Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

20 години Метал Технолоджи Груп – една група, много възможности

19.10.2017 г.


 

През 2017 г. утвърденото българско дружество Метал Технолоджи Груп, в чиято структура влизат металургичните заводи Алуком АД в гр. Плевен, Осъм АД в гр. Ловеч и Центромет АД в гр. Враца, отбеляза 20 години от своето основаване. В началото на месец септември Групата тържествено почете празника с поредица от събития за своите служители, клиенти, партньори и приятели.

 


„В трите града, където се намират заводите ни – Ловеч, Плевен и Враца, по случай юбилея се проведоха вечерни тържества за всички наши служители, тъй като хората са основният фактор, благодарение на който MTG гради впечатляващата си история в продължение на толкова много години“, коментираха за Инженер.bg от фирмата. Празненствата продължиха с официална среща с клиенти в хотел Феста в гр. София, която се състоя на 15-ти септември.


 

Специални гости на проявата бяха клиенти, партньори и доставчици на холдинга, както и официални лица. Програмата включваше работни B2B срещи и продължи с Welcome drink. Тържествената вечеря премина в изисканата зала на ресторанта, под встъпителните слова на собственика и изпълнителен директор на фирмата г-ца Росана Дачева, както и директорите на трите завода – г-н Искрен Николов, инж. Борислав Новкиришки и инж. Милен Свиленов. По случай 20-годишния юбилей всеки гост получи специално отлят от завод на дружеството плакет за спомен с логото на фирмата.


Заключителното тържество по повод 20-та годишнина на MTG се състоя в края на месец септември под формата на двудневен тиймбилдинг в хотел Калина Палас в красивото възрожденско градче Трявна. На мероприятието присъстваха над 110 служители на компанията – ръководството, мениджмънта и администрация на Групата.„Тиймбилдинг играта, която продължи 3 часа, включваше едно изживяване, комбиниращо  екипност, креативност, иновативно мислене и състезателен дух – ценности, които високо ценим и се стремим да развиваме в нашите екипи”- разказаха от Метал Технолоджи Груп. “По време на официалното тържество за доброто настроение на всички се погрижи бенд „Камино” с прекрасна музикална програма, държаща дансинга препълнен. По време на вечерята бяха почетени и наградени дългогодишните служители от дружествата, без които 20-годишното корпоративно дълголетие, изградено с много усилия, упорита работа и безкомпромисна отдаденост, не би могло да бъде факт“, добавиха в заключение от компанията.Повече информация за дейностите и възможностите за развитие в Метал Технолоджи Груп АД, бихте могли да намерите на www.mtgbg.com и в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Метал Технолоджи Груп

Новини

 • Тихерт гарантира качество и прецизност при изработката на щанци

  Тихерт гарантира качество и прецизност при изработката на щанци

  „Нашата компания предлага изработването на щанци за различни индустриални отрасли. Такъв тип обработка е предпочитана пред други подобни методи заради постигането на висока производителност, особено при серийно производство“, информираха за Инженер.bg от фирма Тихерт. Щанците се отличават със сложна конструкция, към която има високи изисквания по отношение на прецизността на изработка и сглобяване. Дизайнът им се определя напълно от формата и размерите на конкретния детайл и технологията на производство.

 • АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  АС-ДС: Високопрецизни радарни нивомери LWT300 с внедрена диагностика за по-висока надеждност от ABB

  Доказаната българска компания АС-ДС, специалист в областта на електроизграждането и автоматизацията, е официален представител на продуктите на ABB Automation Products у нас. „Бихме искали да обявим пазарния дебют на серията високопрецизни радарни нивомери LWT300 с интегрирана технология LevelExpert на ABB. Устройствата са разработени с оглед улеснена употреба и подобрена надеждност в приложения с течни и твърди материали“, коментираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Новият колаборативен робот CRX-10iA на FANUC отваря следваща глава в историята на японската компания

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. По време на най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио, световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето, както и много технологични иновации.

Интервю

 • Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Инж. Иванов от Костал: Машиностроенето у нас има бъдеще – нека повече млади хора да инвестират в технически знания

  Ако сте инженер и всяка сутрин, отивайки на работа, първото, което виждате, са позитивни и усмихнати хора, то най-вероятно работите в Костал България Аутомотив. Точно като инж. Костадин Иванов – авиоинженер по образование и конструктор „Производствено оборудване поточни машини“ в пазарджишкия завод понастоящем – новият гост в рубриката ни „Един работен ден на...“. Подробности за работата в компанията и коментара на един млад инженер за техническото образование у нас, четете в следващите редове.