Статии

 • Инсталационни цифрови таймери на Noark Electric с 5-годишна гаранция от Жо и Вен

  10.05.2017 г. Инсталационни цифрови таймери на Noark Electric с 5-годишна гаранция от Жо и Вен

  Утвърденият български дистрибутор на електроматериали и производител на ел. табла Жо и Вен е официален партньор на водещата световна компания Noark Electric за България, предлагайки широка гама от електротехническо оборудване и компоненти. „Инсталационните цифрови таймери модел Ex9TD са подходящи за превключване и контролиране на времето в различни сградни и индустриални приложения. Устройствата са напълно програмируеми на всяка 1 минута и могат да работят в два режима – седмичен и за отделни дни“, коментираха от дружеството.

 • РАПИД ПРОГРЕС: Със SolidWorks Simulation разбирате как ще работи изделието, още докато го проектирате

  25.04.2017 г. РАПИД ПРОГРЕС: Със SolidWorks Simulation разбирате как ще работи изделието, още докато го проектирате

  Виртуалната симулация не е само за тесните специалисти и крайните тестове на продуктите. Тя е цялостно решение за конструиране във всички индустрии. Достъпен инструмент за 3D симулация, предлагащ мощни възможности, представят от Рапид Прогрес. „Откривайки интуитивната мощ на SolidWorks Simulation Standard, вие ще подобрите ежедневното си проектиране“, коментираха от компанията, оторизиран риселър на Dassault Systèmes SolidWorks за територията на България и Македония.

 • Уникални филтърни системи за питейна вода Softena на Erie от Аква Системи

  11.04.2017 г. Уникални филтърни системи за питейна вода Softena на Erie от Аква Системи

  Фирма Аква Системи ЕООД, която е специализирана в продажбата и консултациите на оборудване за обработка и пренос на вода, горива, въздух и други флуиди обяви пазарния дебют на нови уникални филтърни системи за питейна вода с 1, 2 или 3-степенна филтрация и с обратна осмоза. Те са предназначени за монтаж под мивка и се предлагат под името Softena. Серията е производство на белгийската компания Erie, която притежава над половинвековна история в третирането на води, коментираха за Инженер.bg от фирма Аква Системи.

 • Организация на производството в завода на Монтюпе в Русе – от суровината до готовото изделие

  29.03.2017 г. Организация на производството в завода на Монтюпе в Русе – от суровината до готовото изделие

  Производственият процес в Монтюпе Русе е високотехнологичен, базиран на ноу-хау, предоставено от вече съществуващите други заводи на Montupet във Франция. „Непрекъснатото развитие е част от политиката на компанията, затова висококвалифицирани инженери неуморно работят заедно върху намирането на решения за подобрения –както тук, в нашия „Технологичен“ отдел, така и във Франция, в отдел „Развойна дейност““, oбясниха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Liebherr продължава да се разширява и търси инженери с немски и английски език

  02.03.2017 г. Liebherr продължава да се разширява и търси инженери с немски и английски език

  Водещото българско дружество Либхер-Хаусгерете Марица е част от международния технологичен концерн Liebherr. Още от създаването си през 2000 г., немският концерн инвестира у нас над 200 млн. лв. в производствена и логистична база, в непрекъсната модернизация и разширение. В момента компанията продължава своето развитие и не спира да разширява и екипа си от специалисти. „Работните места в завода са подходящи както за средни техници, така и за инженери с познания по немски или английски език“, обявиха от фирмата.

 • Компресорно оборудване под наем от Каммартон Рентал – надеждно решение от доверен партньор

  27.02.2017 г. Компресорно оборудване под наем от Каммартон Рентал – надеждно решение от доверен партньор

  Компресорът ви неочаквано е аварирал? Непланирано големите поръчки изискват спешно увеличение на мощностите или пък просто планирате преустройство или ремонт на работната база и имате нужда от компресиран въздух през периода? Доказаната българска компания Каммартон Рентал, отдаваща под наем съвременни и икономически изгодни машини, инструменти и оборудване, може да ви помогне с всичко това! Запознайте се по-подробно с тях от настоящия материал на Инженер.bg!

