Статии

Husqvarna и Строително оборудване целят повече дами да открият вдъхновение в инженерния свят

07.08.2019 г.

Темата за по-малкия процент жени, практикуващи инженерни професии, отдавна е обект на дискусии, а мненията по нея са разнопосочни. Все повече събития се организират по целия свят, за да насочат вниманието на обществото и на техническия бранш именно към привличането и реализацията на дамите като инженерни специалисти. Едно от тях е Introduce a Girl to Engineering Day, в което тази година участие взе и шведският производител Husqvarna, научи Инженер.bg от българската компания Строително оборудване, част от групата на Husqvarna. Основната цел на инициативата е да представи по атрактивен начин професията на инженерите пред младите момичета.


 

В рамките на събитието момичета на възраст между 16 и 18 години се запознаха и изпробваха атрактивните инженерни технологии, които нашата компания разработва в момента. А каква бе мисията на нашето участие? Да ги вдъхновим в техния бъдещ кариерен избор. Имахме възможност едновременно да опознаем младото поколение дами, но и да повишим осведомеността им за безкрайните възможности на техническите области“, коментираха от Husqvarna.

 

Introduce a Girl to Engineering Day е инициатива на неправителствената организация Womengineer, като в тазгодишното издание на кампанията повече от 2000 момичета от цяла Швеция успяха да опознаят отблизо работата в света на технологиите.

 

Българското дружество Строително оборудване е част от шведския производител Husqvarna от 2018 г.. В завода на компанията в Русе се произвежда широка гама от продукти: лека трамбоваща техника, техника за обработка на бетон, ръчна хидравлична техника за строителството, включително чукове, захранващи хидравлични станции, помпи, резачки и машини за ядково пробиване.

 

 

Но в „мъжкия свят“ на строителната техника своето място е намерило и едно българско момиче, за което да бъдеш инженер е удовлетворение и повод за гордост. Наскоро за своята работа в Строително оборудване ни разказа инж. ИнаДимитрова, която вече 6 години работи в компанията като машинен инженер в отдел „Конструктивен“. Тя отбелязва като ефективен настоящия модел на работа, въведен от Husqvarna, при който служителите получават задължителни и допълнителни задачи за 8 седмици напред. По думите й това помага за повишаване на продуктивността на работния процес и възможността служителите да си помагат взаимно.


Това, което впечатлява инж. Димитрова, е и шансът за израстване, който компанията ѝ предоставя, както и възможността за по-голяма активност в различните проекти на дружеството.


Цялото интервю с инж. Ина Димитрова можете да прочетете ТУК.

 

Ако и вие искате да бъдете част от иновативния свят на инженерната индустрия, присъединете се към екипа на Строително оборудване, където ще намерите перспективни и атрактивни възможности за вашето кариерно развитие.

 

Повече информация за Строително оборудване ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Строително оборудванеHusqvarna

Новини

 • Ка Матик: Новите вакуумни ежектори SCPM на Schmalz са малки, мощни и мащабируеми

  Ка Матик: Новите вакуумни ежектори SCPM на Schmalz са малки, мощни и мащабируеми

  Доказаната немска компания в областта на вакуумните технологии J. Schmalz обяви пазарния дебют на нова серия компактни ежектори, които благодарение на конструкцията си с тесен профил и малко тегло могат да се интегрират директно във вакуумна манипулираща система. „Новата серия вакуумни ежектори SCPM на Schmalz е разработена в отговор на нарастващото търсене на децентрализирани вакуумни генератори, които пестят пространство и комбинират постигането на високи стойности на вакуума с лесна интеграция“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ка Матик.

 • „Обядвай с шефа на ...“ Данфосс България и разбери формулата за успешен бизнес от първо лице

  „Обядвай с шефа на ...“ Данфосс България и разбери формулата за успешен бизнес от първо лице

  Искате да се срещнете лично с мениджър от водеща компания? Любопитни сте да научите повече за неговата работа? Сега е моментът да действате! „Включете се в кампанията „Обядвай с шефа на ...“. Данфосс България е сред компаниите, които се включиха в инициативата, в рамките на която ще имате възможност да се запознаете с търговския ни директор – г-н Боян Кусаров“, съобщиха за Инженер.bg от Данфосс България, сегмент Отопление, част от датската група Danfoss.

 • Видео: Осигурете си сигурност, енергийна ефективност и икономичност със зоновите вентили QCV от Belimo

  Видео: Осигурете си сигурност, енергийна ефективност и икономичност със зоновите вентили QCV от Belimo

  Ново от Belimo! Продуктовата серия вентили Belimo ZoneTight™ вече е разширена с нови вариации на зоновите вентили QCV. Сега QCV се предлагат и с външна резба, като намират още по-широко приложение и се отличават с по-висока ефективност на работа. Вентилите от серията са подходящи за вентилаторни радиатори, подово отопление, вентилаторни конвектори, котли, зонови нагреватели и охладители, охладителни тавани и греди, както и термопомпи.

Интервю

 • Инж. Бончев от Либхер Транспортейшън Системс: Да създадеш нещо истинско и да видиш как работи – затова съм инженер

  Инж. Бончев от Либхер Транспортейшън Системс: Да създадеш нещо истинско и да видиш как работи – затова съм инженер

  Да уловиш идея, да я оформиш в съзнанието си, както грънчарят прави изкусна ваза от парче глина, да я реализираш в продукт и накрая да видиш как той работи – ето това е работата на инженера. Ако и на вас ви предстои реализация като инженер, то бъдете сигурни, че не е необходимо да прекарвате цял ден в скучни изчисления и сложни чертежи. И нашата рубрика „Един работен ден на....“ има за цел да ви покаже именно различната гледна точка и безкрайните възможности, които нашата професия предоставя. Днес си говорим с инж. Ангел Бончев от Либхер Транспортейшън Системс Марица.