Статии

 • Ариян Висер от Холанд Хайърс: „Балансът е най-важен, за да работи един колектив добре”

  06.07.2017 г. Ариян Висер от Холанд Хайърс: „Балансът е най-важен, за да работи един колектив добре”

  Холанд Хайърс е компания, която предлага двустранни услуги в областта на човешките ресурси, като неин основен фокус са кадрите от сферата на физиката, математиката и инженерството, екологията, информационните технологии, мехатрониката и др. Екипът на Инженер.bg разговаря с един от основателите на фирмата – г-н Ариян Висер (Arjan Visser), за да научи повече за неговия опит в HR сферата и как той влияе на работата му в Холанд Хайърс.

 • И тази година ТУ-Габрово отваря широко врати за бъдещите инженери на България

  30.06.2017 г. И тази година ТУ-Габрово отваря широко врати за бъдещите инженери на България

  Активна кандидат-студентска кампания за учебната 2017 – 2018 г. кипи в Технически университет – Габрово, обявиха за Инженер.bg от учебното заведение. „Приемът за ОКС „бакалавър” се осъществява в множество разнообразни програми в трите факултета на университета – Машиностроене и уредостроене, Eлектротехника и електроника и Стопански. Всички учебни планове са съобразени със съвременните предизвикателства на пазара на труда и необходимостта от висококвалифицирани и мотивирани кадри за нуждите на индустрията.“, уточниха още те.

 • Индустриални роботи ЕООД: „Предлагаме многократно по-евтини и надеждни роботизирани решения втора употреба“

  21.06.2017 г. Индустриални роботи ЕООД: „Предлагаме многократно по-евтини и надеждни роботизирани решения втора употреба“

  Индустриални роботи ЕООД е един от новите играчи, включил се на българския пазар на автоматизирани и роботизирани системи. Дружеството е специализирано в продажба, инсталиране и програмиране на роботи втора употреба, преминали през необходимата проверка, ремонт и обслужване. „В голямата си част роботите втора употреба далеч не са завършили своя жизнен цикъл, а се подменят с по-нови версии, заради бързото развитие на софтуерните технологии“, коментираха от компанията.

 • Със структурните лепила Loctite доставките пристигат бързо и навреме

  07.06.2017 г. Със структурните лепила Loctite доставките пристигат бързо и навреме

  При извършване на доставки удовлетвореността на клиента до голяма степен зависи от бързината, точността и състоянието, в което продуктите пристигат при потребителите си. Изпълнението на всяко едно от тези условия е функция на различни фактори. В случаите, при които има изискване доставката да бъде направена незабавно, критичен фактор за успеха е надеждността на камиона. А как може да бъде подобрена тя и на какво разчитат производителите на камиони – отговорът ще научите от Хенкел България в следващите редове.

 • Холанд Хайърс: Ще помогнем на всеки технически специалист да намери работното място, което най-добре му подхожда

  30.05.2017 г. Холанд Хайърс: Ще помогнем на всеки технически специалист да намери работното място, което най-добре му подхожда

  Компанията Холанд Хайърс стъпва на българския пазар с ясната мисия да подпомогне техническите кадри с образование в областта на инженерните науки, околната среда и високите технологии при тяхната бизнес реализация и развитие. Българо-холандската компания предоставя услуги в областта на човешките ресурси, консултантска дейност и други както у нас, така и в Холандия и други европейски държави. Какво е предизвикало създаването на компанията, разказаха пред Инженер.bg от Холанд Хайърс.

 • Енерджи-Ка: Проектираме, анализираме и развиваме софтуер за управление на машини и инсталации в различни индустрии

  15.05.2017 г. Енерджи-Ка: Проектираме, анализираме и развиваме софтуер за управление на машини и инсталации в различни индустрии

  Утвърдената българска фирма Енерджи-Ка е част от групата Caraglio и съчетавайки в себе си знанието и дългогодишния опит на водещите италианските компании, принадлежащи към обединението, проектира, изгражда и внедрява „до ключ” цялостни електрически инсталации и оборудване, необходимо за разпределение на електрическа енергия. Днес в Инженер.bg представяме едно по-специфично направление, в която фирмата е активна, а именно софтуерното проектиране и развойната дейност.

