Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Husqvarna и Строително оборудване целят повече дами да открият вдъхновение в инженерния свят

07.08.2019 г.


Темата за по-малкия процент жени, практикуващи инженерни професии, отдавна е обект на дискусии, а мненията по нея са разнопосочни. Все повече събития се организират по целия свят, за да насочат вниманието на обществото и на техническия бранш именно към привличането и реализацията на дамите като инженерни специалисти. Едно от тях е Introduce a Girl to Engineering Day, в което тази година участие взе и шведският производител Husqvarna, научи Инженер.bg от българската компания Строително оборудване, част от групата на Husqvarna. Основната цел на инициативата е да представи по атрактивен начин професията на инженерите пред младите момичета.


 

В рамките на събитието момичета на възраст между 16 и 18 години се запознаха и изпробваха атрактивните инженерни технологии, които нашата компания разработва в момента. А каква бе мисията на нашето участие? Да ги вдъхновим в техния бъдещ кариерен избор. Имахме възможност едновременно да опознаем младото поколение дами, но и да повишим осведомеността им за безкрайните възможности на техническите области“, коментираха от Husqvarna.

 

Introduce a Girl to Engineering Day е инициатива на неправителствената организация Womengineer, като в тазгодишното издание на кампанията повече от 2000 момичета от цяла Швеция успяха да опознаят отблизо работата в света на технологиите.

 

Българското дружество Строително оборудване е част от шведския производител Husqvarna от 2018 г.. В завода на компанията в Русе се произвежда широка гама от продукти: лека трамбоваща техника, техника за обработка на бетон, ръчна хидравлична техника за строителството, включително чукове, захранващи хидравлични станции, помпи, резачки и машини за ядково пробиване.

 

 

Но в „мъжкия свят“ на строителната техника своето място е намерило и едно българско момиче, за което да бъдеш инженер е удовлетворение и повод за гордост. Наскоро за своята работа в Строително оборудване ни разказа инж. ИнаДимитрова, която вече 6 години работи в компанията като машинен инженер в отдел „Конструктивен“. Тя отбелязва като ефективен настоящия модел на работа, въведен от Husqvarna, при който служителите получават задължителни и допълнителни задачи за 8 седмици напред. По думите й това помага за повишаване на продуктивността на работния процес и възможността служителите да си помагат взаимно.


Това, което впечатлява инж. Димитрова, е и шансът за израстване, който компанията ѝ предоставя, както и възможността за по-голяма активност в различните проекти на дружеството.


Цялото интервю с инж. Ина Димитрова можете да прочетете ТУК.

 

Ако и вие искате да бъдете част от иновативния свят на инженерната индустрия, присъединете се към екипа на Строително оборудване, където ще намерите перспективни и атрактивни възможности за вашето кариерно развитие.

 

Повече информация за Строително оборудване ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Строително оборудванеHusqvarna

Новини

 • Експресна доставка на 12 000 артикула за клиентите на Филкаб във Варна с новата услуга Filkab Teleport

  Експресна доставка на 12 000 артикула за клиентите на Филкаб във Варна с новата услуга Filkab Teleport

  За да услесни работата на своите бизнес клиенти в гр. Варна, доказаната производствена, инженерингова и търговска компания в областта на електроапаратурата и средствата за автоматизация Филкаб въведе нова услуга – Filkab Teleport. „Благодарение на нея, клиентите ни могат да поръчат измежду 12 000 артикула, които поддържаме на склад, и да ги получат в търговската база на компанията във Варна след 10:00 ч на следващия работен ден“, информираха за читателите на Инженер.bg от Филкаб.

 • Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Белимо България: Оптимален комфорт в помещенията с независимия от налягане зонов вентил PIQCV на Belimo

  Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от Белимо България.

 • Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  Запознайте се с тръбите от подсилен полиетилен и алуминиева сърцевина на Henco от ТермоДизайнТотал

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чиито официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

Интервю

 • Инж. Десислава Георгиева: Инженерната работа ни учи на бързи, точни решения и реална преценка

  Инж. Десислава Георгиева: Инженерната работа ни учи на бързи, точни решения и реална преценка

  Всяко начало е трудно, но с четене, учене, работа до късно и много, много упоритост професията може да се превърне в това, което не можеш да замениш с нищо друго на света. В това вярва инж. Десислава Георгиева от фирма Стам Лтд. А как се справя днес, когато е вече проектант със сериозен опит, майка на две деца, която практикува йога и непрекъснато търси нова и нова творческа енергия, ще Ви разкажем в днешното интервю от рубриката „Ако (не) бях инженер“.