Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

 • SpaceCAD: Цифрова симулация със Siemens STAR CCM+ помага на Vyaire Medical да спасява пациенти с усложнения от COVID-19

  11.05.2020 г. SpaceCAD: Цифрова симулация със Siemens STAR CCM+ помага на Vyaire Medical да спасява пациенти с усложнения от COVID-19

  Ние поемаме от 17 до 23 хиляди вдишвания на ден, които в по-голямата си част се случват несъзнателно. При тежките случаи на заболяването COVID-19 – предимно възрастни хора и страдащи от хронични заболявания, се наблюдава затруднено дишане. Тези хора се нуждаят от специфична кислородна терапия. С помощта на съвременните технологии обаче, е възможно медицинското оборудване да се усъвършенства по-бързо и така да се помага в подобни случаи много по-ефективно.

 • Система за измерване и дистанционно отчитане на природен газ на Унисист Инженеринг осигурява данни в реално време

  08.05.2020 г. Система за измерване и дистанционно отчитане на природен газ на Унисист Инженеринг осигурява данни в реално време

  Системата UDS на българската производствена фирма Унисист Инженеринг е предназначена за дистанционно отчитане на количествата природен газ през измервателни точки, разположени на територията, обслужвана от съответното газово дружество. Тя разполага с интелигентен софтуер, който осигурява непрекъснат достъп до данните от газопреносната мрежа в реално време и архивира информацията, която след това може да се използва за годишни отчети и счетоводна дейност.

 • Имате визия за бъдещето? С ВСУ „Любен Каравелов“ ще споделяме възможности за реализация

  29.04.2020 г. Имате визия за бъдещето? С ВСУ „Любен Каравелов“ ще споделяме възможности за реализация

  Имате собствена визия за бъдещето на заобикалящата ни среда? Мечтаете за свобода и възможност да изразите своята креативност, характер и стил? Искате да работите по обществено значими проекти и да оставите траен отпечатък върху архитектурното ни наследство? Заедно с ВСУ „Любен Каравелов” ще споделяме възможности за кариера в областта на строителството и архитектурата. ВСУ е поредното утвърдено учебно заведение, което се присъедини към Академична борса на Борса.bg.

 • Промо.bg: На пазар за техника през април

  27.04.2020 г. Промо.bg: На пазар за техника през април

  Пролетта дойде и освен полени разпръсна и отстъпки! Ако се питате как така, ще Ви кажем веднага! В Промо.bg има изобилие от висококачествена техника на невероятно добра цена. Разнообразието от априлски оферти включва продукти за индустрията, инструменти и консумативи за майсторски ремонти, промо пакети за професионални електропроектанти, решения за наистина добра организация у дома и още редица полезни продукти на зашеметяващо ниски цени. А най-хубавото е, че през Промо.bg лесно и бързо избирате най-подходящата оферта и поръчвате директно от компанията, която я предлага. Звучи страхотно, нали? Разгледайте и вземете още сега своя продукт.

 • Как да почистите и дезинфекцирате всяка повърхност бързо, лесно и удобно с мокрите кърпи Uniwipe от LDG

  24.04.2020 г. Как да почистите и дезинфекцирате всяка повърхност бързо, лесно и удобно с мокрите кърпи Uniwipe от LDG

  Работата с чисти повърхности и материали е не само по-приятна, но и много по-безопасна, особено когато се касае за дейности, в които служителите имат контакт с много хора. За тези случай фирма LDG има наистина функционално решение, чрез което почистването се осъществява бързо и лесно с едно движение. Uniwipe са мокри кърпички, подходящи за идеално почистване и дезинфекциране на различни видове повърхности, без да ги нараняват.

 • B2N и други фирми за 3D принтиране стартираха производство на защитни средства за медиците в борбата с COVID-19

  23.04.2020 г. B2N и други фирми за 3D принтиране стартираха производство на защитни средства за медиците в борбата с COVID-19

  Последните седмици белязаха нов работен ритъм за всички. Сред компаниите, чиято дейност е реорганизирана съобразно новите реалности, е B2N – доказана българска фирма, която предлага на пазара всичко, свързано с 3D технологиите, в.т.ч. принтери, скенери, софтуер, консумативи и услуги. 3D принтерите, с които разполага дружеството, работят по 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, за да посрещнат медицинските нужди в борбата с COVID-19.

 • Бактерицидни лампи на Мегалукс – ефективен помощник в борбата срещу SARS-CoV-2

  21.04.2020 г. Бактерицидни лампи на Мегалукс – ефективен помощник в борбата срещу SARS-CoV-2

  В настоящите условия дезинфекцията е приоритет с първостепенна важност във всяко затворено пространство. Затова от утвърдения български производител Мегалукс припомнят за едно от доказалите своята ефективност решения за безопасна среда в помещенията, включително и в борбата с COVID-19. От компанията са разработили иновативни за българския и международния пазар бактерицидни лампи, които гарантират отлични хигиенни условия. Повече за тях Инженер.bg научи от екипа на Мегалукс.

