Статии

Хенкел България: Нова гама хибридни лепила Loctite осигурява сила и здравина, обезпечаващи тегленето на влак

25.07.2018 г.


Да разчиташ на лепило, за да теглиш влакова композиция, тежаща 208 тона, със сигурност е доста смело решение. В реална ситуация, такава идея едва ли би хрумнала на някого. Подобна възможност обаче съвсем не е чужда за експертите на Henkel, работещи върху разработването на лепилата с марката Loctite, разказаха за Инженер.bg от Хенкел България. А защо го правят? Защото могат! Как се случва това и кое лепило успява да премине успешно подобно изпитание ще прочетете в следващите редове.


 

За изпълнението на тази задача, експертите на Henkel използват хибридно лепило. „В света на лепилата това означава, че продуктът съчетава свойствата на няколко химически компонента. В конкретния случай това са цианоакрилат и метилметакрилат (ММА), а лепилото се характеризира с най-доброто от двата компонента – висока скорост на втвърдяване - типична за цианоакрилатите, плюс силата и трайността, характерни за ММА”, поясниха от Хенкел България.

 


Използваната конструкция за свързване на локомотива с вагоните е проектирана от инженерите на Хенкел. Тя включва две плочи, върху които, след почистване и шлайфане, се нанася 3 грама универсално структурно лепило Loctite. След втвърдяването му за период от около 60 минути, влаковата композиция е готова за потегляне.

 

„Реализацията на тази идея стана възможна благодарение на прилагането на новаторска технология при разработването на универсалните структурни лепила Loctite”, коментираха от Хенкел България. „Разработените лепила комбинират скоростта на секундните лепила със здравината и издръжливостта на структурните лепила, а гъвкавостта им значително разширява възможните приложения“, допълниха от офиса на компанията у нас.

 

Гамата от универсални структурни лепила на Loctite включва лепилата за конструиране и асемблиране - Loctite HY 4090 и Loctite HY 4080, както и тези с приложение в поддръжката и ремонта на оборудване - Loctite HY 4070 и Loctite HY 4060.

 

Повече информация бихте могли да намерите ТУК.

 

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Хенкел България, Henkel

Новини

 • БЛС Автоматизация: Leroy-Somer с обновена, високопроизводителна гама електродвигатели

  БЛС Автоматизация: Leroy-Somer с обновена, високопроизводителна гама електродвигатели

  Асортиментът на утвърдената френска марка Leroy-Somer, която е част от технологичната група Nidec, предлага широк избор от надеждни и ефективни решения за електромеханични задвижвания. Продуктите на компанията осигуряват висока производителност и ефективност, отговарят на пазарното търсене и покриват изискванията и на най-взискателните приложения. Обновеното портфолио на фирмата включва електродвигатели с въртящ момент от 10 до 23 000 Nm.

 • ABB променя света! Включи се и ти! Намери повече информация за АББ България по време на „Дни на кариерата“

  ABB променя света! Включи се и ти! Намери повече информация за АББ България по време на „Дни на кариерата“

  Искаш да промениш света? Новите технологии са твоя страст? Тогава може би ще откриеш своя кариерен път в ABB. Заради лидерската си роля в областта на електрическата мобилност международният технологичен гигант е поставен под номер 8 в класацията на списание Fortune за компании, които променят света. А как да станеш част от екипа на българското дружество – АББ България, можеш да научиш по време на кариерното изложение „Дни на кариерата“.

 • IMI България: Търсите реализация в областта на високите технологии? Посетете ни на „Дни на кариерата“ 2018

  IMI България: Търсите реализация в областта на високите технологии? Посетете ни на „Дни на кариерата“ 2018

  За поредна година Интегрейтид Микро-Електроникс България е сред най-успешно развиващите се предприятия у нас. Част от структурата на високотехнологичната група Integrated Micro-Electronics, българското дружество има екип от близо 3000 човека, като продължава да се разраства. С какво компанията привлича млади специалисти и опитни професионалисти, можете да научите по време на „Дни на кариерата“ – кариерно изложение, организирано ежегодно от Технически университет – София.

Интервю