Статии

Husqvarna и Строително оборудване целят повече дами да открият вдъхновение в инженерния свят

07.08.2019 г.


Темата за по-малкия процент жени, практикуващи инженерни професии, отдавна е обект на дискусии, а мненията по нея са разнопосочни. Все повече събития се организират по целия свят, за да насочат вниманието на обществото и на техническия бранш именно към привличането и реализацията на дамите като инженерни специалисти. Едно от тях е Introduce a Girl to Engineering Day, в което тази година участие взе и шведският производител Husqvarna, научи Инженер.bg от българската компания Строително оборудване, част от групата на Husqvarna. Основната цел на инициативата е да представи по атрактивен начин професията на инженерите пред младите момичета.


 

В рамките на събитието момичета на възраст между 16 и 18 години се запознаха и изпробваха атрактивните инженерни технологии, които нашата компания разработва в момента. А каква бе мисията на нашето участие? Да ги вдъхновим в техния бъдещ кариерен избор. Имахме възможност едновременно да опознаем младото поколение дами, но и да повишим осведомеността им за безкрайните възможности на техническите области“, коментираха от Husqvarna.

 

Introduce a Girl to Engineering Day е инициатива на неправителствената организация Womengineer, като в тазгодишното издание на кампанията повече от 2000 момичета от цяла Швеция успяха да опознаят отблизо работата в света на технологиите.

 

Българското дружество Строително оборудване е част от шведския производител Husqvarna от 2018 г.. В завода на компанията в Русе се произвежда широка гама от продукти: лека трамбоваща техника, техника за обработка на бетон, ръчна хидравлична техника за строителството, включително чукове, захранващи хидравлични станции, помпи, резачки и машини за ядково пробиване.

 

 

Но в „мъжкия свят“ на строителната техника своето място е намерило и едно българско момиче, за което да бъдеш инженер е удовлетворение и повод за гордост. Наскоро за своята работа в Строително оборудване ни разказа инж. ИнаДимитрова, която вече 6 години работи в компанията като машинен инженер в отдел „Конструктивен“. Тя отбелязва като ефективен настоящия модел на работа, въведен от Husqvarna, при който служителите получават задължителни и допълнителни задачи за 8 седмици напред. По думите й това помага за повишаване на продуктивността на работния процес и възможността служителите да си помагат взаимно.


Това, което впечатлява инж. Димитрова, е и шансът за израстване, който компанията ѝ предоставя, както и възможността за по-голяма активност в различните проекти на дружеството.


Цялото интервю с инж. Ина Димитрова можете да прочетете ТУК.

 

Ако и вие искате да бъдете част от иновативния свят на инженерната индустрия, присъединете се към екипа на Строително оборудване, където ще намерите перспективни и атрактивни възможности за вашето кариерно развитие.

 

Повече информация за Строително оборудване ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Строително оборудванеHusqvarna

Новини

 • Търсите надеждна складова техника? Заповядайте в най-новия шоурум на ВЕНИ и Ко

  Търсите надеждна складова техника? Заповядайте в най-новия шоурум на ВЕНИ и Ко

  Утвърденият български производител на складово оборудване ВЕНИ и Ко посреща клиентите си от цялата страна в нов шоурум в столицата. Той се намира на бул. „Ботевградско шосе“ 118, в блок 111. „Гостите ни могат да намерят различни видове складови колички – платформени, гарови, специални, транспалетни, както и някои модели от сериите „Високоповдигачи за европалети“ и „Ръчноводими електрокари“ с марка VENI”, съобщиха за Инженер.bg от водещата българска производствена компания.

 • Индуматик: Чистачите Vibrex на VSR за транспортни ленти – работещо решение за чисти конвейерни съоръжения

  Индуматик: Чистачите Vibrex на VSR за транспортни ленти – работещо решение за чисти конвейерни съоръжения

  Ден след ден върху големи участъци от конвейерните ленти се натрупват остатъци от пренасяните насипни материали. Това, от една страна, пречи на нормалното транспортиране на материала, а от друга – води и до повреда на важни съоръжения. Загубите от престои и високите разходи са непосредствено следствие от замърсяването на конвейерните ленти. Тъй като не са създадени все още универсални чистачи, компанията VSR предлага модулната система Vibrex.

 • Свързване като игра със специалните клеми WAGO от серия 221. А сега и с подарък – Play Station Classic с 20 игри

  Свързване като игра със специалните клеми WAGO от серия 221. А сега и с подарък – Play Station Classic с 20 игри

  „Така свързваме днес! Като на игра!“, гласи слоганът на новата есенна промоция от ТП ВАГО Контакттехник. И е напълно верен, защото тя ще изненада всеки, закупил комплект WAGO Profi, със специален подарък – юбилейно издание на Play Station Classic с 20 игри. „Това е последно поколение разклонителни клеми, които притежават редица подобрения”, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество, офис на немската компания WAGO Kontakttechnik у нас.

Интервю

 • Сенка Райкович от Стам Лтд: Установих се в България заради любовта ми към креативността в инженерната работа

  Сенка Райкович от Стам Лтд: Установих се в България заради любовта ми към креативността в инженерната работа

  Да се сблъскаш с нов език и нови порядки, да извървиш пътя на „чужденец“, да останеш заради стремежа към креативност в инженерната работа, да гониш изпълнението на амбициозни планове и да се усъвършенстваш всеки ден. Това е приключението на Сенка Райкович от Ниш, Сърбия. В рубриката „Един работен ден на...“ днес ще ви разкажем какви са предизвикателствата в ежедневието на един архитект по образование и инженер по призвание и как преминава нейният ден на работа в Стам Лтд.