 • Мобилни стелажни системи Moviblock и Mobile Racking – ефективни гъвкави решения от Стам Лтд

  16.04.2020 г. Мобилни стелажни системи Moviblock и Mobile Racking – ефективни гъвкави решения от Стам Лтд

  Да увеличите капацитета на склада си, без да променяте неговата площ, или да изградите нов – това е лесно с българската инженерна компания Стам Лтд. Фирмата предлага мобилни системи за съхранение, проектирани за постигане на оптимално разпределение и ред. Moviblock и Mobile Racking са едни от най-ефективните и адаптируеми решения за мобилизация и автоматизация на различни складови пространства. Имат множество приложения в разнообразни области на съхранение.

 • Ефективност, сигурност и оптимизация при Home Office работа? Мисията възможна с приложението Infinity Employee Surveillance

  03.04.2020 г. Ефективност, сигурност и оптимизация при Home Office работа? Мисията възможна с приложението Infinity Employee Surveillance

  При режима на дистанционна работа от вкъщи възникват ключови въпроси, свързани с ангажираността и продуктивността на служителите. Оптимизирането на работния процес, разпределянето на функциите между екипите и състоянието на служебните технически средства допълват аспектите, около които гравитира фокусът на мениджмънта. В отговор на това, фирма Инфинити разработи приложението Infinity Employee Surveillance (IES), а повече за характеристиките му ще научите в днешния материал.

 • Може ли Вашият бизнес да се задържи на „гребена на вълната“ в условия на извънредно положение

  24.03.2020 г. Може ли Вашият бизнес да се задържи на „гребена на вълната“ в условия на извънредно положение

  В условия на извънредно положение едно е ясно – приближават сериозни промени. „Вероятно част от мениджърите ще поставят фокус върху финансовото оцеляване и прилагане на правни механизми в рамките на антикризисното управление, освобождаване на служители с цел намаляване на разходите, адаптация към изискванията на външната среда, бърза пренастройка на процеси, системи и хора, с които да се създаде нова сфера на дейност“, посочиха от Феникс Коучинг.

Новини

 • Акварор: Тръбна система за дъждовни води на Poloplast предлага лесна инспекция и недвусмислена идентификация

  Акварор: Тръбна система за дъждовни води на Poloplast предлага лесна инспекция и недвусмислена идентификация

  В редица случаи проектирането на разделна канализационна мрежа води до по-ефективно и надеждно действие на системата. При нея дъждовните води се транспортират отделно от битовите отпадъчни води и по този начин могат да бъдат отведени до подземни води, водни канали или дренажни канали, без да натоварват пречиствателните станции за отпадъчни води. В днешния материал ще Ви разкажем за тръбните системи на Poloplast, предназначени именно за дъждовни води.

 • Мисия „Умен дом“ възможна с най-новите смарт решения от SmartArena.bg

  Мисия „Умен дом“ възможна с най-новите смарт решения от SmartArena.bg

  Заложете на лекотата, удобството и спокойствието вкъщи! „Облечете“ своя дом в най-новите смарт решения и му придайте модерна визия и стил! С помощта на Смарт Арена – първокласен доставчик на иновативни смарт продукти и технологии. „Вдъхновени от иновациите на нашето съвремие и нуждите на обществото, забелязахме недостиг на българския пазар на иновативни умни продукти. Наш основен приоритет е да отговорим на потребителското търсене, като предложим широко разнообразие от стоки на възможно най-ниски цени“, информираха от компанията.

 • Индустриални роботи: Пазарен дебют за новите, усъвършенствани версии на коботите Elfin

  Индустриални роботи: Пазарен дебют за новите, усъвършенствани версии на коботите Elfin

  „Коботите Elfin на Han`s Robot могат да изпълняват различни роли в широк кръг от индустриални приложения, например за автоматизация на производствени процеси и обслужване в търговски обекти на дребно, за извършване на сервизни дейности във функцията им на заваръчни роботи, в медицински приложения като хирургични асистенти и мн.др.“ коментираха за Инженер.bg от фирма Индустриални роботи, официален представител на коботите Elfin на Han`s Robot в България.

Интервю

 • Райна Върбанова от Сентилион: „Това, което ме мотивира, е мисълта, че с труда си помагам на хората по света“

  Райна Върбанова от Сентилион: „Това, което ме мотивира, е мисълта, че с труда си помагам на хората по света“

  Днешният гост в рубриката ни „Един работен ден на...“ завършва образованието си в сферата на хуманитарните науки, но съдбата я отвежда в света на високотехнологичното оригинално оборудване. Сферата си на дейност тя възприема като неизчерпаем извор на вдъхновение. Мотивира я това, че е част от създаването на решения, подпомагащи качеството на живот на хора от различни възрасти и точки по света, а предизвикателствата превръща в урок и шанс да докаже себе си.