Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Хенкел България: Нова гама хибридни лепила Loctite осигурява сила и здравина, обезпечаващи тегленето на влак

25.07.2018 г.


Да разчиташ на лепило, за да теглиш влакова композиция, тежаща 208 тона, със сигурност е доста смело решение. В реална ситуация, такава идея едва ли би хрумнала на някого. Подобна възможност обаче съвсем не е чужда за експертите на Henkel, работещи върху разработването на лепилата с марката Loctite, разказаха за Инженер.bg от Хенкел България. А защо го правят? Защото могат! Как се случва това и кое лепило успява да премине успешно подобно изпитание ще прочетете в следващите редове.


 

За изпълнението на тази задача, експертите на Henkel използват хибридно лепило. „В света на лепилата това означава, че продуктът съчетава свойствата на няколко химически компонента. В конкретния случай това са цианоакрилат и метилметакрилат (ММА), а лепилото се характеризира с най-доброто от двата компонента – висока скорост на втвърдяване - типична за цианоакрилатите, плюс силата и трайността, характерни за ММА”, поясниха от Хенкел България.

 


Използваната конструкция за свързване на локомотива с вагоните е проектирана от инженерите на Хенкел. Тя включва две плочи, върху които, след почистване и шлайфане, се нанася 3 грама универсално структурно лепило Loctite. След втвърдяването му за период от около 60 минути, влаковата композиция е готова за потегляне.

 

„Реализацията на тази идея стана възможна благодарение на прилагането на новаторска технология при разработването на универсалните структурни лепила Loctite”, коментираха от Хенкел България. „Разработените лепила комбинират скоростта на секундните лепила със здравината и издръжливостта на структурните лепила, а гъвкавостта им значително разширява възможните приложения“, допълниха от офиса на компанията у нас.

 

Гамата от универсални структурни лепила на Loctite включва лепилата за конструиране и асемблиране - Loctite HY 4090 и Loctite HY 4080, както и тези с приложение в поддръжката и ремонта на оборудване - Loctite HY 4070 и Loctite HY 4060.

 

Повече информация бихте могли да намерите ТУК.

 

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Хенкел България, Henkel

Новини

 • Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Разработвайки машините OPM250L и OPM350L, които съчетават в себе си 3D принтер и високоскоростна фреза, японската компания Sodick предостави на потребителите завършено технологично решение тип „всичко в едно“. „Серията OPM включва иновативни производствени системи, способни да създават метални шприцформи за отливки от пластмаса, състоящи се само от една част, като съществено променя начина на тяхното производство“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул.

 • AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  Термопомпените системи могат ефективно да осигурят както отопление, така и битова гореща вода (БГВ). За да задоволи нуждите от висококачествено решение и в тази пазарна ниша, доказаният български производител на отоплителна техника Теси включи в продуктовото си портфолио специални модели, разработени именно за това конкретно приложение. AquaThermica e термопомпен бойлер от тип „въздух-вода“ с възможност за работа с възобновяеми източници на енергия.

 • ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  Импулсните релета с функция „памет” се използват за управление на различно оборудване чрез импулсни сигнали. Те намират приложение в промишлеността, при автоматизация на процесите, а също така и в битови електрически инсталации. „Релетата са с модулен дизайн за монтаж върху DIN шина. Предлагат се в две изпълнения: за универсално захранване от 12 V до 240 VAC/DC и за монофазно захранване 230 VAC”, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на утвърдения производител на електрооборудване ETI Elektroelement.

Интервю

 • Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  „Никога не съм съжалявала за избора си да стана инженер. Техническото обучение ми даде точен и прецизен поглед. Също така ме научи да разсъждавам логически и взаимосвързано“, коментира пред Инженер.bg една дама, която държи на думата си и обича да следва „случайностите на съдбата – Цветелина Чобанова от Юроком 2000. А какви са били детските ѝ мечти и как духът на тийнейджър-бунтар я е накарал все пак да избере Техническия университет, можете да научите в днешния материал.