Статии

20 години Метал Технолоджи Груп – една група, много възможности

19.10.2017 г.


 

През 2017 г. утвърденото българско дружество Метал Технолоджи Груп, в чиято структура влизат металургичните заводи Алуком АД в гр. Плевен, Осъм АД в гр. Ловеч и Центромет АД в гр. Враца, отбеляза 20 години от своето основаване. В началото на месец септември Групата тържествено почете празника с поредица от събития за своите служители, клиенти, партньори и приятели.

 


„В трите града, където се намират заводите ни – Ловеч, Плевен и Враца, по случай юбилея се проведоха вечерни тържества за всички наши служители, тъй като хората са основният фактор, благодарение на който MTG гради впечатляващата си история в продължение на толкова много години“, коментираха за Инженер.bg от фирмата. Празненствата продължиха с официална среща с клиенти в хотел Феста в гр. София, която се състоя на 15-ти септември.


 

Специални гости на проявата бяха клиенти, партньори и доставчици на холдинга, както и официални лица. Програмата включваше работни B2B срещи и продължи с Welcome drink. Тържествената вечеря премина в изисканата зала на ресторанта, под встъпителните слова на собственика и изпълнителен директор на фирмата г-ца Росана Дачева, както и директорите на трите завода – г-н Искрен Николов, инж. Борислав Новкиришки и инж. Милен Свиленов. По случай 20-годишния юбилей всеки гост получи специално отлят от завод на дружеството плакет за спомен с логото на фирмата.


Заключителното тържество по повод 20-та годишнина на MTG се състоя в края на месец септември под формата на двудневен тиймбилдинг в хотел Калина Палас в красивото възрожденско градче Трявна. На мероприятието присъстваха над 110 служители на компанията – ръководството, мениджмънта и администрация на Групата.„Тиймбилдинг играта, която продължи 3 часа, включваше едно изживяване, комбиниращо  екипност, креативност, иновативно мислене и състезателен дух – ценности, които високо ценим и се стремим да развиваме в нашите екипи”- разказаха от Метал Технолоджи Груп. “По време на официалното тържество за доброто настроение на всички се погрижи бенд „Камино” с прекрасна музикална програма, държаща дансинга препълнен. По време на вечерята бяха почетени и наградени дългогодишните служители от дружествата, без които 20-годишното корпоративно дълголетие, изградено с много усилия, упорита работа и безкомпромисна отдаденост, не би могло да бъде факт“, добавиха в заключение от компанията.Повече информация за дейностите и възможностите за развитие в Метал Технолоджи Груп АД, бихте могли да намерите на www.mtgbg.com и в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Метал Технолоджи Груп

Новини

 • DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  Система за съхранение на енергия SUNSYS PCS² на утвърдения френски производител на решения за електрозахранване, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение – Socomec, спечели наградата за иновации в сегмента „Съхранение на електрическа енергия” по време на тазгодишното издание на форума The Smarter E Europe/Intersolar в Мюнхен. Наградата за решение за съхранение на енергия EES Award получи Socomec с решението си SUNSYS PCS².

 • Създай мечтания дом със системите за домашна автоматизация Vantage и БулЕлектрик Груп

  Създай мечтания дом със системите за домашна автоматизация Vantage и БулЕлектрик Груп

  Търсите ли спокойствието и усещането за сигурност и комфорт вкъщи? След добиващите все по-широка популярност напоследък технологични разработки на пазара, вече вероятно знаете, че именно модерният, умен дом може да ви предостави всичко това, и то при съвсем достъпни условия. А повече за интелигентните системи за домашна автоматизация и тяхното влияние върху начина на живот на потребителите пред Инженер.bg разказаха от фирма БулЕлектрик Груп.

 • С нова стругова машина модел RAIS TTN 153 с два пневматични патронника разшири продуктовата си гама РАИС

  С нова стругова машина модел RAIS TTN 153 с два пневматични патронника разшири продуктовата си гама РАИС

  Нов модел струг с ЦПУ вече е част от продуктовата палитра на утвърдената българска машиностроителна компания РАИС. „RAIS TTN 153 е машина, разработена по конкретно задание от клиент, подходяща за обработка на тръбни връзки с резбови съединения“, информираха за Инженер.bg от дружеството. Характерното при нея е, че тя е снабдена с два пневматични патронника – преден и заден. Моделът е подходящ за работа както в индустриални условия, така и на пригодени за целта работни площадки.

Интервю

 • Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: „Държим на високото качество на лицевите панели и клавиатури“

  Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: „Държим на високото качество на лицевите панели и клавиатури“

  Да създадеш производствено предприятие, да го развиваш и да го превърнеш в едно от водещите в дадена област е трудна задача, с която не всеки би се заел. Управителят на Таурус-93, г-н Енчо Пондев, е един от малцината, успели да се справят успешно с това предизвикателство. Вече повече от 25 години Таурус-93 развива производствена дейност в областта на електрониката, печелейки доверието на своите клиенти с високото качество на произвежданите лицеви панели и клавиатури.