Статии

Bosch разширява 18-волтовата система за домашния майстор с четири нови акумулаторни инструмента

30.05.2019 г.


Зелената серия електроинструменти на Bosch за непрофесионална употреба ще бъде разширена с четири нови акумулаторни инструмента, работещи с батерии 18 V. Това ще бъдат акумулаторна бормашина/винтоверт UniversalDrill 18, акумулаторна ударна бормашина UniversalImpact 18, акумулаторен саблен трион AdvancedRecip 18 и акумулаторна прахосмукачка UniversalVac 18. Всички инструменти са част от системата „Power for All“, която включва повече от 25 различни машини за дома и градината“, съобщиха за Инженер.bg от Роберт Бош, направление Електроинструменти.Предимството на системата „Power for All“ е, че домашните майстори могат да се справят без излишни батерии и зарядни устройства, тъй като всички инструменти, от перфораторите до тримерите за трева, могат да се използват с една и съща литиево-йонна батерия 18 V. Всичко, което е необходимо, е едно зарядно устройство за този клас на мощност, а това пести пространство и пари. „И четирите инструмента се отличават с отлична ефективност и нов дизайн в традиционния зелен и черен цвят на продуктовата гама“, поясниха от Бош, направление Електроинструменти.


 

По-лесно завиване и пробиване: UniversalDrill 18 и UniversalImpact 18


„Лесни за използване универсални инструменти за завиване и пробиване – това е перфектното описание на акумулаторната бормашина/винтоверт UniversalDrill 18 и акумулаторната ударна бормашина UniversalImpact 18“, коментираха от Бош. Благодарение на малкото тегло от само 1.2 kg и съответно 1.3 kg, както и тясната и мека ръкохватка, те са най-ергономичните инструменти в този ценови диапазон, като осигуряват удобна употреба във всяка позиция на инструмента. И двете машини са с патронник за свредла с цилиндричен захват, който позволява бърза смяна на свредлата и битовете. Завиване на винтове, пробиване в дърво, метал или в зидария с UniversalImpact 18. Самото приложение може лесно да бъде избрано чрез съответното положение на ключа за настройка. Също толкова лесно може да бъде избран и необходимият въртящ момент, който се регулира от минимален до максимален. И двата инструмента са двускоростни, като смяната на скоростта се извършва чрез плъзгач на гърба на инструмента.

 


По-лесно рязане, благодарение на по-ниски вибрации: AdvancedRecip 18


Акумулаторният саблен трион AdvancedRecip 18 осигурява лесна употреба и по-голям контрол, благодарение на по-ниските вибрации. „При работа с него вибрациите са с 40% по-малко в сравнение с предишните модели и до 60% по-ниски от сравнимите модели на други производители. Ефективното гасене на вибрациите се постига чрез специалната конструкция с интегрирана противотежест за компенсиране на вибрациите“, допълниха от Бош. Домашните майстори могат да режат различни материали в дома и градината с особено висока степен на контрол и без умора, включително рязане на дебели греди, скъсяване на тръби или подрязване на дърва за огрев и клони – AdvancedRecip 18 безпроблемно може да се справи с тези и с други задачи. Сабленият трион е снабден с мощна акумулаторна батерия с капацитет 2.5 Ah и има SDS захват на инструмента, който осигурява бързата смяна на ножа без необходимост от допълнителни инструменти.


 

По-удобно и ефективно почистване: UniversalVac 18


„Удобна, мощна и многофункционална – акумулаторната прахосмукачка UniversalVac 18 притежава всичко това. В сравнение с предишните модели и подобни машини на други производители, тя се отличава с подобрена филтърна система с груб филтър – той е особено ефективен и лесен за почистване поради гъвкавата рамка“, заявиха от Бош, направление Електроинструменти. UniversalVac 18 е с оптимизиран двигател на вентилатора, който сега осигурява около 50% повече енергия от своя предшественик, като в същото време работи по-безшумно от него. „Благодарение на компактните си размери, балансиран дизайн и малко тегло, UniversalVac 18 е особено удобна и многофункционална. Гамата от аксесоари включва накрайник за фуги и накрайник с четка, както и две удължителни тръби и накрайник за пода, който бърза я превръща в подова прахосмукачка. Това прави UniversalVac 18 оптимално решение за използване в домашната работилница, жилищните помещения или за почистване на автомобили“, допълниха в заключение от Бош, направление Електроинструменти.

 

Повече информация за Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимков материал: Бош, направление Електроинструменти

Новини

 • Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Имате помпено оборудване, но искате то да работи по-ефективно? От Аквастарт имат предложение за вас. Честотните преобразуватели Sirio на Italtecnica осигуряват постоянно налягане на водата в системата, като регулират оборотите на помпения двигател, според моментните параметри. Оборудвани с водно охлаждане, тези уреди пестят енергия, а при това са изключителни лесни за експлоатация. Нужно е само да зададете налягането, което ви е необходимо, и помпата започва да работи оптимално.

 • Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  SpaceCAD обяви специално ценово предложение за български производители на доказания софтеур Siemens NX CAM. Предложението включва NX CAM за програмиране и управление на 3 оси, струг, ерозия, генератор на постпроцесори и 5-дневно обучение. „Siemens NX CAM предлага множество предимства във високия клас CAM софтуер, но най-общо казано позволява използването на един CAM за всички задачи и CNC машини в едно предприятие“, обявиха от SpaceCAD за Инженер.bg.

 • Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, има нова официална Facebook страница, като елемент от иновативната си концепция за дигитално присъствие. „Заповядайте във Facebook страницата на Bosch Професионални Електроинструменти и Консумативи България (Bosch PTBG). Последвайте ни, за да научавате първи за продуктите, промоциите и офертите от света на Bosch Professional“, приветстват своите фенове от българското дружество.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.