Статии

Юроком 2000: Медните фасади на KME осигуряват уникален дизайн и устойчиви резултати на островни сгради в Амстердам

31.05.2019 г.


„Решението фасадата на една сграда да се изпълни от медно покритие отваря широко портите на креативността пред съответните архитекти и дизайнери. Именно по този начин е проектиран и новият жилищен квартал на острова Остенбург (Oostenburg) в Амстердам“, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Юроком 2000, която е и партньор на немския производител на медни решения за строителството и индустрията KME.Районът на Винер & Ко, разположен на амстердамския остров, има богата история, но не във вид на  традиционен жилищен квартал, а като корабостроителници и хелинг. Преобразуването му е организирано около верига от „откоси“ и „дворове“, като има и директен излаз на вода, а къщите са ориентирани перпендикулярно на канала, вдъхновени от традиционното жилище на Амстердам. Архитект на проекта е Аронс ен Хелауф (Arons en Gelauff), който решава фасадите им в мед и ги облича с покритията TECU® Gold на КМЕ.


„Проектът е изпълнен в съответствие с възможно най-високите мерки за устойчиво строителство, включително висококачествена изолация и балансирана вентилация, като  TECU® Gold се вписва перфектно в тези принципи за проектиране и изграждане. Както всички медни продукти, той може да бъде рециклиран отново и отново без да загуби от качествата си“, посочиха от Юроком 2000.TECU® Gold е сплав от мед и алуминий и скоро след монтажа започва да образува елегантен матов кафяво-златист цвят, който по специфичен начин препраща към злато.


„Благодарение на своята издръжливост и впечатляващите естествени повърхности, продуктите с бранд TECU® на KME предоставят възможности за създаване на уникален дизайн, като, веднъж монтирани, стават още по-красиви с течение на времето. Сглобяемите елементи на системата предлагат широка гама от решения както за постигане на свободни форми, така и за по-семпла и икономична облицовка на по-големи площи“, разясниха от българското дружество.


Фасадните елементи са само част от разнообразното портфолио на бранда TECU®, под който KME предлага своите решения от мед и медни сплави. В продуктовата гама на немския производител има както конструктивни решения за покриви и сградни инсталации, така и продукти, предназначени за специфичните нужди на индустрията.„Това обаче, което безспорно привлича вниманието към сградите, при които е използвано медно покритие, е техният впечатляващ дизайн и стилен, ненатрапчив вид с висока добавена стойност. Ето защо ви предлагаме специална селекция от примери за обекти, изградени с продуктите на KME“, заявиха в заключение от Юроком 2000.


Повече информация за Юроком 2000, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: aronsengelauff.nl

Новини

 • Eл Ди Джи: Продуктовата гама Odace на Schneider Electric – комфорт, съчетан със стилен дизайн

  Eл Ди Джи: Продуктовата гама Odace на Schneider Electric – комфорт, съчетан със стилен дизайн

  Времената се променят, а заедно с тях и нашите навици и желания. „За да бъде в крак с последните тенденции, компанията Schneider Electric създаде продуктовата гама Odace, която благодарение на елегантния си външен вид, удовлетворява най-различни вкусове и приложни изисквания. Изделията от серията Odace на Schneider вече са налични при нас на склад и потребителите могат да разгледат каталога и ценовата листа, публикувани на нашия сайт“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ел Ди Джи.

 • Най-новият компресор на BOGE и иновативни серии на Camozzi вече са част от портфолиото на ЛД

  Най-новият компресор на BOGE и иновативни серии на Camozzi вече са част от портфолиото на ЛД

  Изцяло нови продукти и технически решения демонстрира утвърдената българска компания ЛД по време на тазгодишното издание на MachTech & InnoTech. „Имаме удоволствието да представим пред българската специализирана публика най-новия компресор с марка BOGE, чиято световна премиера бе по време на Hannover Messe 2019”, заявиха пред Инженер.bg от ЛД. Сред акцентите в представянето им бяха и новите продуктови серии на Camozzi.

 • IMI: Със стажантската ни програма амбициозни млади хора тръгват по пътя на високите технологии

  IMI: Със стажантската ни програма амбициозни млади хора тръгват по пътя на високите технологии

  И тази година производителят на автомобилна, индустриална, ВЕИ, телекомуникационна и битова електроника Интегрейтид Микро-Електроникс България взе участие в едно от най-мащабните кариерни изложения – „Стажове“. От българското дружество на международния холдинг IMI отново представиха своята стажантска програма пред студентите. „Запознайте се с нашата организация и производствени процеси. Станете част от стажантската ни програма и открийте своето призвание”, заявиха от компанията.

Интервю