Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

B2N и други фирми за 3D принтиране стартираха производство на защитни средства за медиците в борбата с COVID-19

23.04.2020 г.

In Macedonian   In Romanian   In Serbian

Последните седмици белязаха нов работен ритъм за всички. Сред компаниите, чиято дейност е реорганизирана съобразно новите реалности, е B2N – доказана българска фирма, която предлага на пазара всичко, свързано с 3D технологиите, в т.ч. принтери, скенери, софтуер, консумативи и услуги. 3D принтерите, с които разполага дружеството, работят по 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, за да посрещнат медицинските нужди в борбата с COVID-19. „Включихме се в инициатива, организирана от Facebook групата Emergency Hardware COVID-19. За няколко дни в нея се събраха над 100 собствени[r на 3D принтери, които благотворително започнаха да произвеждат предпазни шлемове за лекарите в страната“, събщиха от B2N за Инженер.bg.


С помощта на 3D принтерите си, компанията предлага решения, водещи до реални резултати в ускоряването на процеса на производство, както и цялостни услуги по прототипиране и създаване на функционални модели. B2N произведе и вече предаде първата половина от необходимите предпазни шлемове на проф. д-р Татяна Червенякова, изпълнителен директор на Специализирана болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров“ в София. Предстои и останалата част от всички нужни бройки да стигне до здравното заведение съвсем скоро. Плаките и ластиците, които са използвани за завършения финкциониращ вид на шлемовете, са осигурени от катедра Телекомуникации към Русенски университет „Ангел Кънчев“.


Днес B2N е официален представител за България и Балканите на водещи компании в 3D индустрията в световен мащаб. Както българската компания, така и партньорите ѝ са част от най-различни инициативи, които имат огромна добавена стойност, особено по време на пандемията COVID-19.

 

„Горди сме, че марките, които представляваме на българския пазар и на Балканите, се посвещават активно на борбата с коронавируса. Партньорите ни от Raise3D Technologies са създали платформа, в която събират контактите на собственици на 3D принтери или споделени лаборатории за 3D принтиране, които могат да се включат в производството на така нужните медицински части и защитно облекло. Компанията ще създаде карта, която показва на болниците къде в тяхна близост има желаещ да поеме и изработи нужните им пособия“, споделиха от B2N.Ако и Вие имате 3D принтер или лаборатория за 3D принитране и желаете да се включите в инициативата, бихте могли да попълните своите данни в специалния формуляр.
Ако имате нужда от изработка на медицински части и защитно облекло, посетете интерактивната карта.

 

Междувременно, точно в момент, в който е необходимо всички мощности да бъдат впрегнати в максимална степен, компанията намери начин да подкрепи и ежегодното мероприятие „Часът на Земята“. По този повод B2N изгаси всички светлини в офиса си и изключи цялото електричество за час, като остави работещи единствено принтерите си в името на всички лекари, които никога не спират да помагат.


 

Призоваваме нашите читатели, които имат инициативи, свързани с подкрепа на болниците, да използват #ПомагамеНаБолниците. Ние също ще го вграждаме във всички наши подобни материали, за да достигнем до още повече хора, които да се присъединят към инициативата.

 

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: B2N

Новини

 • Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Разработвайки машините OPM250L и OPM350L, които съчетават в себе си 3D принтер и високоскоростна фреза, японската компания Sodick предостави на потребителите завършено технологично решение тип „всичко в едно“. „Серията OPM включва иновативни производствени системи, способни да създават метални шприцформи за отливки от пластмаса, състоящи се само от една част, като съществено променя начина на тяхното производство“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул.

 • AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  Термопомпените системи могат ефективно да осигурят както отопление, така и битова гореща вода (БГВ). За да задоволи нуждите от висококачествено решение и в тази пазарна ниша, доказаният български производител на отоплителна техника Теси включи в продуктовото си портфолио специални модели, разработени именно за това конкретно приложение. AquaThermica e термопомпен бойлер от тип „въздух-вода“ с възможност за работа с възобновяеми източници на енергия.

 • ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  Импулсните релета с функция „памет” се използват за управление на различно оборудване чрез импулсни сигнали. Те намират приложение в промишлеността, при автоматизация на процесите, а също така и в битови електрически инсталации. „Релетата са с модулен дизайн за монтаж върху DIN шина. Предлагат се в две изпълнения: за универсално захранване от 12 V до 240 VAC/DC и за монофазно захранване 230 VAC”, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на утвърдения производител на електрооборудване ETI Elektroelement.

Интервю

 • Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  „Никога не съм съжалявала за избора си да стана инженер. Техническото обучение ми даде точен и прецизен поглед. Също така ме научи да разсъждавам логически и взаимосвързано“, коментира пред Инженер.bg една дама, която държи на думата си и обича да следва „случайностите на съдбата – Цветелина Чобанова от Юроком 2000. А какви са били детските ѝ мечти и как духът на тийнейджър-бунтар я е накарал все пак да избере Техническия университет, можете да научите в днешния материал.