Статии

 • Liebherr продължава да се разширява и търси инженери с немски и английски език

  02.03.2017 г. Liebherr продължава да се разширява и търси инженери с немски и английски език

  Водещото българско дружество Либхер-Хаусгерете Марица е част от международния технологичен концерн Liebherr. Още от създаването си през 2000 г., немският концерн инвестира у нас над 200 млн. лв. в производствена и логистична база, в непрекъсната модернизация и разширение. В момента компанията продължава своето развитие и не спира да разширява и екипа си от специалисти. „Работните места в завода са подходящи както за средни техници, така и за инженери с познания по немски или английски език“, обявиха от фирмата.

 • Компресорно оборудване под наем от Каммартон Рентал – надеждно решение от доверен партньор

  27.02.2017 г. Компресорно оборудване под наем от Каммартон Рентал – надеждно решение от доверен партньор

  Компресорът ви неочаквано е аварирал? Непланирано големите поръчки изискват спешно увеличение на мощностите или пък просто планирате преустройство или ремонт на работната база и имате нужда от компресиран въздух през периода? Доказаната българска компания Каммартон Рентал, отдаваща под наем съвременни и икономически изгодни машини, инструменти и оборудване, може да ви помогне с всичко това! Запознайте се по-подробно с тях от настоящия материал на Инженер.bg!

 • Група Монтюпе с над 120-годишна история в автомобилната индустрия, вече част от канадския гигант Linamar

  17.02.2017 г. Група Монтюпе с над 120-годишна история в автомобилната индустрия, вече част от канадския гигант Linamar

  Монтюпе ЕООД стартира развитието си в България през 2008 г. с откриването на завод в гр. Русе като дъщерно дружество на утвърдената френска индустриална група Montupet, един от световните лидери в производството на алуминиеви изделия за автомобилната индустрия. В момента предприятието е с обща застроена площ от 42 000 кв.км. Заводът произвежда цилиндрови глави и носачи за световно известните автомобилни конструктори Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво.

 • Зарядни станции за електромобили Urban Post от Ем Джи Про

  15.02.2017 г. Зарядни станции за електромобили Urban Post от Ем Джи Про

  Утвърденият испански производител на зарядни станции за електромобили Circontrol пусна на пазара нова серия станции Urban Post, съобщиха за Инженер.bg от Ем Джи Про, представител на испанската компания у нас. „Зарядните станции от тази нова серия са предназначени за инсталиране на улици и междуградски пътища и са подходящи за зареждане на дву- и четириколесни електрически превозни средства”, поясниха от Ем Джи Про. Станциите Urban Post отговарят на ниво IK10, което съответства на максимална защита срещу вандализъм в Европейският съюз.

 • Успешно задно салто с лепилата Loctite

  13.02.2017 г. Успешно задно салто с лепилата Loctite

  В света на екстремните спортове Леви Лавеле е добре познато име. Със своите 10 медала, от които 7 златни, 2 сребърни и един бронзов, спечелени в шест различни дисциплини в състезанията със сноумобили на Х Games, той е определян като един от големите кросовър състезатели. За постигането на подобен успех са важни както качествата и добрата подготовка на състезателя, така и надеждността и здравината на сноумобила, който трябва да издържа на екстремни натоварвания и изключително неблагоприятни климатични условия. И ако изпълнението на първото условие зависи от Леви Лавеле, то за второто той разчита на лепилата Loctite.

 • Адара Инженеринг: Хидрофорна система Scala2 на Grundfos съчетава предимства с разнообразни приложения

  31.01.2017 г. Адара Инженеринг: Хидрофорна система Scala2 на Grundfos съчетава предимства с разнообразни приложения

  Утвърденият производител Grundfos представи поредно ново попълнение на гамата си от високоефективни хидрофорни помпи. Grundfos Scala2 е цялостна хидрофорна система, гарантираща оптимално налягане на водата до всички кранове. Тя се състои от помпа, двигател, резервоар, сензор и възвратен клапан, обединени в едно компактно устройство, което се инсталира бързо и лесно. Повече за нея пред Инженер.bg разказаха от фирма Адара Инженеринг, дистрибутор на световния помпен концерн у нас.

 • Форма и дизайн, вдъхновени от функцията – термостатът pinox на Oventrop

  23.01.2017 г. Форма и дизайн, вдъхновени от функцията – термостатът pinox на Oventrop

  Един от най-известните архитекти Луис Съливан (1856 г. -1924 г.), познат още като бащата на небостъргачите, остава в историята и с маскимата: „Формата следва функцията”, превърнала се в основен принцип на модерната архитектура. Този принцип може да бъде водещ не само за архитектите, но и за инженерите и дизайнерите. Доказва го екипът на един от лидерите в развоя и производството на ОВК оборудване - немската компания Oventrop. Нейният екип прилага този принцип при разработването на дизайна на термостатите от серията pinox.

