Статии

Хенкел България: Нова гама хибридни лепила Loctite осигурява сила и здравина, обезпечаващи тегленето на влак

25.07.2018 г.


Да разчиташ на лепило, за да теглиш влакова композиция, тежаща 208 тона, със сигурност е доста смело решение. В реална ситуация, такава идея едва ли би хрумнала на някого. Подобна възможност обаче съвсем не е чужда за експертите на Henkel, работещи върху разработването на лепилата с марката Loctite, разказаха за Инженер.bg от Хенкел България. А защо го правят? Защото могат! Как се случва това и кое лепило успява да премине успешно подобно изпитание ще прочетете в следващите редове.


 

За изпълнението на тази задача, експертите на Henkel използват хибридно лепило. „В света на лепилата това означава, че продуктът съчетава свойствата на няколко химически компонента. В конкретния случай това са цианоакрилат и метилметакрилат (ММА), а лепилото се характеризира с най-доброто от двата компонента – висока скорост на втвърдяване - типична за цианоакрилатите, плюс силата и трайността, характерни за ММА”, поясниха от Хенкел България.

 


Използваната конструкция за свързване на локомотива с вагоните е проектирана от инженерите на Хенкел. Тя включва две плочи, върху които, след почистване и шлайфане, се нанася 3 грама универсално структурно лепило Loctite. След втвърдяването му за период от около 60 минути, влаковата композиция е готова за потегляне.

 

„Реализацията на тази идея стана възможна благодарение на прилагането на новаторска технология при разработването на универсалните структурни лепила Loctite”, коментираха от Хенкел България. „Разработените лепила комбинират скоростта на секундните лепила със здравината и издръжливостта на структурните лепила, а гъвкавостта им значително разширява възможните приложения“, допълниха от офиса на компанията у нас.

 

Гамата от универсални структурни лепила на Loctite включва лепилата за конструиране и асемблиране - Loctite HY 4090 и Loctite HY 4080, както и тези с приложение в поддръжката и ремонта на оборудване - Loctite HY 4070 и Loctite HY 4060.

 

Повече информация бихте могли да намерите ТУК.

 

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Хенкел България, Henkel

Новини

 • Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, има нова официална Facebook страница, като елемент от иновативната си концепция за дигитално присъствие. „Заповядайте във Facebook страницата на Bosch Професионални Електроинструменти и Консумативи България (Bosch PTBG). Последвайте ни, за да научавате първи за продуктите, промоциите и офертите от света на Bosch Professional“, приветстват своите фенове от българското дружество.

 • Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Основана през 1972 г., днес италианската компания Mebra Plastik Italia разполага с производствени мощности в Бусто Арсицио, които заемат около 28 000 кв.м. Компанията се разраства през годините и се утвърждава като важен производител на екструзионни маркучи за хидравлични и пневматични приложения. Благодарение на своя над 40-годишен опит, Mebra Plastik се е доказала с присъствието си в различни промишлени отрасли, които изискват и налагат високо качество.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.