 • Група Монтюпе с над 120-годишна история в автомобилната индустрия, вече част от канадския гигант Linamar

  17.02.2017 г. Група Монтюпе с над 120-годишна история в автомобилната индустрия, вече част от канадския гигант Linamar

  Монтюпе ЕООД стартира развитието си в България през 2008 г. с откриването на завод в гр. Русе като дъщерно дружество на утвърдената френска индустриална група Montupet, един от световните лидери в производството на алуминиеви изделия за автомобилната индустрия. В момента предприятието е с обща застроена площ от 42 000 кв.км. Заводът произвежда цилиндрови глави и носачи за световно известните автомобилни конструктори Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво.

 • Зарядни станции за електромобили Urban Post от Ем Джи Про

  15.02.2017 г. Зарядни станции за електромобили Urban Post от Ем Джи Про

  Утвърденият испански производител на зарядни станции за електромобили Circontrol пусна на пазара нова серия станции Urban Post, съобщиха за Инженер.bg от Ем Джи Про, представител на испанската компания у нас. „Зарядните станции от тази нова серия са предназначени за инсталиране на улици и междуградски пътища и са подходящи за зареждане на дву- и четириколесни електрически превозни средства”, поясниха от Ем Джи Про. Станциите Urban Post отговарят на ниво IK10, което съответства на максимална защита срещу вандализъм в Европейският съюз.

 • Успешно задно салто с лепилата Loctite

  13.02.2017 г. Успешно задно салто с лепилата Loctite

  В света на екстремните спортове Леви Лавеле е добре познато име. Със своите 10 медала, от които 7 златни, 2 сребърни и един бронзов, спечелени в шест различни дисциплини в състезанията със сноумобили на Х Games, той е определян като един от големите кросовър състезатели. За постигането на подобен успех са важни както качествата и добрата подготовка на състезателя, така и надеждността и здравината на сноумобила, който трябва да издържа на екстремни натоварвания и изключително неблагоприятни климатични условия. И ако изпълнението на първото условие зависи от Леви Лавеле, то за второто той разчита на лепилата Loctite.

 • Адара Инженеринг: Хидрофорна система Scala2 на Grundfos съчетава предимства с разнообразни приложения

  31.01.2017 г. Адара Инженеринг: Хидрофорна система Scala2 на Grundfos съчетава предимства с разнообразни приложения

  Утвърденият производител Grundfos представи поредно ново попълнение на гамата си от високоефективни хидрофорни помпи. Grundfos Scala2 е цялостна хидрофорна система, гарантираща оптимално налягане на водата до всички кранове. Тя се състои от помпа, двигател, резервоар, сензор и възвратен клапан, обединени в едно компактно устройство, което се инсталира бързо и лесно. Повече за нея пред Инженер.bg разказаха от фирма Адара Инженеринг, дистрибутор на световния помпен концерн у нас.

Новини

 • Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, има нова официална Facebook страница, като елемент от иновативната си концепция за дигитално присъствие. „Заповядайте във Facebook страницата на Bosch Професионални Електроинструменти и Консумативи България (Bosch PTBG). Последвайте ни, за да научавате първи за продуктите, промоциите и офертите от света на Bosch Professional“, приветстват своите фенове от българското дружество.

 • Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Ка Матик: Гъвкави тръбопроводи за производство на храни и напитки от Mebra Plastik Italia

  Основана през 1972 г., днес италианската компания Mebra Plastik Italia разполага с производствени мощности в Бусто Арсицио, които заемат около 28 000 кв.м. Компанията се разраства през годините и се утвърждава като важен производител на екструзионни маркучи за хидравлични и пневматични приложения. Благодарение на своя над 40-годишен опит, Mebra Plastik се е доказала с присъствието си в различни промишлени отрасли, които изискват и налагат високо качество.

 • Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Bodor с отличие от iF Award – една от трите най-важни награди за индустриален дизайн в света

  Наскоро китайската компания Bodor Laser спечели известния световен конкурс за промишлен дизайн iF Award 2019. „Машините за лазерно рязане от сериите F и TA получиха висока оценка от реномираното жури в областта на промишления дизайн, която е свидетелство за иновативните им конструктивни решения и е признание за високите постижения на компанията“, коментираха от Бодор България. Наградата iF Design Award е призната за престижно международно отличие за високи постижения в дизайна.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.