Статии

 • Содибул: Прецизни нишкови ерозийни машини на Sodick с 10 години гаранция за точност на позициониране

  23.11.2016 г. Содибул: Прецизни нишкови ерозийни машини на Sodick с 10 години гаранция за точност на позициониране

  Фирма Содибул, официален представител на японската компания Sodick, водещ производител на ерозийни машини, предлага на своите клиенти богата гама от прецизни нишкови EDM машини с линейни мотори. „Sodick дължи своите водещи позиции в областта на ерозийната обработка на сериозните си инвестиции в развойна дейност. Разработените от компанията основни технологии допринасят за постигането на много добри резултати при високоскоростната прецизна обработка“, поясниха от Содибул.

 • Енерджи-Ка: Изграждането на ел. инсталации е основно направление от дейността ни

  17.11.2016 г. Енерджи-Ка: Изграждането на ел. инсталации е основно направление от дейността ни

  Българското дружество Енерджи-Ка, част от италианската група Caraglio (Каральо), изгражда системи за електроразпределение, включително за осветление, за малки и за средни мощности, информираха за Инженер.bg от фирмата. „Проектирането, изграждането и инсталирането на електрически инсталации и цялото оборудване, необходимо за разпределение на електрическата енергия, е основно направление в дейността ни”, допълниха от Енерджи-Ка.

 • Солид Фил: Селективното лазерно синтероване (SLS) като базова технология за 3D принтиране

  19.10.2016 г. Солид Фил: Селективното лазерно синтероване (SLS) като базова технология за 3D принтиране

  Бързото и лесно създаване на прототипи е от ключово значение за успеха на всяка компания, която се занимава с развойна дейност, независимо от сферата й на приложение. Използваната технология за бързо прототипиране е от съществено значение за постигането на тази цел. Водещата българска компания в областта на решенията и системите за 3D принтиране – Солид Фил, разказва пред Инженер.bg за технологията на лазерно синтероване, нейните специфики и сфера на приложение.

 • Подемкран – символ и гордост на българското машиностроене повече от половин век

  15.09.2016 г. Подемкран – символ и гордост на българското машиностроене повече от половин век

  Една от емблемите на съвременното българско машиностроене е производителят на кранове, кранови системи и компоненти Подемкран. С повече от 50-годишна история, традиции и опит, дружеството е водеща машиностроителна компания както в България, така и в региона, под двете си търговски марки: Подемкран – за местния пазар и Подем – за световната кранова индустрия. Основните производствени съоръжения на фирмата са базирани в град Габрово на територия от 30 000 кв.м.

 • Иновации, нови технологии и структурно развитие са в основата на успеха на групата Legrand

  14.09.2016 г. Иновации, нови технологии и структурно развитие са в основата на успеха на групата Legrand

  Legrand е световна компания, специализирана в развоя и производството на продукти и системи за електрически инсталации и информационни мрежи. Асортиментът й обхваща приблизително 230 000 продукта, систематизирани в над 80 продуктови групи. Като глобален играч със солидни резултати и устойчива печеливша стратегия за растеж, Legrand има за цел създаването на надеждни иновативни продукти, системи и услуги с висока добавена стойност за професионалисти и крайни потребители.

 • Уловете перфектния кадър със секундните лепила Loctite

  25.08.2016 г. Уловете перфектния кадър със секундните лепила Loctite

  Всеки любител на фотографията е готов да преследва перфектния кадър с огромна упоритост, пренебрегвайки изцяло света около себе си и дори реално застрашаващи го опасности. Но всеки фотограф познава и разочарованието от безвъзвратно изпуснатия миг, даващ му шанс за идеалната снимка. За да няма изпуснати моменти и техниката никога да не ви изневери, водещи производители на фотографска техника се доверяват на лепилата Loctite, защото точно когато всяка секунда е от значение, те осигуряват скорост, сила и многофункционалност.

 • Таймери за стълбищно осветление Vowa на Schrack Technik осигуряват комфорт и висока надеждност

  18.08.2016 г. Таймери за стълбищно осветление Vowa на Schrack Technik осигуряват комфорт и висока надеждност

  Утвърденият австрийски доставчик на технически решения в областта на електротехника, електроенергетиката и възобновяемите енергийни източници Schrack Technik представя актуалното попълнение на серията си модулни устройства за сградна автоматизация - таймерите за стълбищно осветление Vowa, информираха от българския офис на компанията за Инженер.bg. Устройството впечатлява с богато разнообразие от възможности за настройка и индивидуализиране.

