Статии

Семейни традиции, постоянство и амбициозни служители – ключът към успеха на Костал България Аутомотив

20.02.2019 г.


Основана през 1912 г., Kostal е компания-лидер в производството на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия. Над 100-годишната история на фирмата оставя ясен отпечатък върху целия бранш. Международното дружество отваря врати за първи път в град Люденшайд, Германия, като и до днес има седалище в немския град. Компанията е основана от Леополд Костал, родом от Мнихово Храдище, Чехия, и стартира своята дейност като независимо семейно предприятие.


 

Днес структурата на световния лидер се разпростира върху 4 континента, обединявайки дружества в 46 локации, позиционирани в 21 държави. Основната мисия на Kostal е да произвежда възможно най-качествен продукт, като обръща специално внимание върху разработката и цялостното тестване на нови решения.

 

Нека се върнем в далечната 1912 г., за да проследим цялостното развитие на компанията.

 

Първоначално, до 1927 г., когато стартира производството на първите части за автомобилната индустрия, фирмата създава електрически изолации. През 1935 г., на 26-годишна възраст, във фирмата постъпва синът на основателя Кърт Костал и насочва производствената дейност към автомобилната индустрия. Три години по-късно започва производството на конектори, използвани в автомобили.

 

През 1972 г. внукът на г-н Леополд Костал влиза в семейната компания. Само на 28 години, Хелмут успява да развие драстично дейността на Kostal. Две години след като е започнал работа във фирмата, амбициозният младеж открива и първия международен клон в Мексико. 1995 е годината, в която дейността на международната група се разделя на четири основни бизнес направления: Автомобилни електрически системи (Automotive Electrical Systems), Индустриална електроника (Industrial Electronics), Тестови технологии (Test Technology – SOMA) и Соларна електроника (Solar Electric).


 

До голяма степен Kostal дължи своя успех и сериозните си позиции на международните пазари на управлението на 4 поколения от семейство Костал. Компанията и до днес продължава да спазва семейните традиции“, коментираха от българското дружество.

 

Андреас Костал е най-младият управител на семейната компания. Той застава начело на бизнеса през януари 2011 г. Два месеца по-късно Kostal стъпва на българския пазар, като е основан клон Костал България в гр. Смолян. През 2016 г. в гр. Пазарджик отваря врати и Костал България Аутомотив.

 

Сега у нас групата оперира с 3 независими дружества – Костал Софиясофт България ЕООД в София, Костал България ЕООД в Смолян и Костал България Аутомотив ЕООД в Пазарджик. Те разработват устройства за управление на различни електро и механични компоненти, които намират приложение в автомобилната индустрия.


 

Ключът към успеха на Kostal се крие не само в над 100-годишната семейна история, но и в мотивираните, знаещи и амбициозни служители на компанията. „Ключов елемент за успеха ни са служителите на фирмата. Затова инвестираме толкова много в тяхното обучение и кариерно развитие”, споделиха за Инженер.bg от Костал България Аутомотив.

 

В световен мащаб над 17 000 служители са част от семейството на Kostal. Ако автомобилната индустрия е страст и за вас, проверете какви са свободните позиции в Костал България Аутомотив ЕООД към момента.

 

Повече информация за Костал България Аутомотив ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Kostal, Костал България Аутомотив

Новини

 • Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Имате помпено оборудване, но искате то да работи по-ефективно? От Аквастарт имат предложение за вас. Честотните преобразуватели Sirio на Italtecnica осигуряват постоянно налягане на водата в системата, като регулират оборотите на помпения двигател, според моментните параметри. Оборудвани с водно охлаждане, тези уреди пестят енергия, а при това са изключителни лесни за експлоатация. Нужно е само да зададете налягането, което ви е необходимо, и помпата започва да работи оптимално.

 • Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  SpaceCAD обяви специално ценово предложение за български производители на доказания софтеур Siemens NX CAM. Предложението включва NX CAM за програмиране и управление на 3 оси, струг, ерозия, генератор на постпроцесори и 5-дневно обучение. „Siemens NX CAM предлага множество предимства във високия клас CAM софтуер, но най-общо казано позволява използването на един CAM за всички задачи и CNC машини в едно предприятие“, обявиха от SpaceCAD за Инженер.bg.

 • Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, има нова официална Facebook страница, като елемент от иновативната си концепция за дигитално присъствие. „Заповядайте във Facebook страницата на Bosch Професионални Електроинструменти и Консумативи България (Bosch PTBG). Последвайте ни, за да научавате първи за продуктите, промоциите и офертите от света на Bosch Professional“, приветстват своите фенове от българското дружество.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.