 • Свредла със сменяеми пластини НТ 800 на Guehring – гъвкавост и висока рентабилност

  10.01.2017 г. Свредла със сменяеми пластини НТ 800 на Guehring – гъвкавост и висока рентабилност

  Свредло НТ 800 със сменяеми пластини е сред най-новите предложения на утвърдения немски производител на металообработващи инструменти Guehring, информираха за Инженер.bg от българският офис на компанията. „Свредлото НТ 800 е подходящо за обработка на детайли от стомана, неръждаема стомана, чугун и алуминий. То работи със сменяеми пластини с различни геометрии и покрития, и се предлага и във вариант с режещи пластини, подходящи за обработка на стоманени трегери и С-образни профили”, допълниха от Гюринг България.

 • Инженеринг на системи за телеуправление, телесигнализация и енергиен мениджмънт от ТиД Инженеринг

  19.12.2016 г. Инженеринг на системи за телеуправление, телесигнализация и енергиен мениджмънт от ТиД Инженеринг

  ТиД Инженеринг е утвърдена българска инженерингова фирма, оперираща в областтана енергетиката, електротехниката и електрониката. Дейността на фирмата обхваща различни сфери от проектирането, производството и услугите. „Една от областите, в които работим от години и имаме многобройни успешно изпълнени проекти, е извършване на пълен инженеринг на цялостни (глобални) системи за телеуправление, телесигнализация и енергиен мениджмънт”, информираха за Инженер.bg от фирмата.

 • Интерметал: Предлагаме богата гама уреди за контрол и регулиране с доказан произход и качество

  06.12.2016 г. Интерметал: Предлагаме богата гама уреди за контрол и регулиране с доказан произход и качество

  Фирма Интерметал е позната у нас като утвърден доставчик на решения в областта на неръждаемите материали и отоплителните, ВиК и промишлените инсталации. Специално за Инженер.bg от компанията разказаха за уредите за контрол и регулация, които присъстват в продуктовия им каталог. „Основна наша цел е подобряване на качеството на обслужване на клиентите и предоставяне на съвременни технически продукти и решения, както и разширяване на асортимента“, заявиха от Интерметал.

Новини

 • Вайд-Бул: „Модулна система FieldPower на Weidmüller – вашето решение за сградна и заводска автоматизация“

  Вайд-Бул: „Модулна система FieldPower на Weidmüller – вашето решение за сградна и заводска автоматизация“

  От автомобилната индустрия до вятърните паркове, производителите залагат все повече на гъвкави системи за автоматизация, които поддържат широк спектър от функции. „Именно такава е универсалната модулна система FieldPower на Weidmüller, която предлага адаптивни решения с обширен набор от функции, като захранване, разклоняване, превключване, защита и мониторинг, подходящи за най-различни промишлени сектори“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Вайд-Бул.

 • Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Стъклопроизводството е специфична индустрия, при която се изисква точно дозиране на компонентите, прецизна поддръжка на температурата и надежден процес на закаляване. Основавайки се на своите дългогодишни традиции в проектирането, изработката и внедряването на системи за индустриална автоматизация, специалистите от Мега Инженеринг с радост споделят своя опит при интегрирането на високотехнологичен цикъл в предприятие за производство на стъкло.

 • DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  Система за съхранение на енергия SUNSYS PCS² на утвърдения френски производител на решения за електрозахранване, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение – Socomec, спечели наградата за иновации в сегмента „Съхранение на електрическа енергия” по време на тазгодишното издание на форума The Smarter E Europe/Intersolar в Мюнхен. Наградата за решение за съхранение на енергия EES Award получи Socomec с решението си SUNSYS PCS².

Интервю

 • Егон Нота: „Utilis е един от световните технологични пионери, благоприятстващи промените в пейзажа на водния сектор“

  Егон Нота: „Utilis е един от световните технологични пионери, благоприятстващи промените в пейзажа на водния сектор“

  Иновативни, дръзки и предприемчиви! С това се отличават специалистите на израелската компания Utilis, сдобила се вече със световна популярност в резултат от разработената и приложена за пръв път от нея сателитна технология за откриване на течове във водоразпределителните мрежи. Партньор на дружеството на българския пазар е фирма КМТ Сервиз, благодарение на която успяхме да се срещнем и разговаряме лично с представителя на компанията – г-н Егон Доня Нота, мениджър „Продажби“ в Utilis.