 • Тестери на инсталации и апаратура Testboy от Ритбул

  08.08.2016 г. Тестери на инсталации и апаратура Testboy от Ритбул

  Немската компания Testboy е водещ производител на широка гама тестери на инсталации и апаратура, предлагани под търговското наименование TV, информираха за Инженер.bg от официалния им партньор в България – фирма Ритбул. Уредите на Testboy, сред които тестери на апаратура, цифрови тестери на земно и изолационно съпротивление, мултифункционални тестери и др., намират приложение в областта на електротехниката, електрониката, строителството, в множество производствени дейности, обслужване на електрически машини и мн.др.

 • Достъпни за всеки дом: Соларни системи за БГВ и бойлери за бита от Интерметал

  29.07.2016 г. Достъпни за всеки дом: Соларни системи за БГВ и бойлери за бита от Интерметал

  Приложението на соларните системи за битово горещо водоснабдяване (БГВ) става все по-масово! И как иначе, когато те са все по-ефективни, достъпни и търсени. От Интерметал представят пред Инженер.bg актуалното си портфолио от системи и оборудване за БГВ. „Предлагаме само продукти с доказано високо качество и надеждност, за да отговорим на потребностите на нашите клиенти в дългосрочен план“, споделят от Интерметал. Продуктовият каталог на компанията от оборудване включва продукти на българската фирма Sunsystem.

 • Енерджи-Ка – вашият доверен партньор в изграждане на сградни инсталации с доказани италиански традиции и опит

  14.07.2016 г. Енерджи-Ка – вашият доверен партньор в изграждане на сградни инсталации с доказани италиански традиции и опит

  Енерджи-Ка е българско дружество, част от италианската група Caraglio (Каральо). Групата развива дейност в енергийния сектор и се е утвърдила като водеща компания в изграждането на инсталации за индустрията и за обслужващия сектор, в автоматизацията на процеси и в развитието на системи за производство на енергия. Като представител на група Каральо в България, фирма Енерджи-Ка съчетава в себе си знанието и опита на италианските компании, които тя обединява.

Новини

 • Вайд-Бул: „Модулна система FieldPower на Weidmüller – вашето решение за сградна и заводска автоматизация“

  Вайд-Бул: „Модулна система FieldPower на Weidmüller – вашето решение за сградна и заводска автоматизация“

  От автомобилната индустрия до вятърните паркове, производителите залагат все повече на гъвкави системи за автоматизация, които поддържат широк спектър от функции. „Именно такава е универсалната модулна система FieldPower на Weidmüller, която предлага адаптивни решения с обширен набор от функции, като захранване, разклоняване, превключване, защита и мониторинг, подходящи за най-различни промишлени сектори“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Вайд-Бул.

 • Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Мега Инженеринг с решение за управление на производствените процеси в стъкларската индустрия

  Стъклопроизводството е специфична индустрия, при която се изисква точно дозиране на компонентите, прецизна поддръжка на температурата и надежден процес на закаляване. Основавайки се на своите дългогодишни традиции в проектирането, изработката и внедряването на системи за индустриална автоматизация, специалистите от Мега Инженеринг с радост споделят своя опит при интегрирането на високотехнологичен цикъл в предприятие за производство на стъкло.

 • DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  Система за съхранение на енергия SUNSYS PCS² на утвърдения френски производител на решения за електрозахранване, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение – Socomec, спечели наградата за иновации в сегмента „Съхранение на електрическа енергия” по време на тазгодишното издание на форума The Smarter E Europe/Intersolar в Мюнхен. Наградата за решение за съхранение на енергия EES Award получи Socomec с решението си SUNSYS PCS².

Интервю

 • Егон Нота: „Utilis е един от световните технологични пионери, благоприятстващи промените в пейзажа на водния сектор“

  Егон Нота: „Utilis е един от световните технологични пионери, благоприятстващи промените в пейзажа на водния сектор“

  Иновативни, дръзки и предприемчиви! С това се отличават специалистите на израелската компания Utilis, сдобила се вече със световна популярност в резултат от разработената и приложена за пръв път от нея сателитна технология за откриване на течове във водоразпределителните мрежи. Партньор на дружеството на българския пазар е фирма КМТ Сервиз, благодарение на която успяхме да се срещнем и разговаряме лично с представителя на компанията – г-н Егон Доня Нота, мениджър „Продажби“ в Utilis.