 • Инсталационни цифрови таймери на Noark Electric с 5-годишна гаранция от Жо и Вен

  10.05.2017 г. Инсталационни цифрови таймери на Noark Electric с 5-годишна гаранция от Жо и Вен

  Утвърденият български дистрибутор на електроматериали и производител на ел. табла Жо и Вен е официален партньор на водещата световна компания Noark Electric за България, предлагайки широка гама от електротехническо оборудване и компоненти. „Инсталационните цифрови таймери модел Ex9TD са подходящи за превключване и контролиране на времето в различни сградни и индустриални приложения. Устройствата са напълно програмируеми на всяка 1 минута и могат да работят в два режима – седмичен и за отделни дни“, коментираха от дружеството.

 • РАПИД ПРОГРЕС: Със SolidWorks Simulation разбирате как ще работи изделието, още докато го проектирате

  25.04.2017 г. РАПИД ПРОГРЕС: Със SolidWorks Simulation разбирате как ще работи изделието, още докато го проектирате

  Виртуалната симулация не е само за тесните специалисти и крайните тестове на продуктите. Тя е цялостно решение за конструиране във всички индустрии. Достъпен инструмент за 3D симулация, предлагащ мощни възможности, представят от Рапид Прогрес. „Откривайки интуитивната мощ на SolidWorks Simulation Standard, вие ще подобрите ежедневното си проектиране“, коментираха от компанията, оторизиран риселър на Dassault Systèmes SolidWorks за територията на България и Македония.

 • Уникални филтърни системи за питейна вода Softena на Erie от Аква Системи

  11.04.2017 г. Уникални филтърни системи за питейна вода Softena на Erie от Аква Системи

  Фирма Аква Системи ЕООД, която е специализирана в продажбата и консултациите на оборудване за обработка и пренос на вода, горива, въздух и други флуиди обяви пазарния дебют на нови уникални филтърни системи за питейна вода с 1, 2 или 3-степенна филтрация и с обратна осмоза. Те са предназначени за монтаж под мивка и се предлагат под името Softena. Серията е производство на белгийската компания Erie, която притежава над половинвековна история в третирането на води, коментираха за Инженер.bg от фирма Аква Системи.

 • Организация на производството в завода на Монтюпе в Русе – от суровината до готовото изделие

  29.03.2017 г. Организация на производството в завода на Монтюпе в Русе – от суровината до готовото изделие

  Производственият процес в Монтюпе Русе е високотехнологичен, базиран на ноу-хау, предоставено от вече съществуващите други заводи на Montupet във Франция. „Непрекъснатото развитие е част от политиката на компанията, затова висококвалифицирани инженери неуморно работят заедно върху намирането на решения за подобрения –както тук, в нашия „Технологичен“ отдел, така и във Франция, в отдел „Развойна дейност““, oбясниха за Инженер.bg от българското дружество.

Новини

 • Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  „Най-важният аспект при измерването на изолационно съпротивление е да се елиминира ефектът от остатъчен капацитет. Това се постига при измервания с DC напрежение“, коментираха от фирма Ритбул. Компанията обяви промоционална цена на цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N през юни т.г. „Държим на качествените продукти и услуги и се стремим да предоставяме само доказани предложения от водещи европейски производители“, добавиха от компанията за Инженер.bg.

 • СР Абразиви & Инструменти обяви горещи летни цени за ъглошлайф Finit Easy в комплект с висококачествени абразиви

  СР Абразиви & Инструменти обяви горещи летни цени за ъглошлайф Finit Easy в комплект с висококачествени абразиви

  СР Абразиви & Инструменти ЕООД е утвърдена на българския пазар фирма, специализирана в предлагането на електрически и пневматични инструменти, машини и консумативи. От дружеството съобщиха за Инженер.bg, че ще зарадват своите клиенти от цялата страна с ново „горещо“ предложение. „Бихме искали да предоставим възможността на всички професионалисти да се възползват от промоционалните ни цени за ъглошлайф Finit Easy с мощност 1200 W и удължена глава“, допълниха от фирмата.

 • Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Производствената компания Строително оборудване отново успя да впечатли студентите по време на един от най-мащабните кариерни форуми у нас – „Стажове”, който се проведе в Технически университет – София. През 2018 г. международната компания Husqvarna придоби българското дружество. Какви новости предстоят в русенското производство след тази промяна и има ли нещо различно в стажантската програма на компанията ще прочетете в следващите редове.

Интервю