Статии

Bosch разширява 18-волтовата система за домашния майстор с четири нови акумулаторни инструмента

30.05.2019 г.


Зелената серия електроинструменти на Bosch за непрофесионална употреба ще бъде разширена с четири нови акумулаторни инструмента, работещи с батерии 18 V. Това ще бъдат акумулаторна бормашина/винтоверт UniversalDrill 18, акумулаторна ударна бормашина UniversalImpact 18, акумулаторен саблен трион AdvancedRecip 18 и акумулаторна прахосмукачка UniversalVac 18. Всички инструменти са част от системата „Power for All“, която включва повече от 25 различни машини за дома и градината“, съобщиха за Инженер.bg от Роберт Бош, направление Електроинструменти.Предимството на системата „Power for All“ е, че домашните майстори могат да се справят без излишни батерии и зарядни устройства, тъй като всички инструменти, от перфораторите до тримерите за трева, могат да се използват с една и съща литиево-йонна батерия 18 V. Всичко, което е необходимо, е едно зарядно устройство за този клас на мощност, а това пести пространство и пари. „И четирите инструмента се отличават с отлична ефективност и нов дизайн в традиционния зелен и черен цвят на продуктовата гама“, поясниха от Бош, направление Електроинструменти.


 

По-лесно завиване и пробиване: UniversalDrill 18 и UniversalImpact 18


„Лесни за използване универсални инструменти за завиване и пробиване – това е перфектното описание на акумулаторната бормашина/винтоверт UniversalDrill 18 и акумулаторната ударна бормашина UniversalImpact 18“, коментираха от Бош. Благодарение на малкото тегло от само 1.2 kg и съответно 1.3 kg, както и тясната и мека ръкохватка, те са най-ергономичните инструменти в този ценови диапазон, като осигуряват удобна употреба във всяка позиция на инструмента. И двете машини са с патронник за свредла с цилиндричен захват, който позволява бърза смяна на свредлата и битовете. Завиване на винтове, пробиване в дърво, метал или в зидария с UniversalImpact 18. Самото приложение може лесно да бъде избрано чрез съответното положение на ключа за настройка. Също толкова лесно може да бъде избран и необходимият въртящ момент, който се регулира от минимален до максимален. И двата инструмента са двускоростни, като смяната на скоростта се извършва чрез плъзгач на гърба на инструмента.

 


По-лесно рязане, благодарение на по-ниски вибрации: AdvancedRecip 18


Акумулаторният саблен трион AdvancedRecip 18 осигурява лесна употреба и по-голям контрол, благодарение на по-ниските вибрации. „При работа с него вибрациите са с 40% по-малко в сравнение с предишните модели и до 60% по-ниски от сравнимите модели на други производители. Ефективното гасене на вибрациите се постига чрез специалната конструкция с интегрирана противотежест за компенсиране на вибрациите“, допълниха от Бош. Домашните майстори могат да режат различни материали в дома и градината с особено висока степен на контрол и без умора, включително рязане на дебели греди, скъсяване на тръби или подрязване на дърва за огрев и клони – AdvancedRecip 18 безпроблемно може да се справи с тези и с други задачи. Сабленият трион е снабден с мощна акумулаторна батерия с капацитет 2.5 Ah и има SDS захват на инструмента, който осигурява бързата смяна на ножа без необходимост от допълнителни инструменти.


 

По-удобно и ефективно почистване: UniversalVac 18


„Удобна, мощна и многофункционална – акумулаторната прахосмукачка UniversalVac 18 притежава всичко това. В сравнение с предишните модели и подобни машини на други производители, тя се отличава с подобрена филтърна система с груб филтър – той е особено ефективен и лесен за почистване поради гъвкавата рамка“, заявиха от Бош, направление Електроинструменти. UniversalVac 18 е с оптимизиран двигател на вентилатора, който сега осигурява около 50% повече енергия от своя предшественик, като в същото време работи по-безшумно от него. „Благодарение на компактните си размери, балансиран дизайн и малко тегло, UniversalVac 18 е особено удобна и многофункционална. Гамата от аксесоари включва накрайник за фуги и накрайник с четка, както и две удължителни тръби и накрайник за пода, който бърза я превръща в подова прахосмукачка. Това прави UniversalVac 18 оптимално решение за използване в домашната работилница, жилищните помещения или за почистване на автомобили“, допълниха в заключение от Бош, направление Електроинструменти.

 

Повече информация за Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимков материал: Бош, направление Електроинструменти

Новини

 • Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  „Най-важният аспект при измерването на изолационно съпротивление е да се елиминира ефектът от остатъчен капацитет. Това се постига при измервания с DC напрежение“, коментираха от фирма Ритбул. Компанията обяви промоционална цена на цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N през юни т.г. „Държим на качествените продукти и услуги и се стремим да предоставяме само доказани предложения от водещи европейски производители“, добавиха от компанията за Инженер.bg.

 • СР Абразиви & Инструменти обяви горещи летни цени за ъглошлайф Finit Easy в комплект с висококачествени абразиви

  СР Абразиви & Инструменти обяви горещи летни цени за ъглошлайф Finit Easy в комплект с висококачествени абразиви

  СР Абразиви & Инструменти ЕООД е утвърдена на българския пазар фирма, специализирана в предлагането на електрически и пневматични инструменти, машини и консумативи. От дружеството съобщиха за Инженер.bg, че ще зарадват своите клиенти от цялата страна с ново „горещо“ предложение. „Бихме искали да предоставим възможността на всички професионалисти да се възползват от промоционалните ни цени за ъглошлайф Finit Easy с мощност 1200 W и удължена глава“, допълниха от фирмата.

 • Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Производствената компания Строително оборудване отново успя да впечатли студентите по време на един от най-мащабните кариерни форуми у нас – „Стажове”, който се проведе в Технически университет – София. През 2018 г. международната компания Husqvarna придоби българското дружество. Какви новости предстоят в русенското производство след тази промяна и има ли нещо различно в стажантската програма на компанията ще прочетете в следващите редове.

Интервю