Статии

Юроком 2000: Медните фасади на KME осигуряват уникален дизайн и устойчиви резултати на островни сгради в Амстердам

31.05.2019 г.


„Решението фасадата на една сграда да се изпълни от медно покритие отваря широко портите на креативността пред съответните архитекти и дизайнери. Именно по този начин е проектиран и новият жилищен квартал на острова Остенбург (Oostenburg) в Амстердам“, разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Юроком 2000, която е и партньор на немския производител на медни решения за строителството и индустрията KME.Районът на Винер & Ко, разположен на амстердамския остров, има богата история, но не във вид на  традиционен жилищен квартал, а като корабостроителници и хелинг. Преобразуването му е организирано около верига от „откоси“ и „дворове“, като има и директен излаз на вода, а къщите са ориентирани перпендикулярно на канала, вдъхновени от традиционното жилище на Амстердам. Архитект на проекта е Аронс ен Хелауф (Arons en Gelauff), който решава фасадите им в мед и ги облича с покритията TECU® Gold на КМЕ.


„Проектът е изпълнен в съответствие с възможно най-високите мерки за устойчиво строителство, включително висококачествена изолация и балансирана вентилация, като  TECU® Gold се вписва перфектно в тези принципи за проектиране и изграждане. Както всички медни продукти, той може да бъде рециклиран отново и отново без да загуби от качествата си“, посочиха от Юроком 2000.TECU® Gold е сплав от мед и алуминий и скоро след монтажа започва да образува елегантен матов кафяво-златист цвят, който по специфичен начин препраща към злато.


„Благодарение на своята издръжливост и впечатляващите естествени повърхности, продуктите с бранд TECU® на KME предоставят възможности за създаване на уникален дизайн, като, веднъж монтирани, стават още по-красиви с течение на времето. Сглобяемите елементи на системата предлагат широка гама от решения както за постигане на свободни форми, така и за по-семпла и икономична облицовка на по-големи площи“, разясниха от българското дружество.


Фасадните елементи са само част от разнообразното портфолио на бранда TECU®, под който KME предлага своите решения от мед и медни сплави. В продуктовата гама на немския производител има както конструктивни решения за покриви и сградни инсталации, така и продукти, предназначени за специфичните нужди на индустрията.„Това обаче, което безспорно привлича вниманието към сградите, при които е използвано медно покритие, е техният впечатляващ дизайн и стилен, ненатрапчив вид с висока добавена стойност. Ето защо ви предлагаме специална селекция от примери за обекти, изградени с продуктите на KME“, заявиха в заключение от Юроком 2000.


Повече информация за Юроком 2000, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: aronsengelauff.nl

Новини

 • Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Имате помпено оборудване, но искате то да работи по-ефективно? От Аквастарт имат предложение за вас. Честотните преобразуватели Sirio на Italtecnica осигуряват постоянно налягане на водата в системата, като регулират оборотите на помпения двигател, според моментните параметри. Оборудвани с водно охлаждане, тези уреди пестят енергия, а при това са изключителни лесни за експлоатация. Нужно е само да зададете налягането, което ви е необходимо, и помпата започва да работи оптимално.

 • Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  SpaceCAD обяви специално ценово предложение за български производители на доказания софтеур Siemens NX CAM. Предложението включва NX CAM за програмиране и управление на 3 оси, струг, ерозия, генератор на постпроцесори и 5-дневно обучение. „Siemens NX CAM предлага множество предимства във високия клас CAM софтуер, но най-общо казано позволява използването на един CAM за всички задачи и CNC машини в едно предприятие“, обявиха от SpaceCAD за Инженер.bg.

 • Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, има нова официална Facebook страница, като елемент от иновативната си концепция за дигитално присъствие. „Заповядайте във Facebook страницата на Bosch Професионални Електроинструменти и Консумативи България (Bosch PTBG). Последвайте ни, за да научавате първи за продуктите, промоциите и офертите от света на Bosch Professional“, приветстват своите фенове от българското дружество.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.