Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Хенкел България: Нова гама хибридни лепила Loctite осигурява сила и здравина, обезпечаващи тегленето на влак

25.07.2018 г.


Да разчиташ на лепило, за да теглиш влакова композиция, тежаща 208 тона, със сигурност е доста смело решение. В реална ситуация, такава идея едва ли би хрумнала на някого. Подобна възможност обаче съвсем не е чужда за експертите на Henkel, работещи върху разработването на лепилата с марката Loctite, разказаха за Инженер.bg от Хенкел България. А защо го правят? Защото могат! Как се случва това и кое лепило успява да премине успешно подобно изпитание ще прочетете в следващите редове.


 

За изпълнението на тази задача, експертите на Henkel използват хибридно лепило. „В света на лепилата това означава, че продуктът съчетава свойствата на няколко химически компонента. В конкретния случай това са цианоакрилат и метилметакрилат (ММА), а лепилото се характеризира с най-доброто от двата компонента – висока скорост на втвърдяване - типична за цианоакрилатите, плюс силата и трайността, характерни за ММА”, поясниха от Хенкел България.

 


Използваната конструкция за свързване на локомотива с вагоните е проектирана от инженерите на Хенкел. Тя включва две плочи, върху които, след почистване и шлайфане, се нанася 3 грама универсално структурно лепило Loctite. След втвърдяването му за период от около 60 минути, влаковата композиция е готова за потегляне.

 

„Реализацията на тази идея стана възможна благодарение на прилагането на новаторска технология при разработването на универсалните структурни лепила Loctite”, коментираха от Хенкел България. „Разработените лепила комбинират скоростта на секундните лепила със здравината и издръжливостта на структурните лепила, а гъвкавостта им значително разширява възможните приложения“, допълниха от офиса на компанията у нас.

 

Гамата от универсални структурни лепила на Loctite включва лепилата за конструиране и асемблиране - Loctite HY 4090 и Loctite HY 4080, както и тези с приложение в поддръжката и ремонта на оборудване - Loctite HY 4070 и Loctite HY 4060.

 

Повече информация бихте могли да намерите ТУК.

 

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Хенкел България, Henkel

Новини

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

 • Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Мари-Бентц: Нова броячна система CCA на KERN с типов ЕС сертификат и висока резолюция

  Фирма Мари-Бентц е изключителен представител и сервиз на електронни броячни везни и броячни теглови системи на утвърдения немски производител KERN за България. Компанията непрекъснато инвестира в развитие на своето портфолио с нови, усъвършенствани продукти. Акцент сред новите изделия за 2020 г. е броячната система с висока резолюция CCA, която е с ЕС сертификат за преброяване и на най-малките елементи в големи количества, като резолюцията е до 300 000 000 пункта.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.