриците от закалена стомана се износват по-бързо и най-често се използват за производство на малки серии или пък за изделия с големи габаритни размери. Алуминиевите шприцформи са сравнително по-евтини, а когато се използва алуминий от по-висок клас като QC-7 и QC-10 (б.ред. прилаган в авиационната промишленост) и модерно компютъризирано производствено оборудване, те могат да бъдат рентабилно решение за производство на стотици хиляди части. Алуминиевите шприцформи осигуряват по-бърз производствен цикъл поради по-добрата топлопроводност. Берилиевите сплави се използват при производството на шприцформи за процеси, които изискват бързо отвеждане на топлината или области, в които се наблюдава най-голямо отделяне на топлина от срязващи напрежения.Тихерт ЕАД е специлизирана в проектирането, производството и ремонта на инструментална екипировка, и по-специално на шприцформи за леене под налягане.В портфолиото ѝ фигурират:

 •  - Многогнездна матрица;

 •  - Шприцформи с две развивания;

 •  - Шприцформи за кутии;

 •  - Шприцформи за минатюрни детайли;

 •  - Шприцформи за ароматизатори за кола;

 •  - Шприцформи за дръжки за бутилки;

 •  - Шприцформи за тънкостенни капачки;

 •  - Шприцформи за мерителни чашки;

 •  - Шприцформи за чашки за сладолед;

 •  - Шприцформи за дозатори;

 •  - Шприцформи за капачки;

 •  - Шприцформи за капачки за хемодиализатор;

 •  - Шприцформи за тяло на хемодиализатор;

 •  - Шприцформи за дръжка на електроинструмент и много други шприцформи.Повече информация за Тихерт ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Тихерт

Новини

 • Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Серията климатици Nocria X на утвърдената марка Fujitsu General преобръща представите за кондициониране на въздуха. „Първият в света климатик с уникалната технология Dual Blaster е снабден с два допълнителни странични вентилатора. Това нестандартно конструктивно решение позволява да се постигне близко до идеалното разпределение на температурата на въздуха в помещението“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, дистрибутор на Fujitsu General за България на климатици с бранда General.

 • БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  Компанията Leroy-Somer, която е част от групата Nidec, пусна на пазара нова серия високоскоростни водозащитени асинхронни електродвигатели PLSES 4500, специално разработени за промишлени хладилни инсталации. „Покривайки изискванията на професионалните потребители в областта на хладилната техника PLSES 4500 осигуряват намаляване на консумираната електроенергия и експлоатационните разходи с до 30%“, информираха за Инженер.bg от БЛС Автоматизация.

 • Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Испанската компания Ayerbe Industrial De Motores разработва и предлага спомагателни генератори за фотоволтаични системи. „Производството на енергия от подобни системи нараства стремително и се очаква рязко увеличаване на техния дял през следващото десетилетие. Затова Ayerbe проектира специални кабини за хибридни генераторни агрегати, в които да разположи батериите и инвертора, ако това се налага“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг.

Интервю

 • Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Какво се случва, когато се повреди машина в завод на международен производводител на автомобилни компоненти? Каква е ролята на сервизния инженер и доколко неговата работа оказва влияние върху цялостния производствен процес? Коментар по темата пред Инженер.bg направи инж. Тодор Буров, ръководител на отдел „Поддръжка“ в Магна Пауъртрейн Пловдив. Три машини Robodrill D21LiA5 на FANUC са сред най-новите инвестиции в производствено оборудване на завода.