Статии

Хенкел България: Нова гама хибридни лепила Loctite осигурява сила и здравина, обезпечаващи тегленето на влак

25.07.2018 г.


Да разчиташ на лепило, за да теглиш влакова композиция, тежаща 208 тона, със сигурност е доста смело решение. В реална ситуация, такава идея едва ли би хрумнала на някого. Подобна възможност обаче съвсем не е чужда за експертите на Henkel, работещи върху разработването на лепилата с марката Loctite, разказаха за Инженер.bg от Хенкел България. А защо го правят? Защото могат! Как се случва това и кое лепило успява да премине успешно подобно изпитание ще прочетете в следващите редове.


 

За изпълнението на тази задача, експертите на Henkel използват хибридно лепило. „В света на лепилата това означава, че продуктът съчетава свойствата на няколко химически компонента. В конкретния случай това са цианоакрилат и метилметакрилат (ММА), а лепилото се характеризира с най-доброто от двата компонента – висока скорост на втвърдяване - типична за цианоакрилатите, плюс силата и трайността, характерни за ММА”, поясниха от Хенкел България.

 


Използваната конструкция за свързване на локомотива с вагоните е проектирана от инженерите на Хенкел. Тя включва две плочи, върху които, след почистване и шлайфане, се нанася 3 грама универсално структурно лепило Loctite. След втвърдяването му за период от около 60 минути, влаковата композиция е готова за потегляне.

 

„Реализацията на тази идея стана възможна благодарение на прилагането на новаторска технология при разработването на универсалните структурни лепила Loctite”, коментираха от Хенкел България. „Разработените лепила комбинират скоростта на секундните лепила със здравината и издръжливостта на структурните лепила, а гъвкавостта им значително разширява възможните приложения“, допълниха от офиса на компанията у нас.

 

Гамата от универсални структурни лепила на Loctite включва лепилата за конструиране и асемблиране - Loctite HY 4090 и Loctite HY 4080, както и тези с приложение в поддръжката и ремонта на оборудване - Loctite HY 4070 и Loctite HY 4060.

 

Повече информация бихте могли да намерите ТУК.

 

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Хенкел България, Henkel

Новини

 • АкваКом Електроникс: Новият дебитомер на Nivus е разработен за работа с отпадъчни води в открити канали и тръби

  АкваКом Електроникс: Новият дебитомер на Nivus е разработен за работа с отпадъчни води в открити канали и тръби

  Новият дебитомер NivuFlow Mobile 750 на Nivus е разработен специално за работа с отпадъчни води при частично запълнени канали и частично или пълно запълнени тръби, съобщиха за Инженер.bg от фирма Акваком Електроникс, партньор на немския производител у нас. „Иновативните сензори и компактните размери на модела го превръщат в оптимално решение за малки канали“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество, специализирано в инженерингови услуги за ВиК обекти.

 • Специалисти от Сенсата Технолоджис: „Променяме света към по-добро, докато се развиваме лично и професионално“

  Специалисти от Сенсата Технолоджис: „Променяме света към по-добро, докато се развиваме лично и професионално“

  Над 22 000 човека от целия свят работят в Sensata Technologies. Компанията е утвърден лидер в производството на сензори за автомобилната промишленост, като в своята над 100-годишна история е създала производствени и търговски центрове в 13 държави на 4 континента. Как успява да задържи доверените си служители и какви са усещането и стимулът да работиш в международен високотехнологичен холдинг, ще ви разкажем в днешния материал.

 • Мелексис България: Програмата Fresh graduate дава криле на вашата кариера като инженер

  Мелексис България: Програмата Fresh graduate дава криле на вашата кариера като инженер

  Има високотехнологични компании, за които работата е страст, а светът не се изчерпва само със сензори и полупроводници. Такава философия изповядват и специалистите на Melexis. „Ние, в Melexis, вярваме в инженеринга с цел – ето защо притегателен център на дейността ни са както хората, за които работим, така и хората, с които работим. Приветстваме всеки, който иска да се присъедини към екипа ни, а чудесна възможност за това е програмата Fresh graduate”, заявиха за Инженер.bg от Мелексис България.

Интервю

 • Ивайло Димитров от Мултивак: „Оборудването, с което работим, е аналог на Porsche в автомобилната индустрия“

  Ивайло Димитров от Мултивак: „Оборудването, с което работим, е аналог на Porsche в автомобилната индустрия“

  Преди малко повече от месец с официална церемония бе открита новата производствена база на Мултивак България Продакшън, част от международния лидер в опаковъчните решения – Multivac. Тържественият официален старт бе предшестван от пресконференция, на която изпълнителният директор на българското дружество г-н Ивайло Димитров разказа любопитни подробности за компанията в световен мащаб, както и за инвестицията у нас.